Close
Faqja 13 prej 22 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 214
    el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Meqe jemi tek e verteta, ja edhe nje tjeter:

Jeremia, 1:5 dhe Psalmet, 139:13
    (Hyji i flet Jeremias) "Te kam njohur akoma para se te te krijoj ne trup te nenes dhe te zgjodha para se te lindesh."

Paramendo:
    Hoxha, Hitleri, Stalini, Murati II, Milloshevici apo tjere te pelqyerit dhe perzgjedhurit e Hyjit.

Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Chino

Jam me kokeforte sesa dukem. Tentoj prape:

1. A eshte i ndaluar aborti sipas fjales se Hyjit? Pergjegje: Sipas Protestantizmit jo; sipas Katolicizmit po. Kontroverzi ne mes te Po-se dhe Jo-se vazhdon edhe brenda vete komuniteteve ne fjale. A nuk tregon kjo, se fjala e Hyjit eshte e paqarte? Tregon, se ndryshe do kishte nje mendim unisono. Ose do te kishte nje fjali ne Bibel, e cila thote: Aborti eshte i (pa) ndaluar. Pra miliona "njohes" e studiues te Bibles thone Po, miliona Jo. E ti me thua duhesh ta parandalosh "mashtruesin" me studim te Bibles. S'je drejt ketu. Sepse te gjitha keto palet kontroverze e kane studiuar Biblen, dhe prape se prape kane mendime te kunderta!! Nga ky shembull nisu dhe e kupton "friken" time nga ai mashtruesi. Ai nje dite, kur te kete pushtetin ne dore, do te thote: "Tani une flas per Hyjin. Dhe Hyji thote: Zhdukje kush jeton "gabueshem", ja fjalia e Bibles ku kjo shkruan. Mendimet paqesore te Krishtit, abrogohen nga kjo fjalia mbi zhdukjen e fshatit." Dhe wuuuups u be Krishterimi perseri makineri shkaterruese. DHE ATE NE MENYRE FARE LEGALE!! Sepse fjala e Hyjit eshte e interpretueshme, le hapesira per keso bestiesh, gje qe eshte fatale. Kete e dua te parandaluar! Islami qe eshte fe e dhunshme, mu nga kjo gje vuan! Besimi i verbert, fjalite e interpretueshme te Kuranit, dhe ke krijuar shkaterruesin me te madh ne bote, Djallin vetepersonalisht.
    per shkak te mos studimit te fjales se Zotit kisha katolike dhe ajo protestante kane bere gabime ne te kaluaren edhe kisha ortodokse , por eshte nje fakt se kisha protestante eshte edhe me e ndare keshtu ka disa denominacione ne kishen protestante dhe prandaj nuk mund ti pergjithsosh te gjithe protestantet.
    Psh kisha protestante ne Zvicer ne mesjete ka perndjekur besimtar protestant ungjillore Menonite per shkak te beinjdeve te tyre biblike.
    Pra besoj se kisha protestante ne ate kohe ka pasur nje problem me studimin e bibles.
    Por ksiha katolike gjithe kohes ka qene e nje mendimi e pandare dhe perseri kishte te njejten problem .

SA per abortin kisha protestante mund te jete e ndare ne mendime sepse brenda saj sic thashe ka mendim me te lire per kete aresye ka shume nendarje.
    Kjo varet nga studimi i bibles.

Kishat luterane ne evropen veriore kane madje te legalizuara martesat e homove kjo nuk eshte biblike por ata e bejne kete .
    Une ama i perkas nje kishe protestante pentaksotale ungjillore.
    Ne kishen time nuk besojme kete sepse sipas studimit biblik nuk e shikojme kete gje.

Keshtu eshte edhe me abortin . Bibla thote mos vrit nje qenie njerezore. Dhe foshnja eshte qenie njerezore.
    Nuk me interesojne interpretimet e tjera.

2. Pse nuk ka shkruar i mencuri Hy diku ne Bibel se te gjithe shembujt, parabolat, fjalite e rrefimet qe permbajne dhune biejne poshte sapo te jene shkruar aso paqesore? Per shembull keshtu: Dhe Hyji i tha Abrahamit: Dije ti dhe ta dine te gjithe, se cdo fjale qe vije me vone, hedh poshte ate fjale qe eshte thene me heret. Dhe Krishti u foli te mbledhurve: Cdo fjale e dhunshme ne predikimet e mia apo te atyre para meje u cbe qe tani kur qendroj ketu para jush dhe predikoj paqe. Keso fjalishe do kishin sherbyer si deshmi per te mos udhehequr kryqezata, per te mos udhtruar dhune ndaj "shtrigave", ndaj "blasfemisteve" e tjere njerezve te pafajshem qe etiketoheshin nga "njohesit e fjales se Hyjit".
    [/QUOTE]
    Do te pergjigjem me vone
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Insistoj ta lexosh perseri

Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Nuk ka asnje pergjigje per pyetjen time.

Edhe njehere:

Pse Zoti nuk beri nje bote te paqshme kur e pa qe kjo bote do ishte e dhunshme ?

I pelqeu keshtu apo cfar ?

Gjithmone para se ta krijonte kete bote.

Ai e dinte se si do ishte .... !

Pse nuk e ndryshoi para se ta krijonte kete bote te dhunshme plot fatkeqsi ?
    Pergjigja eshte aty
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Chino

Citim Postuar më parë nga Dalan Lexo Postimin
    Ja, si kjo e vërteta p.sh.

Eksodi 20:5
    "Nuk do të përkulesh para tyre dhe as do t`i shërbesh, sepse unë, Zoti, Perëndia yt, jam një Perëndi xheloz që dënon padrejtësinë e etërve mbi fëmijve të tyre deri në brezin e tretë dhe të katërt të atyre që më urrejnë"

Përderisa i ka dhënë njeriut lirinë për të zgjedhur, përse duhet të jetë xheloz kur njeriu zgjedh një Perëndi tjetër?! Kjo është hipokrizi,
    Aq më tepër, ai hakmerret ndaj njeriut jo vetëm duke e dënuar me ferrin e përjetshëm në atë botë, por edhe ia nxin jetën njeriut edhe në këtë botë, atij dhe pasardhësve deri në brezin e katërt. A nuk është një hakmarrës i sëmurë?!
    Pse, ky është Zoti i dashurisë?!
    Kujton se po vendos besimtaret ne pozit te veshtire?

Do te pergjigjem me vone se jam i zene tani por pergjigja eshte shume me e thjeshte nga sa e mendon.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Kjo eshte akoma me e thjeshte

Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin

(Hyji i flet Jeremias) "Te kam njohur akoma para se te te krijoj ne trup te nenes dhe te zgjodha para se te lindesh."

Paramendo:
    Hoxha, Hitleri, Stalini, Murati II, Milloshevici apo tjere te pelqyerit dhe perzgjedhurit e Hyjit.
    Te lutem prit deri ne darke per pergjigjen

Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    Pergjigja eshte aty
    Aty eshte pergjigja ? Epo aty pervec shkronjave pa kuptim nuk shoh gje tjeter.

E ke bere temen lemsh duke fajsuar te gjitha kishat pervec asaj tendes. Po nese do vinin te diskutonin te krishtere qe nuk i perkasin kishes tende dhe ta fajsonin ate sic ben ti me kishen e tyre, ku do dilte kuptimi i gjith ketyre faqeve qe jan mbushur?

Nejse, ti me shume se kaq nuk mund te thuash sepse ke filluar ti riperserisish fjalet. Me mire lere ndonje tjeter te mundohet te thote dicka nga vetja e tije, se me fjalet e dhijates dhe kuranit nuk keni per te nxjerre gje ne drite.

Per 2 mije vjet akoma nuk keni nje zberthim te dhijatave, jeni ne kundershti dhe percarje mes kishave

Sipas fese Zoti e paisi njeriun me llogjike, tani jane dy gjera qe mund te thuhen ne kete rast:

1) Ose Zoti i ka dhen nje llogjike te dobet njeriut qe nuk din te zberthej librat hyjnore dhe ne kete rast Zotit i ka shkuar keq llogaria per nje llogjik te mirfillte qe njeriu te kuptoi fjalen e tije. Kjo tregon dobesin e Zotit ne kete rast.

2) Ose Zoti eshte po aq i lige sa e kam pershkruar ne fillim te temes.

Zgjidheni vete
    Revolution 1848

i larguar Maska e bindi
    Anëtarësuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Citim Postuar më parë nga nitti47 Lexo Postimin
    E sa per hadithe kan mujt mos mu kuptu mir e ju osht ndryshu kuptimi per qata un bazohna en Kuran se Kurani nuk eshte ndryshu kurr.
    perse je kaq i sigute per kete!?

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

E verteta

Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin

Paramendo:
    nese e merr vetem vargun 5 mund te mendosh cfare te te doje kokrra e qejfit .
    Por nese e merr krejt kapitullin do te kuptosh qe Zoti po ia drejton ate fjale Jeremias.
    Zoti e ka ditur dhe e ka zgjedhur Jeremian si profet te kombeve.

Jeremia u bind dhe kjo u realizua.

Por per Hoxhen, hitlerin, stalinin , Zoti patjeter qe kishte plan edhe per ta por ata asnjehere nuk i jane bindur Zotit madje e kane mohuar Ate se ishin Ateiste dje besonin me shume tek UFo-t.
    Ata asnjehere nuk kerkuan te peruleshin para Zotit. Por Zoti nuk i bid te tjeret me dhune.

Sa per psalmin Davidi thote kete per vete dhe si profeci per Jezusin.
    Perendia e formon njeriun ne barkun e nens dhe i jep jete.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

DUhe te njohesh biblen ne teresi

Ja, si kjo e vërteta p.sh.

Eksodi 20:5
    "Nuk do të përkulesh para tyre dhe as do t`i shërbesh, sepse unë, Zoti, Perëndia yt, jam një Perëndi xheloz që dënon padrejtësinë e etërve mbi fëmijve të tyre deri në brezin e tretë dhe të katërt të atyre që më urrejnë"
    ne fillim duhet te kuptojme dias gjera te rendesishme.
    Psh:
    Kush eshte duke folur? Kujt po i drejtohet?
    Perendia po flet. I drejtohet Izraelit si popull.
    C'fare marrdhenie ka Izraeli me Perendine? Perendia ka bere nje beslidhje me Izraelin tek ligji i perterire kapitulli 6 , ku premton bekime per bindje dhe paralajmerin gjykim per mosbindje.
    Izraeli eshte pjese e planit te Zotit per ardhjen e Mesias.
    Nese Izraeli do te asgjesohej nga armiqte plani i Zotit nuk do realizohej qe Mesia te vinte por nese Izraeli do te largohej nga Perendia tek idhujt e kombeve te tjera do te perzihej me to dhe perseri plani i Zotit per ardhjen e Mesias nuk do te realizohej.
    Zoti do te bente qe Mesia shpetimtari te vinte patjeter.
    Prandaj Zoti e ka mbrojtur Izraelin nga armiqte dhe e ka denuar per mekatet e veta.
    Plani i Zotit ishte per te shpetuar boten nga mekati.

Edhe ketu tek Eksodi Zoti po ben nje beslidhje duke i dhene Izraelit urdheimet .

Por tek vargu 1 si fillon?

Une Jam Zoti Perendia juaj qe ju nxorra nga vendi i egjiptit.
    A nuk eshte kjo nje e vertete dhe shprehje e hirit te Tij ndaj tyre?
    Patjeter qe Zoti ka te drejte te thote se Ai nuk pelqen qe ata te adhurojne dicka tjeter pervec Tij sepse nuk ka Zot tjeter vetem Ai eshte dhe AI i nxorri nga skllaveria.

regullat qe Zoti jep jane te drejta .

Përderisa i ka dhënë njeriut lirinë për të zgjedhur, përse duhet të jetë xheloz kur njeriu zgjedh një Perëndi tjetër?! Kjo është hipokrizi,
    Aq më tepër, ai hakmerret ndaj njeriut jo vetëm duke e dënuar me ferrin e përjetshëm në atë botë, por edhe ia nxin jetën njeriut edhe në këtë botë, atij dhe pasardhësve deri në brezin e katërt. A nuk është një hakmarrës i sëmurë?!
    Pse, ky është Zoti i dashurisë?!
    Nuk ka nje Perendia tjeter vetem AI eshte.
    Ai e meriton te lavderohet .
    Ne ferr njeriu shkon se ka deshire vete jo se e dergon Zoti.
    Nese ti nuk do qe te shkosh atje atehere permbahu kushteve, eja tek Perendia dhe mos e moho Ate qe te ka dhene jeten.
    Nese e mohon atehere do te kesh pasojat vete mohimi jot te con ne ferr.
    Dhe besimi jot te con afer Tij.
    Kjo nuk eshte hakmarrje.
    Sepse Perendia do te jete diku ne perjetesi dhe ata qe e duan do te jene afer Tij, ata qe nuk e duan do te jene larg TIj.
    Jeta pa Perendine eshte ferr.

nese ke ndonje paqartesi tjeter per kete me thuaj.

Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    Ata asnjehere nuk kerkuan te peruleshin para Zotit. Por Zoti nuk i bid te tjeret me dhune.
    Dr.albani1, ka shembuj pa fund që ai Zoti yt i detyron ata që nuk i përulen, t'i bindë me dhunë.
    Kështu që ato dëngla për Zotin e dashurisë thuaja ndonjë tjetri.
    Dielli nuk mbulohet me shoshë thotë populli.
    Mendon se me ato ungjijtë e bukur e të sajuar, ku shpaloset dashuria e madhe e Zotit, edhe pse kontradiktorë me njëri tjetrin, mendon se do të mbulosh mizorinë e tij?!

"Tani shko, godit Amalekun dhe cakto shfarosjen e të gjitha gjërave që ai ka pa pasur fare mëshirë për të, por vrit burra dhe gra, fëmijë dhe foshnja gjiri, lopë e dhen, deve dhe gomarë".

1 Samuelit 15:3

Herë tjetër, ha ndonjë paçe me pilaf, mos e pi kafen esëll.

Faqja 13 prej 22 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •