Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 47 prej 47
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    [QUOTE=DYDRINAS;2973030]Anesti55,

I kalon gjerat shume perciptazi dhe ndalesh vetem aty ku ti e ke perqendruar vemendjen.

Hidhi njehere nje sy kesaj pastaj llafosemi bashke serish.

[QUOTE]
    S'pashe ndonje gje te re ne ato linke.I kemi trajtuar ne tema te tjera por dhe ne kete teme nuk kemi ceduar nga shkrimet qe lexova ne keto linke.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

i/e regjistruar Maska e Drenica 97
    Anėtarėsuar
    19-07-2009
    Vendndodhja
    KOSOVE
    Postime
    1,092
    Problemi i disave nga Shqiperia eshte se ish jugosllavin e shiqoin si vend liberal,qe nuk eshte e vertet ,jugosllavia deri ne vitin 1948 ishte vend stalinist njejt si Shqiperia,ne periudhen 1945-48 u vran kundershtaret ideologjik,borgjezia kroate,serbe,shqiptare etj,u debuan gjermanet nga vojvodina dhe italianet nga istria ,pas vitit 1948 u burgosen "stalinistet"ata dergoheshin ne goli otok prej nga shume prej tyre nuk u kthyen.Liberalizimi pas vitit 48 nuk vlen per shqiptaret ,per ne vin vite te veshtira,kryepolici i titos,rankoviqi bente terror mbi shqiptaret,akcioni i grumbullimit te armeve debimi i shqiptareve per ne turqi.
    Shqiptaret si populli i tret per nga numri ne ish-jugosllavi ishin te diskriminuar ne aspektin e pozites juridike,politike,ekonomike,arsimore,shqiptaret ishin kombesi (pakice kombtare).
    Nje shqiptare mund te ishte minister,kryeminister,kryetar i kryesise se jugosllavise por ai do ti zbatonte politikat e ati shteti,njejt siq kan qen shqiptaret kryeministra ne perandorin osmane,greqi,itali po per shqiptaret nuk kan bere asgje.

[QUOTE=Anesti_55;2973491]

O Drenica, une kam dhene versionin tim, ti e te tjere jepni tuajin.une e hapa kete teme dhe ju nuk po prononcoheshit, tashti qe une vazhdoj thoni se e kam gabi.Urdheroni e diskutoni dhe le te mesojme sebashku te vertetat.

Tema qe kemi hape flet per kosoven qe sot eshte 95% muslimane.une s'kam qene kurre aty , ju natyrisht e dini te verteten me mire se une.

Natyrisht qe kosova nuk mund te jete bastise komplet ashtu si dhe Shkodra qe u detyruan njerzit te shkojne ne mal, por shumica migruan dhe kjo shifer eshte tek miljonshi e kusur.Italine e jugut e ke plote me arbreshe, por dhe greqine me arvanitas, deri ne cepin e fundit te Peloponezit.
    Udheroni e na shjegoni, por dhe argumentoni.Me jepni ju nje argument per shqiptaret musliman qe njekohesishte krenohen me Skenderbeun dhe armikun e tij Turqine.Ndjenjat e njeriut te moralshem nuk burojne nga paradokse.Ne bote nuk mund te gjesh paradoks me te madh se sa ne Tirane ku kemi dhe xhamin dhe heroin kombetare ne te njetin vend.Ne kosove po ashtu, kemi heroin dhe xhamite, por tek ju kemi dhe tendenca me te rrezikshme akoma.festohet ardhja e Sulltanit, demaskohet Nene tereza, imami juaj e beri kurve.Ku ishe ti, nga burojne keto ide, si nxiten ato , si mund te shkosh ti ne xhamine e ketij njeriu, qe shenjtores nga Shqiperia as serbi nuk mori persiper ta fyej.Juve ju prish pune Anesti, se ju ven ne pozite te veshtire duke ju thene te verteten.Juve ju fyen e verteta, kur ne realitet duhet vetem tju shqetesoje dhe tju fuse trurin ne pune per ndryshim.Anesti nuk eshte as politikan as historian, une vetem perzije kazanin, por ato qe jane brenda dhe dalin persiper egzistojne si kam futur une.

Ne keto rreshtat e fundit nuk te jam drejtuar ty personalish por te gjithe atyre qe mbahen se dine, mbahen se jane dhe me nder jane vetem kapadahinje te cilet kosova i ka prodhuar me shumice.

une kam dhene versionin tim, ti e te tjere jepni tuajin.une e hapa kete teme dhe ju nuk po prononcoheshit, tashti qe une vazhdoj thoni se e kam gabi.Urdheroni e diskutoni dhe le te mesojme sebashku te vertetat

He ta dhifsha verzionin po qka din ti ore qka esht verzioni ti nuk ke fare llogjike ndersa flet per versione problemi yte esht se ti qelbesh sllavisht dhe po ashtu sherbehesh nga propaganda e forumeve ekstremiste serbe

Edhe le te mesojme sebashku te vertetat
    Cilen te vertet deshiron ta mesoshe ti prej shqiptarve oj ndytesir kur te gjitha versionet dhe tezat qe ke hedh ketu nuk permbajn asnje te vertet mbi te cilen mund te diskutohet per te arritur nje versione te vertet si mendone ti te gjesh partener per te diskutuar mbi tezat dhe versionet tua te qmndura jo ore ndytesir paartner te till nder shqiptare nuk mundesh ti te gjesh ik ne forumet serbe atje gjem partner te tille.

E din ti cili esht versioni yte sikurse une te them , Se e ter Greqia esht e shqiperis dhe ejani tashe te diskutojme dhe ta mesojm te verteten ose, E ter Serbija esht e kosoves por ejani tash te diskutojm dhe ta mesojme te verteten ky esht versioni i injorances dhe qmenduria e tezave dhe temave qe hapen ti ketu .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Prishtina.C : 08-01-2011 mė 16:08

Citim Postuar mė parė nga Drenica 97 Lexo Postimin
    Problemi i disave nga Shqiperia eshte se ish jugosllavin e shiqoin si vend liberal,qe nuk eshte e vertet ,jugosllavia deri ne vitin 1948 ishte vend stalinist njejt si Shqiperia,ne periudhen 1945-48 u vran kundershtaret ideologjik,borgjezia kroate,serbe,shqiptare etj,u debuan gjermanet nga vojvodina dhe italianet nga istria ,pas vitit 1948 u burgosen "stalinistet"ata dergoheshin ne goli otok prej nga shume prej tyre nuk u kthyen.Liberalizimi pas vitit 48 nuk vlen per shqiptaret ,per ne vin vite te veshtira,kryepolici i titos,rankoviqi bente terror mbi shqiptaret,akcioni i grumbullimit te armeve debimi i shqiptareve per ne turqi.
    Shqiptaret si populli i tret per nga numri ne ish-jugosllavi ishin te diskriminuar ne aspektin e pozites juridike,politike,ekonomike,arsimore,shqiptaret ishin kombesi (pakice kombtare).
    Nje shqiptare mund te ishte minister,kryeminister,kryetar i kryesise se jugosllavise por ai do ti zbatonte politikat e ati shteti,njejt siq kan qen shqiptaret kryeministra ne perandorin osmane,greqi,itali po per shqiptaret nuk kan bere asgje.
    Ler mos u merr me ket ndytesir se nuk i lexon njeri shkrimet e tija une nga reagimet e juaja i dhashe disa pergjigje keti fantomi

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Nese kosovaret pengoheshin per te studiuar ne shkollat e mesme e te larta, mos duhet te pranojme qe universiteti u ndertua vetem per per komunitetin serb qe perbente vetem 5% te popullsise?
    Cfar te drejtash ju mohoheshin ju ne ndermarrjet me sistem vetadministrimi?A nuk ishit ju shumice?A nuk ishin ne interes te grupit fitiomet?A kishit ju ngastra toke te cilat mund te shfrytezoheshin si ekonomi ndimese per familjet tuaja?
    A kishit te drejte te punesoheshit jashte shtetit?A kishte emigracion te organizuar?A kishit te drejte te shkolloheshit ne europe?A kishit interesa nga konvertimi i valutes ne dinare dhe sa fish ishte konvertimi?A kishte shkolla tekninke ne Kosove dhe a kishit ju te drejte te frekuentonit shkollat teknike ne Kroaci apo ne Slloveni, ne Bosnje apo ne Mal te Zi?Sa ishte popullsia e kosoves ne 1944 dhe sa ishte ajo ne vitet 90?Sa ishin te ardhurat per fryme dhe si ishin cmimet e produkteve ushqimore?A ishte sherbimi spitalore gratis?A vaksionheshin kosovaret ashtu si dhe te tjeret?A ishte punesimi detyrim me ligj pas moshes 15 vjec?A kryenin sherbim ushtarak dhe a i jepej arme ne kete sherbim kosovareve?Sa ishte frekuentimi i shkolles fillore, te mesme apo te universitetit?A ishte punesimi i sigurte per ato studente qe perfundonin shkollen?

Banesat ishin shteterore apo private? A kishte te pa strehe?A kishte dy familje te ndryshme ne te njetin hyrje te apartamentit, me nje dhome , nje guzhine dhe nje banjo?A te lejohej te beje pune private , pa asaj te shtetit?A mund te kryeje sherbime dhe te pranoje para?Sa energji elektrike konsumonte nje familje ne nje muaj?Sa ishte raporti i te ardhurave dhe te shpenzimeve per taksat e detyrueshme sebashku me nevojat minimale te jeteses.Si ishte raporti i tyre me shpenzimet per ushqim?A kishte kooperativa dhe a kishte serbe qe punonin aty?Serbet preferonin me shume vazat kosovare per martese po dhe meshkujt me te njeten preference?A frekuentonit pozdravin dhe a kendonit kenge serbe?Etj.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

Pasioni pėr shkencėn Maska e KILI MERTURI
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    ALBINI DHE VETVENDOSJE! DO TĖ BĖJN SHQIPĖRIN!

Kili
    SHQIPĖRIA ETNIKE ĖSHTĖ GJAKU IM QĖ NUK FALET!

o Anest , o qenef , end ti bo bėn pyetje a?!

Ptyhh Pleh !
    Nė dreq tė mallkuar tė gjithė antishqiptarėt dhe tradhtarėt e kombit!

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga Drenica 97 Lexo Postimin
    Anesti_55,je teper i pa sakt per periudhen e sundimit osman ne ballkan,po si i vran osmanlit te gjithe te krishteret ne Kosove e nuk i vran e debuan nga Konstandinopoli/Stambolli,po lere kete prrall se nuk qendron,sot mund te shkosh ne fshatrat Kopiliq,Tushil te Drenices ku banoret jane autokton,pasarshes te Millosh Kopiliqit.
    Shqiptaret jan konvertu ne islam masivisht pas luftrave Austro-Osmane ,SHqiptari i krishter ortodoks i ka pas dy zgjidhje o i krishter ortodoks Serb o Shqiptar/Arnaut musliman,pa e mohu ketu dhunen dhe privilegjet ,e kemi diskutu edhe me pare si u vendos patrikane serbe ne Peje nga veziri me prejardhje serbe Mehmet Sokolovici.
    Pse paskan te drejt serbet ne trojet qe kan qen nen sundimin e car Dushanit ?sipas kesaj loxhike edhe Bullgaret paskan te drejt ti kerkoin trojet ku ka sundu naj kral Bullgar,te cilet kan sundu me gjate se serbet,edhe turqit po mujkan me kerku hise se kan sundu nja pese shekuj!kush pervec serbve mund te thot se popullsia ku sundonte car Dushani ishte serbe?
    Anesti_55,je teper i pa sakt per periudhen e sundimit osman ne ballkan,po si i vran osmanlit te gjithe te krishteret ne Kosove e nuk i vran e debuan nga Konstandinopoli/Stambolli,po lere kete prrall se nuk qendron,sot mund te shkosh ne fshatrat Kopiliq,Tushil te Drenices ku banoret jane autokton,pasarshes te Millosh Kopiliqit.
    Po te citoj nje fragment nga libri Tre jete te Skender Luarasit.Ky eshte nje liber biografik pe jeten e Gjeneralit Tomson, te Isa boletinit dhe te Ismail Qemalit.
    Autori eshte bashke kohes me to.

Ne kateranet e shqiperise oshetiu klithma e llahtershme "erdhi turku".kudo qe shkelen hordhite osmane mbollen vdekjen dhe bene piramida me kokat e te vrareve.Ato qe nuk binin nga shpata-pleqe e kalamaj, gra me kerthinjte e tyre ne gji-largoheshin nga vendi i lindjes per te shpetuar koken.Te hikim,therrisnin fshataret neper fshatrat fushore dhe iknin ku te mundnin.Si kudo ne tokat shqiptare kjo ngjiste dhe ne tokat e Kosoves....Fatet e ketij trualli te rrahun nga fortunat e historise ndau dhe popullsia e Shales se Eperm te Mitrovices.....Banoret e ketijvendi veriore u detyruan ne kohen e rrethimit te pare te Vjenes (1529) ndje te reja.Ato zbriten ne juge ne fshatin Boletin.vetem 150 vjet me vone te inicuar nga deshtimi i truqeve ne Vjene (1684)si dhe me perparimin e austriakeve drejt kosoves,kosovaret u ngriten ne kryengritje. kjo situate beri qe turqit te ndermirrnin nje fushate hakmarrje duke i detyruar banoret e Dukagjinit te strukeshin ne male.
    Faqe 130.Ketu kemi dhe nje pershkrim te legjendes se Kulles se Boletineve.....

Pra ashtu sic dhe une thashe, Kosova pesoi te njetin fat me viset e tjera te shqiperise.Te duash kete pushtues , te mbash fene e tij, te festosh Sulltan Mehmetin , te shash Nene Terezen ,te shash Papaen, te ndertosh celula te terrorizmit islamik, te urresh SHBA-te, te ferkosh duart per aktet terroriste ndaj tyre, temarresh pjese ne keto organizata terroiste,te urresh strukturat europiane ne kosove,te urresh te krishteret kudo edhe ne shqiperi, te thash se ne muslimanet jemi pjesa e nderit kombetare dhe te krishteret jane greke ose serb, te ndehesh krenare per Skenderbeun dhe per armiqte e tij, te behesh pengese ne emancipimin e jetes ne vend se eshte ne kundershtim me normat kuranore,te kesh nivelin me te larte te analfabetizmit, te kesh nivelin me te larte te krimit, te keshe nivelin me te ulet ne europe ne ekonomi, te pranosh te udhehiqesh me kapadehinje etj etej, per mua eshte e pa konceptueshme.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Anesti_55 : 08-01-2011 mė 18:57
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •