Close
Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 87
    i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anėtarėsuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Citim Postuar mė parė nga sheki51 Lexo Postimin
    shqiptare shkije , hic nuk dallon nga tadici me familjen e tij duke festuar vitin e ri.

shko thuaja zvicerianeve se shqiptaret jane raca me e bukur ne bote hehehehe
    Une skam pare nje familje shqiptare qe nuk feston Vitin e ri...vetem gabelat dhe njerez te degjenerum si puna jote nuk i festojne per arsyje ideologjike te skllaverimit qe nuk marrin vesh asgje nga jeta dhe natyra.

Shiko cdo qender qyteti ne Kosove dhe SHqiperi si eshte zbukuruar me simbole te Vitit te ri, dil pak nga bota e delusioneve o deshtak harap.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fishtani1 : 29-12-2010 mė 09:57

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    as une nuk kam pare serb qe nuk feston vitin e ri ,po asnje krishter tjeter ,

o fishtanovic ,jetoj ne mes te evropes ,bile bile edhe shkijet harap dhe zezaket e afrikes festojne vitin e ri ,kurse ti do me dhune te imponosh muslimaneve vitin e ri

qafen thefshi me gjithe deda mrazin edhe sveti nikollen

Prenku i Dalmatėve
    Anėtarėsuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Nė dritėn fosforike qė lėshojnė varrezat gjatė natės
    Postime
    1,008
    Po kta jo msu mi festu festat e shkijeve, a nuk e din qe bajrami festa ilire oshte perhapuna mas shumti fe ne botye

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    as une nuk kam pare serb qe nuk feston vitin e ri ,po asnje krishter tjeter ,

o fishtanovic ,jetoj ne mes te evropes ,bile bile edhe shkijet harap dhe zezaket e afrikes festojne vitin e ri ,kurse ti do me dhune te imponosh muslimaneve vitin e ri

po tani se serbet e festojne vitin e ri, atehete edhe shqiptaret qe e bekan nje gje te tille, u bekan automatikisht serbe???
    nuk kam pare serb qe nuk merr fryme. te gjithe ata qe marrin fryme jane serbe. nese duam te diferencohemi si shqiptare, duhet te rrime pa marre fryme...

muslimanet e festojne vitin e ri, por ne nje date tjeter te bazuar ne nje kalendar tjeter...

ku eshte ndryshimi ketu?????? edhe ata festojne te njejten gje.
    NDERRIMIN E VETEVE.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Prenku i Dalmatėve
    Anėtarėsuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Nė dritėn fosforike qė lėshojnė varrezat gjatė natės
    Postime
    1,008
    po tani se
    serbet e festojne vitin e ri, atehete edhe shqiptaret qe e bekan nje gje te tille, u bekan automatikisht serbe
    ???
    nuk kam pare serb qe nuk merr fryme. te gjithe ata qe marrin fryme jane serbe. nese duam te diferencohemi si shqiptare, duhet te rrime pa marre fryme...
    ato jan shkije se festojn festen e shkavit e festen e shkines

i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anėtarėsuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857
    Citim Postuar mė parė nga Fishtani1 Lexo Postimin
    Shefki xhupelli

Viti i ri nuk festohet tek shqiptaret?, ore ku jeton ky minioritet ndonje fshat te humbur se pergjithesi gabelat nuk i lejon neper fshatra.

Po ty pse te djeh pse te quaj ashkali?, ke turp nga raca jote?.....motren a nuk ta kane qi boll?, se ju krenoheni vetem motrat dhe nenat qe ***** ne orgji....race jevgu vetem per kete mund krenohesh dhe per plehrat se kush po mbledh me shume...specie e degjenerum.
    Ju, more djema, qė ofendoni, bėjeni, sėpaku, nė njė mynyrė mė tė kulturuar, jo kėshtu. Si nuk turpėroheni pak?
    Shqiptari nuk e ka zakon tė shajė kėshtu.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    03-07-2010
    Postime
    342
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    po tani se serbet e festojne vitin e ri, atehete edhe shqiptaret qe e bekan nje gje te tille, u bekan automatikisht serbe???

muslimanet e festojne vitin e ri, por ne nje date tjeter te bazuar ne nje kalendar tjeter...

ku eshte ndryshimi ketu?????? edhe ata festojne te njejten gje.
    NDERRIMIN E VETEVE.
    mister bin lladen i ke ngateruar gjerat,

ke pare serb shka te festoje bajramin ,apo te agjeroje muajin e ramazanit ,apo te falet ne xhami ..ose poooo te shkoje ne haxh ,une nuk kam pare,ketu qendron dallimi i muslimanit shqiptar nga nje serb shka.

edhe kafshet marin fryme , edha ata hane dhe pine njejte si serbet dhe shqiptaret ,por dallohen nga shqiptaret e dallimin e din me mire se une

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    mister bin lladen i ke ngateruar gjerat,

ke pare serb shka te festoje bajramin ,apo te agjeroje muajin e ramazanit ,apo te falet ne xhami ..ose poooo te shkoje ne haxh ,une nuk kam pare,ketu qendron dallimi i muslimanit shqiptar nga nje serb shka.

edhe kafshet marin fryme , edha ata hane dhe pine njejte si serbet dhe shqiptaret ,por dallohen nga shqiptaret e dallimin e din me mire se une
    ai qe i ka ngaterruar gjerat je ti. ekuivalentja e vitit te ri per ty qenka bajrami???
    viti i ri nuk jane krishtlindjet.
    vitii i ri festohet ne ate date qe perfundon viti...
    mos valle kalendari qe po perdorim eshte i shkaut???
    jo per gje por fundin e vitit e festojne ne tere europen, ameriken veriore e jugore, ne oqeani etj...

edhe ne vende arabe festohet viti i ri, por ne data te tjera. edhe ne kine, edhe ne indi...

c'lidhje ka shkau ketu???????????????????

p.s. eshte BEAN - laden
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga the admiral : 30-12-2010 mė 17:07
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Viti i ri nuk esht feste shkau,esht feste e paganeve,nuk dij pse aq te madhe e beni kete gje,kush esht pagan e feston,kush nuk esht edhe e feston,i bashkangjitet nje feste te huaj...e tash cfar te bejm ti themi mos e festo? le ta feston more e le te ben cfar te don se sme intereson hiq kjo pune....ne shqiptaret deri dje benim ca gjera per tu kesh,a nuk esht per tu kesh cfar benin shqiptaret para do kohe duke festu shen gjergjein dhe shen mitrin? a nuk e sakatonin shqiptaret plepin dhe i lanin femijet me xhethet e plepit? e i zoti shpis shkonte deget e plepit i vendonte neper aren me miser qe te ritet misri si plepi,e te riten femijet sa plepi....cfar jan keto ...asgje tjeter vetem se bestytni te trasheguara te cilat shum fort i kemi festu dhe i kemi mbajt deri von ne trojet tona (flas per mk) nuk dij nga kosova dhe shqiperia....e tash cfar u be me keto bestytni? asgje i lam,sepse e pam se ska asnje cfar dobie...ato i lam mirepo morem kete tjetren. filluam te festoim vitin e ri dhe ne vend te plepit kemi fillu te adhuroim bredhin!! se sipas atyre qe e kan feste te veten,ne naten e shen JANIT (janus-mbreti pagan) ne ate shtepi ne te cilen qendron bredhi naten e shen Janit,ajo shtepi do te ket shum bereqet,shum te mira e bredhi do ta mbron ate kulm nga te keqiat per ter vitin..pra ky esht kuptimi i bredhit dhe i nates se shen janit,e tash un po i pyes shqiptaret tane musliman,se me ata krishter dhe ateistat sdua te diskutoj ato lirisht le te festojn sme pengon,ju si musliman qe festoni kete fest,mund te me thoni dicka konkrete,pse e festoni nje fest te huaj? apo wall mos solidarizoheni me dikend? a solidarizohet dikush bre me ju? a keni pa dikend te feston bajramin tone? ne cfar varferie jemi ne qe kemi nevoj ti huazojm festat e huaja???

sidoqofte,cdokush ka mendimin e vet dhe le ta shpreh,mirepo ju lutem pa te shara e te ofenduara se na bet hor jemi ber si ne cerdhe...diskutoni si njerez.
    Jetė e rėndė.......!!!

i larguar Maska e bindi
    Anėtarėsuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Pa mare para sysh referenca ne kohe,se ku e ka zanafilen festimi i vitit te ri!Per mua festa e vitit
    te ri ka me shume vlere qe sipas kalendarit te festohet ne pranvere,pra mu atehere fillon dhe gjelbrimi dhe rigjallrimi i natyres,ndersa fakti i dyte ka te beje me ciklin e permbylljes kalendarike te nje viti ,pra dhe nje rrtullim me shume i tokes rreth diellit,qe te mos e zgjase me shume shkurtimishte keto jane arsyet qe i japin vlere festes se vitit te ri,megjithse une do te dishiroja qe kjo ffesta e vitit te ri te shtyhet perpara per tre muaj ,dhe ndrimi i mot moteve te jete ne pranverae ,jo ne dimer,sepse kjo date nuk korospodon me asnje ngjarje qe do ti jepte njerzve nje frymzim apo shprese......
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bindi : 30-12-2010 mė 18:07

Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •