Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-06-2010
    Vendndodhja
    Aty ku nuk me gjen njeri
    Postime
    106

Si tė shkruajm nje program?

Fillimisht Nje Pershendetje per te gjith anetaret e forumit fillimisht dua te bej nje lavdat te madhe duke ju thene te gjithve se me te vertet jeni shume te mire ne te gjitha forumet dhe nenforumet. Edhe pse jam i ri ketu ne forum por qe nga dita qe hyra ne forumishqiptar.com eshte bere ueb faqja ime e preferuar, ende nuk arrita ti lexoj te gjitha postimet e bera, shume nga postimet e bera jane me te vertet fenomenale. ( te pa para dhe degjuara nga une )

Por arsyeja qe po e beje kete postim eshte se deshta te ju pyes te gjithve juve qe dini se si te shkruajm nje program p.sh. nje antivirus, si behet, qfare programi duhet me pas. Kam degju dhe lexuar qe per te shkrur (krijuar) nje program duhet me pas dije bukur te madhe dhe duhet me e njoft matematiken mire.

A mundet dikush nga ju te me tregoj se si te shkruaj nje program sa do te vogel ose te thjesht por vetem te shohe se si funksionon?

Ju pershendes e gjithe te mirat!

DESTINY Maska e freiheit
    Anėtarėsuar
    20-11-2010
    Vendndodhja
    al
    Postime
    229
    shpend, ekziztojne programe te ndryshme ne internet, qe mund te shkarkohen falas, dhe qe sherbejne per krijim softwaresh, dhe qe jane te llojeve nga me te ndryshme, ne varesi te gjuhes se programimit qe perdorin, si psh: C++, pascal, etj.
    Teorikisht, nje program krijohet duke shkruar komanda te caktuara ne nje prej gjuheve te programimit. Fillohet me programe te thjeshta, si psh: te krijosh nje program qe te nxjerri ne command prompt, fjalen Pershendetje, etj.
    Mos mendo se do te arrish te krijosh nje antivirus, loje etj, sa hap e mbyll syte, apo sa te lexosh disa tutoriale ne internet.Vetem per te krijuar programe te thjeshta do te duhen qindra ore te tera para kompjuterit, duke lexuar ne shqip e anglisht, vecanerisht anglisht, pasi informacionet ne shqip jane mjaft te kufizuara, nevojitet praktikim, durim, vullnet dhe pasion i papare.
    Liebe -die schwankungen in mir wenn ich deine Schritte höre

.................... Maska e iktuus
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=129195
    Nje teme ku eshte trajtuar arti i programit, nuk e kam perfunduar per arsye kohe, praktikisht ke edhe brendesin e nje programi qe eshte ne gjuhen italiane.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iktuus : 22-12-2010 mė 16:15
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anėtarėsuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878
    shpend,

ja nje shembull i thjeshte ne javascript, nuk te nevojitet program tjeter perpos nje browseri per interpretim. Per ta testuar kete, hap Notepad ruaje kete kod ne nje skedar me emrin psh. "test.html" dhe ekzekutoje.

Kodi:
    i tere kodi gjindet ne nje rresht [alert("Ckemi goca!");], fjala alert eshte nje funksion i javascriptit qe merr si argument nje varg karakteresh dhe e hudh si informacion per perdoruesin.

Nje shembull tjeter ne javascript,

kuiz i thjeshte

kodin e merr duke e shtypur pullen e miut te djathte ne shfletues ne menyne merre kodin e faqes, ketu kompjuteri merr dy numra te rastesishem nga 1 deri ne 20, numri i dyte do te jete gjithmone me i vogel se numri i pare qe te mos kemi zgjidhje negative, ekuacionet poashtu jane te rastesishme, do te llogariten edhe pergjigjet e sakta dhe te passakta.

Ne Firefox, Chrome po funksionon si duhet, ne Internet Explorer jo ashtu siq eshte menduar, kur shtypet susta enter Internet Explorer po aktualizon fushen e zgjidhjes dhe po e shtyp butonin ekuacioni i ri qe e ka fokusin.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-06-2010
    Vendndodhja
    Aty ku nuk me gjen njeri
    Postime
    106
    freiet dhe iktuus fakeminderit per pergjigjje.
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=129195 qenka me te vertet nje mesim i mire. suksese ne te ardhmen e veq vazhdo, pasi the qe nuk e ke perfunduar, do deshiroja te shihja te gjithe mesimin.
    Suksese.

6-Kateshi Maska e VL.TX.US
    Anėtarėsuar
    18-09-2010
    Vendndodhja
    ATX
    Postime
    65
    Citim Postuar mė parė nga hot_prinz Lexo Postimin
    Me pak fjale :

Kodi:
    Dy emra kam nė zemėr unė
    Para mė je ti o Vlorė

I dyti ėshtė ekipi ynė
    Flamurtari madhėshtor

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •