Close
Faqja 19 prej 21 FillimFillim ... 91718192021 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 201
    EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anėtarėsuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    A e vendoset se qfare ka qene , Ortodoks apo Protestant?
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

-
    Anėtarėsuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Po sipas standarteve greke ėshtė protestant se nuk fliiste gėrrqisht. Perėndia e Fanarit vetėm hellenika ka qejf tė dėgjojė. Edhe turqisht merr vesh, po shqip jo.

Jo vetėm Petro Luarasi, por edhe Papa Kristo Negovani, edhe At Stath Melani etj etj tė gjithė kėta qė donin tė flisnin shqip nė shtėpi dhe nė Kishė kanė qėnė komunista, masonė dhe protestantė.
    Nuk po flas pėr Nolin se ai ėshtė mė terrorist se Bin Ladeni dhe Gadafi bashkė.

Kėto janė standartet hellenika.

I zoti i punės ka thėnė "Jam Ortodoks". Lexo "Mallkimi i shkronjave shqipe dhe shpėrfolja e shqiptarit" se aty flet gjėrė e gjatė se kush ėshtė ortodoks dhe kush "privatizon" ortodoksinė me tapi nga Sulltani i Stambolllit.
    -

Anėtarėsuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Citim Postuar mė parė nga Kavir Lexo Postimin
    Po sipas standarteve greke ėshtė protestant se nuk fliiste gėrrqisht. Perėndia e Fanarit vetėm hellenika ka qejf tė dėgjojė. Edhe turqisht merr vesh, po shqip jo.

Jo vetėm Petro Luarasi, por edhe Papa Kristo Negovani, edhe At Stath Melani etj etj tė gjithė kėta qė donin tė flisnin shqip nė shtėpi dhe nė Kishė kanė qėnė komunista, masonė dhe protestantė.
    Nuk po flas pėr Nolin se ai ėshtė mė terrorist se Bin Ladeni dhe Gadafi bashkė.

Kėto janė standartet hellenika.

I zoti i punės ka thėnė "Jam Ortodoks". Lexo "Mallkimi i shkronjave shqipe dhe shpėrfolja e shqiptarit" se aty flet gjėrė e gjatė se kush ėshtė ortodoks dhe kush "privatizon" ortodoksinė me tapi nga Sulltani i Stambolllit.

Atehere te gjithe Ortodokset qe ndihen keshtut bashk me bazen e tyre let te pirdhen ne Greqi.

Baby, I'm magic, ta-dah

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    31-12-2010
    Postime
    378
    Citim Postuar mė parė nga MafiaWarz Lexo Postimin
    A e vendoset se ēfare ka qene (Petro Nini Luarasi), Ortodoks apo Protestant?
    Kjo eshte nje pyetje interesante por qe kerkon nje adresim te sakte te pergjegjesit . Edhe konkluzioni qe gjithe Ortodokset qe ndihen keshtu ( pra shqiptare) t bashk me bazen e tyre le te shkojne ne nje kishe ortodokse greke por jo tek nje institucion ortodoks autoqefal shqiptar ( qofte edhe i uzurpuar)

Pyetja kerkon nje adresim te sakte te pergjegjesitsi dhe fjalen "shqiptar" (meqe perkatesia fetare duhet te korespondoje edhe me perkatesine kombetare kur flasim per autoqefali). Une nuk jam dakort qe te barazohet ortodoksia vetem me besim ndaj kishes greke
    pasi po keshtu do te kundershtonte edhe nje ortodoks rus, serb, maqedonas, bullgar etj. Ose si do te reagonte nje grek po t'i thuhej qe si besimtar ortodoks ai eshte rus meqe Moska eshte qendra e ortodoksise boterore sot.
    Ne kohet e sotme njeriu pyetet a beson apo jo ne Zot, ne cilen fe beson, cilit komb i perket dhe a ka ndermend te ndryshoje fe qe te ndihet me rehat shpirterisht. Gjithashtu vėrehet njė konkurence e madhe midis klerikėve tė feve tė ndryshme pėr tė patur sa mė tepėr pasues, per me teper sa me te famshem, nė grigjen e tyre.
    Nė tė gjitha kėto ballafaqohemi me paradokse kundrejt Petro Nini Luarasit , martireve te tjere dhe familjeve te tyre perkatese.
    Duke analizuar me dokumenta vetem veprimtarine e Petro Nini Luarasit rezulton se ai qe jetoi, kontribuoi u vetdeklarua dhe u nda nga jeta i helmuar nga kleri shovinist e veglat e tij vetem se mbeti nje ortodoks shqiptar i kulluar i cili deshironte dhe luftoi deri ne fund per gjuhen shqipe dhe kishen ortodokse shqiptare.
    Ndaj po te pyetej ai ne se qe ortodoks do te pergjigjej padyshim "Jam ortodoks, por shqiptar dhe jo grek ".
    Po te pyeten njerezit ne pergjithesi ata do t'i referoheshin deklarimit te Petro Nini Luarasit mbi perkatesine fetare, pra qe ai ishte ortodoks shqiptar.
    Por ja qe disa tipa desherojne te permbysin logjiken dhe pyetjen e adresojne tek ata qe e vrane dhe e luftuan pikerisht se qe ortodoks shqiptar!
    Duke mos dashur te paragjykoje, familja e Petro Nini Luarasit, nipi i tij, i eshte drejtuar publikisht per pergjigje KOASH TE JANULLATOSIT E CILA NUK PERGJIGJET QARTE VETE, POR DISA TE VETESHPALLUR ZEDHENES MBAJNE QENDRIMIN E DHESPOTERVE QE E HELMUAN! Atehere si mendon populli dhe ortodokset shqiptare per KOASH-in dhe zedhenesit e tij nderkohe qe klerike te tjere shqiptare si At Nikolla Marku, drejtues i KOAKSH etj. e njeh Petro Nini Luarasin si ortodoks shqiptar dhe madje martir te shquar ne ndertimin e kishes ortodokse autoqefale shqiptare!
    Kur diskutohet midis Petro Nini Luarasit e martireve ortodokse shqiptare dhe klerit ortodoks qe i mallkoi e i mohon ata, cilet duhet te perkrahe nje ortodoks shqiptar i vetedijshem, ortodoksin shqiptar apo ortodoksin shovinist antishqiptar?
    Kuptohet qarte se cilet jane ata qe perkrahin shovinizmin antishqiptar!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    31-12-2010
    Postime
    378
    Me ndjeni per nje lapsus doja te shprehesha: qe gjithe Ortodokset qe ndihen joshqiptare bashk me bazen e tyre le te shkojne ne nje kishe ortodokse greke por jo tek nje institucion ortodoks autoqefal shqiptar ( qofte edhe i uzurpuar)

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anėtarėsuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet nė Bllog
    1
    Duke mos dashur te paragjykoje, familja e Petro Nini Luarasit, nipi i tij, i eshte drejtuar publikisht per pergjigje KOASH TE JANULLATOSIT E CILA NUK PERGJIGJET QARTE VETE, POR DISA TE VETESHPALLUR ZEDHENES MBAJNE QENDRIMIN E DHESPOTERVE QE E HELMUAN! Atehere si mendon populli dhe ortodokset shqiptare per KOASH-in dhe zedhenesit e tij nderkohe qe klerike te tjere shqiptare si At Nikolla Marku, drejtues i KOAKSH etj. e njeh Petro Nini Luarasin si ortodoks shqiptar dhe madje martir te shquar ne ndertimin e kishes ortodokse autoqefale shqiptare!
    Ketu keni vepruar mire per kerkesen publike, pasi gjithcka duhet te konfirmohet nga Kreu i Kishes. Me vjen keq qe nuk keni marre pergjigje...., kjo do te thote se ka hezitim.. megjithate une shfaqa mendimin tim personal (pa asnje paragjykim per P.Luarasin), dhe te pandikuar nga askerrkush,... edhe brenda KOASH-it ka diskutime dhe mendime te ndryshme,..ketu nuk ka gje te keqe,...
    nderkaq koksh eshte sajese dhe krijim satanik me synim percarjen e KOASH-it....ketu ju siguroj se jeni ne rruge te gabuar...

Me ndjeni per nje lapsus doja te shprehesha: qe gjithe Ortodokset qe ndihen joshqiptare bashk me bazen e tyre le te shkojne ne nje kishe ortodokse greke por jo tek nje institucion ortodoks autoqefal shqiptar ( qofte edhe i uzurpuar)
    ketu perseri po gaboni, pasi ka shtetas shqiptare me kombesi greke, te cilet ju thoni te shkojne ne Greqi...

e kuptoj se qendrojme ne ane te kunderta..., megjithate e kam per detyre te te them edhe une publikisht per rrugen "satanike" qe keni zgjedhur ne perpjekjen tende te drejte per te qartesuar figuren P.N.Luarasit ne pozicionin e tij religjoz.... (pasi si rilindas eshte e qarte)..
    kjo duke paraqitur figura te tilla si nikolla marku , ..etj..qe nuk jane "asgje", pasi jane thjesht njerez qe kane veshur raso te zeze...dhe ne perpjekjen e tij gjoja nacionaliste, nuk kane ndonje qellim tjeter perpos interesave te tij materiale, pasurimit personal dhe karrieres politike, (sic ka grabitur Kishen e Shen Marise ne Elbasan)

nderkaq mund t`ju sugjeroj, qe nese keni mundesi t`i drejtoheni edhe Patriarkanes Ekumenike per keto probleme, pasi ceshtja duket e ngaterruar ne nje periudhe historike jo shume te qarte.. dhe ne Tomusin e Autoqefalise thuhet se per ceshtje te vecanta te paqartesuara, KOASH-i mund t`i drejtohet edhe Patriarkanes... megjithate edhe personalisht mund t`i drejtohesh.. ky ishte mendimi im personal,..d.m,th, si do te veproja une po te isha ne vendin tend..

edhe dicja tjeter,..mos u be shoke me figura qe bejne "trimin" ne virtualitet..as qe me behet vone se c`thone te tille, pasi ne rrugen qe kam zgjedhur i sherbej vetem Zotit tone Jisu Krisht.
    Nuk dua te vijoj debate shterpe me ta, sepse i kam thene te gjitha ne tema te tjera.. ne kuptimin e detyrimit per te mbrojtur KOASH-in dhe duke shkuar deri ne piken e martirizimit...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ilia spiro : 10-05-2011 mė 05:28
    Duaje te afermin tend si veten

Anėtarėsuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Nje fe qe ben Politik sidomos ne ket rast qe eshte politik anti Shqiptare ose duhet te reformohet ose te luftohet nga vet Shqiptaret.

Ortodokset shpesh me ngjajne me Islamiket, a mund te jet nje Ortodoks i devotshem Shqiptar????

A mund te jet nje Ortodoks i devotshem Shqiptar pa pas ndonje lidhje me Greqi?

Baby, I'm magic, ta-dah

Anėtarėsuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Qe te jem me i kuptushem? A mund te jet nje Ortodoks Shqiptar qe lufton politiken greke?

A quhet aj Ortodoks sipas juve Ortodoksve Shqiptar dhe kishes Ortodokse Shqiptare?

Apo edhe ju jeni njejt si robet e Allahut,baban e keni Grek?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga MafiaWarz : 10-05-2011 mė 06:55

Baby, I'm magic, ta-dah

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    31-12-2010
    Postime
    378
    Citim Postuar mė parė nga ilia spiro Lexo Postimin
    Ketu keni vepruar mire per kerkesen publike, pasi gjithcka duhet te konfirmohet nga Kreu i Kishes. Me vjen keq qe nuk keni marre pergjigje...., kjo do te thote se ka hezitim.. megjithate une shfaqa mendimin tim personal (pa asnje paragjykim per P.Luarasin), dhe te pandikuar nga askerrkush,... edhe brenda KOASH-it ka diskutime dhe mendime te ndryshme,..ketu nuk ka gje te keqe,...
    nderkaq koksh eshte sajese dhe krijim satanik me synim percarjen e KOASH-it....ketu ju siguroj se jeni ne rruge te gabuar...

ketu perseri po gaboni, pasi ka shtetas shqiptare me kombesi greke, te cilet ju thoni te shkojne ne Greqi...

e kuptoj se qendrojme ne ane te kunderta..., megjithate e kam per detyre te te them edhe une publikisht per rrugen "satanike" qe keni zgjedhur ne perpjekjen tende te drejte per te qartesuar figuren P.N.Luarasit ne pozicionin e tij religjoz.... (pasi si rilindas eshte e qarte)..
    kjo duke paraqitur figura te tilla si nikolla marku , ..etj..qe nuk jane "asgje", pasi jane thjesht njerez qe kane veshur raso te zeze...dhe ne perpjekjen e tij gjoja nacionaliste, nuk kane ndonje qellim tjeter perpos interesave te tij materiale, pasurimit personal dhe karrieres politike, (sic ka grabitur Kishen e Shen Marise ne Elbasan)

nderkaq mund t`ju sugjeroj, qe nese keni mundesi t`i drejtoheni edhe Patriarkanes Ekumenike per keto probleme, pasi ceshtja duket e ngaterruar ne nje periudhe historike jo shume te qarte.. dhe ne Tomusin e Autoqefalise thuhet se per ceshtje te vecanta te paqartesuara, KOASH-i mund t`i drejtohet edhe Patriarkanes... megjithate edhe personalisht mund t`i drejtohesh.. ky ishte mendimi im personal,..d.m,th, si do te veproja une po te isha ne vendin tend..

edhe dicja tjeter,..mos u be shoke me figura qe bejne "trimin" ne virtualitet..as qe me behet vone se c`thone te tille, pasi ne rrugen qe kam zgjedhur i sherbej vetem Zotit tone Jisu Krisht.
    Nuk dua te vijoj debate shterpe me ta, sepse i kam thene te gjitha ne tema te tjera.. ne kuptimin e detyrimit per te mbrojtur KOASH-in dhe duke shkuar deri ne piken e martirizimit...

Ortodoksi Ilia,
    Duke harruar per nje moment te gjithe mendesine e veprimtarine tuaj te meparshme , desheroj te mirekuptohemi oper ēeshtje madhore, si njerez me logjike te ftohte, ndaj po analizoj lenden qe keni paraqitur:
    Ketu keni vepruar mire per kerkesen publike, pasi gjithcka duhet te konfirmohet nga Kreu i Kishes.
    Ketu nuk flisni si opinionist i zakonshem, por i mireinformuar e kopetent i kreut

Me vjen keq qe nuk keni marre pergjigje...., kjo do te thote se ka hezitim.. megjithate une shfaqa mendimin tim personal (pa asnje paragjykim per P.Luarasin), dhe te pandikuar nga askerrkush,... edhe brenda KOASH-it ka diskutime dhe mendime te ndryshme,..ketu nuk ka gje te keqe,...
    Ky paragraf tregon se paku qe ka klerike ne KOASH QE ENDE NUK MUND TE ZGJEDHIN MIDIS NJE ORTODOKSI SHQIPTAR DHE NJE MENDESIE SHOVINISTE DHESPOTERISH GREKE

nderkaq koksh eshte sajese dhe krijim satanik me synim percarjen e KOASH-it....ketu ju siguroj se jeni ne rruge te gabuar...kjo duke paraqitur figura te tilla si nikolla marku , ..etj..qe nuk jane "asgje", pasi jane thjesht njerez qe kane veshur raso te zeze...dhe ne perpjekjen e tij gjoja nacionaliste, nuk kane ndonje qellim tjeter perpos interesave te tij materiale, pasurimit personal dhe karrieres politike, (sic ka grabitur Kishen e Shen Marise ne Elbasan)
    Kjo sentence eshte teper e rende dhe do te zemeronte besimtaret ortodokse shqiptare ( jane te shumte) qe ndjekin At Nikolla Markun. Ata mund tju akuzojne per shpifje, neperkembje te besimit e dinjitetit te tyre dhe shkeljes me vetedije edhe te ligjeve te shtetit shqiptar. (Ka disa nene qe mund t'ju bejne gjemen)

Kerkoni falje, Pse sajoni nga mendja, une nuk e kam shkruar qe te shkojne ne Greq, por ne kishe tjeter greke

nderkaq mund t`ju sugjeroj, qe nese keni mundesi t`i drejtoheni edhe Patriarkanes Ekumenike per keto probleme, pasi ceshtja duket e ngaterruar ne nje periudhe historike jo shume te qarte.. dhe ne Tomusin e Autoqefalise thuhet se per ceshtje te vecanta te paqartesuara, KOASH-i mund t`i drejtohet edhe Patriarkanes...
    Ju thoni qe une ortodoks i thjeshte shqiptar t'i drejtohem nje institucioni te huaj i cili normalisht mban pergjegjesi per ato shkelje te renda ( te mos perdor fjale me te hidhura) kur kete duhet ta beje kreu i ortodokseve shqiptare me vullnetin e tij nen mesimet e zotit e pa pyetur kerkend?
    Ne lidhje me trimerine ajo nuk tregohet me fjale, por me vepra dhe nuk zgjidhet me grup por ballas. Mesa kam degjuar juve ju buron trimeria nen hijen e... qofsha i gabuar! Dhe sa per trima e me te menēur ka shume te tille Shqiperia.

Kjo eshte vertet nje deklarate mbreselenese, lum ai qe i sherbeni por do te deshiroja qe se pari ta beje per atdhene dhe popullin shqiptar qe te ka dhene buke e te ka shkolluar dhe qe ka miresine e te fal edhe kur ben gabime te renda.
    Gjithsesi e vleresoj kontributin tend, i cili mua personalisht me ka dhene nje kendveshtrim e material te vlefshem ndonese jo te komentuar sipas deshires suaj.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    31-12-2010
    Postime
    378

Deklarate e VUSH mbi Petro Nini Luarasin

http://www.vush.org/ngjarje-fakte/hi...re-ne-shqiperi
    Historia e Kishes Ungjillore ne Shqiperi
    Histori e shkurtėr e Kishės Ungjillore ndėr shqiptarėt
    Shkruar nga Dr. Femi Cakolli, pastor
    Redaktuar nga Magda Maylam

"Ne mbledhjen dhe seleksionimin e fakteve per figurat e larta Ungjillore te Rlindjes Kombetare, na rezulton qe te dhenat historike qe ne disponojme lidhur me atdhetarin e shquar Petro Nini Luarasi per momentin jane te pamjaftueshme qe ky personalitet i Rilindjes Kombetare te rradhitet nder figurat e tjera Ungjillore themelues dhe anetar i Komunitetit Ungjillor Shqiptar.
    Ne baze te fakteve dhe te dhenave burimore historike deklarojme se Petro Nini Luarasi ka qene nje mik i ngushte i Ungjilloreve dhe nje bashkepunetor po aq i ngushte ne aksinonin e Ungjilloreve Shqiptare per perhapjen e Ungjillit dhe te Shkronjave Shqipe.
    Nese ai vete ishte nje i Krishter Ungjillor apo jo, mbetet per t'u ripare dhe per t'u hulumtuar me thelle permes nje pune me te detajuar studimore."

Faqja 19 prej 21 FillimFillim ... 91718192021 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •