Nju Jorku qyteti më i vizituar i botës, mbreti i turizmit amerikan
Qyteti amerikan mbetet ende në majat e klasifikimeve, me një shtim prej 6.8% të vizitorëve
Nju Jorku mbetet mbreti i turizmit amerikan edhe për vitin 2010 me 48.7 milion persona, të cilët kanë vizituar Mollën e Madhe.
Një shifër rekord kjo e cila shënon dhe një rritje prej 6,8 përqind të vizitorëve kundrejt 45,7 milion që kanë vizituar Nju Jorkun një vit më parë.
Kjo ishte deklarata e kryebashkiakut të Nju Jorkut, Michael Bloomberg i cili tha se Molla e Madhe për vitin e dytë radhazi la pas Orlandon në Florida duke u vizituar nga 48.7 milionë persona.
39 milion prej tyre janë amerikanë, të cilët kanë shpenzuar 31 miliard dollarë.
Kjo shifër cilësohet si rekord më vetë dhe një rritje galopante e vizitorëve .
Pavarësisht efekteve të vazhdueshme të recesionit dhe problemeve ekonomike të vendit, me mijëra persona u dyndën në Nju Jork jo vetëm për të festuar festat e fundvitit por dhe për ta vizituar atë.
Kryebashkiaku Bloomberg u shpreh optimist për rritjen e turizmit ndërkohë që shtoi se kjo është një rrugë e mbarë për qytetin drejt qëllimit të tij për të tërhequr 50 milion vizitorë në vit.
Edhe pse çmimet janë gjithnjë e në rritje, vizitorët nuk nguruan të shpenzonin 31 miliard dollarë gjatë vitit 2010 në Nju Jork.
Muzetë, kinematë, baret, restorantet dhe hotelet kanë mirëpritur numrin e shumtë të vizitorëve ndërkohë që mbeten ende të etur për rritjen e vazhdueshme të tyre.
ABC
Krijoni Kontakt