Close
Faqja 16 prej 22 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 214
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    C'fare eshte mekati?
    A mund te shpjegoje dot nje Ateist se c;fare eshte mekati?
    A mund te perkufizoje dot ate?
    Do te thuash ti pse c'pune ka mekati me temen?
    Sepse Nuk mund te akuzosh askend pa e pasur nje fakt qe ai ka kryer mekat.
    Ti eurostar a ke kryer ndonjehere mekat?
    nqs jo atehere po genjen dhe ky eshte mekat me i keq.
    Por nqs po atehee duhet te japesh llogari per cdo lloj mekati qe ke bere . Asnje mekat nuk do te lihet pa u gjykuar.
    Por vetem nqs ia jep jeten tende Zotit Jezus qe mori denimin per mekat ne vendin tend dhe t gjith botes atehere mekati jot do te falet dhe kur te dalesh para Perendise nuk do te gjykoje.

Ateistet i quajne mekatet gabime dhe nuk ka njeri pa gabime. Besimtaret nuk i bejne mekatet, sepse kan frike Zotin, ndersa ne mundohemi te mos i bejme duke qen te moralshem dhe qytetare te edukuar.

E kupton diferencen mes ( Frikes per mos te ber gabime dhe ati qe mundohet te mos i beje pa patur frike askend ?) E pra eshte nje dallim shum rrenjesore
    Divorci nuk eshte denim por eshte kenaqsi e njerezve sot neper bote. Pse per cfare aresye e bejne shkeljen e kurores njerezit ? Sepse duan te divorcohen ( te pakten shumica)
    Mos i ngaterro gjerat. Feja te denon me vdekje per tradheti bashkshortore " Nese zbatohet ligji fetar" Ndersa njerzit thjeshte te divorcojne sepse me ke tradhetuar. Eshte tjeter ajo qe thua ti se perse bejne shkeljen e kurores dhe tjeter eshte denimi per shkelje kurore. Ne po flasim vetem per masen qe meret pas kryerjes se keti gabimi dhe jo pse , qysh , tek.

Pra feja denon me vdekje, njerzit preferojne qe te ndahen, sepse pas tradhetis bashkshortore nuk ka me arsye ( te pakten ) qe ky cift te rrije bashke, por jo te vrasim shkelsin e kurores.
    Kjo ska te beje me tolerancen por me natyren mekatare. Dhe perderisa njeriu ka natyre mekatare ai nuk do te gjeje kurre nje zgjidhje per mekatin e tij se si te heqe ate. njeriu perseri mekate do te beje , si puna e rastit qe ti ke sjelle per divorcin. nga kurorshkelja ne divorc dmth nga mekati ne mekat .
    Gabim, ketu hyn ligji njerzore qe i jep zgjidhje te arsyeshme sic shkrova dhe me lart.
    I vetmi qe e ka nje zgjidhje eshte Zoti Jezus I CIli vdiq per mekatet e njerezimit qe kushdo qe beson tek Ai te falet dhe te shpetohet nga mekati.
    Po te kishte vdekur per mekatet e njerzimit, nuk do kishte me mekate dhe per me teper ti po thua qe nese nje besimtar e ben nje mekat dhe kerkon falje tek Jezusi, ai do ta fale...

Ja ndryshimi

Tek bota jasht besimtareve , mardhenja ndertohet ne dashuri dhe besim te perbashket dhe jo ne frike dhe shpresa per falje mekatesh. Keshtu ju i ipni te drejten nje cifti te bej tradheti bashkshortore dhe te shkoje ne kishe dhe te kerkoje falje dhe ky kurorshkeles do ndihej mire pas kesaj. Ndersa jasht besimit, eshte krejt e kunderta, nese shkel kuroren do te thote qe per ty pesoni qe ke ne krahe dhe don te kalosh jeten, ai/ajo nuk vlen me per ty, perderisa ti gjen ngrohtesi tek nje tjeter person.
    Kjo eshte dituria dhe urtesia e Hyjit tim . Kjo urtesi eshte marrezi per njerezit dhe boten mekatare por kjo marrezi per boten mekatare eshte urtesia e Perendise qe shpeton ata qe jane te perulur dhe jo krenare.
    Para shkaterrimit vjen krenaria , por para lartesimit vjen perulja.
    Ketu nuk ka urtesi por ka nje gjykim me gjakftohtesi , gje qe bie ne kundershtim me te drejtat e njeriut sipas ligjeve te mrekullueshme njerzore " Nese zbatohen"

Zoti eshte aty ku duhet gjithmone .
    Qe te kuptosh se ku eshte Zoti do te te drejtoj qe te lexosh nje teme qe e kam hapur vete tek forumi protestant dhe titullohet LUTJA E ZOTIT.
    Te pergezoj qe nuk ke sjell citime biblike , por ke shkruar dicka nga vetja.

Pershendetje
    Ndryshuar për herë të fundit nga EuroStar1 : 02-01-2011 më 12:35
    Revolution 1848

Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Eurostar

Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Te pergezoj qe nuk ke sjell citime biblike , por ke shkruar dicka nga vetja.

Pershendetje
    Citimet biblike do ti sjell ne rastet kur ti i sjell ato per ti interpretuar ashtu sic duhet .
    Ne rastet kur nuk ka citime biblike per teje mund te flasim edhe jashte citimeve biblike .

Por vetem se kam nje problem , nuk te pergjigjem dot ashtu sic duhet me rregull sepse ti kur poston duke cituar mua i quoton dy here ato citime , per mua do te ishte me mire qe ti quotosh vetem nje here.

Pershendetje.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Pershendetje

1. mekati nuk eshte vetem nje gabim qe dikush ben por eshte brenda zemres se njeriut . Cdo njeri ka nje zemer qe deshiron gjera te keqia. Zemra shpoesh eshte armiku kryesor i njeriut ne lidhje me deshirat e keqia.
    Sepse njeriu ka shume deshire te degjoje cdo here zemren e tij.
    Por Zemra ne te shumten e rasteve vepron ne menyre te verber.
    Pra deshira per te bere Gabime eshte ne zemer. Cfare ka barku nxjerr bardhaku thote nje fjale urte. Ose ajo qe ke ne zemer do te manifestohet jashte.

Pra problemi ngelet i pazgjidhur nga njeriu . Njeriu mund te beje ligje sa te doje por perderisa ato ligje nuk jane ligje qe ndryshojne zemren ato nuk vlejen per tjeter gje vecse per te denuar.

Ligji ne fakt na ben te njohur se cfare eshte e keqe dhe cfare eshte e mire por ligji nuk ben te mundur kurre qe dikushg te ndryshoje karakterin.

Ligji thote se nuk duhet te vjedhesh pronene e tjetrit. Por kudo ka vjedhes: ne autobuse, ne gjykata, ne shkolla. ne ministrite, ne shtepite tona, kudo ku ka njerez ka vjedhje edhe pse aty ka ligj.

Pra ligji nuk po ndryshon askend vetem po denon shkelesit.

Kjo nuk eshte zgjidhje , kjo mund te jete nje zgjidhje e perkoheshme por nuk eshte zgjidhje perfundimtare.

Ti mendon se duke u futur ne euqope ne do te behemi me te kulturuar?

2. Kurse nje besimtar eshte e vertete qe mund te zbatoje ligjin sepse ka frike nga Zotit, por kjo eshte me e mire se sa te mos e kemi fare deshiren te mos e zbatojme fare.
    ne fund te dunfit nese ne Shqiperi do te kishin te gjithe frike nga Zoti jeta do te ishte me e lumtur, nuk do te kisha frike nga askush, dhe nuk do te kisha frike se mos dikush me vjedh.

Pastaj une personalisht i zbatoj ligjet sepse e dua Zotin me shume se ta kem frike.
    Sigurishte qe kam friken e Tij por me shume e bej sepse e dua Ate . Dhe areyeja pse e dua eshte sepse Ai me deshi i pari duke vdekur ne kryq per mua.Nuk ka dashuri me te madhe se te japi dikush jeten per ty.

3.Nuk duhet ti ngaterrosh te gjitha fete sebashku. Une nuk jam me ate fe qe vret njerez per shkak te mekatit. Sa per interpretimin e bibles nuk do te doja te sillja perseri sepse e kam sjelle njehere. Perendia nuk ka ndryshuar por ka ndryshuar beselidhj e Tij. Tashme une nuk kam armiq njerezit por frymerat e keqia dhe mendimet qe jane kunder Krishtit.

4. Tradhetia bashkshortore nuk sherohet me divorcin.
    Sepse jane disa femije brenda asaj martese qe mund te jete ne ndarje dhe ata nuk kane asnje faj per gabimet e te rriturve.

Pra divorci nuk eshte zgjidhje e duhur dhe madje eshte nje mekat edhe me shume.

5. Jezusi ka vdekur per mekatet por nuk i fal me dhune ato.
    Aresyeja pse Jezusi vdiq nuk eshte per te zhdukur mekatin nga kjo bote por per te zhdukur mekatin nga zemra e njeriut. Por edhe kete Jezusi nuke ben me dhune , duhet qe njeriu me vullnet te lire te pranoje te jape mekatin e tij Jezusit dhe te pendohet duke i besuar Atij jeten e tij.
    Nese dikiush nuk e ndje veten mekatar eshte e pamundur qe ai te ndryshoje sepse nuk e kupton se cfare eshte mekati.

DUhet te kuptojme se jemi mekatar
    duhet te besojme se Jezusi vdiq per keto mekate
    duhet te lkuptojme se mekti eshte i keq
    duhet te besojme se jezusi na cliron
    dhe duhet te dorezohemi plotesisht tek Jezusi.

6. Askush nuk i ka goditur te drejtat e njeriurt perderisa edhe njeriu vazhdon sipas te drejtes se tij te beje mekate ose gabime kjo eshte e drejta e njeriut dhe Zoti nuk ia ka goditur kete te drejte.

Por gjithashtu si krijues i yni Zoti ka te drejte te vendose disa rregulla qe ne duhet ti zbatojme dhe Ai na thote se nese nuk duma ti zbatojme atehere do te jetojme larg tij, nese duam ti zbatojme atehre do te jetojme afer tij.
    Ketu eshte gjithe puna, A do ti o njeri qe te jetosh me Perendine apo do qe te jetosh larg tij? Kjo pyetje i drejtohet cdo njeriu.

7. Eshte nje shprehje e urte qe thote :

Nes dikush humbet paurine --- nuk ka humbur asgje
    Nese dikush humbet shendetin--- ka humbur dicka
    Nese dikush ka humbur karakterin -- ka humbur gjithshka

Kjo shprehje e urte nuk del nga njerezimi por nga Zoti eshte frymezim prej Tij.
    Asnje mendje intelekte nuk mund te mendoje keshtu pervec Zotit
    Sepse njerezit interesohen me shume per pasurine dhe shendetin dhe aspak per karakterine e tyre.
    Karakteri nuk ka rendesi per njerezit .
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

1. mekati nuk eshte vetem nje gabim qe dikush ben por eshte brenda zemres se njeriut . Cdo njeri ka nje zemer qe deshiron gjera te keqia. Zemra shpoesh eshte armiku kryesor i njeriut ne lidhje me deshirat e keqia.
    Sepse njeriu ka shume deshire te degjoje cdo here zemren e tij.
    Por Zemra ne te shumten e rasteve vepron ne menyre te verber.
    Pra deshira per te bere Gabime eshte ne zemer. Cfare ka barku nxjerr bardhaku thote nje fjale urte. Ose ajo qe ke ne zemer do te manifestohet jashte.

Pra problemi ngelet i pazgjidhur nga njeriu . Njeriu mund te beje ligje sa te doje por perderisa ato ligje nuk jane ligje qe ndryshojne zemren ato nuk vlejen per tjeter gje vecse per te denuar.

Ligji ne fakt na ben te njohur se cfare eshte e keqe dhe cfare eshte e mire por ligji nuk ben te mundur kurre qe dikushg te ndryshoje karakterin.

Ligji thote se nuk duhet te vjedhesh pronene e tjetrit. Por kudo ka vjedhes: ne autobuse, ne gjykata, ne shkolla. ne ministrite, ne shtepite tona, kudo ku ka njerez ka vjedhje edhe pse aty ka ligj.

Pra ligji nuk po ndryshon askend vetem po denon shkelesit.

Kjo nuk eshte zgjidhje , kjo mund te jete nje zgjidhje e perkoheshme por nuk eshte zgjidhje perfundimtare.

Ti mendon se duke u futur ne euqope ne do te behemi me te kulturuar?

2. Kurse nje besimtar eshte e vertete qe mund te zbatoje ligjin sepse ka frike nga Zotit, por kjo eshte me e mire se sa te mos e kemi fare deshiren te mos e zbatojme fare.
    ne fund te dunfit nese ne Shqiperi do te kishin te gjithe frike nga Zoti jeta do te ishte me e lumtur, nuk do te kisha frike nga askush, dhe nuk do te kisha frike se mos dikush me vjedh.

Pastaj une personalisht i zbatoj ligjet sepse e dua Zotin me shume se ta kem frike.
    Sigurishte qe kam friken e Tij por me shume e bej sepse e dua Ate . Dhe areyeja pse e dua eshte sepse Ai me deshi i pari duke vdekur ne kryq per mua.Nuk ka dashuri me te madhe se te japi dikush jeten per ty.

3.Nuk duhet ti ngaterrosh te gjitha fete sebashku. Une nuk jam me ate fe qe vret njerez per shkak te mekatit. Sa per interpretimin e bibles nuk do te doja te sillja perseri sepse e kam sjelle njehere. Perendia nuk ka ndryshuar por ka ndryshuar beselidhj e Tij. Tashme une nuk kam armiq njerezit por frymerat e keqia dhe mendimet qe jane kunder Krishtit.

Sepse jane disa femije brenda asaj martese qe mund te jete ne ndarje dhe ata nuk kane asnje faj per gabimet e te rriturve.

5. Jezusi ka vdekur per mekatet por nuk i fal me dhune ato.
    Aresyeja pse Jezusi vdiq nuk eshte per te zhdukur mekatin nga kjo bote por per te zhdukur mekatin nga zemra e njeriut. Por edhe kete Jezusi nuke ben me dhune , duhet qe njeriu me vullnet te lire te pranoje te jape mekatin e tij Jezusit dhe te pendohet duke i besuar Atij jeten e tij.
    Nese dikiush nuk e ndje veten mekatar eshte e pamundur qe ai te ndryshoje sepse nuk e kupton se cfare eshte mekati.

DUhet te kuptojme se jemi mekatar
    duhet te besojme se Jezusi vdiq per keto mekate
    duhet te lkuptojme se mekti eshte i keq
    duhet te besojme se jezusi na cliron
    dhe duhet te dorezohemi plotesisht tek Jezusi.

6. Askush nuk i ka goditur te drejtat e njeriurt perderisa edhe njeriu vazhdon sipas te drejtes se tij te beje mekate ose gabime kjo eshte e drejta e njeriut dhe Zoti nuk ia ka goditur kete te drejte.

Por gjithashtu si krijues i yni Zoti ka te drejte te vendose disa rregulla qe ne duhet ti zbatojme dhe Ai na thote se nese nuk duma ti zbatojme atehere do te jetojme larg tij, nese duam ti zbatojme atehre do te jetojme afer tij.
    Ketu eshte gjithe puna, A do ti o njeri qe te jetosh me Perendine apo do qe te jetosh larg tij? Kjo pyetje i drejtohet cdo njeriu.

7. Eshte nje shprehje e urte qe thote :

Nes dikush humbet paurine --- nuk ka humbur asgje
    Nese dikush humbet shendetin--- ka humbur dicka
    Nese dikush ka humbur karakterin -- ka humbur gjithshka

Kjo shprehje e urte nuk del nga njerezimi por nga Zoti eshte frymezim prej Tij.
    Asnje mendje intelekte nuk mund te mendoje keshtu pervec Zotit
    Sepse njerezit interesohen me shume per pasurine dhe shendetin dhe aspak per karakterine e tyre.
    Karakteri nuk ka rendesi per njerezit .
    Përpara se të fillosh e të bësh moral bosh mbi mëkatin duhet të na sjellësh referenca historike për ekzistencën e këtij Jezusit.
    Ti vashdon e i bie daulles.
    Jemi në pritje, apo nuk i ke nxjerrë ende nga arkivat?!

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Zoteri DAlan

Citim Postuar më parë nga Dalan Lexo Postimin
    Përpara se të fillosh e të bësh moral bosh mbi mëkatin duhet të na sjellësh referenca historike për ekzistencën e këtij Jezusit.
    Ti vashdon e i bie daulles.
    Jemi në pritje, apo nuk i ke nxjerrë ende nga arkivat?!
    Ajo ishte nje diskutim me Eurostarin dhe jam duke folur me te per kete pune. Ti nuk perfaqson mendimet dhe pranin e eurostarit ti mun te flasesh vcetem per vete . Keshtu qe une duke qene se jam duke folur me eurostarin do te vazhdoje biseden me te per cdo gje qe ai dhe une jemi duke folur.

Sa per Jezusin kjo eshte dicka qe jemi duke e folur bashke tek tema e Ateizmit dhe atje kam dhene pergjigje

Ajo ishte nje diskutim me Eurostarin dhe jam duke folur me te per kete pune. Ti nuk perfaqson mendimet dhe pranin e eurostarit ti mun te flasesh vcetem per vete . Keshtu qe une duke qene se jam duke folur me eurostarin do te vazhdoje biseden me te per cdo gje qe ai dhe une jemi duke folur.

Sa per Jezusin kjo eshte dicka qe jemi duke e folur bashke tek tema e Ateizmit dhe atje kam dhene pergjigje
    Ke dhënë përgjigje por nuk ke sjellë deri tani as edhe një dëshmi të vetme historike.
    Debati është i hapur për të gjithë anëtarët.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Une kam ungjijte ne rradhe te pare

Citim Postuar më parë nga Dalan Lexo Postimin
    Ke dhënë përgjigje por nuk ke sjellë deri tani as edhe një dëshmi të vetme historike.
    Debati është i hapur për të gjithë anëtarët.
    Po ti a ke ndonje deshmi historike qe Jezusi nuk ka egzistuar?

Ja një shembull ku Zoti urdhëron shfarosjen e popullit kundërshtar, shfrytëzimin seksual të femrave të virgjëra robinja, si plaçkë lufte.

Numrat 31:17-18
    "Prandaj vrisni çdo mashkull nga fëmijët dhe vrisni çdo grua që ka marrëdhënie seksuale me një burrë",
    "por ruajini të gjalla për vete të gjitha vajzat që nuk kanë pasur marrëdhënie seksuale me burra."

Mund të na thuash albani1, a kemi të bëjmë me genocid?

Po ti a ke ndonje deshmi historike qe Jezusi nuk ka egzistuar?
    Po marr një p.sh
    Gajus Plini (Plini Plaku) 23-79 e.s, i cili mbahet si hartuesi i enciklopedisë së parë të botës, nuk e përmend asgjëkundi, nuk ka as edhe një referencë për ndonjë person historik me emrin Jezus Krishti a Jezusi i Nazaretit.

Divorci nuk është mëkat, ti ose Pastori që ta ka thënë e keni gabim.
    Fjala e Perëndisë thotë të kundërtën:

Ligji i përtërirë 24:1

"Kur një njeri merr një grua dhe martohet me të, dhe më vonë ndodh që ajo nuk e kënaq më, sepse ai ka gjetur në të diçka të turpshme, le të shkruajë një shkresë ndarjeje, t`ia japë në dorë dhe ta dëbojë nga shtëpia e saj"

Faqja 16 prej 22 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •