Kisha greke nuk eshte kisha e vertete , nuk duhet te marresh kishen shteterore greke per shembull.
Te njejten gje thone edhe ata per kishat tjera, kujt ti besojme ?
Kisha e vertete eshte kisha ne dhjaten e re. Te gjitha kishat duhet te marrin shembull nga ajo kishe.
Po thua qe dhijaten e vjeter e kan ndryshuar , apo Zoti ja ka futur kot tek dhijata e vjeter ?
Une nuk jam pjese e kishes katolike dhe as ortodokse.
Une jam pjese e kishes pentakostale.
Nuk kam degjuar ndonjehere qe kisha pentakostale te kete perndjekur njerez dhe aq me shume te vrase njerez.
Te gjitha kishat kan per baze dhijatat. Nese kisha jote ka ndonje transmetim ndryshe nga dhijatat qe njohim , na i bej te ditur.
Gjithsesi shembulli per tu marre pereseri eshte kisha ne dhjaten e re.
Shikon ti ndonje gje te keqe ne kishen e dhjates se re?
Eshte me e moderuar , por eshte totalisht ne kundershtim me shkencen dhe bazohet ne mite, ka plot akte dhune dhe urdheresa qe shkelin kushtetutat boterore te lirise dhe cilivizimit. Nese do mund te sjell gjysmen e dhijates se re, por do me merte shum kohe dhe gjithsesi ti do mundoheshe ta justifikoje
Gjithsesi eshte mire qe te flasim per ato argumenta qe ke sjelle me larte ne fillim te temes.
Jam dakord sepse akoma nuk kemi dale ne ndonje perfundim se perse Zoti nuk ndermori nje krijim te paqshem , por beri nje krijim te dhunshem dhe njerzit duhet ti luten atije per te mos qen pjese e dhunes ndernjerzore dhe per me teper miljona njerez nuk e kan gjetur mbeshtetjen e tije gjat ketyre masakrave ndernjerzore
Une te sqarova se Zoti nuk ka dhene urdher te vrase njerez por AI di cdo gje.
Nqs ty nuk te pelqen qe Ai vendos verditkitn e Tij mbrojtes ndaj te shtypurve atehere kjo eshte pune per ty.
Shiko shiko, paske filluar edhe te dish se cfar me pelqen apo nuk me pelqen. Zoti nuk ka vendosur verdiktin e tije ndaj te shtypurve, por i ka ofruar mbeshtetje te pasurve dhe perandorive. Ku eshte mbeshtetja per popujt e Afrikes ?
Kosova ishte e shtypur dhe nuk mund tia dilte dot vetem per tu cliruar nga duart serbeve.
Nqs nuk do te nderhynte Nato te pe;lqen ty apo ste pelqen Nato dhe Usa e cliruan Kosoven , pra nqs nuk do te nderhynte Nato Kosova do te ishte edhe me keq. Njerez me shume do te masakroheshin. U vrane dias ushtare serbe madje edhe disa civile por ama shpetoi nje popullate e tere.
Une besoj se ajo ka qene nje nderhyrje vendimtare.
Sigurisht qe ishin njerez ata qe vendosen te merrmnin ato vendime por besoj se Zoti eshte sovran dhe Ai do te nderhynte nese nuk do te nderhynte Nato.
Epo ato shtete qe ti ke permendur kan kishe tjeter nga ajo e jotja dhe kjo nuk ka lidhje me temen, ne po flasim per nderhyrjen e Zotit para se te behen masakrat, por nese masakrat behen kujt i intereson se cfar ben Zoti pastaj ? Ishin njerzit ato qe nderhyne dhe jo Zoti, te ishte per Zotin, nuk do kishte ngelur kembe njeriu ne vendet qe shtypen. Por fale vendeve demokratike qe kane nje kushtetute ndryshe nga ajo e kishes dhe xhamise, shume vende sot jetojne ne paqe dhe pa frike nga masakrat. Ne asnje lufte nuk i ka ngritur duart nga qielli njeri, por kan ber aleanca per te ndalur shtypsit dhe ja kan arritur qellimit.
Ndoshta ty nuk te pelqen qe Zoti vendos drejtesin ne kete menyre por gjykimet e Tij jane te drejta dhe askush nuk mund te thote se nuk jane.
Krijoni Kontakt