Close
Faqja 15 prej 22 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 214
    Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    2 i Samuelit 12

11 Kështu thotë Zoti: "Ja, unë do të sjell kundër teje fatkeqësinë nga vetë shtëpia jote, dhe do t`i marrë gratë e tua para syve të tu për t`ia dhënë një tjetri, që do të bashkohet me to ditën.

Por a nuk e ke lexuar se cfare ka bere DAvidi?
    DHe qe eshte person publik dhe mbret ?
    Shiko cthote vargu 12 ?

Sepse ti ke bere kete gje fshehurazi por Une do ta bej publikisht.

Cfare kishte bere fshehurazi Davidi?

lexoje 2 Sam kapitullin 11 dhe do te kuptosh

Davidi shkeli kuroren mne gruan e tjetrit
    DAvidi donte te mashtronte qe te mos merrej vesh kjo kuror shkelje duke dashur te beje sikur femija ne bark te saj ishte i burrit te vete
    Psataj kur e pa qe nuk ia doli ai e vrau burrin e bathshebes.

Nqs Zoti do te toleronte kete mekat teper te ndyre atehere do te ishte i padrejte.

Lexo vargjet 13-14 -- aty tregohet edhe meshira e Zotit jo vetem drejtesia.
    Kush do te nxirrte drejtesine ne drite per burrin e bathshebes ?
    Apo do te shkoje ti si inspektor policie.
    Zoti eshte i drejte sepse denon mekatin por eshte edhe i meshirshem. Por mekati duhet denuar.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    Boll se na hape barkun me këto pallavrat e biblës...
    Nuk ka as edhe një evidencë të vetme historike apo arkeologjike që mbështet ekzistencën e Davidit tënd dhe të mbretërisë së tij.
    Ti vetëm vargjet biblike-tagji për lopët sjell për evidenca.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

me vjen keq qe flet keshtu

Citim Postuar më parë nga Dalan Lexo Postimin
    Boll se na hape barkun me këto pallavrat e biblës...
    Nuk ka as edhe një evidencë të vetme historike apo arkeologjike që mbështet ekzistencën e Davidit tënd dhe të mbretërisë së tij.
    Ti vetëm vargjet biblike-tagji për lopët sjell për evidenca.
    Por tema ne fjale flet per vargjet ne bibel dhe une per keto po flas.

Tani te uroj gezuar vitin e ri dhe flasim vitin tjeter se une kam shume pune per te bere.

Gezuar 2011!
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

une nuk lufyoj ty por cdo mendim qe ngrihet kunder Zotit.
    une ty te dua ne Krisht , dhe dua qe te jesh me mua dhew Zotin ne parajse
    Mos te haj meraku per mua, por kujdesu per veten se ke shkar komplet
    Shiko cthote vargu 12 ?

Sepse ti ke bere kete gje fshehurazi por Une do ta bej publikisht.

Cfare kishte bere fshehurazi Davidi?

lexoje 2 Sam kapitullin 11 dhe do te kuptosh

Davidi shkeli kuroren mne gruan e tjetrit
    DAvidi donte te mashtronte qe te mos merrej vesh kjo kuror shkelje duke dashur te beje sikur femija ne bark te saj ishte i burrit te vete
    Psataj kur e pa qe nuk ia doli ai e vrau burrin e bathshebes.

Nqs Zoti do te toleronte kete mekat teper te ndyre atehere do te ishte i padrejte.

Lexo vargjet 13-14 -- aty tregohet edhe meshira e Zotit jo vetem drejtesia.
    Kush do te nxirrte drejtesine ne drite per burrin e bathshebes ?
    Apo do te shkoje ti si inspektor policie.
    Zoti eshte i drejte sepse denon mekatin por eshte edhe i meshirshem. Por mekati duhet denuar.
    Sot njerzit denim per shkelje kurore kan divorcin dhe jo masakrat. Pra njeriu eshte me tolerant se hyi yt.

Ok, ku eshte Zoti qe te shpetoje mijra kurora qe shkelen ditet e sotme ?
    Revolution 1848

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

gezuar 2011

Sot njerzit denim per shkelje kurore kan divorcin dhe jo masakrat. Pra njeriu eshte me tolerant se hyi yt.

flasim vitim tjeter

Jo jo, une per vete e kam mbyllur me keto tema. Nese del ndonje qe te thote dicka konkret mire, perndryshe nuk kam nge te lexoj vetem shkrime biblike

Gezuar te gjitheve 2011
    Revolution 1848

Jo jo, une per vete e kam mbyllur me keto tema. Nese del ndonje qe te thote dicka konkret mire, perndryshe nuk kam nge te lexoj vetem shkrime biblike

Gezuar te gjitheve 2011
    Edhe unë po e mbyll këtu, as unë nuk kam interes t'i lexoj shkrimet biblike se i kam lexuar shumë herë. Prisja burime të tjera historike nga dr.albani1, por nuk solli as edhe një të vetëm.
    Po i jap një llustër me një varg nga shkrimet e biblës...

Hebrenjve 11:1
    "Feja është një mënyrë të pasuri të gjërave që shpresohen, mjet të njihen gjërat që nuk shihen"

Besimi është i verbër, atë që të thonë ose atë që të vënë përpara ta lexosh, duhet ta konsiderosh pa as rezervën më të vogël si të vërtetë absolute.
    Mjerë ju trushpëlarë!
    Gëzuar vitin e ri dhe ndërgjegjësohuni më shumë!

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Citim Postuar më parë nga Dalan Lexo Postimin
    Edhe unë po e mbyll këtu, as unë nuk kam interes t'i lexoj shkrimet biblike se i kam lexuar shumë herë. Prisja burime të tjera historike nga dr.albani1, por nuk solli as edhe një të vetëm.
    Po i jap një llustër me një varg nga shkrimet e biblës...

Hebrenjve 11:1
    "Feja është një mënyrë të pasuri të gjërave që shpresohen, mjet të njihen gjërat që nuk shihen"

Besimi është i verbër, atë që të thonë ose atë që të vënë përpara ta lexosh, duhet ta konsiderosh pa as rezervën më të vogël si të vërtetë absolute.
    Mjerë ju trushpëlarë!
    Gëzuar vitin e ri dhe ndërgjegjësohuni më shumë!
    >>> Fjalen trushpelare mund edhe ta kurseje sepse do te te ndihmonte te ishe me prane te vertetes.

> Mos harro qe e Verteta eshte si ajo bija e mbretit, qe mbreti nuk ka qef ta hipe ne nje kale eger dhe kryenec por deshiron qe bija e tij te levize me nje kale te qete dhe te bute.

> Gezuar Vitin e Ri 2011.
    La verita' ti rendera' libero!

Citim Postuar më parë nga VOLSIV Lexo Postimin
    >>> Fjalen trushpelare mund edhe ta kurseje sepse do te te ndihmonte te ishe me prane te vertetes.

> Mos harro qe e Verteta eshte si ajo bija e mbretit, qe mbreti nuk ka qef ta hipe ne nje kale eger dhe kryenec por deshiron qe bija e tij te levize me nje kale te qete dhe te bute.

> Gezuar Vitin e Ri 2011.
    Për cilën të vërtetë e ke fjalën?

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Mekati

C'fare eshte mekati?
    A mund te shpjegoje dot nje Ateist se c;fare eshte mekati?
    A mund te perkufizoje dot ate?
    Do te thuash ti pse c'pune ka mekati me temen?
    Sepse Nuk mund te akuzosh askend pa e pasur nje fakt qe ai ka kryer mekat.
    Ti eurostar a ke kryer ndonjehere mekat?
    nqs jo atehere po genjen dhe ky eshte mekat me i keq.
    Por nqs po atehee duhet te japesh llogari per cdo lloj mekati qe ke bere . Asnje mekat nuk do te lihet pa u gjykuar.
    Por vetem nqs ia jep jeten tende Zotit Jezus qe mori denimin per mekat ne vendin tend dhe t gjith botes atehere mekati jot do te falet dhe kur te dalesh para Perendise nuk do te gjykoje.

Divorci nuk eshte denim por eshte kenaqsi e njerezve sot neper bote. Pse per cfare aresye e bejne shkeljen e kurores njerezit ? Sepse duan te divorcohen ( te pakten shumica)

Kjo ska te beje me tolerancen por me natyren mekatare. Dhe perderisa njeriu ka natyre mekatare ai nuk do te gjeje kurre nje zgjidhje per mekatin e tij se si te heqe ate. njeriu perseri mekate do te beje , si puna e rastit qe ti ke sjelle per divorcin. nga kurorshkelja ne divorc dmth nga mekati ne mekat .
    I vetmi qe e ka nje zgjidhje eshte Zoti Jezus I CIli vdiq per mekatet e njerezimit qe kushdo qe beson tek Ai te falet dhe te shpetohet nga mekati.
    Kjo eshte dituria dhe urtesia e Hyjit tim . Kjo urtesi eshte marrezi per njerezit dhe boten mekatare por kjo marrezi per boten mekatare eshte urtesia e Perendise qe shpeton ata qe jane te perulur dhe jo krenare.
    Para shkaterrimit vjen krenaria , por para lartesimit vjen perulja.

Zoti eshte aty ku duhet gjithmone .
    Qe te kuptosh se ku eshte Zoti do te te drejtoj qe te lexosh nje teme qe e kam hapur vete tek forumi protestant dhe titullohet LUTJA E ZOTIT.

Faqja 15 prej 22 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •