Close
Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 80
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    hahaha!!! pikepamje shume interesante. ti personifikon rastin tipik te atyre qe nuk e konceptojne emigrimin e kinezeve ne vende me te varfera se kina.

ka kinez edhe ne vendet me te varfera te botes, por jo se keto vende kane nivel me te larte jetese. kinezet nivelin e jeteses e krijojne vete kudo te shkojne. nuk presin qe t'ua krijoje shteti.
    hahaha ti personifikon tastin tipik te atyre qe mundohen te shpjegojne emigrimin e kinezve te majmur neper vende te varfra edhe pse duket shume qarte pse behet.

kinezet nuk presin tua krijoje shteti nivelin e jeteses, e krijojne vete, por ama nuk e krijokan dot ne Kine, u duhet te ikin ne vende te tjera.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga Qyfyre Lexo Postimin
    hahaha ti personifikon tastin tipik te atyre qe mundohen te shpjegojne emigrimin e kinezve te majmur neper vende te varfra edhe pse duket shume qarte pse behet.

kinezet nuk presin tua krijoje shteti nivelin e jeteses, e krijojne vete, por ama nuk e krijokan dot ne Kine, u duhet te ikin ne vende te tjera.
    po shqiptaret emigrojne vetem ne vende te pasura. nuk shkojne ne vende te varfera. nuk shkojne kurre ne vende me te varfera se shqiperia.

kinezet po. shkojne kudo. nuk e kane problem. ky eshte fakt.
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e larguar Maska e Traboini
    Anėtarėsuar
    09-12-2003
    Vendndodhja
    East of Las Vegas-West of Atlantic City
    Postime
    389
    asnje njeri qe ka lexur te pakten dy rrjeshta te nje libri ekonomie nuk mund te thoje ate qe the ti. as edhe nje. hahahaa! shume pikpamje qesharake

sipas llogjikes tende naive, asnje shtet nuk ka pse te kete borxhe publike, pasi secili shtet mund t'i prodhoje para kur te deshiroje. po pse shteten kane borxhe pra???
    hahahahahahahahahaah.
    pse nje shtet i varfer nuk prodhon para me shumice qe te ndertoje infrastrukture?
    Shiqo, njeriu me pasuri fill pas Bill Gates, menaxheri me i famshem ne historine e stock market, i quajtur Warren Buffet, e ceki kete qe po te them une se sa eshte borxhi ne dollar skemi pse behem nervoz per borxhin e jashtem. Vendet e varfera nuk e bejne kete qe po thau ti se inflacion do e permyste monedhen e tyre shume shpejt. Mos harro GDP amerikan eshte rreth 15 triljon dollar, dy here me i madh se aj kinez. Kina jeton nga eksporti, dhe 30% te eksporteve kineze shkojne ne Amerike. Kompanite amerikane (ose perendimore) mund shkojne ne Indonezi, vijetnam, Nikaragua etj. pra kane nje zgjedhje, por kinezet skan zgjedhje, se paku jo tash per tash. Se cka bjen koha s'e din askush, por mendoj se eshte me se e kuptueshme se nese ben tregeti me nonedhe te tjeter kujt, advanzh ka aj qe posedon monedhen. Me dollarin eshte nje ceshtje krejt tjeter se me nje monedhe te nje shteti te varfer; burzat boterore, cmimi i naftes etj. jane direkt te lidhura me dollarin. Per kete arsye kinezet kerkuan qe dollari mos te jete me monedhe me te cilen lidhet tregtia boterore. Por sja arriten! Une s'jam ekonomist, jam inxhinjer, por kam kryer lende me baze ekonomike por jo te nivelit qe kane te bejne me makro-ekonomine boterore. Kjo pe them eshte nga si logjikoj une e jo nga njohja e lendes se ekonomise.

Nje gje e di shume mire, se kinezet i frigohen "lojes" amerikane dhe perendimore ne pergjethsi. Prap, kush e din se cka bjen koha....

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga Traboini Lexo Postimin
    Une s'jam ekonomist, jam inxhinjer, por kam kryer lende me baze ekonomike por jo te nivelit qe kane te bejne me makro-ekonomine boterore. Kjo pe them eshte nga si logjikoj une e jo nga njohja e lendes se ekonomise.
    .
    po shume mire, por sistemi bankar nuk ka te beje me llogjiken, fatkeqesisht.
    llogjika na thote se jane shtete ato qe prodhojne parate (si ne rastin tend), por nuk eshte ashtu.
    po te citoj edhe njehere ate qe the me pare e cila eshte llogjike, por nuk ka te beje me sistemin aktual.

Mos harro, borxhet Amerikane Kines jane ne dollarin Amerikan te cilin e kontrollon Amerika e jo Kina. Me fjale te tjere, Amerikanet mund te printojne dollar sa te duan dhe te paguajn Kinen ne nje muaj per borxhin qe kane (800 biljon dollar ose tash ndoshta me shume).

po flas vetem per sistemin perendimore. europe e amerike.
    duhet te dish si fillim qe nuk eshte qeveria ajo qe prodhon para.
    jane bankat ato qe prodhojne para nga zeroja.
    qeveria ka nevoje per para. c'ben, pasi nuk mund te prodhoje parane vete?
    krijon ato qe quhen "tituj te borxhit publik".
    kush i blene kryesisht keto "tituj"? jane bankat. banka qendrore.
    ne cfare menyre? duke stampuar disa copa letre qe quhen "kartmonedha".

nuk eshte qeveria amerikane ajo qe prodhon dollare.
    Vasudhaiva Kutumbakam

po shqiptaret emigrojne vetem ne vende te pasura. nuk shkojne ne vende te varfera. nuk shkojne kurre ne vende me te varfera se shqiperia.

kinezet po. shkojne kudo. nuk e kane problem. ky eshte fakt.
    Ne vendet qe kane me afer shkohet me kollaj, sigurisht, por nuk ka rendesi se ku shkojne. Rendesi ka qe detyrohen te shkojne ne lloj lloj vendesh, ne vend qe te qendrojne ne Kine. Kjo tregon nivelin e jeteses ne Kine.

Mbase ato vende ku shkojne jane me te varfra se Kina mesatarisht, por jane me mire se qyteti apo krahine e atij kinezi qe shkon emigrant, perndryshe s'do kishte arsye te shkonte. Per me keq nuk leviz njeri besoj.

Ne shqiptaret jemi me fat se jemi ne Europe dhe kemi mundesi te shkojme ne lloj lloj vendesh. Duhet te mundohemi pak per te gjetur nje vend me te varfer se ne.

Citim Postuar mė parė nga Traboini Lexo Postimin
    Shiqo, njeriu me pasuri fill pas Bill Gates, menaxheri me i famshem ne historine e stock market, i quajtur Warren Buffet, e ceki kete qe po te them une se sa eshte borxhi ne dollar skemi pse behem nervoz per borxhin e jashtem. Vendet e varfera nuk e bejne kete qe po thau ti se inflacion do e permyste monedhen e tyre shume shpejt. Mos harro GDP amerikan eshte rreth 15 triljon dollar, dy here me i madh se aj kinez. Kina jeton nga eksporti, dhe 30% te eksporteve kineze shkojne ne Amerike. Kompanite amerikane (ose perendimore) mund shkojne ne Indonezi, vijetnam, Nikaragua etj. pra kane nje zgjedhje, por kinezet skan zgjedhje, se paku jo tash per tash. Se cka bjen koha s'e din askush, por mendoj se eshte me se e kuptueshme se nese ben tregeti me nonedhe te tjeter kujt, advanzh ka aj qe posedon monedhen. Me dollarin eshte nje ceshtje krejt tjeter se me nje monedhe te nje shteti te varfer; burzat boterore, cmimi i naftes etj. jane direkt te lidhura me dollarin. Per kete arsye kinezet kerkuan qe dollari mos te jete me monedhe me te cilen lidhet tregtia boterore. Por sja arriten! Une s'jam ekonomist, jam inxhinjer, por kam kryer lende me baze ekonomike por jo te nivelit qe kane te bejne me makro-ekonomine boterore. Kjo pe them eshte nga si logjikoj une e jo nga njohja e lendes se ekonomise.

Nje gje e di shume mire, se kinezet i frigohen "lojes" amerikane dhe perendimore ne pergjethsi. Prap, kush e din se cka bjen koha....
    Nuk eshte aq e lehte te printosh triliona dollare e te shlyesh borxhin direkt. Po te ishte ashtu nuk benin sherre qeverite lokale e qeveria amerikane per te ulur deficitet, po vazhdonin shpenzonin sipas qefit.

-
    Anėtarėsuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Citim Postuar mė parė nga Qyfyre Lexo Postimin
    Me duket se po harron se ku eshte Kina. Jane ne varferi ta jashtezakonshme.

Jane me keq se Shqiperia ne fuqi blerese per banor
    Ketu po flasim per superfuqite. Qe ne kohen e skllavopronarise edhe sot superfuqite ndertohen nga perqendrimi i perqendruar i pasurise kombetare ne pak duar.
    Qe do te thote qe ekziston nje elite qe ka ne dore pushtetin ekonomik-financiar-politik dhe qe shtrydh ne maksimum masat e gjera dhe synon te gllaberoje edhe shtresen e mesme.

Ne epoken moderne ne kete pike rekordin e mbante Amerika. Kina po thyen rekordet e Amerikes. Qe dmth po e shtrydh me shume dhe me me eficence masen e gjere kineze. Kete thashe edhe kur bera krahasimin e "pushimeve te paguara" dhe "orizeve te paqeruara".
    -

-
    Anėtarėsuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Citim Postuar mė parė nga peshkaqeni33 Lexo Postimin
    Bravo ja nje aspekt qe shume drejte te ka rene ne sy dhe qe duhet nenvizuar. Nuk besoj qe keto emigrime te jen thjesht te rastit. Edhe keto jane nje pjese e politikes Kineze per ekspansion. Kina kerkon te zgjeroj fushen e influences ne te gjtha menyrat.
    Individet kinez te mbeshtetur edhe nga shteti i tyre jane bere tregtar dhe biznesmen te suksesshem ne te gjtha vendet ku kane shkuar.
    Politika kineze po tregon qe eshte nje politik e studiuar mire dhe qe ka nje strategji afat gjate te perkryer.
    Pike per pike edhe une keshtu e mendoj.
    Kinezet jane vertet ca "misterioze" per kulturen dhe mentalitetin e tyre. Por emigrimi i kinezeve kudo nuk me duket thjesht ceshtje "ekonomike".
    -

Ja nje lajm i fundit ne lidhje me zhvillimin e Kines.

Ne 2010, investimet ne Kine nga shoqeri te huaja, kane arritur ne 105,7 miliard dollar. Kryesisht flitet per investime ne zona rurale ku edhe kostot jane me te ulta. Vetem ne muajin dhjetor jane investuar 14 miliard dollar.
    Gjithashtu, investimet kineze ne mbare boten kane kapur shifra rekord, rreth 59 miliard. Kina ka dhene borxh rreth 110 miliard dollar per vendet ne zhvillim, rreth 10 milard me shume se c'ka dhene Banka Boterore.
    Si rrjedhoje jane rritur dhe rezervat ne monedhe te huaj.

http://www.ilsole24ore.com/art/finan...?uuid=AaaPgl0C

La vita non si spiega, si VIVE!

i/e larguar Maska e SKRAPARI
    Anėtarėsuar
    13-01-2005
    Postime
    867
    ne c`do rrugice ne amerike ke dy dyqane kineze, ndersa vete amerikanet kerkojne ndihme sociale ke shteti

Faqja 8 prej 8 FillimFillim ... 678

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •