1. Maria ishte virgjeresh para se Jezusi te lindte por pastaj me pas ne bibel thuhet se ajo dhe Jozefi burri i saj kane pasur femije te cilet ishin femijet e tyre.
Alban, duke pare se ti e fillon sqarimin duke ju referuar bibles, nuk mbetet gje tjeter vecse ti kthehemi nga fillimi dhe duhet te rikujtoj qe bibla nuk merret si baze per te na bindur rreth te keqiave te Zotit apo perrallave me ekzistencen e Jezusit, Muhamedit, virgjerise se Marise, etj.
Maria ishte vetem e fejuar me Jozefin dhe ne fejese nuk lejohej te kishte marrdhenie ne Izrael ne ate kohe. Nes ndodhte kjo ishte nje gje qe do te conte pastaj ne martese te menjehereshme.
Por Jozefi nuk kishte asnje gisht ne shtatzanine e saj sepse ai donta ta linte kur e pa shtatzene duke u kthyer nga Elizabeta. Kjo tregon se ai u be xheloz me te drejt duke menduar se mos ajo e kishte tradhetuar. Por me pas ai e mori vesh te verteten se kjo ishte plani i Perendise per Shpetim .
tani une besoj se nese do te besojme biblen atehere do te kuptojme se Maria ishte vertete e virgjer kur lindi Jezusin sepse keshtu na tregojne rrethanat.
Por nese nuk besohet bibla si fjale e Perendise dhe si dokument historik atehere nuk mund te bejme kete pyetje qe ti ke bere pa diskutuar me pare per vertetesine e bibles si fjale e Zotit dhe dokument historik.
Kjo ishte argumenti im per Marine ne menyre te thjeshte .
Si mund te besohet bibla si dokument historik, kur eshte e mbushur me mite , dragoj dhe gjera qe i perkasin botes pas vdekjes ? Nje bote qe askush nuk e njeh dhe askush nuk mund te faktoje dicka per ate bote.
2.Maria mund te ruhej edhe vete sepse ajo ishte nje vajze e ndershme , ishte e fejuar nuk priste gje tjeter deri sa te martohej me Jozefin , nuk ishte si disa vajza sot te cilat enderrojne dhe skandalizojne. Kishte tjeter kulture.
Maria thote bibla ishte e virgjer , dhe Zoti nuk do te bente nje veper te mrekulueshme atje ku nuk do te ishte virgjeri , keshtu qe Zoti vet garanton se Maria ishte e virgjer
Jozefi e garanton virgjerine e saj sepse kur e pa shtatzene ai u cudit dhe madje donta ta linte fshehurazi sepse nuk donte qe ajo te vdiste , sepse per tradheti bashkshortore ne ate kohe te vrisnin me gure. Pra Jozefi donte ta mbronte nga vdekja por nuk do te martohej me te deri sa Zoti i foli .
Elizabeta beri profeci pa e ditur se c'fare kishte ndodhur me Marien , dhe kjo garanton vertetesine e kesaj historie dhe virgjerine e Marias.
Gjithmon sipas bibles, nuk e marr per baze
3. Varet se c'quajme libra historik. Une i quaj libra historik edhe librat ne bibel. Atje flitet qarte per mbreter te cilet kane egzistuar dhe per profete . Madje flitet edhe ne libra historik laik , une kam permendur disa autore te cilet kane folur per Jezusin si person historik.
Madje edhe ne historine boterore flitet per Jezusin dhe per Palin , nuk jane permendur me teper sepse historise laike nuk i intereson. Madje historia laike e moho faktin egzistences se Abrahamit duke filluar direkt me njeriun e neandertalit dhe kromanjonit , kjo per shka se keshtu u intereson ketyre historianeve.
4. Jam dakort me VOLSIV dhe gjithashtu le te themi se shkrimet e tyre kane ngelur deri sot ato shkrime vertetojne se keta profete kane egzistuar , ashtu sic jane disa shkrime te tjera qe jane bere nga aristoteli apo sokrati edhe platoni etj te cilet ne e dijme se kane egzistuar per shkak se kane lene pas deshmi te shkruara.
5. Ka dy lloj profetesh :
a). profetet qe kane profetizuar per ardhjen e Jezusit te paren si Mesia
b). profete qe profetizojne ose shpallin profecite qe kane lidhje me ardhjen e dyte te Jezusit si Mbret mbi mbreter.
grupi i pare jane profete qe i perkasin dhjates se vjeter si kohe jo si libra
grupi i dyte jane profet qe i perkasin kohes se dhjates se re, dhe pjese e ketyre jane edhe sot neper bashkesite e besimtareve te krishtere. Por profecite qe bejne keta nuk jane gje tjeter vecse ato qe thuhen ne bibel per Jezusin keta i shpallin me goje.
profetet egrupit te pare nuk jane me sot sepse Mesia Jezusi erdhi
por profetet e gupit te dyte jane edhe sot sepse shpallin fjalen e Perendise sot dhe shpallin ardhjene shpejte te Jezusit si mbret mbi mbreter dhe gjykatesi i te gjitheve.
6. Ka mrekulli sa te duash duhet vetem ti shikosh ato. Une kam pare
Por une nuk kekroje mrekulli te tilla si hapje e detit apo karkaleca por sherim nga semundjet , clirim nga depresioni, shpetim i te humburve, etj...
Me trego nje mrekulli qe i takon Jezusit/Allahut
7. Sigurisht qe toka eshte e rrumbullaket dhe bibla e thote kete madje te orientoj te shkosh tek toleranca fetare dhe tek tema qe kam hapur me titull Bibla dhe Shkenca aty e ke qe ne bibel flitet per token qe eshte nje rruzull dmth e rrumbullaket.
Me gjej nje rrjesht ku e thote kete gje
respekte.
Krijoni Kontakt