Close
Faqja 4 prej 22 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 214
    el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga iktuus Lexo Postimin
    Chino se po e bejm kete tem chat por nuk kam te qart dicka.
    Je i afte ti te tregosh pse perendia nuk ekziston ashtu sikurse te tjere pretendojn qe perendia ekzistojn dhe marrin argumenta te pabaza, ashtu je dhe ti qe thua perendia nuk ekziston dhe flet me fjalet e tua te bukura artistike. Pse nuk ekziston perendia? Qe te shkruash me bindje duhet te kesh shkrim te qart dhe te kuptueshem per te tjeret sidomos bindjet.
    Apo thua ti skemi cte bejm medeomos duhet te shkruajm ndonje perrall moraliste...
    Sepse shkenca thote se ai qe pohon dicka dhe nuk ofron prova, ka bere nje hipoteze. Nje perralle. Feja thote Allahu eshte Zoti, por nuk sjell prova. Ndaj une kam te drejten te them se Allahu eshte hipoteze, perralle, Allahu nuk eshte Zoti dhe nuk jam i obliguar te ofroj prova apo argumente per ate qe Allahu nuk eshte Zoti.

Kjo eshte alfabeti i shkences. Turp te deshtohet ne te. Eshte e njejta sikur te shkruaja une nje liber, ne te cilin e shpreh mendimin se Donald Duck jeton ne Hene, por nuk ofroj asnje prove per kete mendim. Dhe kur ti thua se D. Duck nuk jeton ne Hene, nuk ke nevoje te ofrosh deshmi per mendimin tend. Mendimi yt eshte i sakte pa ofruar prova, sepse une kam deshtuar te ofroj prova i pari per mendimin tim.

.................... Maska e iktuus
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Sepse shkenca thote se ai qe pohon dicka dhe nuk ofron prova, ka bere nje hipoteze. Nje perralle. Feja thote Allahu eshte Zoti, por nuk sjell prova. Ndaj une kam te drejten te them se Allahu eshte hipoteze, perralle, Allahu nuk eshte Zoti dhe nuk jam i obliguar te ofroj prova apo argumente per ate qe Allahu nuk eshte Zoti.

Kjo eshte alfabeti i shkences. Turp te deshtohet ne te. Eshte e njejta sikur te shkruaja une nje liber, ne te cilin e shpreh mendimin se Donald Duck jeton ne Hene, por nuk ofroj asnje prove per kete mendim. Dhe kur ti thua se D. Duck nuk jeton ne Hene, nuk ke nevoje te ofrosh deshmi per mendimin tend. Mendimi yt eshte i sakte pa ofruar prova, sepse une kam deshtuar te ofroj prova i pari per mendimin tim.
    Supozojm, jo me sakt pohojm se shkenca eshte nje vij qe gradualisht zgjatet. Pohojm gjtihashtu qe shkenca flet ne emer te fakteve.
    Kemi nje segmend (a) dhe (b) segmentin e ndajm ne menyr te barabart me distanc te barabart ne menyr konstante. Ky cdo distanc i vendosim nje numer (1.2.3.4...) Ne kete segment marrim shkencen dhe e vendosim tek distanca numer 150. Segmenti ne fjal paraqet kohen.
    Tani sipas teorive te tua cdo gje qe nuk percepton shkenca nuk ekziston. Une nuk jam dakord. Bej nje pyetje te vogel. Po sikur ideja e zotit te ishte ne distancen e segmentit numer 250? Kjo tregon se shkenca nuk ka arritur akoma tek ajo pik dhe vetvetiu e hedh posht ate ide. Une jam dakord me kete gje por edhe nese jam dakord nuk do te thot se nuk po gaboj.
    Shkenca nuk percepton shume gjera por nuk eshte fakt i vlefshem ky qe nuk ekzistojn.
    Bera kete diskutim duke trajtuar mendimin tende sepse nese do isha ne nje vend tjeter edhe vet do ta hidhja posht mendimin qe shkruajta.
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Supozojm, jo me sakt pohojm se shkenca eshte nje vij qe gradualisht zgjatet. Pohojm gjtihashtu qe shkenca flet ne emer te fakteve.
    Kemi nje segmend (a) dhe (b) segmentin e ndajm ne menyr te barabart me distanc te barabart ne menyr konstante. Ky cdo distanc i vendosim nje numer (1.2.3.4...) Ne kete segment marrim shkencen dhe e vendosim tek distanca numer 150. Segmenti ne fjal paraqet kohen.
    Tani sipas teorive te tua cdo gje qe nuk percepton shkenca nuk ekziston. Une nuk jam dakord. Bej nje pyetje te vogel. Po sikur ideja e zotit te ishte ne distancen e segmentit numer 250? Kjo tregon se shkenca nuk ka arritur akoma tek ajo pik dhe vetvetiu e hedh posht ate ide. Une jam dakord me kete gje por edhe nese jam dakord nuk do te thot se nuk po gaboj.
    Shkenca nuk percepton shume gjera por nuk eshte fakt i vlefshem ky qe nuk ekzistojn.
    Bera kete diskutim duke trajtuar mendimin tende sepse nese do isha ne nje vend tjeter edhe vet do ta hidhja posht mendimin qe shkruajta.
    Koncentrim. Nuk them se cdo gje qe s'e percepton shkenca, nuk ekziston. Por them vetem kete: KUSH POHON DICKA, DUHET TE OFROJE DESHMI. NESE NUK OFRON, MENDIMI I TIJ SHKENCERISHT MUND TE SHIHET SI I GABUESHEM. MENDIMI I KUNDERT NUK KA NEVOJE TE MBESHTETET ME ARGUMENTE GJEGJESISHT FAKTE.

Vetem kaq.

Shembull: Une them Donald Duck jeton ne Hene pa ofruar deshmi. Nese ti thua Chino eshte gabim ne lidhje me vendjetesen e Donald Duck, nuk ke nevoje te ofrosh deshmi per gabueshmerine e mendimit tim. Ne kete "disput" ti fiton.

Keshtu fitoj dhe une ne disputin me fene.

Kjo vlen pa marrur parasysh faktet, argumentet kunder teorive fetare. E ka edhe te tilla. Keshtu qe feja deshton rrenjesisht. Deshton nen 1 sepse nuk ofron prova per pohimet e saja, dhe nen 2 ekzistojne fakte, ligje natyrore e argumente logjike qe jane drejtperdrejt kunder pohimeve te saj. E vetmja gje me te cilen mbijeton feja, eshte dhuna dhe frika. Njerezit kane frike te perdorin logjiken, sepse u thote feja se i "vret" Zoti po ben kete, dhe nese prape se prape tentojne, feja me instancat e saja ushtron dhune.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    E kuptova fare mire kete shembullin me segmentin kohor. "Repliken" time do e bazoj prape ne shembullin tim pararendes.

Po e zeme une nuk them se Donald Duck jeton ne Hene, por them se jeton ne nje galaksi jashte sistemit tone diellor. Dhe them se ai eshte krijuesi.

Tani kemi dy mendime: Tendin dhe timin.

E perdorim tendin se pari. Sipas teje do duhej te trajtonim mendimin tim (mbi Donald Duck) si te sakte deri ne momentin, kur te kemi arritur te depertojme ne te gjitha galaksite e gjithesise dhe te kemi deshmuar definitivisht se nuk ekziston nje Donald Duck ne asnje galaksi.

E perdorim tani mendimin "tim" (s'eshte i imi, por eshte ai shkencor). Sipas mendimit tim, pohimi im mbi Donald Duck do te ishte i gabueshem deri ne momentin, kur une te kem ofruar prova se D. Duck jeton ne galaksine ne fjale.

E sheh absurditetin qe del nga mendimi yt? Ti ne fakt je i paralizuar nga cdo supozim. Cdo supozim, cdo paranoje, cdo hamendje je i detyruar ta shohesh si mendim te sakte.

Ka plote shembuj tjere qe sqarojne problematiken edhe me mire. Po e zeme une them gruaja e fqiut tend eshte prostitute. Sipas mendimit tend do duhej te besoje se gruaja e fqiut tend eshte prostitute. Sipas mendimit tim do te me kerkoje deshmi. Dhe nese nuk te ofroj, do kishe te drejten te deklaroje mendimin tim si te gabueshem pa ofruar vete deshmi se gruaja eshte e moralshme. Ka plote shembuj tjere.

Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    E kuptova fare mire kete shembullin me segmentin kohor. "Repliken" time do e bazoj prape ne shembullin tim pararendes.

Po e zeme une nuk them se Donald Duck jeton ne Hene, por them se jeton ne nje galaksi jashte sistemit tone diellor. Dhe them se ai eshte krijuesi.

Tani kemi dy mendime: Tendin dhe timin.

E perdorim tendin se pari. Sipas teje do duhej te trajtonim mendimin tim (mbi Donald Duck) si te sakte deri ne momentin, kur te kemi arritur te depertojme ne te gjitha galaksite e gjithesise dhe te kemi deshmuar definitivisht se nuk ekziston nje Donald Duck ne asnje galaksi.

E perdorim tani mendimin "tim" (s'eshte i imi, por eshte ai shkencor). Sipas mendimit tim, pohimi im mbi Donald Duck do te ishte i gabueshem deri ne momentin, kur une te kem ofruar prova se D. Duck jeton ne galaksine ne fjale.

E sheh absurditetin qe del nga mendimi yt? Ti ne fakt je i paralizuar nga cdo supozim. Cdo supozim, cdo paranoje, cdo hamendje je i detyruar ta shohesh si mendim te sakte.

Ka plote shembuj tjere qe sqarojne problematiken edhe me mire. Po e zeme une them gruaja e fqiut tend eshte prostitute. Sipas mendimit tend do duhej te besoje se gruaja e fqiut tend eshte prostitute. Sipas mendimit tim do te me kerkoje deshmi. Dhe nese nuk te ofroj, do kishe te drejten te deklaroje mendimin tim si te gabueshem pa ofruar vete deshmi se gruaja eshte e moralshme. Ka plote shembuj tjere.
    Jo, kjo eshte ajo qe kuptove ti, prandaj je elastik ti sepse perdor idet ne menyren se si ti i kupton keto ide.
    Nese nisemi me shembujt qe kontradiktojn shembuj nuk do perfundojm kurr.
    Shembujt e tua teorikisht mund te jene te arsyeshem por faktikisht jane jo llogjik pasi D.DUCK nuk jeton ne hene.
    Ne bote kemi mbi 3 miliard besimtar ku te pakten 1/10 jane praktikant. Ti me DONALD DUCKUN mendon se do bindesh 3 miliard persona qe zoti eshte si ai.
    Chino mjafton te kenaqesh me iden tende dhe mjafton te quash kauzen tende te drejt kjo ka rendesi per ty por jasht personit tend nuk i intereson askujt.
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Jo, kjo eshte ajo qe kuptove ti, prandaj je elastik ti sepse perdor idet ne menyren se si ti i kupton keto ide.
    Trego si eshte deshur t'i kuptoj. Une cdo here te them ty kur kuptove dicka ashtu sic nuk ishte e menduar. Trego edhe ti.

Nese nisemi me shembujt qe kontradiktojn shembuj nuk do perfundojm kurr.
    U nevojiten shembujt per te dalur nga ngushtesia tematike. Per te fituar veshtrim. Kudo ne shkence behet kjo gje, kudo punohet me shembuj sqarues. E ti s'i pelqen. E vetmja arsye, perse nuk i pelqen dikush shembujt sqarues, eshte sepse i ngelin ne fyt. Mund te besh tingli-mingli deri sa te vijne shembujt, jo me pas.

Shembujt e tua teorikisht mund te jene te arsyeshem por faktikisht jane jo llogjik pasi D.DUCK nuk jeton ne hene.
    Hehehe e sheh se e theve teorine tende. Ti ishe ai qe the se duhet te besohet ne nje gje edhe pse nuk ka deshmi derisa te gjinden deshmi se ajo nuk ekziston. Tani te pengon vete mendimi yt ne rastin e D. Duck. Kjo eshte e keqja e ketyre shembujve. TE NGELIN NE FYT.

Ne bote kemi mbi 3 miliard besimtar ku te pakten 1/10 jane praktikant.
    Ani cka. Procentualisht ka besuar njerezimi me te njejten bindje ne Zeusin e zotera tjere. Por a beri kjo gje qe te behet Zeusi vertet Zot? Kam besim tek ti te le kete pyetje te pa pergjegjur.

Ti me DONALD DUCKUN mendon se do bindesh 3 miliard persona qe zoti eshte si ai.
    Nuk dua te bind te besojne ne D. Duck, por t'ju tregoj ne cfare besojne. Sic thashe: T'i tregoj Nitit se besimi i tij eshte budallesi. I ftoj te gjithe besimtaret te me tregojne, perse duhet t'i besoj Allahut, por Jo Zeusit, Jehoves, Hyjit. Apo perse Jehoves, por jo Zeusit, Hyjit e Allahut. Nuk ka fakte per Zotesine e asnjerit. Nese i beson cilitdo nga ta, ke besuar vec per shkak te besimit. Per shkak se besimi nuk kerkon fakte. E nese besimi nuk kerkon fakte, atehere duhet t'i besosh edhe Zeusit. Kaq thjeshte praptohet teoria e feve. Vec dhuna fetare dhe frika e njerezve e mban kete praptim te feve pa dalur haptazi ne shesh.

Chino mjafton te kenaqesh me iden tende dhe mjafton te quash kauzen tende te drejt kjo ka rendesi per ty por jasht personit tend nuk i intereson askujt.
    Bindjet e mia i ke kudo ne forum qe te kete secili mundesi t'i sfidoje. I merrni tere kleriket e shqiptarise ne ndihme. Ketu ju pres.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2009
    Postime
    134
    Chino kaurri- meri krejt ateistat se sna rruhet fort se ca preshi je ti hec shko **** me ateistat tjeter qe i ke per reth

Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Trego si eshte deshur t'i kuptoj. Une cdo here te them ty kur kuptove dicka ashtu sic nuk ishte e menduar. Trego edhe ti.

U nevojiten shembujt per te dalur nga ngushtesia tematike. Per te fituar veshtrim. Kudo ne shkence behet kjo gje, kudo punohet me shembuj sqarues. E ti s'i pelqen. E vetmja arsye, perse nuk i pelqen dikush shembujt sqarues, eshte sepse i ngelin ne fyt. Mund te besh tingli-mingli deri sa te vijne shembujt, jo me pas.

Hehehe e sheh se e theve teorine tende. Ti ishe ai qe the se duhet te besohet ne nje gje edhe pse nuk ka deshmi derisa te gjinden deshmi se ajo nuk ekziston. Tani te pengon vete mendimi yt ne rastin e D. Duck. Kjo eshte e keqja e ketyre shembujve. TE NGELIN NE FYT.

Ani cka. Procentualisht ka besuar njerezimi me te njejten bindje ne Zeusin e zotera tjere. Por a beri kjo gje qe te behet Zeusi vertet Zot? Kam besim tek ti te le kete pyetje te pa pergjegjur.

Nuk dua te bind te besojne ne D. Duck, por t'ju tregoj ne cfare besojne. Sic thashe: T'i tregoj Nitit se besimi i tij eshte budallesi. I ftoj te gjithe besimtaret te me tregojne, perse duhet t'i besoj Allahut, por Jo Zeusit, Jehoves, Hyjit. Apo perse Jehoves, por jo Zeusit, Hyjit e Allahut. Nuk ka fakte per Zotesine e asnjerit. Nese i beson cilitdo nga ta, ke besuar vec per shkak te besimit. Per shkak se besimi nuk kerkon fakte. E nese besimi nuk kerkon fakte, atehere duhet t'i besosh edhe Zeusit. Kaq thjeshte praptohet teoria e feve. Vec dhuna fetare dhe frika e njerezve e mban kete praptim te feve pa dalur haptazi ne shesh.

Bindjet e mia i ke kudo ne forum qe te kete secili mundesi t'i sfidoje. I merrni tere kleriket e shqiptarise ne ndihme. Ketu ju pres.
    Per te kundershtuar ty duhem vetem une.
    Me ne fund dole jasht batanijes. Duhesha une per ta bere kete gje, ndihem krenar hahahaha.
    Eshte magjepse te mendosh se je i ditur eshte ajo ndjenja qe te bene te dukesh ndryshe nga te tjeret (i vecant) Te lejoj edhe ne pranin time ta shijosh kete ndjesi pasi nuk kam arsye ta kundershtoj.
    Shembujt e tua te ngecin ne fyt! hahahahaahahahahahaa
    GJITHSHKA QE THASH UNE ISHTE SUPOZIM JO BINDJE e shikon qe ti dehesh nga frymzimi yt dhe nuk lexon qart te tjeret, e vetmja gje qe te intereson ty eshte te nxjerresh ne pah mendimin tende pa kuptuar mire tjetrit.
    Me fton te perballoj ne nje kauz qe nuk e njohe (zotin) duke u mburrur qe ti di.
    Je i paafte per te kuptuar konceptin e nje bisede pasi si karakter je kundershtues nuk mund te pajtohesh me askend.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Citim Postuar më parë nga Mobil-world Lexo Postimin
    Chino kaurri- meri krejt ateistat se sna rruhet fort se ca preshi je ti hec shko **** me ateistat tjeter qe i ke per reth
    Ti veq mundesh me ja marr k@rin n'goj pak edhe Chinos edhe gjith Ateistave tjer ketu, kur s'din edhe ki inati cka K@rin poston ne keto faqe? A s'po ndihesh rahat? A s'po guxon me fjet dath? Ta ****** krymin e nans turli klloshari ka hin ktu e i kam qu shkelma prej ktuhti...e ti kastraveci i keq vjen ketu na bohesh trim...kastravecin e nons ta qiefsha...

Mr.Niti
    Anëtarësuar
    18-10-2010
    Vendndodhja
    Në planetin e qujtur tokë
    Postime
    46
    Mire, atehere sa per fillim 2 pyetje:

1. Pasi fole per fakte, cili fakt tregon se Allahu eshte Zoti e jo p.sh. Zeusi?
    2. Si mund te jete nje instance Zot, e cila te meson te besh seks me vajzen e axhes sic meson Allahu ne Kuran?
    Pastaj Allahu do të thotë (në Ditën e Gjykimit): “O Isa, i
    biri i Merjemes! Ti ishe ai që u the njerëzve: “Adhuromëni mua
    dhe nënën time si zota krahas Allahut”?! Isai do të thotë: “Qofsh
    i lartësuar dhe i lavdëruar! Mua nuk më takon të them diçka, për
    të cilën nuk kam aspak të drejtë! Po ta kisha thënë ndonjëherë, Ti
    me siguri do ta dije. Ti e di çfarë ka në shpirtin tim, po unë nuk
    e di çfarë ka në Veten Tënde. Vetëm Ti i di të gjitha të fshehtat.
    . Unë nuk u kam thënë asgjë tjetër, përveç asaj që më ke
    urdhëruar Ti: “Adhuroni Allahun, Zotin tim dhe Zotin tuaj!Ai (Isai në djep) tha: “Unë jam rob i Allahut. Ai më ka dhënë
    Librin (Ungjillin), më ka bërë profet”.

2 Do te ma gjesh mua at ajet qe Allahu lejon seksin me vajzen e agjit.

Ky osht fakti qe tregon se isaii eshte vetem i derguar jo zot siq thojn krishteret.

Faqja 4 prej 22 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •