Close
Faqja 11 prej 22 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 214
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin

Dhe me e bukura Zoti nuk e vrau faraonin ne asnje nga 10 plaget .

A nuk u tregua i meshirshem Perendia?
    Shum i meshirshem eshte perendia yt Nuk vrau faraoni por i vrau femijen e tije dhe e la ate te vuaje pff

Alban, duhet te me kuptosh.... Pse perendia nuk i parandalon gjerat para se te ndodhin ? A eshte Zoti i paqes dhe i dashurise ?

Pse nuk e ndertoje nje univers plot paqe dhe dashuri ?

Por e perziu me urrejtje , masakra dhe mashtrime .

A nuk ishte kjo gje ne dijen e Zotit tend ?

Pse nuk e ndryshoi para se te ridhnin gjerat keshtu ?

Mos valle i pelqeu ?
    Revolution 1848

Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Mekati eshte problemi

Shum i meshirshem eshte perendia yt Nuk vrau faraoni por i vrau femijen e tije dhe e la ate te vuaje pff
    Patjeter qe ka qene shume i meshirshem sepse nuk e vrau qe ne fillim edhe pse kishte bere gjera te keqia por i tha qe te lironte ppopullin hebre dhe vetem kaq asgje me shume. Po te donte e kishte vrare me kohe. I dha mundesine te pendohej sepse eshte i meshirshem. I trgoi doren e Tij te fuqishme qe tek plaga e pare qe faraoni te kuptonte se kishte te bente me Perendine .

Alban, duhet te me kuptosh.... Pse perendia nuk i parandalon gjerat para se te ndodhin ? A eshte Zoti i paqes dhe i dashurise ?
    Zoti i jep mundesi edhe keqberesit qe te mund te pendohet nuk eshte njeri si ty dhe si mua qe me te paren e vrasim dike pa meshire. Prandaj eshte Zoti i dashurise sepse i do te gjithe edhe keqberesit. Eshte i paqes por paqja nuk vendoset me dhune. Ti vete po thua qe je kunder dhunes dhe tani thua se pse Zoti nuk vendos paqe. Por nuk e vendos paqen me dhune Zoti . Nqs dikush nuk do paqe Zoti nuk detyron askend.

Pse nuk e ndertoje nje univers plot paqe dhe dashuri ?
    A nuk ishte bota nje parajse para se Adami dhe Eva te rebeloheshin ndaj Zotit?
    Nuk kishte asnje mungese, madje Zoti krijoi edhe mashkullin edhe femren qe te dy te kishin shoqeri dhe te mos ndiheshin vetem.
    Zoti kishte menduar per te gjitha per pasuri, pronesi, shoqeri, familje, intelekt, argetim e cdo gje tjeter.
    Kishte paqe dhe dashuri ne bote dhe harmoni.

Pse ndodhin keto gjera sot? sepse Njeriu u rebelua ndaj Zotit dhe mekati hyri ne racen njerezore dhe ne bote.

A e dinte Perendia qe do te ndodhte kjo?
    PO

Por Perendia nuk mund te rrinte dot pa e krijuar njeriun se e donte dhe donte ti jepte mundesine qe te egzistonte. A nuk je ti falenderuse qe egziston sot? Une per vete jam, sepse kam shijuar gjera qe nuk do ti shijoja .

Por atehere cfare rruge do te ndiqte Zoti pas mekatit dhe rebelimit.

Ketu ka vend ilustrimi i djalit planprishes. Ai u largua nga shtepia e atit te vet dhe madje i rebeluar. Ati i vet nuk e detyroi por ia dha pasurine e tij dhe i la te lire. Por Ati gjithmone e priste se nje dite do te kthehej dhe madje e dinte se kur te kthehej do te bente nje feste te madhe.

djali iku dhe perjetoi shume gjera: nder te cilat mekatin, shthurjen, humbjen e pasurise, humbjen e miqeve te rreme , ishte i varfer , ishte i detyruar te punonte me derrat madje nuk kishte mjaftueshem para per tu ushqyer dhe keshtu filloj te ushqehej me ushqimin e derrave. Por vetem kur e kuptoi qe ishte i humbur ne ate sutuat qe gjith kohes merrte ere aromes se derrave atehere vetem atehere u pendua dhe tha do te kthehem, Ati e priste tek dritarja dhe kur e pa nuk e qortoi por e perqafoi fort dhe beri feste per te.
    Njesoj eshte edhe Perendia.
    Ai krijoi nje parajse por njeriu nuk e deshi u rebelua dhe u largua, Perendia e pret njeriun cdo dite per tu penduar , dhe ka shume qe pndohen , tanni Perendia po te pret edhe ty Ai te do por nuk te detyron qe te vish tek Ai ose jo eshte ne doren tende te zgjedhesh.Ai te ka treguar tashme dahurine Tij duke vdekur ne kryq per ty eurostar dhe qe ti te kesh jeten e perjeteshme.

Por e perziu me urrejtje , masakra dhe mashtrime .
    e kam sqaruar nje paragraf me larte kete.
    Perendia nuk krijoi asgje te keqe por vete njeriu u rebelua ndaj Tij. Dhe ne rebelim e siper nuk i bindet por ben gjera qe jane ato qe ti ke thene: urrejtje , luftra etj....

A nuk ishte kjo gje ne dijen e Zotit tend ?
    Edhe kete e kam shpjeguar me larte.

Pse nuk e ndryshoi para se te ridhnin gjerat keshtu ?
    Perendia nuk ndryshon asnje person me dhune . Ti vete je kunder dhunes pse e ben kete pyetje? Perendia nuk perdor dhune per te ndrsyhuar nje njeri te keq Ai mbron te pafajmin ndaj njeriut te keq por vete njeriun e keq nuk e ndryshon me dhune , madje kur mbron te pafajmin e mbron me drejtesi dhe jo duke shkaktuar dhune .

Mos valle i pelqeu ?
    Perendia qan me ata qe qajne, eshte i hidheruar me ata qe jane te hidheruar.
    Perendia nuk kenaqet me fatkeqesine asnjehere por Ai gjen kenaqsi tek drejtesia dhe miresia dhe meshire.

Nqs Perendia nuk do te ishte i meshirshem Ai do te shkaterronte kete bote me kohe.Por ne kete bote jetojn edhe i keqi edhe i miri dhe kjo eshte per shkak te meshires se Perendise.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Alban mos i ik pyetjes .

Nuk te thashe pas krijimit, por:

Para se Zoti ti krijonte njerzit ai e dinte qe do kishte dhune, masakra, prostitucion etj, pse e vazhdoi kete lloj krijimi ?

Pse nuk beri nje krijim ku mos te ekzistonte e keqja ?

E kuptove tani ?
    Revolution 1848

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Kisha greke nuk eshte kisha e vertete , nuk duhet te marresh kishen shteterore greke per shembull.
    Kisha e vertete eshte kisha ne dhjaten e re. Te gjitha kishat duhet te marrin shembull nga ajo kishe.

Une nuk jam pjese e kishes katolike dhe as ortodokse.
    Une jam pjese e kishes pentakostale.
    Nuk kam degjuar ndonjehere qe kisha pentakostale te kete perndjekur njerez dhe aq me shume te vrase njerez.

Gjithsesi shembulli per tu marre pereseri eshte kisha ne dhjaten e re.
    Shikon ti ndonje gje te keqe ne kishen e dhjates se re?

Gjithsesi eshte mire qe te flasim per ato argumenta qe ke sjelle me larte ne fillim te temes.

....
    E po ku te dihet se kjo kisha jote nuk e ven theksin tek fjalite e dhunshme te Bibles, por i hedh poshte ato? Ka keso kishe? Thote ajo se Bibla ne disa fjali eshte bullgur dhe duhet shperfillur enkas?

E thua ti kete? Nese e thua, me cilet argumente? Me cilat argumente mund te "cbesh" fjalet e dhunshme te Bibles? Jo qe dua te te nevrikos me keto pyetje. Por e dua nje rruge te sigurte per te parandaluar perdorimin e Bibles si bartese e dhunes apo keqvajtjeve tjera (qe tematozohen ne kete bisede). Jo qe e dua kete thjesht per te plotesuar "epshe" te mia apo gje tjeter. Por e dua sepse eshte e patjetersueshme per nje shoqeri paqesore, tolerante. Ti, une, tjetri e tjetri mund te mendojme ne menyre tolerante sa te duam, por nese nuk kemi argumente definitive, aso qe e obligojne secilin, klerikun dhe cdoke, nuk mund te themi se kemi fe paqesore e te mbare. Ketu eshte pika e bisedes. Si mund te filtrohet (humanizohet) fjala e gabueshme e Hyjit qe gjindet ne Bibel? Na duhen argumente te qarta qe s'mund t'i anashkaloje askush ne te ardhmen. Ti keto argumente nuk je ne gjendje t'i japesh, por prape se prape thua se Krishterimi eshte fe e paqes, humane. Nuk ke te drejte. Nuk ke, sepse neser mund te vije kleriku i krishter, si ne te kaluaren, dhe te thote t'ju priten kokat te gjithe jobesimtareve e tjere njerezve qe etiketohen per qejfi nga kisha jote. E ti pastaj do e shohesh, perse kam kerkuar argumente definitive. Ti ose viktimat e ardhshme. Perderisa nuk jemi siguruar nga ky rrezik, kot thua se Krishterimi eshte fe paqesore. Genjen secili qe thote.

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Saktesisht kjo eshte ajo qe pershkruan besimtaret ne kete teme. Nuk lane pyetje pa lene pa pergjegjur ne kete teme. Perfshire dhe ty ketu. Perseri s'ju ngeli gje tjeter, vec te sekuestroni kriminalisht "te verteten" per vete.

Kete "te vertete" e hedh ne mbeturina. Edhe sikur te ishte Zoti para meje e te me tregohej kaq mendjembyllur, truceket do ia hedhja fene ne mbeturina. Lere me juve qe shihet nga kilomatra largesi se haberin e haberit te haberit s'e keni ne cfare dhe perse besoni. Ky besim eshte budallesi. Nuk besoni per nje bindje te thelle, por per shkak te besimit. Beso se po besojme. Besimi veteqellim. Sikur kafshet te besonin ne kete menyre, e kuptoj. Por njeriu? Hm. Sikur te isha Zoti, do ndjehesha i ofenduar me kete besim te juajin. Do kisha thene: Gjithe ky njeri, gjithe kete tru ka, por s'eshte ne gjendje te gjej asnje forme tjeter te besimit ne mua, pos kete te verbersise e budallesise? Ku ka forme me te ulet te besimit te nje qenieje intelektuale sesa besimi pa perdorur intelektin? Ku ka dallim ne mes te nje qenie intelektuale qe thote se nuk besoj ne fe sepse nuk me mbush intelektin dhe nje qenie intelektuale qe thote besoj ne fe, por pa qene ne gjendje te perdor intelektin pergjate besimit? Kaurri eshte besimtari qe di te mendoje.
    >>> Ti pretendon te besosh vetem pasi te kuptosh plotesisht ate ku ti beson, nderkohe qe:
    1. Kjo nuk do te quhej besim por siguri
    2. Kjo nuk eshte e mundur.

> Nuk kam mundesi te zgjatem por para se te arrish ne ato konkluzione qe ke arritur merr ne konsiderate dhe dicka qe te ka shpetuar.
    > Dhe kjo eshte prezenca e Zotit tek njeriu qe e ben te vazhdoj te besoj edhe pse nuk ai nuk e ka pare asnjehere formen e vertete te tij dhe nuk e njeh plotesisht ate.

> Nderkohe qe njeri e ka kete eksperience dhe tjetri nuk e ka eshte sikur te flasim dy gjuhe te ndryshme dhe kurre nuk do kuptohemi.
    La verita' ti rendera' libero!

Citim Postuar më parë nga VOLSIV Lexo Postimin
    >>> Ti pretendon te besosh vetem pasi te kuptosh plotesisht ate ku ti beson, nderkohe qe:
    1. Kjo nuk do te quhej besim por siguri
    2. Kjo nuk eshte e mundur.
    Perse e krijoji Zoti llogjiken kur kerkonte vetem besim ?
    > Nuk kam mundesi te zgjatem por para se te arrish ne ato konkluzione qe ke arritur merr ne konsiderate dhe dicka qe te ka shpetuar.
    > Dhe kjo eshte prezenca e Zotit tek njeriu qe e ben te vazhdoj te besoj edhe pse nuk ai nuk e ka pare asnjehere formen e vertete te tij dhe nuk e njeh plotesisht ate.
    Nese ti degjon per dicka qe ne femiri, normalisht te behet pjese e gjith jetes tende.... Pra eshte nje trashgimi e fjales Zot dhe jo prezence e Zotit
    > Nderkohe qe njeri e ka kete eksperience dhe tjetri nuk e ka eshte sikur te flasim dy gjuhe te ndryshme dhe kurre nuk do kuptohemi.
    Shum mire , lere fare nese ti nuk shpjegon dot ate qe beson
    Revolution 1848

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Nuk i kam ikur pyetjes

Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Alban mos i ik pyetjes .

Nuk te thashe pas krijimit, por:

Para se Zoti ti krijonte njerzit ai e dinte qe do kishte dhune, masakra, prostitucion etj, pse e vazhdoi kete lloj krijimi ?

Pse nuk beri nje krijim ku mos te ekzistonte e keqja ?

E kuptove tani ?
    Jam pergjigjur per te gjitha pyetjet. Lexoje edhe njehere me vemendje pergjigjen time ne postimin tim.
    Lexoje edhe njehere.
    Une nuk pertoj te te them perseri pergjigjen por per tu bindur ti qe une jam pergjigjur.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Chino

E po ku te dihet se kjo kisha jote nuk e ven theksin tek fjalite e dhunshme te Bibles, por i hedh poshte ato? Ka keso kishe? Thote ajo se Bibla ne disa fjali eshte bullgur dhe duhet shperfillur enkas?
    Kisha ime nuk i heq fjalite e dhunshme nqs e ke vene re tek pergjigjet e mia ma pare.
    Por kisha ku bej pjese i interpreton keto fjale ne baze te kontekstit dhe ne baze te studimit te krejt bibles me disa metoda te vecanta , si psh: metoda kulturore, metoda, sinteze, metoda, gjeografike, metoda jhistorike, metoda biografike etj .

E thua ti kete? Nese e thua, me cilet argumente? Me cilat argumente mund te "cbesh" fjalet e dhunshme te Bibles? Jo qe dua te te nevrikos me keto pyetje. Por e dua nje rruge te sigurte per te parandaluar perdorimin e Bibles si bartese e dhunes apo keqvajtjeve tjera (qe tematozohen ne kete bisede). Jo qe e dua kete thjesht per te plotesuar "epshe" te mia apo gje tjeter. Por e dua sepse eshte e patjetersueshme per nje shoqeri paqesore, tolerante. Ti, une, tjetri e tjetri mund te mendojme ne menyre tolerante sa te duam, por nese nuk kemi argumente definitive, aso qe e obligojne secilin, klerikun dhe cdoke, nuk mund te themi se kemi fe paqesore e te mbare. Ketu eshte pika e bisedes. Si mund te filtrohet (humanizohet) fjala e gabueshme e Hyjit qe gjindet ne Bibel? Na duhen argumente te qarta qe s'mund t'i anashkaloje askush ne te ardhmen. Ti keto argumente nuk je ne gjendje t'i japesh, por prape se prape thua se Krishterimi eshte fe e paqes, humane. Nuk ke te drejte. Nuk ke, sepse neser mund te vije kleriku i krishter, si ne te kaluaren, dhe te thote t'ju priten kokat te gjithe jobesimtareve e tjere njerezve qe etiketohen per qejfi nga kisha jote. E ti pastaj do e shohesh, perse kam kerkuar argumente definitive. Ti ose viktimat e ardhshme. Perderisa nuk jemi siguruar nga ky rrezik, kot thua se Krishterimi eshte fe paqesore. Genjen secili qe thote.
    Perendia eshte i pandryshueshem, ne lidhje me dhjaten e vjeter e kam sqaruar pak me larte.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Kisha ime nuk i heq fjalite e dhunshme nqs e ke vene re tek pergjigjet e mia ma pare.
    Por kisha ku bej pjese i interpreton keto fjale ne baze te kontekstit dhe ne baze te studimit te krejt bibles me disa metoda te vecanta , si psh: metoda kulturore, metoda, sinteze, metoda, gjeografike, metoda jhistorike, metoda biografike etj .
    Po e cfare i thoni atij klerikut tjeter qe vije dikur ne te ardhmen dhe thote:

A jeni ne vete ju? Si keshtu? Nuk e shihni se Hyji ne Bibel urdheron te pritet i tere fshati, kur "eshte nevoja"?

Asgje nuk mund t'i thoni!!! Sepse keto kriteriet tua jane vec zbulime njerezish. Dhe si te tilla nje hic prane fjales se drejtperdrejte te te "madhit". Per kete asrye ky far i madhi eshte koka e gjarperit, per kete arsye tallemi me te per t'ju treguar se besoni ne palaco. Per t'ju zbutur besimin kafsheror ne te. Per t'ju domestikuar egersirat potenciale qe barte feja juaj ne vete.

Perendia eshte i pandryshueshem, ne lidhje me dhjaten e vjeter e kam sqaruar pak me larte.
    Po pra, per kete arsye neve biseduesit tu ne Perendine tende shohim nje justifikues potencial te krimeve ne te ardhmen. Sapo te ndryshoje situata, balanca pushtetore, vihen ne prapavi urdherat shkaterrues te "librave te shenjte" dhe mbyllen ato paqesoret te Krishtit. Dhe prape kthehet njerezimi ne gjendje natyrore: Ose me ha ose te hengra. Ja ku mesoni te besojme. Ja ku na ftoni te kontribojme.

Jam pergjigjur per te gjitha pyetjet. Lexoje edhe njehere me vemendje pergjigjen time ne postimin tim.
    Lexoje edhe njehere.
    Une nuk pertoj te te them perseri pergjigjen por per tu bindur ti qe une jam pergjigjur.
    Ma gjej pak se nuk po e shoh
    Revolution 1848

Faqja 11 prej 22 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •