Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 47
    MoDa KaLoN,sTiLi QeNdRoN! Maska e fashion_girl
    Anėtarėsuar
    06-07-2010
    Postime
    2,409
    Citim Postuar mė parė nga broken_smile Lexo Postimin
    Mundohu te kuptosh thelbin dhe te tjerat arrihen me logjike. Lexoje sikur te jete nje tregim i gjate i interpretuar nga pikepamje te ndryshme dhe lexo cdo gje me sy kritik, duke e pyetur veten here pas here si e mendon rreth asaj ceshtje apo atij problemi. Perfytyroji filozofet si shoke imagjinare dhe filozofine si nje bisede gjithnje te hapur ku ti je protagonistja. Pak durim dhe mos e mer me pertese.

Kot per kuriozitet cilin liber perdorni?
    broken shum flm per kete metode , mbreme mesova pjesen me te madhe te filozofis se schopenhauer, e lexova sikur te ishte histori dhe tani arri ta mbaj mend (per diten e provimit i jap nje perseritje vetem). mendoj se eshte nje ceshtje argomenti! sepse schopenhauer dhe kierkegaard me pelqejn ti mesoj sepse edhe i kam kuptuar, por hegel nuk arrij proprio!

Pasioni pėr shkencėn Maska e KILI MERTURI
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    Fashion , tė preferoi qė tė lexosh , dhe tė njėjten kohė tė marrėsh shenime nga pak.

Shkruaj ndonjė fjali , emėr, definicion.

Pastaj shkruaj edhe njė lloj kuptimi si e mban mend vet , nga vetja jote.

Lexoje prap temen nga fillimi.

Lexoi shenimet pėr temen.

Besoi se kjo do tė ndihmoi qė tė mbash mend shumicėn e asaj cfarė lexon.

Nė rast se ajo cfar mban mend tė duket pak , mund tė pėrsėritesh procesin , duke shtuar pjesen e shkruar tė shenimeve me gjėra tė tjera qė tė duken se jan tė vlefshme pėt tė mbajtur ne mend.

Njė gjė duhet tė kesh parasysh!
    Ke pėr ta mėsuar kėtė landė pa problem. Qetsohu dhe fillo me atė cafrė tė preferova.

tė bėhesh shok me filozofėt ėshtė njė metod shumė e mirė , besoj se kombinimi i shenimeve dhe "biseda" me filozofėt ėshtė qelsi i tė mėsuarit.

Tė uroi suksese!

Kili
    SHQIPĖRIA ETNIKE ĖSHTĖ GJAKU IM QĖ NUK FALET!
    Nė dreq tė mallkuar tė gjithė antishqiptarėt dhe tradhtarėt e kombit!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Citim Postuar mė parė nga Endless Lexo Postimin
    po pra, ja ta ka dhene brokeni zgjidhjen, imagjinoje Sokratesin si shokun ose shoqen tende te femijeris lol
    i modh je ti
    Jetė e rėndė.......!!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Fashion-nuk ja vlen te kerkosh ndihme,e sheh se tallen ketu dhe flasin gjera qe nuk i ka hije nje te rrituri...andaj lere fare....

une kur lexoi,ato gjerat qe mendoi se duhet patjeter ti mbai mend i nenvizoi me lapse,dhe tani kur mbaroi se lexuari,kthej dhe lexoi vetem te nenvizuarat dhe prej tyre formuloj nje pershkrim te shkurte dhe te kuptimt te lendes ne fjale...
    tfala
    Jetė e rėndė.......!!!

Citim Postuar mė parė nga fashion_girl Lexo Postimin
    broken shum flm per kete metode , mbreme mesova pjesen me te madhe te filozofis se schopenhauer, e lexova sikur te ishte histori dhe tani arri ta mbaj mend (per diten e provimit i jap nje perseritje vetem). mendoj se eshte nje ceshtje argomenti! sepse schopenhauer dhe kierkegaard me pelqejn ti mesoj sepse edhe i kam kuptuar, por hegel nuk arrij proprio!
    Citim Postuar mė parė nga Njoni-ch Lexo Postimin
    Fashion-nuk ja vlen te kerkosh ndihme,e sheh se tallen ketu dhe flasin gjera qe nuk i ka hije nje te rrituri...andaj lere fare....

-------------

Urime Fashion girl.
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    tani qe kape ritmin ste ndalon dot njeri

cfare nuk kupton nga hegeli se ndoshta mund te te ndihmojme... me thuaj cila pjese e kapitullit te duket e paqarte sepse une e kam akoma librin...

MoDa KaLoN,sTiLi QeNdRoN! Maska e fashion_girl
    Anėtarėsuar
    06-07-2010
    Postime
    2,409
    Citim Postuar mė parė nga broken_smile Lexo Postimin
    tani qe kape ritmin ste ndalon dot njeri

cfare nuk kupton nga hegeli se ndoshta mund te te ndihmojme... me thuaj cila pjese e kapitullit te duket e paqarte sepse une e kam akoma librin...
    eshte shum pesante ! nuk arrij te memorizoj asnje gje pervec faktit qe cdo gje per hegel zhvillohet ne nje proces triadico!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-03-2009
    Postime
    134
    Si doket anej ka italia spasni ore plotsuse

un jam ne vit te 5 liceo socio psico-pedagogico ne itali! filozofia hyn ke nje nga lendat kryesore te kesaj dege ! problemi im qendron ketuu filozofia nuk me pelqen si lende ,asnjehere se kam dash dhe sa here qe duhet te studioj e mar me shum pertim ne dore dhe me shum veshtiresi! ka raste qe rri nete me radhe zgjuar vetem qe ta mesoj por eshte kot sepse nuk me hyn asnje gje ne tru! un kete lend jam e detyruar ta mesoj permendesh se skam alternativa te tjera por nuk arrij te memorizoj shum gjera ,sepse normal po nuk e kuptove eshte e kote qe e meson permendesh. po kjo gje me ndodh vetem me kte lend sepse un mesoj biologjin, diritto , italiano permendesh dhe arrij te mbaj mend cdo gje ! problemi eshte se duhet te kesh te pakten gjashte tek te gjitha lendet qe te bosh provimet e vitit te peste( kto jan rregullat ktu)... un ke lendet e tjera shkoi shum mire po ne filozofi nuk arrij dot...
    mund te me jepni nje keshille se si ta mesoj ,cfare metodash duhet te ndjek????????
    ju falenderoj shum Fashion_girl!!!!!!!!!
    Futu ne ndonje shkolle islamike per tu ber hoxhalleshe dhe nuk do kesh nevoje per filozofi
    Revolution 1848

cherry blossom girl
    Anėtarėsuar
    14-05-2010
    Postime
    6,095
    eshte shum pesante ! nuk arrij te memorizoj asnje gje pervec faktit qe cdo gje per hegel zhvillohet ne nje proces triadico!
    po shkruaj disa pika kryesore ku duhet te perqendrohesh, ne italisht sepse besoj se keshtu eshte me e thjeshte per te dyja...
    pasi ta kesh lexuar edhe nje here tjeter kapitullin hidhi nje sy kesaj skeme...

> Capisaldi del sistema hegeliano

- finito nell'infinito
    - ragione e realtą
    realtą = totalitą processuale necessaria sempre in divenire
    -funzione della filosofia, gustificatrice razionalmente ---> dimostrare l'intrinseca razionalitą del reale

> come l'Assoluto, quindi l'infinito, passi attraverso i 3 momenti dell'Idea:
    idea "in sé e per sé" - programma logico-razionale della realtą
    idea "fuori di sé" - sua manifestazione nella natura
    idea "che ritorna in sé" - attraverso lo spirito

> l'Assoluto č fondamentalmente divenire, regolato dalla Dialettica (legge ontologica e logica)

> 3 momenti del pensiero:

- astratto o intellettuale - identitą del pensiero alle determinazioni statiche della realtą
    - dialettico o negativo - mettere in rapporto le varie determinazioni con le determinazioni opposte ( vedi Spinoza: "omnis determinatio est negatio")
    - speculativo o positivo-razionale - cogliere l'unitą delle determinazioni opposte per scoprire quell'unitą pił alta che vive solo attraverso la molteplicitą, non in astratto

> Dialettica = comprende la totalitą dei 3 momenti:

- tesi - affermazione di un concetto astratto e limitato
    - antitesi - negazione del concetto come limitato e finito e passaggio ad un concetto opposto
    - sintesi - unificazione, ri-affermazione potenziata dell'affermazione iniziale (tesi) tramite la negazione della negazione intermedia (antitesi); idea del superamento, togliendo l'opposizione fra tesi e antitesi e conservando la veritą di tesi, antitesi e della loro lotta.

La dialettica non fa che illustrare il principio fondamentale della filosofia hegeliana: la risoluzione del finito nell'infinito.

> Fenomenologia dello spirito ---> il suo intento č quello di presentare le vicende del principio hegeliano dell'infinito nelle sue prime apparizioni, nel suo progressivo affermarsi e svilupparsi attraverso una serie di figure esprimenti i settori pił disparati della vita umana (la conoscenza, la societą, la religione, la politica). Tende a far sģ che il singolo si riconosca e si risolva nello spirito universale.

Si divide in 3 momenti:
    - coscienza (tesi) - attenzione verso l'oggetto, il punto di partenza č la certezza sensibile; passando, poi, dalla percezione all'intelletto, il quale riconosce nell'oggetto solo una forza che agisce secondo una legge determinata, quindi oggetto=fenomeno, ed essendo che il fenomeno č soltanto nella coscienza, la coscienza č diventata coscienza di sé, ossia autocoscienza.

- autocoscienza (antitesi) - attenzione verso il soggetto, ovvero all'attivitą concreta dell'io.

- ragione (sintesi) - riconoscere l'unitą profonda fra soggetto e oggetto, io e mondo, interno ed esterno. Come soggetto assoluto l'autocoscienza č diventata ragione e nessuna realtą č niente di diverso da essa.
    Hegel: "la ragione č la certezza di essere ogni realtą", e questa certezza per divenire veritą deve giustificarsi attraverso un "inquieto cercare" che si rivolge da principio al mondo della natura. In realtą essa non cerca che se stessa.

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •