Close
Faqja 14 prej 22 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 214
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    ne fillim duhet te kuptojme dias gjera te rendesishme.
    Psh:
    Kush eshte duke folur? Kujt po i drejtohet?
    Perendia po flet. I drejtohet Izraelit si popull.
    C'fare marrdhenie ka Izraeli me Perendine? Perendia ka bere nje beslidhje me Izraelin tek ligji i perterire kapitulli 6 , ku premton bekime per bindje dhe paralajmerin gjykim per mosbindje.
    Izraeli eshte pjese e planit te Zotit per ardhjen e Mesias.
    Nese Izraeli do te asgjesohej nga armiqte plani i Zotit nuk do realizohej qe Mesia te vinte por nese Izraeli do te largohej nga Perendia tek idhujt e kombeve te tjera do te perzihej me to dhe perseri plani i Zotit per ardhjen e Mesias nuk do te realizohej.
    Zoti do te bente qe Mesia shpetimtari te vinte patjeter.
    Prandaj Zoti e ka mbrojtur Izraelin nga armiqte dhe e ka denuar per mekatet e veta.
    Plani i Zotit ishte per te shpetuar boten nga mekati.

Edhe ketu tek Eksodi Zoti po ben nje beslidhje duke i dhene Izraelit urdheimet .

Por tek vargu 1 si fillon?

Une Jam Zoti Perendia juaj qe ju nxorra nga vendi i egjiptit.
    A nuk eshte kjo nje e vertete dhe shprehje e hirit te Tij ndaj tyre?
    Patjeter qe Zoti ka te drejte te thote se Ai nuk pelqen qe ata te adhurojne dicka tjeter pervec Tij sepse nuk ka Zot tjeter vetem Ai eshte dhe AI i nxorri nga skllaveria.

regullat qe Zoti jep jane te drejta .

Nuk ka nje Perendia tjeter vetem AI eshte.
    Ai e meriton te lavderohet .
    Ne ferr njeriu shkon se ka deshire vete jo se e dergon Zoti.
    Nese ti nuk do qe te shkosh atje atehere permbahu kushteve, eja tek Perendia dhe mos e moho Ate qe te ka dhene jeten.
    Nese e mohon atehere do te kesh pasojat vete mohimi jot te con ne ferr.
    Dhe besimi jot te con afer Tij.
    Kjo nuk eshte hakmarrje.
    Sepse Perendia do te jete diku ne perjetesi dhe ata qe e duan do te jene afer Tij, ata qe nuk e duan do te jene larg TIj.
    Jeta pa Perendine eshte ferr.

nese ke ndonje paqartesi tjeter per kete me thuaj.
    O alban1, a ha shqip ti apo jo?!
    Pyetja është shumë e thjeshtë, "A është Zoti xheloz hipokrit dhe hakmarrës i sëmurë apo jo ?"
    Ti na thua jo Egjipti, jo skllavëria, jo eksodi, jo leshi e jo preshi.
    E ke të shkruajtur, të zezë mbi të bardhë, nuk ka nevojë për t'u qartësuar vargu me interpretimet e tua të stilit sopata pa bisht.
    Përse e mohon?!

Dalan mos se me fute te shkruaj pa fund tani, isha zotuar qe te shkruaja sa me pak

Ligji i Përtërirë 20

13 Kur më vonë Zoti, Perëndia yt, do të ta japë në dorë, do të vrasësh me shpatë tërë meshkujt e tij;

14 por gratë, fëmijët, bagëtinë dhe të gjitha ato që ndodhen në qytetet, tërë prenë e tij, do t`i marrësh si plaçkën tënde; dhe do të hash plaçkën e armiqve të tu që Zoti, Perëndia yt, të ka dhënë.

15 Kështu do të veprosh në të gjitha qytetet që janë shumë larg nga ti dhe që nuk janë qytete të këtyre kombeve.

16 Por nga qytetet e këtyre popujve që Zoti, Perëndia yt, të jep si trashëgimi, nuk ke për të lënë asgjë që merr frymë;

17 por do të vendosësh shfarosjen e plotë të tyre, domethënë të Hitejve, të Amorejve, të Kananejve, të Perezejve, të Hivejve dhe të Jebusejve, ashtu si të ka urdhëruar Zoti, Perëndia yt,
    Ndryshuar për herë të fundit nga EuroStar1 : 30-12-2010 më 13:15
    Revolution 1848

2 i Samuelit 12

11 Kështu thotë Zoti: "Ja, unë do të sjell kundër teje fatkeqësinë nga vetë shtëpia jote, dhe do t`i marrë gratë e tua para syve të tu për t`ia dhënë një tjetri, që do të bashkohet me to ditën.
    Revolution 1848

Zanafilla 19
    26 Por gruaja e Lotit solli kryet për të shikuar prapa dhe u bë një statujë prej kripe.
    1

Zanafilla 38
    7 Por Eri, i parëlinduri i Judës, ishte i keq në sytë e Zotit dhe Zoti e bëri të vdesë.
    8 Atëherë Juda i tha Onanit: "Shko te gruaja e vëllait tënd, martohu me të dhe krijoi trashëgimtarë vëllait tënd".
    9 Por Onani, duke ditur se këta pasardhës nuk kishin për të qënë të vetët, kur bashkohej me gruan e të vëllait, e hidhte farën e tij përtokë për të mos i dhënë pasardhës vëllait të tij.
    10 Kjo nuk i pëlqeu Zotit, që e bëri të vdesë edhe atë.
    2

Eksodi 32
    35 Kështu Zoti goditi popullin, sepse kishte bërë viçin që Aaroni kishte modeluar.
    3'000

Levitiku 10
    2 Atëherë një zjarr doli nga prania e Zotit dhe i përpiu ata; dhe ata vdiqën përpara Zotit.
    2

Levitiku 24
    14 "Çoje atë blasfemues jashtë kampit; të gjithë ata që e kanë dëgjuar të vënë duart e tyre mbi kokën e tij dhe gjithë asambleja ta vrasë me gurë.
    15 Pastaj folu bijve të Izraelit dhe u thuaj atyre: "Kushdo që mallkon Perëndinë e tij, do të mbajë fajin e mëkatit të tij.
    1

Numrat 15
    32 Ndërsa bijtë e Izraelit ishin në shkretëtirë, gjetën një njeri që mblidhte dru ditën e shtunë.
    33 Ata që e gjetën duke mbledhur dru, e çuan te Moisiu, tek Aaroni dhe para tërë asamblesë.
    34 Dhe e futën në burg, sepse nuk ishte përcaktuar akoma se ç`duhet t`i bënin.
    35 Pastaj Zoti i tha Moisiut: "Ky njeri duhet të vritet; e tërë asambleja do ta vrasë me gurë jashtë kampit".
    36 Kështu tërë asambleja e çoi jashtë kampit dhe e vrau me gurë; dhe ai vdiq, ashtu si e kishte urdhëruar Zoti Moisiun.
    1

Numrat 16
    27 Kështu ata u larguan nga afërsia e banesës së Koreut, të Datanit dhe të Abiramit. Datani dhe Abirami dolën dhe u ndalën në hyrje të çadrave të tyre bashkë me gratë e tyre, me bijtë e tyre dhe me të vegjëlit e tyre.
    28 Atëherë Moisiu tha: "Nga kjo do të mësoni që Zoti më ka dërguar për të bërë tërë këto vepra dhe se nuk kam vepruar me kokën time.
    29 Në qoftë se këta njerëz vdesin si vdesin gjithë njerëzit, në qoftë se fati i tyre është fati i përbashkët i të gjithë njerëzve, Zoti nuk më ka dërguar;
    30 por në qoftë se Zoti bën diçka të re, në qoftë se toka hap gojën e saj dhe gëlltit ata dhe çdo gjë që ata kanë, dhe ata zbresin të gjallë në Sheol, atëherë do të pranoni që këta njerëz kanë përçmuar Zotin.
    31 Por ndodhi që, posa mbaroi shqiptimi i këtyre fjalëve, dheu u ça poshtë tyre,
    32 toka hapi gojën e saj dhe i gëlltiti me gjithë familjet e tyre, me të gjithë njerëzit që mbanin anën e Koreut, me të gjitha pasuritë e tyre. (më pëlqen që sqarojnë hollësisht dhe çështjen e pasurisë së ktyne... çifo çifo o kërnac vjedh me kuç edhe me maç)
    3 dhe ca si shumë të tjerë

35 Dhe një zjarr doli nga prania e Zotit dhe gëlltiti dyqind e pesëdhjetë veta që ofronin temjanin.
    250

49 Ata që vdiqën nga fatkeqësia ishin katërmbëdhjetë mijë e shtatëqind veta, përveç atyre që kishin vdekur për ngjarjet e Koreut.
    14'700

Numrat 25
    4 Pastaj Zoti i tha Moisiut: "Merr të gjithë krerët e popullit, vriti e vari para Zotit përjashta, në diell me qëllim që zemërimi i zjarrtë i Zotit të largohet nga Izraeli".
    9 Nga kjo fatkeqësi vdiqën njëzet e katër mijë veta.
    24'000

Gjyqtarët 3
    28 Dhe u tha atyre: "Ejani pas meje, sepse Zoti ju ka dhënë në dorë Moabitët, armiqtë tuaj". Ata zbritën pas tij, zunë vatë e Jordanit që çojnë në Moab, dhe nuk lanë të kalojë asnjeri.
    29 Në atë kohë mundën rreth dhjetë mijë Moabitë, të gjithë të fortë dhe trima; nuk shpëtoi as edhe një.
    10'000

Gjyqtarët 14
    19 Atëherë Fryma e Zotit erdhi mbi të në mënyrë të fuqishme, dhe ai zbriti deri në Ashkelon, vrau tridhjetë njerëz nga ata, mori plaçkat e tyre dhe u dha ndërresat e rrobave atyre që e kishin shpjeguar gjëzën. Kështu zemërimi i tij u ndez; pastaj ai u ngjit përsëri në shtëpinë e të atit.
    30

Gjyqtarët 15
    14 Kur arriti në Lehi, Filistejtë i dolën përpara me klithma gëzimi; por Fryma e Zotit erdhi fuqishëm mbi të dhe litarët që kishte në krahë u bënë si fije liri që digjen; dhe lidhjet i ranë nga duart.
    15 Gjeti pastaj një nofull gomari akoma të freskët, shtriu dorën dhe e kapi; me të vrau një mijë njerëz.
    1'000

Gjyqtarët 16
    27 që të mund të mbështetem në to". Shtëpia ishte pot me burra dhe gra; aty ndodheshin tërë princat e Filistejve, dhe mbi çati tre mijë veta, burra e gra, që shikonin Sansonin ndërsa ky bënte palaçon.
    28 Atëherë Sansoni kërkoi ndihmën e Zotit dhe tha: "O Zot, o Zot, të lutem mos më harro! Më jep forcën e nevojshme për këtë herë vetëm, o Perëndi që të hakmerrem me Filistejtë me një goditje të vetme, për shkak të humbjes së dy syve të mi".
    29 Pastaj Sansoni kapi dy shtyllat qendrore, që mbanin tempullin, dhe u mbështet tek ato, tek njera me dorën e djathtë dhe tek tjetra me dorën e majtë;
    30 pastaj Sansoni tha: "Le të vdes bashkë me Filistejtë!". U përkul pastaj me të gjithë forcën e tij, dhe shtëpia u shemb mbi princat dhe mbi gjithë popullin që ndodhej brenda; dhe qenë më shumë ata që ai vrau duke vdekur se ata që kishte vrarë kur qe gjallë.
    3'000

Gjyqtarët 20
    35 Kështu Zoti mundi Beniaminin para Izraelit; dhe bijtë e Izraelit vranë atë ditë njëzet e pesë mijë e njëqind burra të Beniaminit, të gjithë të zotë të përdornin shpatën
    25'100

44 Beniaminitët humbën tetëmbëdhjetë mijë njerëz, të gjithë burra trima.
    18'000

45 Ata që mbetën gjallë kthyen kurrizin dhe ua mbathën në drejtim të shkretëtirës, të shkëmbit të Rimonit; dhe ata zunë rrugës pesë mijë prej tyre i ndoqën deri në Gidon dhe vranë dy mijë të tjerë.
    7'000

1 i Samuelit 6
    19 Zoti goditi disa njerëz të Beth-Shemeshit, sepse kishin shikuar brenda arkës së Zotit; ai goditi shtatëdhjetë njerëz të popullit. Populli mbajti zi për ta, sepse Zoti e kishte prekur me një fatkeqësi të madhe.
    70 dhe ca si shumë të tjerë

1 i Samuelit 14
    12 Pastaj njerëzit e garnizonit iu kthyen Jonathanit dhe shqyrtarit të tij dhe thanë: "Ejani te ne se kemi diçka për t`ju thënë". Atëherë Jonathani i tha shqyrtarit të tij: "Eja pas meje, sepse Zoti i ka dhënë në duart e Izraelit".
    13 Jonathani u ngjit duke u kacavarur me duar dhe me këmbë, i ndjekur nga shqyrtari i tij. Filistejtë binin përpara Jonathanit, dhe shqyrtari pas tij i vriste.
    14 Kjo qe masakra e parë e kryer nga Jonathani dhe nga shqyrtari i tij; në të humbën jetën rreth njëzet veta, në një sipërfaqe prej rreth gjysmë jugeri tokë.
    20

1 i Samuelit 15
    31 Kështu Samueli u kthye me Saulin, dhe Sauli ra përmbys përpara Zotit.
    1

1 i Samuelit 25
    38 Rreth dhjetë ditë më vonë Zoti e goditi Nabalin dhe ai vdiq.
    1

2 i Samuelit 6
    6 Kur arritën te lëmi i Nakonit, Uzahu zgjati dorën drejt arkës së Perëndisë dhe e mbajti atë, sepse qetë u penguan.
    7 Atëherë zemërimi i Zotit u ndez kundër Uzahut, dhe Perëndia e goditi për fajin e tij; ai vdiq në atë vend pranë arkës së Perëndisë.
    1

2 i Samuelit 12
    13 Atëherë Davidi i tha Nathanit: "Kam mëkatuar kundër Zotit". Nathani iu përgjigj Davidit: "Zoti e ka hequr mëkatin tënd; ti nuk ke për të vdekur.
    14 Megjithatë, duke qenë se më këto veprime u ke dhënë rastin armiqve të Zotit të blasfemojnë, djali që ka lindur duhet të vdesë".
    15 Pastaj Nathani u kthye në shtëpinë e vet. Kështu Zoti goditi fëmijën që bashkëshortja e Uriahut i kishte lindur Davidit, dhe ai u sëmur.
    16 Atëherë Davidi iu lut Perëndisë për fëmijën dhe agjëroi; pastaj hyri në shtëpi dhe e kaloi natën i shtrirë për tokë.
    17 Pleqtë e shtëpisë së tij ngulën këmbë që ai të ngrihej nga toka, por ai nuk deshi dhe nuk pranoj të hante me ta.
    18 Ditën e shtatë fëmija vdiq
    (ky është kapitull i mirë për klasa psikologjie, shënojeni dhe diskutojeni se ka plot material - http://www.albkristian.com/bibla_shqip/b10c012.htm)
    1

2 i Samuelit 24
    15 Kështu Zoti dërgoi murtajën në Izrael, nga ai mëngjes deri në kohën e caktuar. Shtatëdhjetë mijë veta të popullit vdiqën nga Dani deri në Beer-Sheba.
    (Në fakt Davidi është për t'u studiuar i gjithi jo në klasë psikologjie, por në spital tamom)
    70'000

1 i Mbretërve 20
    28 Atëherë një njeri i Perëndisë iu afrua mbretit të Izraelit dhe i tha: "Kështu thotë Zoti: "Me qenë se Sirët kanë thënë: Zoti është Perëndia i maleve dhe nuk është Perëndia i luginave unë do të jap në duart e tua tërë këtë mizëri të madhe; dhe ju do të mësoni që unë jam Zoti"".
    29 Shtatë ditë me radhë qëndruan në kampet e tyre njeri përballë tjetrit, por ditën e shtatë filloi beteja dhe bijtë e Izraelit vranë brenda një dite të vetme njëqind mijë këmbësorë sirë.
    30 Ata që shpëtuan ikën në qytetin e Afekut, ku muret ranë mbi njëzet e shtatë mijë prej tyre. Edhe Ben-Hadadi iku dhe shkoi në qytet përt`u fshehur në një dhomë të brendshme.
    127'000

2 i Mbretërve 1
    9 Atëherë mbreti dërgoi tek Elia një kapiten pesëdhjetësheje me pesëdhjetë njerëzit e tij; ai u ngjit tek ai dhe e gjeti Elian të ulur në majë të malit. Kapiteni i tha: "O njeriu i Perëndisë, mbreti të urdhëron të zbresësh".
    10 Elia u përgjigj dhe i tha kapitenit të pesëdhjetëshes: "Në rast se jam një njeri i Perëndisë, të zbresë zjarr nga qielli dhe të të zhdukë ty dhe të pesëdhjetë njerëzit që janë me ty!". Dhe nga qielli zbriti një zjarr, që zhduku atë dhe të pesëdhjetë njerëzit e tij.
    11 Atëherë mbreti i dërgoi një kapiten tjetër pesëdhjetësheje me pesëdhjetë njerëzit e tij, që iu drejtua Elias dhe i tha: "O njeriu i Perëndisë, mbreti të urdhëron të zbresësh menjëherë".
    12 Elia u përgjigj dhe u tha atyre: "Në qoftë se jam një njeri i Perëndisë, le të zbresë zjarr nga qielli dhe të të zhdukë ty dhe pesëdhjetë njerëzit e tu". Dhe nga qielli zbriti zjarri i Perëndisë që zhduku atë dhe të pesëdhjetë njerëzit e tij.
    102

2 i Mbretërve 2
    23 Që andej Eliseu u ngjit në Bethel. Ndërsa po ngjitej nëpër rrugë dolën nga qyteti disa të rinj dhe filluan të tallen me të, duke thënë: "Ngjitu, o kokë tullaci! Ngjitu, o kokë tullaci".
    24 Ai u kthye, i pa dhe i mallkoi në emër të Zotit, atëherë dolën nga pylli dy arinj, që i bënë copë-copë dyzet e dy nga këta të rinj.
    (wtf omg lol)
    42

2 i Mbretërve 19
    31 Sepse nga Jeruzalemi ka për të dalë një pakicë dhe nga mali i Sionit ata që kanë shpëtuar. Zelli i Zotit të ushtrive do ta bëjë këtë.
    32 Prandaj kështu thotë Zoti për mbretin e Asirisë: "Ai nuk ka për të hyrë në këtë qytet as ka për të hedhur shigjeta, nuk ka për t`i dalë përpara me mburoja as ka për të ndërtuar ndonjë ledh kundër tij.
    33 Ai do të kthehet nëpër rrugën që ndoqi kur erdhi dhe nuk ka për të hyrë në këtë qytet, thotë Zoti.
    34 Unë do ta mbroj këtë qytet për ta shpëtuar, për dashurinë që kam ndaj vetes dhe për dashurinë e Davidit, shërbëtorit tim".
    35 Atë natë ndodhi që engjëlli i Zotit doli dhe vrau në kampin e Asirëve njëqind e tetëdhjetë e pesë mijë njerëz; kur njerëzit u ngritën në mëngjes, ja të gjithë ishin bërë kufoma.
    185'000

2 i Kronikave 13
    15 Pastaj njerëzit e Judës lëshuan një britmë dhe, ndërsa njerëzit e Judës ulërinin, ndodhi që Perëndia goditi Jeroboamin dhe tërë Izraelin përpara Abijahut dhe Judës.
    16 Kështu bijtë e Izraelit ikën përpara Judës, dhe Perëndia i dorëzoi në duart e tij.
    17 Abijahu dhe njerëzit e tij i mundën keq; nga radhët e Izraelitëve ranë të vdekur pesëqind mijë luftëtarë të zgjedhur.
    18 Kështu në atë kohë bijtë e Izraelit u poshtëruan, ndërsa bijtë e Judës u përforcuan sepse ishin mbështetur tek Zoti, Perëndia i etërve të tyre.
    19 Abijahu e ndoqi Jeroboamin dhe i mori qytetet që vijojnë: Bethelin me fshatrat përreth, Jeshanahun me fshatrat përreth dhe Efraimin me fshatrat përreth.
    20 Kështu gjatë jetës së Abijahut, Jeroboami nuk e mblodhi më veten; pastaj Zoti e goditi dhe ai vdiq.
    500'001

2 i Kronikave 14
    9 Kundër tyre doli Zerahu, Etiopasi, me një ushtri prej një milion burrash dhe me treqind qerre dhe arriti deri në Mareshah.
    10 Asa doli atëherë kundër tij dhe u vendosën në rend beteje në luginën e Tsefathahut pranë Mareshahut.
    11 Atëherë Asa i klithi Zotit, Perëndisë të tij, dhe tha: "O Zot, nuk ka njeri veç teje që mund të ndihmojë në luftimet midis një të fuqishmi dhe atij që i mungon forca. Na ndihmo, o Zot, Perëndia ynë, sepse ne mbështetemi te ti dhe dalim kundër kësaj shumice në emrin tënd. O Zot, ti je Perëndia ynë; mos lejo që njeriu të ta kalojë ty!".
    12 Kështu Zoti goditi Etiopasit përpara Asas dhe përpara Judës, dhe Etiopasit ua mbathën këmbëve.
    13 Atëherë Asa dhe njerëzit që ishin me të i ndoqën deri në Gherar. Prandaj Etiopasit u mundën, prej tyre nuk mbeti asnjë i gjallë, sepse ata u shkatërruan përpara Zotit dhe ushtrisë së tij. Dhe ata morën një plaçkë shumë të madhe.
    1'000'000

2 i Kronikave 21
    18 Mbas tërë kësaj Zoti e goditi në zorrët me një sëmundje të pashërueshme.
    19 Kështu, me kalimin e kohës, në fund të vitit të dytë, nga shkaku i sëmundjes, zorrët i dolën jashtë dhe vdiq duke hequr mundime të tmerrshme. Populli i tij nuk dogji parfume për nder të tij, ashtu si kishte bërë për etërit e tij.
    1

Ezekieli 24
    15 Fjala e Zotit m`u drejtua, duke thënë:
    16 "Bir njeriu, ja, unë do të të heq me një goditje të vetme kënaqësinë e syve të tu; por ti mos u trishto, mos vajto dhe mos derdh asnjë lot.
    17 Vajto në heshtje, mos mbaj zi për të vdekurit, lidhe kokën me çallmë, mbath sandalet, mos e mbulo mjekrën dhe mos ha bukën e njerëzve që mbajnë zi".
    18 Në mëngjes i fola popullit dhe në mbrëmje më vdiq gruaja; të nesërmen në mëngjes veprova ashtu si më kishin urdhëruar.
    1

Veprat e Apostujve 12
    23 Në atë çast një engjëll i Zotit e goditi, sepse nuk i kishte dhënë lavdi Perëndisë; dhe, i brejtur nga krimbat, vdiq.
    1

Satani

Lexojmë Jobin 1 http://www.albkristian.com/bibla_shqip/b18c001.htm , ku shikojmë që Jahvehu në bashkëpunim me Satanin duke lujt bixhoz me familjen e këtij i vrasin 10 anëtarë të familjes.
    10

Kaq nga Satanai i qelbur.

Përmbledhje:

Zoti

1 + 2 + 3'000 + 2 + 1 + 1 + 3 e ca të tjerë + 250 + 14'700 + 24'000 + 10'000 + 30 + 1'000 + 3'000 + 25'100 + 18'000 + 7'000 + 70 e ca të tjerë + 20 + 1 + 1 + 1 + 70'000 + 127'000 + 102 + 42 + 185'000 + 500'001 + 1'000'000 + 1 + 1 + 1
    ---------------------------
    1'988'331 + ca të tjerë x 2

(pa llogarit Sodomën, Gomorran, përmbytjen botërore në kohë të Noes, mmm... foshnjet e Egjyptit, etj. - meqë janë në numra ekstravagantë dhe të papërcaktum)

Satani

10
    ----------------------------
    10

(me përgjegjësi të përbashkët, kështu që mund të thush dhe 5)

Vrasje gjithsej:

Zoti = 1'988'331 + shumë

Satani = 10

www.ateistet.org
    Revolution 1848

Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Dalan mos se me fute te shkruaj pa fund tani, isha zotuar qe te shkruaja sa me pak

Ligji i Përtërirë 20

13 Kur më vonë Zoti, Perëndia yt, do të ta japë në dorë, do të vrasësh me shpatë tërë meshkujt e tij;

14 por gratë, fëmijët, bagëtinë dhe të gjitha ato që ndodhen në qytetet, tërë prenë e tij, do t`i marrësh si plaçkën tënde; dhe do të hash plaçkën e armiqve të tu që Zoti, Perëndia yt, të ka dhënë.

15 Kështu do të veprosh në të gjitha qytetet që janë shumë larg nga ti dhe që nuk janë qytete të këtyre kombeve.

16 Por nga qytetet e këtyre popujve që Zoti, Perëndia yt, të jep si trashëgimi, nuk ke për të lënë asgjë që merr frymë;

17 por do të vendosësh shfarosjen e plotë të tyre, domethënë të Hitejve, të Amorejve, të Kananejve, të Perezejve, të Hivejve dhe të Jebusejve, ashtu si të ka urdhëruar Zoti, Perëndia yt,
    Ka një mendim të studiuesve që "Ligji i përtërirë" është libri i parë (i ashtëquajtur bublik) i shkruar nga hebrenjtë. Në thelb, ashtu si edhe në Kur'an, shkrimet e këtij libri janë përdorur për të indoktrinuar hebrenjtë se është e justifikueshme plaçkitja dhe shfarosja e popujve fqinjë në emër të Zotit të tyre.
    Ligësia e shpalosur në këtë libër në raport me dashurinë e shpalosur në ungjijtë, krijojnë një hendek aq të madh, sa ndryshimi i kushteve shoqërore dhe mendimit njerëzor në shoqërinë hebraike në këto dy kohëra të ndryshme, është aspak i mjaftueshëm për të shpjeguar këtë ndryshim të madh.
    Vetëm sa shton dyshimet që që ungjijtë janë shkruar në Europë.

Qe mos te lem pas dore dhe Zotin e kuranit

Ky eshte Zoti i paqes dhe dashurise, i bibles dhe kuranit.

Ky me shume me ngjan me Cesarin

2:191. Dhe luftoni ata kudo që t'i zini, dëboni prej vendit ata sikurse ju përzuan ata juve. Provokimi (fitneja) është më i rëndë se vrasja. Mos i luftoni ata pranë xhamisë së shenjtë (Qabes) deri që ata t'ju luftojnë juve aty, e nëse ju sulmojnë, atëherë sulmoni edhe ju ata. I këtillë është ndëshkimi ndaj pabesimtarëve.
    2:193. Luftoni ata (idhujtarët) derisa të zhduket propagandimi i idhujtarëve dhe derisa të aplikohet feja vetëm për All-llahun. E në qoftë se ndalen (nga propaganda dhe lufta), atëherë lëreni armiqësinë, përveç atyre që janë zullumqarë.
    2:244. Luftoni për hir të All-llahut, e të dini se All-llahu dëgjon, di.
    2:246. A nuk ke marrë vesh për parinë e bijëve të israilit pas Musait? Kur i patën thënë një të dërguari të tyre (Shem'unit): "Cakto për ne një sundues e të luftojmë në rrugën e All-llahut"! Ai (pejgamberi) tha: "A mund të ndodhë që nëse lufta u bëhet obligim ju të mos luftoni"! Ata thanë: "E ç'kemi ne që të mos luftojmë në rrugën e All-llahut, kur dihet se ne jemi dëbuar nga atdheu dhe bijtë tanë"? E kur u obliguan me luftë, përveç një pakice prej tyre, ata u zbrapën. All-llahu është i njohur për punët e zullumqarëve.
    3:13. Ju (jehudi) patët një përvojë të madhe në ato dy grupe që u konfrontuat ndërmjet vete. Njëri grup luftonte në rrugën e All-llahut, e tjetri ishte pabesimtar, dhe me shikimin e syve të tyre i shihnin se ishin dy herë më shumë se besimtarët. Po, All-llahu me ndihmën e vet përforcon atë që do. Vërtet, në këtë është një përvojë e madhe për ata që kanë mendje të kthjellët.
    3:167. Dhe, për t'u ditur ata që ishin hipokritë. E atyre u është thënë: "Ejani e luftoni në rrugën e All-llahut ose mbroni veten!" E ata thanë: "Sikur të dinim se do të luftohej, ne do të vinim pas jush!" Në atë moment ata ishin më afër mosbesimit se besimit. Flisnin me gojët e tyre atë që nuk e kishin në zemrat e tyre, po All-llahu e di mirë për atë që fshehin.
    4:74. Le të luftojnë në rrugën e Allaut, ata që e japin jetën e kësaj bote për botën tjetër. Kush lufton në rrugën e All-llahut e mbytet (bie dëshmor) ose triumfon, Ne do t'i japim atij shpërblim të madh.
    4:75. Ç'keni që nuk luftoni për Zotin dhe për (t'i shpëtuar) të paaftit: nga burrat, nga gratë e nga fëmijët, të cilët luten: "Zoti ynë! nxirrna nga ky fshat (Meka), banorët e të cilit janë mizorë. Jepna nga ana Jote shpëtim e ndihmë!"
    4:76. Ata që besuan luftojnë në rrugë të All-llahut, e ata që nuk besuan luftojnë në rrugë të djallëzuar. Luftoni pra miqtë e djallit, s'ka dyshim se intriga e djallit është e dobët.
    4:90. Përpos atyre që srtehohen te një popull, me të cilin keni marrveshje, dhe përpos atyre që vijnë te ju, e u vjen rëndë të luftojnë kundër jush ose kundër popullit të vet. Sikur All-llahu të donte do t'ju jepte atyre fuqi e pushtet mbi ju dhe do t'ju luftonin. Në qoftë se ata tërhiqen prej jush, nuk ju luftojnë dhe ju ofrojnë paqe, atëherë All-llahu nuk ju lejon rrugë (luftë) kundër tyre.
    5:24. Ata thanë: "O Musa, ne kurrë nuk hyjmë në të derisa ata janë aty, shko pra ti dhe Zoti yt e luftoni, ne po rrimë këtu!"
    5:35. O ju që besuat! Kini frikë All-llahun dhe kërkoni afrim te Ai, luftoni në rrugën e Tij që të gjeni shpëtim.
    5:54. O ju që besuat! Kush largohet prej jush nga feja e vet (i bën dëm vetes) s'ka dyshim se All-llahu do ta sjellë një popull që Ai e do atë (popull) dhe ata e duan Atë (Zotin), (një popull) që është modest e i butë ndaj besimtarëve, por i ashpër dhe i fortë ndaj mohuesve, që lufton në rrugën e All-llahut dhe që nuk i frikësohet kërcënimit të asnjë kërcënuesi. Kjo (cilësi e atij populli) është dhuratë e All-llahut që i jep atij që do. All-llahu është dhurues i madh, i dijshëm.
    6:65. Thuaj: "Ai ka fuqi (t'ju shpëtojë, por edhe) t'ju sjellë dënim prej së larti ose prej së poshti nën këmbët tuaja apo t'ju ndajë në grupe e ta luftoni njëri-tjetrin. Shih se si i sqarojmë faktet në mënyrë që të kuptojnë".
    8:39. Luftoni ata derisa të mos mbetet idhujtari (besimi i kotë), e i tërë adhurimi të bëhet vetëm për All-llahun. Po nëse ata ndalen (i japin fund mosbesimit), All-llahu është mbikëqyrës për atë që veprojnë.
    9:5. E kur të kalojnë muajt e shenjtë, luftoni idhujtarët kudo që t'i gjeni, robëroni dhe ngujoni ata, e vinju pritë në çdo shteg. Në qoftë se pendohen, e falin namazin dhe e japin zeqatin, atëherë ua lëshoni rrugën, se vërtet All-llahu falë është mëshirues.
    9:12. E nëse ata i thyejnë zotimet e tyre pas marrëveshjes, ofendojnë fenë tuaj, atëherë luftoni krerët e mohuesve. Ata vërtet nuk kanë besë, luftoni që të frenohen (nga krimi e fyerja).
    9:13. Përse të mos e luftoni një popull që thyen zotimet e veta dhe tentuan ta dëbojnë të dërguarin? Në të vërtetë ata ua filluan të parët luftën. A u frikësoheni atyre? Më e drejtë është t'i frikësoheni All-llahut, nëse jeni besimtarë.
    9:14. Luftoni ata, All-llahu i dënon dhe i mposhtë ata nëpërmjet jush, e juve ju ndihmon kundër tyre dhe shëron zemrat e njerëzve besimtarë.
    9:29. Luftoni ata që nuk besojnë All-llahun e as botën tjetër, nuk e konsiderojnë të ndaluar (haram) atë që e ndaloi All-llahu dhe i dërguari i Tij, nuk besojnë fenë e vërtetë, prej atyre të cilëve u është dhënë libri, derisa ta japin xhizjen në dorë e duke qenë të mposhtur.
    9:36. Te All-llahu numri i muajve është dymbëdhjetë (sipas hënës), ashtu si është në librin e All-llahut prej ditës kur krijoi qiejt dhe tokën. Prej tyre katër janë të shenjtë. Kjo është fe e drejtë. Pra, mos e ngarkoni (me mëkat) veten tuaj në ata (katër muaj). Luftoni të gjithë idhujtarët pa dallim, siç ju luftojnë ata juve pa dallim, e dijeni se All-llahu është me ata që ruhen (të këqijave).
    9:41. Dilni (në luftë), le t'ju vijë (lufta) e lehtë ose e rendë, luftoni për hir të All-llahut me pasurinë tuaj dhe me veten tuaj; kjo është gjëja më e dobishme për ju, nëse e kuptoni.
    9:81. Ata (hipokritë) që mbetën (pa shkuar në luftë), u gëzuan për ndejen e tyre pas të dërguarit të All-llahut dhe nuk dëshiruan që të luftonin me pasurinë dhe veten e tyre në rrugën e All-llahut dhe thanë: "Mos dilni (në luftë) në vapë!" Thuaju: "Zjarri i xhehennemit ka vapën edhe më të fortë, nëse janë që kuptojnë!"
    9:83. Nëse All-llahu të kthen ty (prej Tebukut) te ndonjë grup i tyre (hipokritëve), e ata të kërkojnë leje për të dalë (me ty në ndonjë luftë), thuaju: "Ju nuk do të dilni kurrë me mua dhe kurrë nuk do të luftoni ndonjë armik së bashku me mua! Ju ishit të kënaqur herën e parë që nuk luftuat, pra rrini me ata që mbetën!"
    9:86. E kur zbritët një kaptinë (që thotë): Të besoni All-llahun dhe luftoni së bashku me të dërguarin e Tij, ata të pasurit kërkuan leje prej teje dhe thanë: "Na le të mbesim me ata që rrinë!"
    9:123. O ju që besuat! Luftoni jobesimtarët që i keni afër jush, e le ta ndiejnë prej jush grushtin e fortë kundër tyre. E dijeni se All-llahu është me të devotshmit.
    22:78. Luftoni me një luftë të denjë për hir të All-llahut, se Ai ju zgjodhi ju (ju përcaktoi për të luftuar për rrugën e Tij) dhe nuk ju obligoi në fé me ndonjë vështirësi, në fenë e babait tuaj, Ibrahimit. Ai edhe më parë, e edhe ky (Kur'an) ju quajti myslimanë, e për të qenë i dërguari dëshmitar juaji dhe për të qenë ju dëshmitarë ndaj njerëzve, pra falni rregullisht namazin, jepni zeqatin, përmbahuni me All-llahun se Ai është ndihmëtari juaj. Sa mrojtës i mirë dhe sa ndihmëtarë i madh që është.
    29:6. E kush lufton (përpiqet për të mirë), ai bën luftë për vete, se All-llahu vërtet nuk ka nevojë për askë në tërë botën.
    33:20. Ata mendonin se grupet aleate ende nuk kishin shkuar, dhe nëse aleatët kthehen edhe njëherë, ata (hipokritët) do të dëshironin të kishin qenë beduinë diku me arabët dhe prej atje të pyesin për çështjen tuaj, por edhe sikur të ishin në mesin tuaj, ata krejt pak do të luftonin.
    48:16. Atyre nga beduinët që ngelën pas, thuaju: "Ju do të ftoheni te një popull luftarak e i fuqishëm, t'i luftoni ata ose të dorëzohen (ta pranojnë fenë islame), e nëse përgjigjeni (në thirrje), All-llahu ju jep shpërblim të mirë, e nëse nuk dilni sikurse mbetët pa dalë më parë, Ai ju ndëshkon me një dënim të padurueshëm",
    48:22. Edhe sikur ata që nuk besuan t'ju luftonin juve, ata do të munden dhe do të kthejnë prapa, pastaj nuk do të gjejnë as mbrojtës, as ndihmës.
    60:11. Në qoftë se u humbet diçka (nga shpenzimi) i ndonjë gruaje tuaj që ik te idhujtarët, e juve ju vjen rasti t'i luftoni dhe të merrni pré të luftës, atëherë atyre që u kanë shkuar gratë, jepuni aq sa kanë shpenzuar; e kini frikë All-llahun, të cilin ju e besoni!
    61:11. T'i besoni All-llahut dhe të dërguarit të Tij, të luftoni në rrugën e All-llahut me pasurinë tuaj dhe veten tuaj, e kjo është shumë më e dobishme për ju, nëse jeni që e dini.
    Ndryshuar për herë të fundit nga EuroStar1 : 30-12-2010 më 14:25
    Revolution 1848

Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Ka dy lloj xhelozish

Citim Postuar më parë nga Dalan Lexo Postimin
    O alban1, a ha shqip ti apo jo?!
    Pyetja është shumë e thjeshtë, "A është Zoti xheloz hipokrit dhe hakmarrës i sëmurë apo jo ?"
    Ti na thua jo Egjipti, jo skllavëria, jo eksodi, jo leshi e jo preshi.
    E ke të shkruajtur, të zezë mbi të bardhë, nuk ka nevojë për t'u qartësuar vargu me interpretimet e tua të stilit sopata pa bisht.
    Përse e mohon?!
    Ka xhelozi te mire dhe ka xhelozi te keqe.

Xhelozia e mire eshte kur pershembull nje burre dyshon per keq tek guraja pa pasur asnje fakt por e ka si natyre nese ajo takohet me cdo lloj burri tjeter edhe pa patur qellime te keqia ai perseri eshte xheloz, kjo eshte xhelozi e keqe.

Tjeter xhelozi e keqe eshte kur pershembull dikush shikon dike tjeter qe i shkon cdo gje mire dhe ka inat pse ti shkoje atij dhe jo mua madje jo vetem kaq por ka disa qe u shkon mire vete por u vjen inat per dike tjeter qe po u shkon mire edhe atij tjeterit. Kjo eshte xhelozi e keqe.
    Nje rast i tille ka ndodhur njehere pershembull . Ne shqiperi tek donbosko ishin dy shtepi afer njera tjetersdhe ishin dy velezer te cilet ishi te marutar , njeri banonte ne nje vile tjetri ne nje vile tjeter.
    Nje i huaj jetonte aty si misionar ne nje nga keto vila .
    Njera ishte tre katshe dhe tjetra ishte dy katshe .
    Misionari jetonte tek kjo vila dy katshe
    Mire por keta dy vellezer nuk shkonin mire me njeri tjetrin dhe dy kunatat gjithashtu.
    Ky misionari e pyeti kete zonjen e shtepiese ku jetonte dhe i tha:- pse nuk keni marrdheni te mira me njeri tjetrin ?
    Ajo zonja i tha:- pse si te duket ty te beje ajo vile me tre kate kur ne e kemi me dy kate?!

Xhelozia e Perendise eshte xhelozi e mire, sikur ta kishin te gjithe kete xhelozi.
    Perendia eshte Ai qe interesohet per popullin e Tij. Dhe nqs populli i Tij do te shkonte ne rruge te keqe AI do te mbronte popullin e Tij qe te mos bjere ne grope.
    Ifhujtaria eshte ruge qe te con ne groper prandaj Zoti nuk do qe te bjere ne grope por do qe ta mbroje, Perendia e do popullin e Tij

Eshte njesoj si ai burri qe e do shume gruan e tij dhe nuk do te lejonte qe askush ta ngacmoje ose tia rrezikoje jeten . Madje ky bure aq shume e do gruan e tij sa qe do te jepte edhe jeten e tij per gruan e tij qe ta shpetoje.
    Keshtu edhe Perendiua nuk heq dore nga dashuria e Tij per popullin e Tij madje duke dhene jeten e Tij ne kryq Ai tregoi dashuroine tIj per boten.
    KJo eshte xhelozia e Perendise eshte xhelozi e mire.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    Ka xhelozi te mire dhe ka xhelozi te keqe.

Xhelozia e mire eshte kur pershembull nje burre dyshon per keq tek guraja pa pasur asnje fakt por e ka si natyre nese ajo takohet me cdo lloj burri tjeter edhe pa patur qellime te keqia ai perseri eshte xheloz, kjo eshte xhelozi e keqe.

Tjeter xhelozi e keqe eshte kur pershembull dikush shikon dike tjeter qe i shkon cdo gje mire dhe ka inat pse ti shkoje atij dhe jo mua madje jo vetem kaq por ka disa qe u shkon mire vete por u vjen inat per dike tjeter qe po u shkon mire edhe atij tjeterit. Kjo eshte xhelozi e keqe.
    Nje rast i tille ka ndodhur njehere pershembull . Ne shqiperi tek donbosko ishin dy shtepi afer njera tjetersdhe ishin dy velezer te cilet ishi te marutar , njeri banonte ne nje vile tjetri ne nje vile tjeter.
    Nje i huaj jetonte aty si misionar ne nje nga keto vila .
    Njera ishte tre katshe dhe tjetra ishte dy katshe .
    Misionari jetonte tek kjo vila dy katshe
    Mire por keta dy vellezer nuk shkonin mire me njeri tjetrin dhe dy kunatat gjithashtu.
    Ky misionari e pyeti kete zonjen e shtepiese ku jetonte dhe i tha:- pse nuk keni marrdheni te mira me njeri tjetrin ?
    Ajo zonja i tha:- pse si te duket ty te beje ajo vile me tre kate kur ne e kemi me dy kate?!

Xhelozia e Perendise eshte xhelozi e mire, sikur ta kishin te gjithe kete xhelozi.
    Perendia eshte Ai qe interesohet per popullin e Tij. Dhe nqs populli i Tij do te shkonte ne rruge te keqe AI do te mbronte popullin e Tij qe te mos bjere ne grope.
    Ifhujtaria eshte ruge qe te con ne groper prandaj Zoti nuk do qe te bjere ne grope por do qe ta mbroje, Perendia e do popullin e Tij

Eshte njesoj si ai burri qe e do shume gruan e tij dhe nuk do te lejonte qe askush ta ngacmoje ose tia rrezikoje jeten . Madje ky bure aq shume e do gruan e tij sa qe do te jepte edhe jeten e tij per gruan e tij qe ta shpetoje.
    Keshtu edhe Perendiua nuk heq dore nga dashuria e Tij per popullin e Tij madje duke dhene jeten e Tij ne kryq Ai tregoi dashuroine tIj per boten.
    KJo eshte xhelozia e Perendise eshte xhelozi e mire.
    Hahaha... ik ore se u bëre gazi i forumit...!
    Ta thashë më lartë, Zoti yt vuan nga frika e braktisjes nga njeriu, është xheloz jo i keq, por madje i sëmurë.
    Kur ju protestantët filloni e përpiqeni të jepni kumte nëpërmjet paradigmave bëheni shumë qesharakë, aq më tepër që i mësoni nëpër ato bashkësitë tuaja e i përsërisni si papagallë të ekzaltuar lartë e poshtë.
    Paradigmat e ungjijve janë shkruar nga mëndje të ndritura europiane, e jo nga hebrenjtë e shkrimeve sadiste si "Ligji i përtërirë"
    Zoti është xheloz, por është xheloz i mirë!
    Zoti është hakmarrës, por hakmarrës i mirë!
    Je aq patetik aq edhe qesharak me këto që shkruan.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Epo mqns ke sjelle tere keto ..............

Zanafilla 19
    26 Por gruaja e Lotit solli kryet për të shikuar prapa dhe u bë një statujë prej kripe.
    1

Zanafilla 38
    7 Por Eri, i parëlinduri i Judës, ishte i keq në sytë e Zotit dhe Zoti e bëri të vdesë.
    8 Atëherë Juda i tha Onanit: "Shko te gruaja e vëllait tënd, martohu me të dhe krijoi trashëgimtarë vëllait tënd".
    9 Por Onani, duke ditur se këta pasardhës nuk kishin për të qënë të vetët, kur bashkohej me gruan e të vëllait, e hidhte farën e tij përtokë për të mos i dhënë pasardhës vëllait të tij.
    10 Kjo nuk i pëlqeu Zotit, që e bëri të vdesë edhe atë.
    2

Eksodi 32
    35 Kështu Zoti goditi popullin, sepse kishte bërë viçin që Aaroni kishte modeluar.
    3'000

Levitiku 10
    2 Atëherë një zjarr doli nga prania e Zotit dhe i përpiu ata; dhe ata vdiqën përpara Zotit.
    2

Levitiku 24
    14 "Çoje atë blasfemues jashtë kampit; të gjithë ata që e kanë dëgjuar të vënë duart e tyre mbi kokën e tij dhe gjithë asambleja ta vrasë me gurë.
    15 Pastaj folu bijve të Izraelit dhe u thuaj atyre: "Kushdo që mallkon Perëndinë e tij, do të mbajë fajin e mëkatit të tij.
    1

Numrat 15
    32 Ndërsa bijtë e Izraelit ishin në shkretëtirë, gjetën një njeri që mblidhte dru ditën e shtunë.
    33 Ata që e gjetën duke mbledhur dru, e çuan te Moisiu, tek Aaroni dhe para tërë asamblesë.
    34 Dhe e futën në burg, sepse nuk ishte përcaktuar akoma se ç`duhet t`i bënin.
    35 Pastaj Zoti i tha Moisiut: "Ky njeri duhet të vritet; e tërë asambleja do ta vrasë me gurë jashtë kampit".
    36 Kështu tërë asambleja e çoi jashtë kampit dhe e vrau me gurë; dhe ai vdiq, ashtu si e kishte urdhëruar Zoti Moisiun.
    1

Numrat 16
    27 Kështu ata u larguan nga afërsia e banesës së Koreut, të Datanit dhe të Abiramit. Datani dhe Abirami dolën dhe u ndalën në hyrje të çadrave të tyre bashkë me gratë e tyre, me bijtë e tyre dhe me të vegjëlit e tyre.
    28 Atëherë Moisiu tha: "Nga kjo do të mësoni që Zoti më ka dërguar për të bërë tërë këto vepra dhe se nuk kam vepruar me kokën time.
    29 Në qoftë se këta njerëz vdesin si vdesin gjithë njerëzit, në qoftë se fati i tyre është fati i përbashkët i të gjithë njerëzve, Zoti nuk më ka dërguar;
    30 por në qoftë se Zoti bën diçka të re, në qoftë se toka hap gojën e saj dhe gëlltit ata dhe çdo gjë që ata kanë, dhe ata zbresin të gjallë në Sheol, atëherë do të pranoni që këta njerëz kanë përçmuar Zotin.
    31 Por ndodhi që, posa mbaroi shqiptimi i këtyre fjalëve, dheu u ça poshtë tyre,
    32 toka hapi gojën e saj dhe i gëlltiti me gjithë familjet e tyre, me të gjithë njerëzit që mbanin anën e Koreut, me të gjitha pasuritë e tyre. (më pëlqen që sqarojnë hollësisht dhe çështjen e pasurisë së ktyne... çifo çifo o kërnac vjedh me kuç edhe me maç)
    3 dhe ca si shumë të tjerë

35 Dhe një zjarr doli nga prania e Zotit dhe gëlltiti dyqind e pesëdhjetë veta që ofronin temjanin.
    250

49 Ata që vdiqën nga fatkeqësia ishin katërmbëdhjetë mijë e shtatëqind veta, përveç atyre që kishin vdekur për ngjarjet e Koreut.
    14'700

Numrat 25
    4 Pastaj Zoti i tha Moisiut: "Merr të gjithë krerët e popullit, vriti e vari para Zotit përjashta, në diell me qëllim që zemërimi i zjarrtë i Zotit të largohet nga Izraeli".
    9 Nga kjo fatkeqësi vdiqën njëzet e katër mijë veta.
    24'000

Gjyqtarët 3
    28 Dhe u tha atyre: "Ejani pas meje, sepse Zoti ju ka dhënë në dorë Moabitët, armiqtë tuaj". Ata zbritën pas tij, zunë vatë e Jordanit që çojnë në Moab, dhe nuk lanë të kalojë asnjeri.
    29 Në atë kohë mundën rreth dhjetë mijë Moabitë, të gjithë të fortë dhe trima; nuk shpëtoi as edhe një.
    10'000

Gjyqtarët 14
    19 Atëherë Fryma e Zotit erdhi mbi të në mënyrë të fuqishme, dhe ai zbriti deri në Ashkelon, vrau tridhjetë njerëz nga ata, mori plaçkat e tyre dhe u dha ndërresat e rrobave atyre që e kishin shpjeguar gjëzën. Kështu zemërimi i tij u ndez; pastaj ai u ngjit përsëri në shtëpinë e të atit.
    30

Gjyqtarët 15
    14 Kur arriti në Lehi, Filistejtë i dolën përpara me klithma gëzimi; por Fryma e Zotit erdhi fuqishëm mbi të dhe litarët që kishte në krahë u bënë si fije liri që digjen; dhe lidhjet i ranë nga duart.
    15 Gjeti pastaj një nofull gomari akoma të freskët, shtriu dorën dhe e kapi; me të vrau një mijë njerëz.
    1'000

Gjyqtarët 16
    27 që të mund të mbështetem në to". Shtëpia ishte pot me burra dhe gra; aty ndodheshin tërë princat e Filistejve, dhe mbi çati tre mijë veta, burra e gra, që shikonin Sansonin ndërsa ky bënte palaçon.
    28 Atëherë Sansoni kërkoi ndihmën e Zotit dhe tha: "O Zot, o Zot, të lutem mos më harro! Më jep forcën e nevojshme për këtë herë vetëm, o Perëndi që të hakmerrem me Filistejtë me një goditje të vetme, për shkak të humbjes së dy syve të mi".
    29 Pastaj Sansoni kapi dy shtyllat qendrore, që mbanin tempullin, dhe u mbështet tek ato, tek njera me dorën e djathtë dhe tek tjetra me dorën e majtë;
    30 pastaj Sansoni tha: "Le të vdes bashkë me Filistejtë!". U përkul pastaj me të gjithë forcën e tij, dhe shtëpia u shemb mbi princat dhe mbi gjithë popullin që ndodhej brenda; dhe qenë më shumë ata që ai vrau duke vdekur se ata që kishte vrarë kur qe gjallë.
    3'000

Gjyqtarët 20
    35 Kështu Zoti mundi Beniaminin para Izraelit; dhe bijtë e Izraelit vranë atë ditë njëzet e pesë mijë e njëqind burra të Beniaminit, të gjithë të zotë të përdornin shpatën
    25'100

44 Beniaminitët humbën tetëmbëdhjetë mijë njerëz, të gjithë burra trima.
    18'000

45 Ata që mbetën gjallë kthyen kurrizin dhe ua mbathën në drejtim të shkretëtirës, të shkëmbit të Rimonit; dhe ata zunë rrugës pesë mijë prej tyre i ndoqën deri në Gidon dhe vranë dy mijë të tjerë.
    7'000

1 i Samuelit 6
    19 Zoti goditi disa njerëz të Beth-Shemeshit, sepse kishin shikuar brenda arkës së Zotit; ai goditi shtatëdhjetë njerëz të popullit. Populli mbajti zi për ta, sepse Zoti e kishte prekur me një fatkeqësi të madhe.
    70 dhe ca si shumë të tjerë

1 i Samuelit 14
    12 Pastaj njerëzit e garnizonit iu kthyen Jonathanit dhe shqyrtarit të tij dhe thanë: "Ejani te ne se kemi diçka për t`ju thënë". Atëherë Jonathani i tha shqyrtarit të tij: "Eja pas meje, sepse Zoti i ka dhënë në duart e Izraelit".
    13 Jonathani u ngjit duke u kacavarur me duar dhe me këmbë, i ndjekur nga shqyrtari i tij. Filistejtë binin përpara Jonathanit, dhe shqyrtari pas tij i vriste.
    14 Kjo qe masakra e parë e kryer nga Jonathani dhe nga shqyrtari i tij; në të humbën jetën rreth njëzet veta, në një sipërfaqe prej rreth gjysmë jugeri tokë.
    20

1 i Samuelit 15
    31 Kështu Samueli u kthye me Saulin, dhe Sauli ra përmbys përpara Zotit.
    1

1 i Samuelit 25
    38 Rreth dhjetë ditë më vonë Zoti e goditi Nabalin dhe ai vdiq.
    1

2 i Samuelit 6
    6 Kur arritën te lëmi i Nakonit, Uzahu zgjati dorën drejt arkës së Perëndisë dhe e mbajti atë, sepse qetë u penguan.
    7 Atëherë zemërimi i Zotit u ndez kundër Uzahut, dhe Perëndia e goditi për fajin e tij; ai vdiq në atë vend pranë arkës së Perëndisë.
    1

2 i Samuelit 12
    13 Atëherë Davidi i tha Nathanit: "Kam mëkatuar kundër Zotit". Nathani iu përgjigj Davidit: "Zoti e ka hequr mëkatin tënd; ti nuk ke për të vdekur.
    14 Megjithatë, duke qenë se më këto veprime u ke dhënë rastin armiqve të Zotit të blasfemojnë, djali që ka lindur duhet të vdesë".
    15 Pastaj Nathani u kthye në shtëpinë e vet. Kështu Zoti goditi fëmijën që bashkëshortja e Uriahut i kishte lindur Davidit, dhe ai u sëmur.
    16 Atëherë Davidi iu lut Perëndisë për fëmijën dhe agjëroi; pastaj hyri në shtëpi dhe e kaloi natën i shtrirë për tokë.
    17 Pleqtë e shtëpisë së tij ngulën këmbë që ai të ngrihej nga toka, por ai nuk deshi dhe nuk pranoj të hante me ta.
    18 Ditën e shtatë fëmija vdiq
    (ky është kapitull i mirë për klasa psikologjie, shënojeni dhe diskutojeni se ka plot material - http://www.albkristian.com/bibla_shqip/b10c012.htm)
    1

2 i Samuelit 24
    15 Kështu Zoti dërgoi murtajën në Izrael, nga ai mëngjes deri në kohën e caktuar. Shtatëdhjetë mijë veta të popullit vdiqën nga Dani deri në Beer-Sheba.
    (Në fakt Davidi është për t'u studiuar i gjithi jo në klasë psikologjie, por në spital tamom)
    70'000

1 i Mbretërve 20
    28 Atëherë një njeri i Perëndisë iu afrua mbretit të Izraelit dhe i tha: "Kështu thotë Zoti: "Me qenë se Sirët kanë thënë: Zoti është Perëndia i maleve dhe nuk është Perëndia i luginave unë do të jap në duart e tua tërë këtë mizëri të madhe; dhe ju do të mësoni që unë jam Zoti"".
    29 Shtatë ditë me radhë qëndruan në kampet e tyre njeri përballë tjetrit, por ditën e shtatë filloi beteja dhe bijtë e Izraelit vranë brenda një dite të vetme njëqind mijë këmbësorë sirë.
    30 Ata që shpëtuan ikën në qytetin e Afekut, ku muret ranë mbi njëzet e shtatë mijë prej tyre. Edhe Ben-Hadadi iku dhe shkoi në qytet përt`u fshehur në një dhomë të brendshme.
    127'000

2 i Mbretërve 1
    9 Atëherë mbreti dërgoi tek Elia një kapiten pesëdhjetësheje me pesëdhjetë njerëzit e tij; ai u ngjit tek ai dhe e gjeti Elian të ulur në majë të malit. Kapiteni i tha: "O njeriu i Perëndisë, mbreti të urdhëron të zbresësh".
    10 Elia u përgjigj dhe i tha kapitenit të pesëdhjetëshes: "Në rast se jam një njeri i Perëndisë, të zbresë zjarr nga qielli dhe të të zhdukë ty dhe të pesëdhjetë njerëzit që janë me ty!". Dhe nga qielli zbriti një zjarr, që zhduku atë dhe të pesëdhjetë njerëzit e tij.
    11 Atëherë mbreti i dërgoi një kapiten tjetër pesëdhjetësheje me pesëdhjetë njerëzit e tij, që iu drejtua Elias dhe i tha: "O njeriu i Perëndisë, mbreti të urdhëron të zbresësh menjëherë".
    12 Elia u përgjigj dhe u tha atyre: "Në qoftë se jam një njeri i Perëndisë, le të zbresë zjarr nga qielli dhe të të zhdukë ty dhe pesëdhjetë njerëzit e tu". Dhe nga qielli zbriti zjarri i Perëndisë që zhduku atë dhe të pesëdhjetë njerëzit e tij.
    102

2 i Mbretërve 2
    23 Që andej Eliseu u ngjit në Bethel. Ndërsa po ngjitej nëpër rrugë dolën nga qyteti disa të rinj dhe filluan të tallen me të, duke thënë: "Ngjitu, o kokë tullaci! Ngjitu, o kokë tullaci".
    24 Ai u kthye, i pa dhe i mallkoi në emër të Zotit, atëherë dolën nga pylli dy arinj, që i bënë copë-copë dyzet e dy nga këta të rinj.
    (wtf omg lol)
    42

2 i Mbretërve 19
    31 Sepse nga Jeruzalemi ka për të dalë një pakicë dhe nga mali i Sionit ata që kanë shpëtuar. Zelli i Zotit të ushtrive do ta bëjë këtë.
    32 Prandaj kështu thotë Zoti për mbretin e Asirisë: "Ai nuk ka për të hyrë në këtë qytet as ka për të hedhur shigjeta, nuk ka për t`i dalë përpara me mburoja as ka për të ndërtuar ndonjë ledh kundër tij.
    33 Ai do të kthehet nëpër rrugën që ndoqi kur erdhi dhe nuk ka për të hyrë në këtë qytet, thotë Zoti.
    34 Unë do ta mbroj këtë qytet për ta shpëtuar, për dashurinë që kam ndaj vetes dhe për dashurinë e Davidit, shërbëtorit tim".
    35 Atë natë ndodhi që engjëlli i Zotit doli dhe vrau në kampin e Asirëve njëqind e tetëdhjetë e pesë mijë njerëz; kur njerëzit u ngritën në mëngjes, ja të gjithë ishin bërë kufoma.
    185'000

2 i Kronikave 13
    15 Pastaj njerëzit e Judës lëshuan një britmë dhe, ndërsa njerëzit e Judës ulërinin, ndodhi që Perëndia goditi Jeroboamin dhe tërë Izraelin përpara Abijahut dhe Judës.
    16 Kështu bijtë e Izraelit ikën përpara Judës, dhe Perëndia i dorëzoi në duart e tij.
    17 Abijahu dhe njerëzit e tij i mundën keq; nga radhët e Izraelitëve ranë të vdekur pesëqind mijë luftëtarë të zgjedhur.
    18 Kështu në atë kohë bijtë e Izraelit u poshtëruan, ndërsa bijtë e Judës u përforcuan sepse ishin mbështetur tek Zoti, Perëndia i etërve të tyre.
    19 Abijahu e ndoqi Jeroboamin dhe i mori qytetet që vijojnë: Bethelin me fshatrat përreth, Jeshanahun me fshatrat përreth dhe Efraimin me fshatrat përreth.
    20 Kështu gjatë jetës së Abijahut, Jeroboami nuk e mblodhi më veten; pastaj Zoti e goditi dhe ai vdiq.
    500'001

2 i Kronikave 14
    9 Kundër tyre doli Zerahu, Etiopasi, me një ushtri prej një milion burrash dhe me treqind qerre dhe arriti deri në Mareshah.
    10 Asa doli atëherë kundër tij dhe u vendosën në rend beteje në luginën e Tsefathahut pranë Mareshahut.
    11 Atëherë Asa i klithi Zotit, Perëndisë të tij, dhe tha: "O Zot, nuk ka njeri veç teje që mund të ndihmojë në luftimet midis një të fuqishmi dhe atij që i mungon forca. Na ndihmo, o Zot, Perëndia ynë, sepse ne mbështetemi te ti dhe dalim kundër kësaj shumice në emrin tënd. O Zot, ti je Perëndia ynë; mos lejo që njeriu të ta kalojë ty!".
    12 Kështu Zoti goditi Etiopasit përpara Asas dhe përpara Judës, dhe Etiopasit ua mbathën këmbëve.
    13 Atëherë Asa dhe njerëzit që ishin me të i ndoqën deri në Gherar. Prandaj Etiopasit u mundën, prej tyre nuk mbeti asnjë i gjallë, sepse ata u shkatërruan përpara Zotit dhe ushtrisë së tij. Dhe ata morën një plaçkë shumë të madhe.
    1'000'000

2 i Kronikave 21
    18 Mbas tërë kësaj Zoti e goditi në zorrët me një sëmundje të pashërueshme.
    19 Kështu, me kalimin e kohës, në fund të vitit të dytë, nga shkaku i sëmundjes, zorrët i dolën jashtë dhe vdiq duke hequr mundime të tmerrshme. Populli i tij nuk dogji parfume për nder të tij, ashtu si kishte bërë për etërit e tij.
    1

Ezekieli 24
    15 Fjala e Zotit m`u drejtua, duke thënë:
    16 "Bir njeriu, ja, unë do të të heq me një goditje të vetme kënaqësinë e syve të tu; por ti mos u trishto, mos vajto dhe mos derdh asnjë lot.
    17 Vajto në heshtje, mos mbaj zi për të vdekurit, lidhe kokën me çallmë, mbath sandalet, mos e mbulo mjekrën dhe mos ha bukën e njerëzve që mbajnë zi".
    18 Në mëngjes i fola popullit dhe në mbrëmje më vdiq gruaja; të nesërmen në mëngjes veprova ashtu si më kishin urdhëruar.
    1

Veprat e Apostujve 12
    23 Në atë çast një engjëll i Zotit e goditi, sepse nuk i kishte dhënë lavdi Perëndisë; dhe, i brejtur nga krimbat, vdiq.
    1

Satani

Lexojmë Jobin 1 http://www.albkristian.com/bibla_shqip/b18c001.htm , ku shikojmë që Jahvehu në bashkëpunim me Satanin duke lujt bixhoz me familjen e këtij i vrasin 10 anëtarë të familjes.
    10

Kaq nga Satanai i qelbur.

Përmbledhje:

Zoti

1 + 2 + 3'000 + 2 + 1 + 1 + 3 e ca të tjerë + 250 + 14'700 + 24'000 + 10'000 + 30 + 1'000 + 3'000 + 25'100 + 18'000 + 7'000 + 70 e ca të tjerë + 20 + 1 + 1 + 1 + 70'000 + 127'000 + 102 + 42 + 185'000 + 500'001 + 1'000'000 + 1 + 1 + 1
    ---------------------------
    1'988'331 + ca të tjerë x 2

(pa llogarit Sodomën, Gomorran, përmbytjen botërore në kohë të Noes, mmm... foshnjet e Egjyptit, etj. - meqë janë në numra ekstravagantë dhe të papërcaktum)

Satani

10
    ----------------------------
    10

(me përgjegjësi të përbashkët, kështu që mund të thush dhe 5)

Vrasje gjithsej:

Zoti = 1'988'331 + shumë

Satani = 10

www.ateistet.org

............. do te duhet te presesh te pakten nje jave qe te sjell komentet e mia.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Ti nuk e kupton ore eurostar

Ligji i Përtërirë 20

LIP 20:1-20

duhet me e lexu krejt qe te kuptosh se per cfare behet fjale.

vargu1 Perendia siguron popullin e Tij qe te mos trembet prej armiqve te tij sepse AI Zoti eshte me ta. Kjo tregon se armiqte e popullit te Zotit jane edhe armiq te Zotit.

vargjet 2-4 para se te filloj beteja prifti i populit do te dale para popullit dhe do te shpalle nje fjale qe eshte fjala e Zotit duke i inkurajuar qe edhe nese armiqte e tyre te jene shume here me shume ne numer prap Zoti eshte me popullin e Tij qe nuk do ta braktise.

vargjet 5-8 oficeret do ti flasin popullit se nese kane dicka qe nuk e kane shijuar akoma le te kthehen ne shtepi qe te mos vriten pa e shijuar me pare. Keto gjera nuk i bejne oficeret e sotem.

vargu 9 ofeiceret pataj caktojne komandantete e turpave te popullit.

VARGU 10 --- LEXOJE ME KUJDES ESHTE VARGU ME I RENDESISHEM
    ZOTI DUKE FOLUR VETE---- KUR TE AFROHESH NJE QYTETI PER TA SULMUAR DO TI OFROSH SE PARI PAQEN.

vargjet 11-12 keto jane kushtet e paqes, do te paguajne harac nese do te bejne paqe por nese jo do te shikojme me poshte..

vargjet 13 - 15 meshkujt e ketyre qyteteve qe jane larg do ti vrisnin por grate dhe femijet do ti merrnin me vete dhe sa per dijeni nuk do ti kishin skllever sic ti e kupton skllaverine por do te kujdeseshin per ta sepse do ti ushqenein dhe do ti edukonin.
    vargjet 16-17-- por qytete qe kishin afer do ti shfarosnin sepse ishin qytete ku jetonin njerez shume te keqij madje hitleri ishte lule para tyre.

vargu 18 shume i rendesishem gjithashtu--Qe ju te mos beni tere NDYRESIRAT qe ata bejne para perendive te tyre.

vargjet 19-20 Nuk do te shkaterronin ushqimin e drureve frutore por ata drure jofrutore do te perdoreshin per fortifikime.

Tani dua te lexosh nje varg nga psalmet .
    Psalmi 115 : 11-18
    Ata qe kane frike nga Zoti do te jene te bekuar dhe do te shumojne token por ata qe do te ngrien kunder Tij dhe ata qe duan te jene armiq te Tij nuk do te treshegojne token. Sepse toka i perket Zotit

keshtu nese ti do te banosh token behu pjese populli i Zotit
    eshte me mire

Tek romaket na thuhet gjithashtu se ata qe ecin ne mish jane armiq te Perendise ata qe ecin ne Fryme jane miqte e Tij.

Por Zoti nuk ka ndryshguar por tani ka ndryshuar beslidhja .
    tani armiqte nuk jane njerezit por frymerat e keqia qe i verbojne ata. EFESIANET 6
    une nuk lufyoj ty por cdo mendim qe ngrihet kunder Zotit.
    une ty te dua ne Krisht , dhe dua qe te jesh me mua dhew Zotin ne parajse
    Ndryshuar për herë të fundit nga albani1 : 31-12-2010 më 06:42

Faqja 14 prej 22 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •