Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 1
    Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642

Myftiu Tërnava kërkoj formalizimin e njohjes së Kosovës

Myftiu Tërnava kërkoj formalizimin e njohjes së Kosovës

Me ftesë të ministrit të vakfeve, Myftiu i Kosovës, Mr. Naim Tërnava, qëndroj për vizitë në Kuvajt, ku pati një sërë takimesh me personalitetet më të larta të këtij vendi.

Në takimin që pati me kryeministrin e Kuvajtit, Shejh Nasri Muhamad Ahmad al-Sabah, Myftiu e falenderoj për ndihmën dhe përkrahjen që ka dhënë populli dhe qeveria e Kuvajtit për Kosovën. Myftiu Tërnava, kryeministrin e Kuvajti Al-Sabah e njohu edhe me arritjet në procesin e shtetndërtimit që ka shënuar Kosova që nga pavarësia e këndej. Myftiu kërkoi nga kryeministri që sa më parë Kuvajti ta formalizojë njohjen e pavarësisë së Kosovës.

Kryeministri i Kuvajtit sheiku Al Sabah, tha se qeveria e tij ndjek me vëmendje ngjarjet në dhe përreth Kosovës. Qeveria e Kuvajtit edhe në të ardhem do jetë pran popullit dhe qeverisë së Kosovës u shpreh kryeministri Al Sabah. Ndërsa sa i përket njohjes ai tha së është çështje procedurash në institucionet e Kuvajtit.

Në takim me zëvendsministrin e Vakëfit, Adil Falah, Myftiu e njohu atë me oraganizimin e Bashkësisë Islame të Kosovës, e posaçërisht u ndal tek gjendja e vakëfeve në Kosovë, ku theksin e vuri tek uzurpimeve e tjetërsimeve që u janë është bërë vakëfeve nga ish–sistemet dhe regjimet që sunduan Kosovën.

Myftiu gjithashtu e njohu zëvendësministrin e vakëfeve edhe me arritje që janë bërë në këtë fushë që nga përfundimi i luftës e këndej. zëvendësministri i vakëfeve të Kuvajtit dhe Myftiu i Kosovës u dakorduan që në të ardhmen të shihet mundësi për krijimin e vakëfeve të reja si burim i përheshëm për mbarëvajtjen e institucioneve fetare.

Gjatë qëndrimit në Kuvajt, Myftiu Tërnava u takua edhe me zëvendskryeministrin, Shejh Ahamd Fahd al Fahd al–Sabah, i cili njëherësh është edhe minsitër më çështje ekonomike dhe zhvillim, si dhe me përgjegjësin shtetëror për dekorime e mirënjohje, Shejh Dari Faht al-Ahmad al-Sabah.

Vizitës së Myftiut mediat e Kuvajtit i kushtuan një vëmendje të posaçëme, në dy TV (TV Kuvjet 1 dhe TV Sabah) myftiu qe mysafir ku foli për arritje e Kosovës. /BIK/
    Ndryshuar për herë të fundit nga gimche : 20-01-2011 më 18:18
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •