Close
Faqja 20 prej 22 FillimFillim ... 101819202122 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 214
    Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Pergjigje

Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    alban edhe sa kohe te duhet per pergjigjen , sepse me duket se nuk e ke nje te tille, e mendoj keshtu pasi ti ke filluar tema te tjera dhe ke anashkaluar pyetjet qe te kam bere une dhe shoket e tjere. Nese nuk din mos te vije turp ta thuash se njerez jemi.

Te pershendes

1. Maria ishte virgjeresh para se Jezusi te lindte por pastaj me pas ne bibel thuhet se ajo dhe Jozefi burri i saj kane pasur femije te cilet ishin femijet e tyre.

Maria ishte vetem e fejuar me Jozefin dhe ne fejese nuk lejohej te kishte marrdhenie ne Izrael ne ate kohe. Nes ndodhte kjo ishte nje gje qe do te conte pastaj ne martese te menjehereshme.
    Por Jozefi nuk kishte asnje gisht ne shtatzanine e saj sepse ai donta ta linte kur e pa shtatzene duke u kthyer nga Elizabeta. Kjo tregon se ai u be xheloz me te drejt duke menduar se mos ajo e kishte tradhetuar. Por me pas ai e mori vesh te verteten se kjo ishte plani i Perendise per Shpetim .

tani une besoj se nese do te besojme biblen atehere do te kuptojme se Maria ishte vertete e virgjer kur lindi Jezusin sepse keshtu na tregojne rrethanat.

Por nese nuk besohet bibla si fjale e Perendise dhe si dokument historik atehere nuk mund te bejme kete pyetje qe ti ke bere pa diskutuar me pare per vertetesine e bibles si fjale e Zotit dhe dokument historik.

Kjo ishte argumenti im per Marine ne menyre te thjeshte .

2.Maria mund te ruhej edhe vete sepse ajo ishte nje vajze e ndershme , ishte e fejuar nuk priste gje tjeter deri sa te martohej me Jozefin , nuk ishte si disa vajza sot te cilat enderrojne dhe skandalizojne. Kishte tjeter kulture.

Maria thote bibla ishte e virgjer , dhe Zoti nuk do te bente nje veper te mrekulueshme atje ku nuk do te ishte virgjeri , keshtu qe Zoti vet garanton se Maria ishte e virgjer

Jozefi e garanton virgjerine e saj sepse kur e pa shtatzene ai u cudit dhe madje donta ta linte fshehurazi sepse nuk donte qe ajo te vdiste , sepse per tradheti bashkshortore ne ate kohe te vrisnin me gure. Pra Jozefi donte ta mbronte nga vdekja por nuk do te martohej me te deri sa Zoti i foli .

Elizabeta beri profeci pa e ditur se c'fare kishte ndodhur me Marien , dhe kjo garanton vertetesine e kesaj historie dhe virgjerine e Marias.

3. Varet se c'quajme libra historik. Une i quaj libra historik edhe librat ne bibel. Atje flitet qarte per mbreter te cilet kane egzistuar dhe per profete . Madje flitet edhe ne libra historik laik , une kam permendur disa autore te cilet kane folur per Jezusin si person historik.
    Madje edhe ne historine boterore flitet per Jezusin dhe per Palin , nuk jane permendur me teper sepse historise laike nuk i intereson. Madje historia laike e moho faktin egzistences se Abrahamit duke filluar direkt me njeriun e neandertalit dhe kromanjonit , kjo per shka se keshtu u intereson ketyre historianeve.

4. Jam dakort me VOLSIV dhe gjithashtu le te themi se shkrimet e tyre kane ngelur deri sot ato shkrime vertetojne se keta profete kane egzistuar , ashtu sic jane disa shkrime te tjera qe jane bere nga aristoteli apo sokrati edhe platoni etj te cilet ne e dijme se kane egzistuar per shkak se kane lene pas deshmi te shkruara.

5. Ka dy lloj profetesh :
    a). profetet qe kane profetizuar per ardhjen e Jezusit te paren si Mesia
    b). profete qe profetizojne ose shpallin profecite qe kane lidhje me ardhjen e dyte te Jezusit si Mbret mbi mbreter.

grupi i pare jane profete qe i perkasin dhjates se vjeter si kohe jo si libra
    grupi i dyte jane profet qe i perkasin kohes se dhjates se re, dhe pjese e ketyre jane edhe sot neper bashkesite e besimtareve te krishtere. Por profecite qe bejne keta nuk jane gje tjeter vecse ato qe thuhen ne bibel per Jezusin keta i shpallin me goje.

profetet egrupit te pare nuk jane me sot sepse Mesia Jezusi erdhi
    por profetet e gupit te dyte jane edhe sot sepse shpallin fjalen e Perendise sot dhe shpallin ardhjene shpejte te Jezusit si mbret mbi mbreter dhe gjykatesi i te gjitheve.

6. Ka mrekulli sa te duash duhet vetem ti shikosh ato. Une kam pare
    Por une nuk kekroje mrekulli te tilla si hapje e detit apo karkaleca por sherim nga semundjet , clirim nga depresioni, shpetim i te humburve, etj...

7. Sigurisht qe toka eshte e rrumbullaket dhe bibla e thote kete madje te orientoj te shkosh tek toleranca fetare dhe tek tema qe kam hapur me titull Bibla dhe Shkenca aty e ke qe ne bibel flitet per token qe eshte nje rruzull dmth e rrumbullaket.

respekte.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    1. Maria ishte virgjeresh para se Jezusi te lindte por pastaj me pas ne bibel thuhet se ajo dhe Jozefi burri i saj kane pasur femije te cilet ishin femijet e tyre.
    Alban, duke pare se ti e fillon sqarimin duke ju referuar bibles, nuk mbetet gje tjeter vecse ti kthehemi nga fillimi dhe duhet te rikujtoj qe bibla nuk merret si baze per te na bindur rreth te keqiave te Zotit apo perrallave me ekzistencen e Jezusit, Muhamedit, virgjerise se Marise, etj.
    Maria ishte vetem e fejuar me Jozefin dhe ne fejese nuk lejohej te kishte marrdhenie ne Izrael ne ate kohe. Nes ndodhte kjo ishte nje gje qe do te conte pastaj ne martese te menjehereshme.
    Por Jozefi nuk kishte asnje gisht ne shtatzanine e saj sepse ai donta ta linte kur e pa shtatzene duke u kthyer nga Elizabeta. Kjo tregon se ai u be xheloz me te drejt duke menduar se mos ajo e kishte tradhetuar. Por me pas ai e mori vesh te verteten se kjo ishte plani i Perendise per Shpetim .

tani une besoj se nese do te besojme biblen atehere do te kuptojme se Maria ishte vertete e virgjer kur lindi Jezusin sepse keshtu na tregojne rrethanat.

Por nese nuk besohet bibla si fjale e Perendise dhe si dokument historik atehere nuk mund te bejme kete pyetje qe ti ke bere pa diskutuar me pare per vertetesine e bibles si fjale e Zotit dhe dokument historik.

Kjo ishte argumenti im per Marine ne menyre te thjeshte .

Si mund te besohet bibla si dokument historik, kur eshte e mbushur me mite , dragoj dhe gjera qe i perkasin botes pas vdekjes ? Nje bote qe askush nuk e njeh dhe askush nuk mund te faktoje dicka per ate bote.
    2.Maria mund te ruhej edhe vete sepse ajo ishte nje vajze e ndershme , ishte e fejuar nuk priste gje tjeter deri sa te martohej me Jozefin , nuk ishte si disa vajza sot te cilat enderrojne dhe skandalizojne. Kishte tjeter kulture.

Maria thote bibla ishte e virgjer , dhe Zoti nuk do te bente nje veper te mrekulueshme atje ku nuk do te ishte virgjeri , keshtu qe Zoti vet garanton se Maria ishte e virgjer

Jozefi e garanton virgjerine e saj sepse kur e pa shtatzene ai u cudit dhe madje donta ta linte fshehurazi sepse nuk donte qe ajo te vdiste , sepse per tradheti bashkshortore ne ate kohe te vrisnin me gure. Pra Jozefi donte ta mbronte nga vdekja por nuk do te martohej me te deri sa Zoti i foli .

Elizabeta beri profeci pa e ditur se c'fare kishte ndodhur me Marien , dhe kjo garanton vertetesine e kesaj historie dhe virgjerine e Marias.
    Gjithmon sipas bibles, nuk e marr per baze
    3. Varet se c'quajme libra historik. Une i quaj libra historik edhe librat ne bibel. Atje flitet qarte per mbreter te cilet kane egzistuar dhe per profete . Madje flitet edhe ne libra historik laik , une kam permendur disa autore te cilet kane folur per Jezusin si person historik.
    Madje edhe ne historine boterore flitet per Jezusin dhe per Palin , nuk jane permendur me teper sepse historise laike nuk i intereson. Madje historia laike e moho faktin egzistences se Abrahamit duke filluar direkt me njeriun e neandertalit dhe kromanjonit , kjo per shka se keshtu u intereson ketyre historianeve.

4. Jam dakort me VOLSIV dhe gjithashtu le te themi se shkrimet e tyre kane ngelur deri sot ato shkrime vertetojne se keta profete kane egzistuar , ashtu sic jane disa shkrime te tjera qe jane bere nga aristoteli apo sokrati edhe platoni etj te cilet ne e dijme se kane egzistuar per shkak se kane lene pas deshmi te shkruara.

5. Ka dy lloj profetesh :
    a). profetet qe kane profetizuar per ardhjen e Jezusit te paren si Mesia
    b). profete qe profetizojne ose shpallin profecite qe kane lidhje me ardhjen e dyte te Jezusit si Mbret mbi mbreter.

grupi i pare jane profete qe i perkasin dhjates se vjeter si kohe jo si libra
    grupi i dyte jane profet qe i perkasin kohes se dhjates se re, dhe pjese e ketyre jane edhe sot neper bashkesite e besimtareve te krishtere. Por profecite qe bejne keta nuk jane gje tjeter vecse ato qe thuhen ne bibel per Jezusin keta i shpallin me goje.

profetet egrupit te pare nuk jane me sot sepse Mesia Jezusi erdhi
    por profetet e gupit te dyte jane edhe sot sepse shpallin fjalen e Perendise sot dhe shpallin ardhjene shpejte te Jezusit si mbret mbi mbreter dhe gjykatesi i te gjitheve.
    Gjithmon sipas bibles
    6. Ka mrekulli sa te duash duhet vetem ti shikosh ato. Une kam pare
    Por une nuk kekroje mrekulli te tilla si hapje e detit apo karkaleca por sherim nga semundjet , clirim nga depresioni, shpetim i te humburve, etj...
    Me trego nje mrekulli qe i takon Jezusit/Allahut
    7. Sigurisht qe toka eshte e rrumbullaket dhe bibla e thote kete madje te orientoj te shkosh tek toleranca fetare dhe tek tema qe kam hapur me titull Bibla dhe Shkenca aty e ke qe ne bibel flitet per token qe eshte nje rruzull dmth e rrumbullaket.
    Me gjej nje rrjesht ku e thote kete gje
    respekte.
    Te pershendes dhe te mirpres me fakte jashta bibles
    Revolution 1848

i/e regjistruar Maska e prizrenasi_30
    Anëtarësuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729
    Ja edhe nje tregim tjeter shume i dyshimte per bashkepunimin e Muhamedit me Shejtanin:

Transmeton Muadh bin Xhebeli r.a. nga Ibni Abbasi r.a. të këtë thënë:
    ishim një grup shokësh duke qëndruar me Pejgamberin a.s. në shtëpinë e
    njërit nga (banoret e Medinës) Ensarët dhe papritmas thërret dikush me zë
    të larte: o besimtarët e shtëpisë (o ju që jeni duke qëndruar në këtë
    shtëpi) a me lejoni që të hyjë brenda sepse keni nevojë për mua?

Atëherë Pejgamberi a.s. u tha shokëve (sahabeve) a e dini kush është ai që
    po thërret (që po kërkon leje të hyjë brenda)? Sahabet (shokët e
    Pejgamberit a.s.) thanë:All-llahut xh.sh. dhe i dërguari i tij e dinë me
    mirë se kush është ai. Pejgamberi a.s. tha:

Ai është Iblisi i mallkuar të cilin e ka mallkuar All-llahu xh.sh.

Menjëherë u ngrit Omer bin Hatabir.a. dhe tha:

o i dërguari i All-llahut a më jep leje që ta vras?

Pejgamberi a.s. i tha Omerit r.a.:

Ngadalë o Omer a nuk e dinë që ai do të ekzistoj dhe do të paraqitet deri në ditën e kiametit?
    Por hapjani derën sepse ai është urdhëruar që të vij këtu, dhe kuptojeni atë çka thotë dhe
    dëgjojeni se çka ju ndodhe prej tij.

Anëtarësuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729
    Ja dhe fundi i bisedes se Muhamedit me Shejtanin:

Pastaj Pejgamberi a.s. tha: o i mallkuar a mundesh të pendohesh e ti kthehesh

All-llahut xh.sh. e unë do ta garantoi xhennetin.

Iblisi tha: o i dërguari i All-llahut xh.sh. (puna është kryer ka mbaruar)
    çështja është shkruar dhe ngjyra është tharë për atë se si do të jetë deri
    në Ditën e Kiametit, dhe falënderimi i takon Atij që të ka bërë zotëriun e
    pejgamberve dhe të dërguarve dhe ligjërues të banoreve të xhennetit dhe
    për këtë të ka dalluar dhe të ka zgjedhur ty, e mua më ka bërë zotëriun e
    të pa lumturve e të pa fatëve dhe ligjërues të banoreve të zjarrit dhe unë
    jam më i pa lumturi dhe i larguari nga mëshira e tij, kjo është fundi i
    krejt asaj çka të njoftova dhe çka kam thënë e kam thënë të vërtetën.

Nese e lexojme me kujdes kete shkrim e verejme shume qarte qe Shejtani ka bashkepunuar me Muhamedin dhe i kane bindur me trikat e tyre njerezit se Muhamedi eshte i derguar i Zotit dhe se kinse Shejtani eshte armik apo kundershtar i tij!

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Une e akuzoj Zotin e besimtreve per bashkpunim me djallin , per te arritur qellimet e tije dashakeqe si me poshte :

Krime dhe masakra mes njerezve

Prostitucion

Perdhunime

Inceste

Vjedhje

Ndarje mes familjareve

Tradhetit bashkshortore dhe tradhetit ne pergjthesi

Poshtrime

Injorance

Varferi

Etj

Ai i ka planifikuar dhe i ka bere realitet te pashmangshem per njerzit keto poshtersi qe edhe krimineli me i keq qe mund te ekzistoje, nuk do ti bente njekohesisht keto krime.

Ky eshte Zoti i paqes dhe dashurise

Me kete akuze , une akuzoj dhe te gjith perkrahesit e keti Zoti.
    Ke ngaterruar subjektin eurostar, keto qe permende ti me siper jane vepra te "njerezve".

Megjithate,nese akuzon duhet edhe te paraqitesh "fakte".Faktet jane kokeforta dhe sipas tyre mua fajtor me rezultojne "njerezit".
    Ndryshuar për herë të fundit nga ilia spiro : 20-01-2011 më 09:31
    Duaje te afermin tend si veten

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga Archicad Lexo Postimin
    Une ia terhq verrejtjen e moderatoreve se SATANIZMI nuk ka fare lidhje me agnosticizmin dhe ateizmin....Per hir te disa vlerave te perbashketa qe i kemi, per hir te dinjitetit njerezor i ftoj moderatoret qe te mos lejojne zhvillimin e SATANIZMINIT ne kete forum....
    Ku eshte "satanizmi" se s`po e shoh...

Anëtarësuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Ke ngaterruar subjektin eurostar, keto qe permende ti me siper jane vepra te "njerezve".

Megjithate,nese akuzon duhet edhe te paraqitesh "fakte".Faktet jane kokeforta dhe sipas tyre mua fajtor me rezultojne "njerezit".
    po ti a po i lexon faktet qe i kam sjelle une ketu apo jo?

fakt i pamohueshem eshte se fete gjate historise kane shkaktuar shume perçarje dhe luftera sepse i kane ndare njerezit ne: muslimane, katolike, çifut, etj. kur ne fakt te gjithe njerezit jane te njejte dhe vellezer!

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin

Aha. Atehere nuk qenka fajtore diktatura ateiste, por vec njerezit e saj. Diktatura ateiste e Shqiperise si e tille qenka e pafajshme. Qenka e mire.

Nuk do te lesh grope pa rene ne te nese merr edhe me tej mend nga mendjethari. E di per ke e kam fjalen.

Ke degjuar per dorasit e tryezes ndonjehere? Janullatosi s'flet per keso gjera apo jo? Kam degjuar se eshte specializuar mbi temat ne lidhje me Ortodoksine ne Afrike. Te tregoj une. Dorasit e tryezes jane ata njerez qe e prodhojne krimin si ide, ndersa tjeret e zbatojne. Pra doras indirekt. Si per shembull qe jane kapot e mafias. Ata asnjeri nuk vrasin ke. Por vec bejne plane, platforma e japin urdhera. Keta njerez juridikisht te gjithe denohen. Pra "faktet" qe ke permendur jane kunder tyre. Kjo eshte arsyeja, perse faktet jane edhe kunder teje ne kete rast. Ato jane ne anen e Eurostarit.

PS:
    Kur te duash ta bej ankesen kunder Janullatosit qe te kam thene! Ploooote para fiton!!

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Si nuk e kuptoni qe fete jane vu ne sherbim te krimit, masakrave dhe gjenocidit?!
    Kete mese miri duhet ta dine populli shqipetar. Te gjitha fete( njerezit ne emer te fese dhe perndise) pa dallim kan bere masakra . Edhe sot e kesaj dite feja eshte mjet manipulimi.

Shihni nivelin e inteligjencens te fetareve te "devotshem" ne forum!!!!
    Nuk kan sy as vesh, e per tru as qe diskutohet. Nuk e shohin se çka po ndodhe ne bote, por mundohen me genjeshtra te paraqesin nje gjendje krejtesisht ndryshe nga realiteti. Iluzionistet qe boten e shohin ne bardhe dhe zi.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga prizrenasi_30 Lexo Postimin
    po ti a po i lexon faktet qe i kam sjelle une ketu apo jo?

fakt i pamohueshem eshte se fete gjate historise kane shkaktuar shume perçarje dhe luftera sepse i kane ndare njerezit ne: muslimane, katolike, çifut, etj. kur ne fakt te gjithe njerezit jane te njejte dhe vellezer!
    po t`i teket njerezve le te ndahen or ti! nese ndahen dhe kane qejf te vrasin njeri tjetrin per kete fajin e kane vete,

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •