O Drenica, une kam dhene versionin tim, ti e te tjere jepni tuajin.une e hapa kete teme dhe ju nuk po prononcoheshit, tashti qe une vazhdoj thoni se e kam gabi.Urdheroni e diskutoni dhe le te mesojme sebashku te vertetat.
Tema qe kemi hape flet per kosoven qe sot eshte 95% muslimane.une s'kam qene kurre aty , ju natyrisht e dini te verteten me mire se une.
Natyrisht qe kosova nuk mund te jete bastise komplet ashtu si dhe Shkodra qe u detyruan njerzit te shkojne ne mal, por shumica migruan dhe kjo shifer eshte tek miljonshi e kusur.Italine e jugut e ke plote me arbreshe, por dhe greqine me arvanitas, deri ne cepin e fundit te Peloponezit.
Udheroni e na shjegoni, por dhe argumentoni.Me jepni ju nje argument per shqiptaret musliman qe njekohesishte krenohen me Skenderbeun dhe armikun e tij Turqine.Ndjenjat e njeriut te moralshem nuk burojne nga paradokse.Ne bote nuk mund te gjesh paradoks me te madh se sa ne Tirane ku kemi dhe xhamin dhe heroin kombetare ne te njetin vend.Ne kosove po ashtu, kemi heroin dhe xhamite, por tek ju kemi dhe tendenca me te rrezikshme akoma.festohet ardhja e Sulltanit, demaskohet Nene tereza, imami juaj e beri kurve.Ku ishe ti, nga burojne keto ide, si nxiten ato , si mund te shkosh ti ne xhamine e ketij njeriu, qe shenjtores nga Shqiperia as serbi nuk mori persiper ta fyej.Juve ju prish pune Anesti, se ju ven ne pozite te veshtire duke ju thene te verteten.Juve ju fyen e verteta, kur ne realitet duhet vetem tju shqetesoje dhe tju fuse trurin ne pune per ndryshim.Anesti nuk eshte as politikan as historian, une vetem perzije kazanin, por ato qe jane brenda dhe dalin persiper egzistojne si kam futur une.
Ne keto rreshtat e fundit nuk te jam drejtuar ty personalish por te gjithe atyre qe mbahen se dine, mbahen se jane dhe me nder jane vetem kapadahinje te cilet kosova i ka prodhuar me shumice.
Krijoni Kontakt