Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 34
    i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anėtarėsuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    E paskan marre nenshtetsin Angleze shume azil-kerkues qe kane qe musliman paska ndodhe e kundeta
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Pa_doreza2 : 04-01-2011 mė 20:36
    S’ēarmatosem sa t’jetė jeta!

E ngjyra e lekures te ketyreve qe jane hedhur ne islam?
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

DESTINY Maska e freiheit
    Anėtarėsuar
    20-11-2010
    Vendndodhja
    al
    Postime
    229
    Citim Postuar mė parė nga dijetari Lexo Postimin
    Me rrespekt per Freiheit,vetem nje permisim po ta bej ok ,keto shifra jan me te medha se sa i permende ti jo 40 por jan 100 per 100 ,qe jan tu e pranue fen katolike po por jo ne shqipri apo ne kosov por atje large te jashtoksoret,ti je tu than per atjeeee papa apo ?,lum axha per ty ,ti a po esheh se sa te feve tjera po e pranojn islamin e ti po flet per shqiprin,.

Rrespekti eshte i ndersjellte edhe per ty. Mesa kuptoj, nga menyra e te shkruajturit, jeton ne Kosove, ndersa une jetoj ne Tirane, dhe e para e prek realitetin cdo dite, (vec te shohesh kishat gjigande qe po ndertohen, dhe festimet e pashkeve dhe krishtlindjeve, ne tirane, korce, berat, shkoder,lezhe etj.) e dyta une e kam me prane informacionin zyrtar. E bera kete diference, sepse gjendja ne Kosove dhe shqiperi (ana fetare) ndryshon shume.

60 perqind e myslimaneve nuk jane falur as edhe nje here te vetme ne jeten e tyre, nuk kane shkuar edhe nje here ne xhami, dhe neqoftese femijet e tyre do te vinin shami reagojne me keq se te krishteret. etj etjj............( per keto te siguroj 100 perqind)
    Liebe -die schwankungen in mir wenn ich deine Schritte höre

i/e regjistruar Maska e dijetari
    Anėtarėsuar
    30-03-2009
    Postime
    1,189
    Citim Postuar mė parė nga freiheit Lexo Postimin
    Rrespekti eshte i ndersjellte edhe per ty. Mesa kuptoj, nga menyra e te shkruajturit, jeton ne Kosove, ndersa une jetoj ne Tirane, dhe e para e prek realitetin cdo dite, (vec te shohesh kishat gjigande qe po ndertohen, dhe festimet e pashkeve dhe krishtlindjeve, ne tirane, korce, berat, shkoder,lezhe etj.) e dyta une e kam me prane informacionin zyrtar. E bera kete diference, sepse gjendja ne Kosove dhe shqiperi (ana fetare) ndryshon shume.

60 perqind e myslimaneve nuk jane falur as edhe nje here te vetme ne jeten e tyre, nuk kane shkuar edhe nje here ne xhami, dhe neqoftese femijet e tyre do te vinin shami reagojne me keq se te krishteret. etj etjj............( per keto te siguroj 100 perqind)

Une gjithsesi shohe ,festat e vellezerve se si i festojn dhe gjdoher i uroj ato ,mir po asnje her nuk shoh kisha te mbushura me besimtare ashtu se si ti thua,por sidoqoft syt jan me pa ok ,realiteti esht jasht mundesive tua ,kishat gjigande qe ti thua se ndertohen ato duhen edhe te jen plot me besimtare por ku ti gjenim ata normal jan te paket ,pas jeton ne tiran te ka rrastis qe te sheh syri besimtaret e fes islame gjat festes se bsjramit ,nuk i ze gjamija por ne nuk ankohemi aq shum sepse jemi te besushem ndaj Allahut dhe besojm se nje dit dote kemi edhe ne ato gjigante dhe do te bindesh se si do te jen te stermbushura ,e per kosove njerzit falen edhe jasht gjamis sepse jemi njerz qe nuk lakmojm pas bukuris se nje gjamije ,e ju i ben ato kishat vetem per zbukurim . me rrespekt nga vellau i gjakut .
    [COLOR="Blue"][/COLO

Duart e plakes, jan duar te arta.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263

nga e mer kete statistike?60% te muslimaneve sjan falur asnjehere ne jeten e tyre?..une te garantoi se nje femij i lindur ne nje familje muslimane,sepaku per bajram shkon ne xhami,nese ti thua 60% une them nje musliman i lindur dhe i ritur e qe ska hyr njeher ne xhami...perqindja mund te jete 0.1%.....sepse nese nje njeri nuk ka hyr kur ne jeten e tij ne xhami..ai smund te jet lindur ne familje muslimane,dhe smund te me thot se esht musliman!!!
    Jetė e rėndė.......!!!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    shiqojeni vellaun tone gjermano -musliman

I riu gjerman pranoi Islamin
    Tė Premten, mė 31.12.2010, nė lokalet e xhamisė “Bashkimi i Ummetit” nė Nyrnberg tė Gjermanisė, i riu Gjerman, 25 vjeēari Benjamin Korner, shqiptoi shehadetin dhe pėrqafoi Islamin.

E mėrkure 5 Janar 2011 11:38

Tė Premten, mė 31.12.2010, nė lokalet e xhamisė “Bashkimi i Ummetit” nė Nyrnberg tė Gjermanisė, i riu Gjerman, 25 vjeēari Benjamin Korner, shqiptoi shehadetin dhe pėrqafoi Islamin para imamit tė kėsaj xhamie, Sevgani Asani, si dhe para njė numri tė konsiderueshėm besimtarėsh, tė cilėt ishin tubuar pėr tė falur namazin e xhumasė.

I riu gjerman, njė vendim tė kėtillė e kishte marrė pas njė periudhe tė gjatė tė cilėn e kishte kaluar nė leximin e literaturės islame, studimin e kėsaj feje tė paqes, si dhe disa konsultimeve qė i kishte patur me imamin e kėsaj xhamie si dhe disa kolegė tė tjerė.

Ky akt i pėrqafimit tė Islamit nga ky i ri gjerman u prit me shumė emocione dhe kėnaqėsi nga gjithė tė pranishmit.

Vlenė tė pėrmendet fakti se rastet e pėrqafimit tė Islamit janė bėrė pėrditshmėri nė shumicėn e vendeve evropiane si dhe nė botė nė pėrgjithėsi, gjė kjo e cila e bėn Islamin si fe e cila shėnon rritje mė tė shpejtė nė botė.(fri)

DESTINY Maska e freiheit
    Anėtarėsuar
    20-11-2010
    Vendndodhja
    al
    Postime
    229
    Citim Postuar mė parė nga Njoni-ch Lexo Postimin
    nga e mer kete statistike?60% te muslimaneve sjan falur asnjehere ne jeten e tyre?..une te garantoi se nje femij i lindur ne nje familje muslimane,sepaku per bajram shkon ne xhami,nese ti thua 60% une them nje musliman i lindur dhe i ritur e qe ska hyr njeher ne xhami...perqindja mund te jete 0.1%.....sepse nese nje njeri nuk ka hyr kur ne jeten e tij ne xhami..ai smund te jet lindur ne familje muslimane,dhe smund te me thot se esht musliman!!!

Prit tani, se u be interesant diskutimi me ty. Po te them disa gjera, por pa tendence negative, se ne fund te fundit edhe une "myslyman" jam.

1. A e di ti se rregjistrim i fundit qe eshte bere ne shqiperi, dhe qe ka nxjerre ate shifren e famshme 70% myslimane eshte kryer ne 1930?

2. Jane disa gjera te cilat, te siguroj qe i njoh ne menyren me te shkelqyer pasi kane te bejne me mjedisin pjese e te cilit une jam;

ne shkollen time, ne klasen time kane qene 41 veta: 15 te krishtere, mazhoranca perfshire edhe mua myslimane. Te siguroj qe ne thjesht themi qe jemi myslimane, jo se besojme apo praktikojme, por se ashtu ka ngelur, vetem 2-3 maxiumi kane qene ne xhami, jo per tu falur, por thjesht si "turiste" thjeshte per kuriozitet. per kuran e falje as qe behet llaf.

Te qenurit myslimane nuk ndikon ne as edhe aspektin me te vogel te jetes, sillemi, vishemi (jemi te "shthurrur') ekzaktesisht njesoj. I VETEMI dallim : mbiemri.

Prinderit e brezit te ri jane ndikuar nga ateizmi komunist. per gjysem shekulli feja u zhduk, dhe askush nuk praktikonte, me kete fryme u rriten prinderit edhe natyrisht qe prinder te pafe s'mund te rrisin besimtare.

Dalim jashte ne rrethe jashte tirane, shoqeri etj: Ne veri te shqiperise, pertej Drinit njerezit jane katolike. Ne Miredite nuk ka as edhe nje familje myslimane te vetme. Lezha, Laci, Rresheni, shumice derrmuese e tyre jane katolike.

Zbresim ne jug. Ne jug shfaqen vec shumices myslimane (katolike nuk ka) edhe bektashinjte (shiite) dhe ortodokse. Ne Korce, Berat, Fier, Sarande ka shume ortodokse.

Ajo cka dua te them, eshte se Shqiperia ka shumice myslimane, por ka edhe nje pjese te madhe te rendesishme te krishtere.

Ne Kosove shqiptare te krishtere ka vetem max. 5%, ne maqedoni s'behet fjale (i ka degdise maqedonsi katoliket shqiptare ne kroaci e gjetke se i prishin shume pune, se tani pa katoliket e ka kollaj te thote shpifesira si : shqiptaret myslimane jane, turq, jane terroriste, luftojne per fe jo per atdhe etj.

Situate fetare ne shqiperi eshte krejt ndryshe, nga tek ju. Por e dhe ketu sherbimet sekrete serbe, jane perpjekur te infiltrojne individe dhe organizata te huaja islamike ekstreme apo terroriste.

Kohet e fundit, po vihet re nje prirje per shtimin e islamit ekstrem, te rinj qe studiojne ne "universitet" e jemenit arabise etj. vijne ketu dhe perpiqen te manipulojne te rinjte, e ti mesojne vahabizmin, xhihadin, sheriatin etj. Por ky ndikim eshte jashtteeeeezakonisht i vogel tani, ishalla nuk rritet me kalimin e kohes.

Natyrisht ka edhe besimtare te mirefillt myslimane qe mund te jene maximumi i maximumit 25% ( ja futa kot se as aq nuk jane).

NE PERGJITHESI shoqeria ketu eshte, tejet tolerante dhe liberale ne aspektin fetar, shumica e martesave jane te perziera, te rinjte rriten me frymen perendimore etj.
    Liebe -die schwankungen in mir wenn ich deine Schritte höre

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Ndersa, ne shqiperi vitet e fundit eshte shtuar se tepermi numri i besimtareve te krishtere, ndryshe nga 1920 tani, te krishter(katolike + ortodokse) jane minimalisht 40 perqind e popullsise.

Kjo ka ardhur per shkak te lirise se besimit qe ka munguar me pare, rikthikimit ne fene e parardhesve te dashur, gjitashtu kjo vjen se gjate diktatures feja me e goditur ishte katolicizmi dhe tani investimet ne objeke kulti fale zotit e kane gjalleruar perseri kete besim.

Aq me teper qe komuniteti mysliman mbetet i percare dhe i zhytur ne konfliktet per ndarje pronash, rrymash e parash midis drejtuesve te tij.

selam aliqim,

hajt mos ta ndin palla ti, se muslimant e shqiperise kan edhe shqiptaret e kosoves, maqedonise, malit zi e presheves......

tung
    albanish by nature

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Prit tani, se u be interesant diskutimi me ty. Po te them disa gjera, por pa tendence negative, se ne fund te fundit edhe une "myslyman" jam.

...mire bre burre, atehere cfare hamamin lodhesh me urejtjet nderfetare ???

hajt tung
    albanish by nature

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    BE ndėrton dy xhami nė Greqi

E mėrkure 5 Janar 2011 14:00

Bashkimi Evropian ka vendosur qė nė kryeqytetin e Greqisė, nė Athinė, tė ndėrtojė dy xhami pėr t’i pėrmbushur nevojat e muslimanėve. Mediumet kanė njoftuar se BE, nga buxheti i saj, do tė ndajė 15 milionė euro pėr ndėrtimin e kėtyre dy xhamive.

Duke patur parasysh krizėn ekonomike nė Greqi, priten kundėrshtime tė mėdha nga populli grek ndaj ndėrtimit tė kėtyre dy xhamive.

Derisa Bashkimi Evropian po shqyrton ndėrtimin e xhamive nė Athinė, muslimanėt e kėtij qyteti adhurimin e tyre po e kryejnė nė kushte tepėr tė vėshtira, duke i shndėrruar sallat dhe lokalet nė vende tė namazit dhe mesxhide.

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •