Close
Faqja 3 prej 22 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 214
    Mr.Niti
    Anëtarësuar
    18-10-2010
    Vendndodhja
    Në planetin e qujtur tokë
    Postime
    46
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Niti, shkelja nga ketu se ta futa ndonje pyetje qe te tregon se besimi yt eshte vec budallesi.
    Ska problem qfar pytje te bojsh kurrsesi sdel qe besimi i jem osh budallsi po mos po del tani e kunderta un kom mjera fakte ku mu bazu kurse ti edhe krejt ateistat skeni as ni faktt te vetum mos me besuu.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga nitti47 Lexo Postimin
    Ska problem qfar pytje te bojsh kurrsesi sdel qe besimi i jem osh budallsi po mos po del tani e kunderta un kom mjera fakte ku mu bazu kurse ti edhe krejt ateistat skeni as ni faktt te vetum mos me besuu.
    Mire, atehere sa per fillim 2 pyetje:

1. Pasi fole per fakte, cili fakt tregon se Allahu eshte Zoti e jo p.sh. Zeusi?
    2. Si mund te jete nje instance Zot, e cila te meson te besh seks me vajzen e axhes sic meson Allahu ne Kuran?

Citim Postuar më parë nga VOLSIV Lexo Postimin
    >>> Tani ti pretendon se ata qe besojne po e cojne jeten kot nderkohe te njejten gje pretendojne besimtaret per ju qe nuk besoni.
    > Ti pretendon qe besimtaret e cojne jeten kot sepse nuk po shijojne kenaqesite e botes te cilat nje besimtar mundohet ti kete nen kontroll. Nderkohe qe besimtaret pretendojne qe ju qe nuk besoni edhe pse shijoni kenaqesite qe ju dalin perpara pa asnjelloj kufizimi perseri mbeteni larg asaj qe do ishte vertete nje jete e jetuar mire dhe jo e cuar kot, per vet faktin qe ne kete lloj jete nuk ka lumturi por vetem kenaqesi sensitive te trupit apo sensitive te shpirtit.
    > Dhe ajo qe e ndan kete gje eshte fakti a je i lumtur. Nese je i lumtur te jesh i sigurt qe je ne rrugen e duhur sepse lumturia nuk zbret tek njerzit larg se mires dhe se vertetes.
    > Dhe mos harro qe njeriu mund te genjeje te gjithe por jo veten persa i perket lumturise.

> Ndersa persa i perket temes duke akuzuar Zotin per Imperfeksionin tone kam pershtypjen se pergjigja do te te vi kur te luftosh pak per perfeksionin tend.
    Vet natyra e njeriut nuk mund te jete kurre e lumtur ne max 100% per arsye se njeriu do jete ne kerkim te cdo gjeje qe i pelqen dhe duke mos e arritur cdo gje ndodh qe te mos jete i lumtur. Ndersa feja jo vetem qe nuk te ofron lumturi por edhe ate lumturi qe ke , ajo ta mer.
    Ndegjo kjo qe thu ti osht rren ose kushdo qe ka thann vet e kom lexuu Kuranin kerkund nuk shkrun per kit senn munet kushdo me than po so e vertet sak te boj aspak me realitetin e kom ni pytje per ty: A krijohen gjeret vetvetiu ?
    Nuk eshte Kuran por hadith
    Revolution 1848

.................... Maska e iktuus
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Mire, atehere sa per fillim 2 pyetje:

1. Pasi fole per fakte, cili fakt tregon se Allahu eshte Zoti e jo p.sh. Zeusi?
    2. Si mund te jete nje instance Zot, e cila te meson te besh seks me vajzen e axhes sic meson Allahu ne Kuran?
    Chino te dija me inteligjent. Duke u nisur nga fjala e shenjt "nese zoti nuk do kishte ekzistuar do na duhej ta shpiknim" mendoj se keto dy pyetje jane jo vetem jo frymzuese por dhe jo konkrete.
    Zeusi dhe bijt e tij jane letersi ndersa fete pagane dhe fete moderne jane politik.
    Letersia eshte frymzim ndersa politika eshte proces.
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga iktuus Lexo Postimin
    Chino te dija me inteligjent. Duke u nisur nga fjala e shenjt "nese zoti nuk do kishte ekzistuar do na duhej ta shpiknim" mendoj se keto dy pyetje jane jo vetem jo frymzuese por dhe jo konkrete.
    Zeusi dhe bijt e tij jane letersi ndersa fete pagane dhe fete moderne jane politik.
    Letersia eshte frymzim ndersa politika eshte proces.
    Hahaha po tregimet mbi Zeusin sot jane bere letersi. Ne te kaluaren kane qene "shenjtesira", si Kurani sot qe eshte per muslimanet. Pra mosbesimi (arsimimi) ka bere qe librat e shenjte te kaluares te behen me kohen literature.

Mirepo e rendesishme eshte se nuk ka asnje fakt e asnje argument bindes, me te cilin mund te thuash se Allahu eshte Zoti, por Zeusi nuk eshte Zoti. E Zeusi eshte i zevendesueshem ne kete rast me shume "Zotera" tjere si p.sh. Buda, Hyji, Osirisi, Atoni, Thoti, Jehova, e mijera tjere.

Keshtu qe cdo besim ne Allahun justifikon automatikisht besimin ne cdo Zot tjeter. Sepse i tere besimi ne Allahun bazon ne aftesine per te besuar edhe kur nuk ke fakte. E nese beson kur nuk ke fakte, beson ne te gjithe Zoterat.

Ndaj besimi i Nitit eshte budallesi.

Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Ne per sot po shkruajm...
    Po jezusi chino ekziston??????????????????
    Te lutem mund te me thuash disa pika pse njerzit sot besojn allahun dhe jezusin dhe jo zeusin?
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

Ne shqiperi per 45 vjete u besonin veprave te Enver Hoxhes dhe as ungjilleve dhe as Kuranit.

Cfar do te thot kjo ?
    Revolution 1848

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga iktuus Lexo Postimin
    Ne per sot po shkruajm...
    Po jezusi chino ekziston??????????????????
    Te lutem mund te me thuash disa pika pse njerzit sot besojn allahun dhe jezusin dhe jo zeusin?
    Jo, nuk ekziston.
    Te thashe: Pa asnje fakt apo argument bindes besojne Allahun dhe Jezusin, por jo Zeusin.

Kjo e tera nuk luan rol. Nuk paraqet asnje epersi te zoterave aktuale ne krahasim me ata te se kaluares. Ne Zeusin eshte besuar ndoshta dhjetera shekuj para se te "degradohej" ne peralle greke, ne literature. Allahu mezi mbijetoi nje shekull e gjysme. I vije koha edhe ketij.

Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Chino se po e bejm kete tem chat por nuk kam te qart dicka.
    Je i afte ti te tregosh pse perendia nuk ekziston ashtu sikurse te tjere pretendojn qe perendia ekzistojn dhe marrin argumenta te pabaza, ashtu je dhe ti qe thua perendia nuk ekziston dhe flet me fjalet e tua te bukura artistike. Pse nuk ekziston perendia? Qe te shkruash me bindje duhet te kesh shkrim te qart dhe te kuptueshem per te tjeret sidomos bindjet.
    Apo thua ti skemi cte bejm medeomos duhet te shkruajm ndonje perrall moraliste...

Ju fakte keni vetem disa libra qe ne ato kohe u hodhen ne popull per ti mbajtur urte dhe te shtypur.
    Demaskimi i librave fetare eshte bere qe ne lulezimin e profeteve. Shume fizikante , astronome, filozofe sakrifikuan jetet e tyre per ti ndricuar mendjen popujve nga kushtezimet fetare.

Shkenca sot flet qarte per absurditetet e atyre librave dhe ne te vetmin fakt kemi shkencen dhe jo kafshet qe flasin apo yjet qe godasin djajte
    Revolution 1848

Faqja 3 prej 22 FillimFillim 1234513 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •