Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 55
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Sa zhurme behet per kete feste,e ne fund te fundit,ai qe don te feston do feston,ai qe sdon nuk feston,tham ne ose jo dicka lidhur me kete feste.
    Jetë e rëndë.......!!!

Robi i All-llahut
    Anëtarësuar
    09-01-2008
    Vendndodhja
    Në Itali
    Postime
    1,774
    Citim Postuar më parë nga Njoni-ch Lexo Postimin
    Sa zhurme behet per kete feste,e ne fund te fundit,ai qe don te feston do feston,ai qe sdon nuk feston,tham ne ose jo dicka lidhur me kete feste.
    Jo o vëlla Njoni-ch, nuk është duke u bërë zhurmë siç e quan ti, por në realitet është duke ju treguar besimtarëve musliman dhe jo jobesimtarëve, se kjo festë nuk është festë që ne duhet festuar dhe kaq, kush kuptoi-kuptoi dhe kush nuk kuptoi, ndoshta do ta kuptojë kur ti vëjë syzat e Islamit.

Esselamun alejkum.

i/e regjistruar Maska e getomental
    Anëtarësuar
    18-04-2008
    Vendndodhja
    Shkup-Dardani-Shqipri.
    Postime
    251
    Ja sa erdha nga hoteli "Alexandar Palast"(Shkup) ku isha me do miq Gjerman,me habiti rasti kur pash ne restaurant Reiz uleman efendi Sulejman Rexhepin me gjith familjen mdoket e pritshin vitin e ri!
    Adresa jon ne boten e Liris esht: Besa Shqiptare.

Cdo Musliman i vertete ka nevoje qe te beje nje rekapitullim te asaj se cka bere tere diten ( pas namazit te jatcise), se cka bere tere javen ( namazit i xhumase), se cka bere tere vitin ( nata e kadrit). Ne keto kohe te caktuara, muslimani duhet te beje nje llogari te bilansit te vetes se tij, sa i ka kryer detyrat e tija ai si musliman ndaj vetes se tij, familjes se tij, cka ka kontribuar per shoiqerine, kujt i ka hy ne hak dhe kujt duhet ti kerkoje te falur, cfare vendimesh te rendesishme do te mare qe te permiresoje sjelljen dhe jeten e tij ...e tj...etj...
    Bota laike ( ku jemi duke jetuar edhe ne Muslimanet) si pike referente per te bere bilansin e nje viti, e ka caktuar daten 31.12 te vitit perkates ( ne rastin konkret 2010). Ne kete date neper te gjitha institucionet , ndermarjet shterore dhe private etj, etj, behet rekapitulimi dhe bilansi i ashtuquajtur "bilansi vjetor" me qellim per tu nxjere nje perfundim i cili mund te jete pozitiv ose negativ. Sipas rezultatit, ateher do te pasoje festimi ose mos festimi i vitit. Pra nese ka sukses atehere festohet ai sukses, nese bilansi eshte negativ, atehere nuk duhet festuar por duhet qare me lot dhe duhet perveshur krahet qe te punohet me shume e te vjedhet aspak. Une mendoj se viti i ri tek muslimanet duhet kuptuar keshtu sic e kam pershkruar (bilans vjetor i punes) e jo si feste fetare. Ky vit i ri une mendoj se nuk ka asnje lidhje me fene ( as krishtere, as muslimane). e muslimanet nuk mund te jetojme jashte ketij shteti i cili eshte laik dhe si pike reference per rekapitullim duhet te marim kete date duke patur kujdes qe te mos mashtrohemi nga kurthat te nderthurura krishtere ne te ( bredhi, zilet e kishave, lampionet etj). Kur shteti do te behet me sheriat , atehere do te bejme ashtu sic e parasheh edhe Islami.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Explorer : 31-12-2010 më 11:51
    Ndrysho Firmën

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga ramazan_it Lexo Postimin
    mia@, pasi ti e ke të vështirë për me e kuptuar rrezikun e kësaj feste, ne nuk jemi të obliguar që të ndalojmë ti nga ajo feste, pra festoje dhe mos na bën kundërshtim në atë që të është sjellur në këtë temë, ose lexoje me ma shumë kujdes për të kuptuar diçka, sepse ju e keni të vështirë me i kuptuar edhe gjërat e thjeshta.

Për ty nuk hyn besimi këtu në këtë festë pagane, kurse për ne hyn dhe çke me të, sepse dallimi i ynë dhe i juaji është një ndyshim i madh. Sepse ne jemi besimtarë Musliman, kurse ju jeni.............as unë nuk e dij se çfarë besimi keni j!!!!!!!!!!!!

Pra, në rastëse nuk don me mësu diçka, atëherë nuk e ke të obliguar që të shkruash këtu, pa me na pru diçka argument për atë që thue.
    Vallahi mo ramazano nuk e di une cfare je ti, se une nuk njoh familje shqiptare qe nuk e feston kete feste.
    Mos me thuaj qe se ka festuar asnjehere familja jote, dhe nese e ka festuar cfare rreziku ka sjell ne familjen tuaj?
    Per mua eshte thjesht nje mundesi per tu mbledhur me te afermit, ndare gezime, urime me njerezit me te dashur se tani qe jemi shperndare neper bote o ramazano shyqyr qe jane keto festa qe na mbledhin.
    Vetem kujtime te bukura kemi nga kjo feste pagane. Vetem ne kete dite nuk kemi pare keq.
    Ja keshtu, por ti ruaju se juve fetareve ju kane ne shenjester armiqte ''imagjinare'' brenda familjes, dhe nuk i dihet aman. Ju nxjerrin nga rruga e Zotit, larg qofte.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga getomental Lexo Postimin
    Ja sa erdha nga hoteli "Alexandar Palast"(Shkup) ku isha me do miq Gjerman,me habiti rasti kur pash ne restaurant Reiz uleman efendi Sulejman Rexhepin me gjith familjen mdoket e pritshin vitin e ri!
    pse po habitesh? sulejman rexhepi nuk fshihet,aj haptas feston vitin e ri,aj haptas shkon per gjuetin e derrave,dhe haptas pin alkoolin me wellaun e tij ferckofskin,ti a nuk e njeh hiq a?
    Jetë e rëndë.......!!!

i/e regjistruar Maska e getomental
    Anëtarësuar
    18-04-2008
    Vendndodhja
    Shkup-Dardani-Shqipri.
    Postime
    251
    Citim Postuar më parë nga Njoni-ch Lexo Postimin
    pse po habitesh? sulejman rexhepi nuk fshihet,aj haptas feston vitin e ri,aj haptas shkon per gjuetin e derrave,dhe haptas pin alkoolin me wellaun e tij ferckofskin,ti a nuk e njeh hiq a?
    jo mua m`habiti fkti se mola Sula normal feston vitin e ri te shkijeve(bashk me gospodi gospodi M.ut M.ut stefanin) me 13 janar,jo kit vitin e ri te katolikve...
    Adresa jon ne boten e Liris esht: Besa Shqiptare.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    ky vit i ri nuk esht i katolikve,ky esht viti i ri i gjith njerzimit

Sula esht Sule dhe uki qimen e ndron zanatin se haron.
    Jetë e rëndë.......!!!

United States of Albania Maska e USA NR1
    Anëtarësuar
    18-01-2010
    Vendndodhja
    KU
    Postime
    5,430
    Viti i Ri nuk ka lidhje me asnje feje pra te gjitheve gezuar une shkova me festu, kalofshi dhe ju mire te gjithe....

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Për një musliman i cili ndjek parimet Islame apo të paktën pretendon se i ndjek ato duhet të jetë i vetëdijshëm që është rreptësisht e ndaluar festimi i Vitit të Ri.

Respekte!
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •