Close
Faqja 10 prej 22 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 214
    el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga VOLSIV Lexo Postimin
    .. mos u lodh kot me shume fjale sepse nuk eshte mungesa e fjaleve qe njerzit nuk kuptojne por zemra e ngurte qe nuk don te hapet kundrejte te vertetes.
    Saktesisht kjo eshte ajo qe pershkruan besimtaret ne kete teme. Nuk lane pyetje pa lene pa pergjegjur ne kete teme. Perfshire dhe ty ketu. Perseri s'ju ngeli gje tjeter, vec te sekuestroni kriminalisht "te verteten" per vete.

Kete "te vertete" e hedh ne mbeturina. Edhe sikur te ishte Zoti para meje e te me tregohej kaq mendjembyllur, truceket do ia hedhja fene ne mbeturina. Lere me juve qe shihet nga kilomatra largesi se haberin e haberit te haberit s'e keni ne cfare dhe perse besoni. Ky besim eshte budallesi. Nuk besoni per nje bindje te thelle, por per shkak te besimit. Beso se po besojme. Besimi veteqellim. Sikur kafshet te besonin ne kete menyre, e kuptoj. Por njeriu? Hm. Sikur te isha Zoti, do ndjehesha i ofenduar me kete besim te juajin. Do kisha thene: Gjithe ky njeri, gjithe kete tru ka, por s'eshte ne gjendje te gjej asnje forme tjeter te besimit ne mua, pos kete te verbersise e budallesise? Ku ka forme me te ulet te besimit te nje qenieje intelektuale sesa besimi pa perdorur intelektin? Ku ka dallim ne mes te nje qenie intelektuale qe thote se nuk besoj ne fe sepse nuk me mbush intelektin dhe nje qenie intelektuale qe thote besoj ne fe, por pa qene ne gjendje te perdor intelektin pergjate besimit? Kaurri eshte besimtari qe di te mendoje.

Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Une e akuzoj Zotin e besimtreve per bashkpunim me djallin , per te arritur qellimet e tije dashakeqe si me poshte :

Krime dhe masakra mes njerezve

Prostitucion

Perdhunime

Inceste

Vjedhje

Ndarje mes familjareve

Tradhetit bashkshortore dhe tradhetit ne pergjthesi

Poshtrime

Injorance

Varferi

Etj

Ai i ka planifikuar dhe i ka bere realitet te pashmangshem per njerzit keto poshtersi qe edhe krimineli me i keq qe mund te ekzistoje, nuk do ti bente njekohesisht keto krime.

Ky eshte Zoti i paqes dhe dashurise

Me kete akuze , une akuzoj dhe te gjith perkrahesit e keti Zoti.
    Ky eshte Zoti i paqes dhe dashurise
    Jo biri im nuk eshte ky Zoti i Paqes dhe dashurise, keto qe akuzon ti jane njerezit, disa nga njerezit.

Me kete akuze , une akuzoj dhe te gjith perkrahesit e keti Zoti.
    Perkrahesit e ketij Zoti mor bir nuk futen ne kategorine per te cilen ti akuzon, ata jetojne te lumtur.

Mbaj mend nje fjale mor djale, vetem kur do te jesh ne dite te keqe do ta kujtosh Zotin dhe do te thuash: O Zot me ndihmo! Do te jete vone sepse do te kesh humbur kohe te vyer qe zeri yt te forcohet per te te degjuar Zoti.
    Zoti qofte me ty!
    Paqe!

Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Chino

E vertete kjo qe thua. Duhet te nxjerret kuptimi i sakte i Bibles. Por cili eshte kuptimi i sakte? Eshte ai, te cilin e ka menduar Hyji (i ashtuquajturi autori i Bibles). E si te gjejme mendimin e Hyjit? Ketu duhet te ndalojme pak. Ti mendon se mendimin e tij duhet te gjejme duke "studiuar". Cfare nenkupton kjo? Ke dy mundesi per pergjegje. E para: Mund te thuash duhet te studiosh mendimin e dijetareve fetare (teologeve gjegjesisht klerikeve). E dyta: Mund te thuash duhet te studiosh vete Biblen.
    Chino po nxitohesh dhe po shqetesohesh , une po perdor intelektin me ty qe po perdor intelektin. Eurostari ka sjelle disa vargje ashtu si i kupton ai dhe ka thene qe meqns kemi keto vargje qe thone keshtu si mendoje une atehere Zoti i besimtareve eshte i keq.
    A nuk eshte kjo nje mendim jointelektual?
    Sepse pa e studiuar fare ate pasazh nxirret qe paska kontradikte. Por nese e vure re nuk ka asnje urdherim te Zotit per vrasje.
    Zoti jep verdikte te drejta . A te duket e drejte ty qe Zoti te vazhdonte te lejonte ate popull te flijonin foshnjet e tyre per nder te statujave?
    A te duket e drejte ty qe Zoti te lejoje te pabeset te shtypin te pafajshmin?
    Ketu duket madheshtua e Perendise.
    Ti do thuash pse Zoti e krijoi ate popull?
    Por Zoti i dha mundesi te pendohej samarise per reth 400 vjert me rradhe , duke derguar profete dhe duke derguar fjalen e Tij paralajmeruese. Por ata nuk degjuan profetet e Zotit por vazhduan me kurverine dhe magjine e tyre duke flijuar foshnja gjiri ne altare me zjarr dhe duke i shpuar .
    Atehere Zoti dha verdiktin e Tij per te shfarosur ate race te pabesish qe sillnin vrer ne jeten e te pafajmeve( foshnjat)

Te dy alternativat jane te kota. Ja perse:

Nisemi nga alternativa e pare dhe e thirrim ne kujtese historine. Cfare na sillet ndermend? Mua personalisht me sillet ndermend se si kleriket me te larte te feve, cilesdo fe, kane interpretuar "librin e shenjte" saktesisht ne kete menyren, sic e parashtron hapesi i temes. Pra kane perdorur librin e shenjte per te urdheruar e miratuar krimet qe jane subjekt i temes.
    Kleriket nuk perfqasojne vullnetin e Zotit domosdoshmerisht. Ata mund te bejne edhe mekate se njerez jane dhe Zoti ka ndeshkuar ate qe ka bere mekate tashme .
    Pra alternativa e pare nuk mund te jete.

E marrim alternativen e dyte, pra e studiojme Biblen vete (ne menyre autarke). Nisur nga kjo, marr Biblen ne dore dhe takoj dy fjali ne te. Njera nga dyjat tregon se si Hyji mburret qe u zhduk nje fshat i tere (me femije, me gra, me te fajshem e te pafajshem nga dhuna e njeriut) dhe i thote njeriut se kjo eshte deshmia e madherise se tij. Ndersa ne fjaline e dyte flet Jezusi per paqen, refuzon hakmarrjen, refuzon dhunen. Pra keto dy fjali paraqesin nje vetekunderthenie ne librin e shenjte. Cfare te mendoj une ne kete situate? T'i besoj mendimit te pare te Hyjit apo te dytit? Te mendoj se Hyji e miraton dhunen ne emer te tij apo te mendoj se ai refuzon dhunen, hakmarrjen e keso gjera? Nga cilat kriterie te nisem per te ditur, cili nga dy mendimet eshte ai definitivi? Pse me lihet mua si njeri kjo gje ne dore, perse nuk "flet" Hyji? Pse nuk thote, beso kete dhe ate, jo ate dhe ate? Ne kete situate secilin nga dy mendimet e tij qe e sipermarr, do te jete me mundesi prej 50% gabim. Dhe nuk kam asnje mundesi per te zgjedhur mendimin e sakte te Hyjit. Nga kjo del ne pah se edhe alternativa e dyte eshte e kote.
    Nuk ka asnje kontradikte. Ta kam sqaruar se Zoti e mbron te shtypurin.
    A nuk duhet te nderhynte pershmbull bota perendimore ne lufte kunder gjermanise naziste? U vrane shume njerez gjermane , por ama shpetuan shume te tjere ne te ardhmen.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Citim Postuar më parë nga Kryqi i Paqes Lexo Postimin
    Jo biri im nuk eshte ky Zoti i Paqes dhe dashurise, keto qe akuzon ti jane njerezit, disa nga njerezit.

Ne radhe te pare nuk jam biri yt, pastaj, po te ishte Zot i paqes dhe i dashurise , pse ka kaq shum urrejtje dhe dhune kjo bote ? Mos eshte i pafuqishem per te vendosur dashurine ? Apo argetohet duke i shkaktuar dhimbje njerezve ?
    Perkrahesit e ketij Zoti mor bir nuk futen ne kategorine per te cilen ti akuzon, ata jetojne te lumtur.
    Me kete punen e " birit" Qenke i fiksuar , he se ndoshta te jep jezusi edhe ty ndonje djale, apo nuk u lejohet te martoheni ? Gabim i madh qe nuk martoheni , sepse Jezusi bibilushin nuk ua krijoj kot
    Mbaj mend nje fjale mor djale, vetem kur do te jesh ne dite te keqe do ta kujtosh Zotin dhe do te thuash: O Zot me ndihmo! Do te jete vone sepse do te kesh humbur kohe te vyer qe zeri yt te forcohet per te te degjuar Zoti.
    Zoti qofte me ty!
    Po po, Xhordano i kerkoji ndim Jezusit nga prifterite dhe e gjeti ndimen sic e gjeten miljona njerez ne luften e pare dhe te dyte boterore
    Revolution 1848

Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    Chino po nxitohesh dhe po shqetesohesh , une po perdor intelektin me ty qe po perdor intelektin. Eurostari ka sjelle disa vargje ashtu si i kupton ai dhe ka thene qe meqns kemi keto vargje qe thone keshtu si mendoje une atehere Zoti i besimtareve eshte i keq.
    A nuk eshte kjo nje mendim jointelektual?
    Sepse pa e studiuar fare ate pasazh nxirret qe paska kontradikte. Por nese e vure re nuk ka asnje urdherim te Zotit per vrasje.
    Zoti jep verdikte te drejta . A te duket e drejte ty qe Zoti te vazhdonte te lejonte ate popull te flijonin foshnjet e tyre per nder te statujave?
    A te duket e drejte ty qe Zoti te lejoje te pabeset te shtypin te pafajshmin?
    Ketu qendron problemi, se pserse i lejoji qe ne fillim ? Apo pasi u masakruan njerezit e " Pafajshem" oburra po jap une si Zot urdher qe te vihet drejtesia duke masakruar te "fajshmit"
    Ketu duket madheshtua e Perendise.
    Po po duket edhe shume bile
    Ti do thuash pse Zoti e krijoi ate popull?
    Por Zoti i dha mundesi te pendohej samarise per reth 400 vjert me rradhe , duke derguar profete dhe duke derguar fjalen e Tij paralajmeruese. Por ata nuk degjuan profetet e Zotit por vazhduan me kurverine dhe magjine e tyre duke flijuar foshnja gjiri ne altare me zjarr dhe duke i shpuar .
    Atehere Zoti dha verdiktin e Tij per te shfarosur ate race te pabesish qe sillnin vrer ne jeten e te pafajmeve( foshnjat)

Mos do thuash qe Zoti duhet te shfarosi te gjith boten tani ? Sepse nuk ka ( jo shtet ne bote ) Po nuk ka fshat qe mos te kete kurvare, kriminele, bixhozxhi, etj. Cfare do bej ai Zoti juaj ? Do shfarosi gjith boten ? Apo do pranoje deshtimin e profeteve ?

Kleriket nuk perfqasojne vullnetin e Zotit domosdoshmerisht. Ata mund te bejne edhe mekate se njerez jane dhe Zoti ka ndeshkuar ate qe ka bere mekate tashme .
    Po po shum drejt, duke pare qe edhe per pedofili , ngrihet papa i madh dhe i mbron duke i shfjsuar
    A nuk duhet te nderhynte pershmbull bota perendimore ne lufte kunder gjermanise naziste? U vrane shume njerez gjermane , por ama shpetuan shume te tjere ne te ardhmen.
    Cfar shembulli pa lidhje, po pse duhet te nderhyje perendimi dhe jo Zoti ? Kush eshte me i madh ? Apo Zoti i shikon gjerat ne HD
    Revolution 1848

Zoti nuk ka nevoje per mbrojtjen time ose te ndonje tjetri, por une nuk dua qe ti te jesh ne padituri biblike dua qe te marresh vesh te verteten.
    Nuk mund te nxjerresh nje konkluzion nese nuk heton me kujdes , perndryshe behesh nje akuzator i rreme.
    DUhet studim dhe studi dhe kekrime dhe hetim serioz , jo te marresh nje varg te nxjerre jashte kontekstit dhe te flasesh ate qe deshiron.
    Isogjese --dmth te futesh opinionin tend brenda shkrimit qe po studion
    eksegjese ---dmth te nxjerresh jashte kuptimin e shkrimit qe po lexon.

Shiko , ti quaje si te duash, por urdheresat per vrasje ne bibel dhe kuran jan te panumerta. Paqja e Zotit ku eshte ? Mijra vjet deshtim dhe miljarda njerez qe vuajten , vuajn dhe do vuajn nga Zoti juaj i deshtuar. Akoma mendoni se ka Zot ? Po te kishte Zot, me siguri qe nuk do diskutonim te tilla gjera bashke, por si vllezer te mire do diskutonim rreth te mirave qe Zoti na dha.
    Vendet qe ke permendur nuk jane nje shembull per tu ndjekur.
    ne njerezit i shikojme gjerat ne menyre siperfaqesore. por duhen pare mire.
    Shembulli i vetem per tu ndjekur eshte Jezusi, nese nuk ndiqet ai shembull atehre je larg te vertetes.
    besoj se keto vende qe ti permend kane dale nga e verteta dhe i jane bashkuar kompromisit me mekatin .
    Prandaj ato nuk jane shembull i mire se nuk po ndjekin shembullin e Jezusit.
    Ato nuk jane vende te krishtera por jane pseudo te krishtera.

Gjithsesi me sa di une vatikani nuk eshte me ai qe ka qene , kjo dmth se gjerat kane ndryshuar ne te. Greket nuk e ndjekin fare Jezusin ata jane fetar por nuk kane marrdheni me Jezusin edhe pse nuk duhen pergjithesuar te gjithe.

Edhe nje here : shembulli qe duhet te ndjeki nje besimtar eshte Jezus Krishti.
    Nes nuk po ndiqet Jezusi atehere ndodhin kompromiset dhe me pas ndodhin edhe ligesite.
    Kete te fundit e the vete : Pra asnje kishe ne bote nuk i sherbenka Jezusit, sepse nese nuk i sherben Vatikani dhe Greku etj , Cila kishe i sherben Jezusit apo Zotit ?

chino ika une degjohemi me vone. Klm
    Ndryshuar për herë të fundit nga EuroStar1 : 28-12-2010 më 05:47
    Revolution 1848

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Meqe e more shembullin e gjermaneve. Sipas leksionit qe na meson Hyji ne ate fjaline e Bibles, do duhej te ishte zhdukur i tere populli gjerman, me femije, me gra, me burra, thjesht te gjithe. Sepse Hyji ne ate fjali "krenohet" se si u vra tere fshati, foshnje, burra, femije, gra. Ndersa ti ke pafytyresine te genjesh se Hyji meson te mbrohet i shtypuri. Ke pafytyresine te genjesh se Hyji kinse paska deshiruar te vritet fshati per shkak se ata paskan flijuar foshnjet e tyre per nje statuje. Nese ata paskan flijuar foshnjet e tyre per nje statuje, per cfare i flijoi Hyji ato foshnje atehere? Per krekosje te tij. Paska vepruar ai fshati me keq se Hitleri? Qenka me keq per Hyjin te flijosh foshnje per statuja sesa te pjekesh njerez tjere ne furra sic ben gjermanet? Pse nuk u zhduk dhe fshati i gjermaneve pasi qe Hyji qenka ai qe ndeshkon sjelljet e renda? Perse nuk u zhduk fshati i serbeve qe pocen foshnje ane e kend Jugosllavise? Ku eshte Zotesia e ketij Zoti? Ky eshte palaco, ky eshte kriminel qe meson te vritet ne emer te fese tere fshati. Per kete arsye sa te jete jeta do kete njerez qe s'ja varin fare, qe ne tere fene e tij shohin kriminele te rende potenciale dhe kerkojne te mbrohen preventivisht nga ta, sic beri p.sh. Enver Hoxha.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Kisha e vertete i sherben Jezusit

Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Kete te fundit e the vete : Pra asnje kishe ne bote nuk i sherbenka Jezusit, sepse nese nuk i sherben Vatikani dhe Greku etj , Cila kishe i sherben Jezusit apo Zotit ?

chino ika une degjohemi me vone. Klm
    Kisha greke nuk eshte kisha e vertete , nuk duhet te marresh kishen shteterore greke per shembull.
    Kisha e vertete eshte kisha ne dhjaten e re. Te gjitha kishat duhet te marrin shembull nga ajo kishe.

Une nuk jam pjese e kishes katolike dhe as ortodokse.
    Une jam pjese e kishes pentakostale.
    Nuk kam degjuar ndonjehere qe kisha pentakostale te kete perndjekur njerez dhe aq me shume te vrase njerez.

Gjithsesi shembulli per tu marre pereseri eshte kisha ne dhjaten e re.
    Shikon ti ndonje gje te keqe ne kishen e dhjates se re?

Gjithsesi eshte mire qe te flasim per ato argumenta qe ke sjelle me larte ne fillim te temes.

Une te sqarova se Zoti nuk ka dhene urdher te vrase njerez por AI di cdo gje.

Nqs ty nuk te pelqen qe Ai vendos verditkitn e Tij mbrojtes ndaj te shtypurve atehere kjo eshte pune per ty.

Kosova ishte e shtypur dhe nuk mund tia dilte dot vetem per tu cliruar nga duart serbeve.
    Nqs nuk do te nderhynte Nato te pe;lqen ty apo ste pelqen Nato dhe Usa e cliruan Kosoven , pra nqs nuk do te nderhynte Nato Kosova do te ishte edhe me keq. Njerez me shume do te masakroheshin. U vrane dias ushtare serbe madje edhe disa civile por ama shpetoi nje popullate e tere.
    Une besoj se ajo ka qene nje nderhyrje vendimtare.
    Sigurisht qe ishin njerez ata qe vendosen te merrmnin ato vendime por besoj se Zoti eshte sovran dhe Ai do te nderhynte nese nuk do te nderhynte Nato.

Ndoshta ty nuk te pelqen qe Zoti vendos drejtesin ne kete menyre por gjykimet e Tij jane te drejta dhe askush nuk mund te thote se nuk jane.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Kisha greke nuk eshte kisha e vertete , nuk duhet te marresh kishen shteterore greke per shembull.
    Te njejten gje thone edhe ata per kishat tjera, kujt ti besojme ?
    Kisha e vertete eshte kisha ne dhjaten e re. Te gjitha kishat duhet te marrin shembull nga ajo kishe.
    Po thua qe dhijaten e vjeter e kan ndryshuar , apo Zoti ja ka futur kot tek dhijata e vjeter ?
    Une nuk jam pjese e kishes katolike dhe as ortodokse.
    Une jam pjese e kishes pentakostale.
    Nuk kam degjuar ndonjehere qe kisha pentakostale te kete perndjekur njerez dhe aq me shume te vrase njerez.
    Te gjitha kishat kan per baze dhijatat. Nese kisha jote ka ndonje transmetim ndryshe nga dhijatat qe njohim , na i bej te ditur.
    Gjithsesi shembulli per tu marre pereseri eshte kisha ne dhjaten e re.
    Shikon ti ndonje gje te keqe ne kishen e dhjates se re?
    Eshte me e moderuar , por eshte totalisht ne kundershtim me shkencen dhe bazohet ne mite, ka plot akte dhune dhe urdheresa qe shkelin kushtetutat boterore te lirise dhe cilivizimit. Nese do mund te sjell gjysmen e dhijates se re, por do me merte shum kohe dhe gjithsesi ti do mundoheshe ta justifikoje
    Gjithsesi eshte mire qe te flasim per ato argumenta qe ke sjelle me larte ne fillim te temes.
    Jam dakord sepse akoma nuk kemi dale ne ndonje perfundim se perse Zoti nuk ndermori nje krijim te paqshem , por beri nje krijim te dhunshem dhe njerzit duhet ti luten atije per te mos qen pjese e dhunes ndernjerzore dhe per me teper miljona njerez nuk e kan gjetur mbeshtetjen e tije gjat ketyre masakrave ndernjerzore
    Une te sqarova se Zoti nuk ka dhene urdher te vrase njerez por AI di cdo gje.

Nqs ty nuk te pelqen qe Ai vendos verditkitn e Tij mbrojtes ndaj te shtypurve atehere kjo eshte pune per ty.
    Shiko shiko, paske filluar edhe te dish se cfar me pelqen apo nuk me pelqen. Zoti nuk ka vendosur verdiktin e tije ndaj te shtypurve, por i ka ofruar mbeshtetje te pasurve dhe perandorive. Ku eshte mbeshtetja per popujt e Afrikes ?
    Kosova ishte e shtypur dhe nuk mund tia dilte dot vetem per tu cliruar nga duart serbeve.
    Nqs nuk do te nderhynte Nato te pe;lqen ty apo ste pelqen Nato dhe Usa e cliruan Kosoven , pra nqs nuk do te nderhynte Nato Kosova do te ishte edhe me keq. Njerez me shume do te masakroheshin. U vrane dias ushtare serbe madje edhe disa civile por ama shpetoi nje popullate e tere.
    Une besoj se ajo ka qene nje nderhyrje vendimtare.
    Sigurisht qe ishin njerez ata qe vendosen te merrmnin ato vendime por besoj se Zoti eshte sovran dhe Ai do te nderhynte nese nuk do te nderhynte Nato.
    Epo ato shtete qe ti ke permendur kan kishe tjeter nga ajo e jotja dhe kjo nuk ka lidhje me temen, ne po flasim per nderhyrjen e Zotit para se te behen masakrat, por nese masakrat behen kujt i intereson se cfar ben Zoti pastaj ? Ishin njerzit ato qe nderhyne dhe jo Zoti, te ishte per Zotin, nuk do kishte ngelur kembe njeriu ne vendet qe shtypen. Por fale vendeve demokratike qe kane nje kushtetute ndryshe nga ajo e kishes dhe xhamise, shume vende sot jetojne ne paqe dhe pa frike nga masakrat. Ne asnje lufte nuk i ka ngritur duart nga qielli njeri, por kan ber aleanca per te ndalur shtypsit dhe ja kan arritur qellimit.
    Ndoshta ty nuk te pelqen qe Zoti vendos drejtesin ne kete menyre por gjykimet e Tij jane te drejta dhe askush nuk mund te thote se nuk jane.
    Pikerisht, mua nuk me pelqen qe ju mendoni qe ka nje Zot qe vendos drejtesi ne kete menyre, sepse po te ishte nje Zot qe vendos drejtesi ne kete menyre, ai eshte nje Zot "Statuje"

Drejtesit dhe padrejtesit i vendosin njerzit. Zoti eshte me pushime ne Dubai dhe pushimet e tije atje, do vazhdojne perjetesisht, bile ka fikur dhe celularin , del i padisponushem kur njerzit kan nevoje per te. Te vetmit qe jan te disponushem kur nje popull ka nevoje jane Amerikanet dhe Nato
    Revolution 1848

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Skllaveria , dhimbjet , vuajtja

Izraeli ishte nje popull ne skllaveri ne Egjipt per 400 vjet me rradhe.

Shqipetaret e dine se cdo te thote te jesh 400 vjet ne skllaveri sepse e kane perjetuar vete kete kur kane qene nen skllaveri per rreth 500 vjet me radhe.

Por ne Shqiperi ka qene nje skllaveri me e bute sepse nese dikush pranonte te behej mysliman do te kishte me shume favore por nese do te qendronin kristian do te kishin me shume taksa plus taksen e fese.

Por me Izraelin ishte me keq, sepse Izraelitet nuk mund te beheshin Egjiptian edhe sikur te paguanin shume perseri egjiptianet nuk do te pranonin kurre qe nje hebre te kishte pozita te vecanta dhe te ishte egjiptian.
    Eshte problem racizmi. Njesoj si greket qe thone se askush nuk mund te behet grek pervecse duke lindur grek , jane shume raciste.

Pra skllaveria e Izraelit ne Egjipt ka qene me e keqe se ajo e shqipetareve nen pushtimin turk.

Mendo 400 vjet roberi , skllaveri, vuajtje dhe dhimbje.
    Egjiptianet bein ctu donte qejfi me sklleverit e tyre.

Sklleverit duhet te ndertonin piramidatr qe egzistojne edhe sot, fakt ky i sotem dhe deshmi se kjo histori ka qene e vertete.

imagjimno ne egjipt se cfare klime eshte dhe nje hebre i madh apo i vogel qofte duhej te gjente balte dhe kashte ku te mundej sepse egjiptianet nuk sigoronin me per ta.

Ketu skllaveria u rendua edhe me keq.

Perndryshe le te themi se Izraelitet ishin destinuar te vdisni te gjithe si komb dhe te mos gjendeshin me me te vegjel dhe me te medhenj.

populli qe Zoti kish bere nje besloidhje me ta permes Abrahamit do te shfarosej me padiskutim. Deri tani kishin kaluar 400 vjet dhe tre breza kishin shkuar.

Por brezi pasardhes nuk mundej me pasi barra u be me e rende dhe e ngriten zerin tek Perendia.
    Perendia kishte meshire dhe donte qe te ti jepte edhe egjiptit nje shans qe te pendohej .
    Egjiptasit ishin edhe me shume te ngurtesuar se me pare.

Eksodi 2:8-10 e ben te qarte se cfare skllaverie e keqe egzistonte mes hebrenjve.

Ne qe jemi ketu qe nuk jemi me nen skllaveri mund te mos e kuptojme mire se cdo te thote skllaveri e tille.

Por Zoti pati meshire dhe dhembshuri djhe nxorri nje profet per te shpetuar popullin e Tij.

Zoti mund te vepronte fare mire menjerhere duke e shfarosur egjiptin dhe duke i lene te lire hebrenjte duke i dhene te gjithe egjiptasve infarkt por AI nuk veproi keshtu.
    Zoti e paralajmeroi faraonin qe te linte te shkonte popullin e Tij dhe keshtu do te ishte cdo gje ne rregull. Zoti nuk po thoshte se do te hakmerrej Ai nuk e permendi kete.
    Zoti i dha mundesi faraonit qe te ishte i lire dhe nuk do ta prekte jeten e tij madje Zoti kur dergoi plaget nuk preku asnje jete njerezore egjiptiane deri ne momentin e fundit .
    Zoti donte qe egjiptianet te ,mos i perjetonin ato plage por ata egjiptianet u treguan krenare dhe nuk u binden edhe pse e pane doren e fuqishme te Zotit , perseri ata zgjodhen te luftonin me Perendine.

Epo klush lufton me Perendine humbet.

Faraoni nuk pranoi kushtin qe ti linte te lire hebrenjte dhe pastaj do te ishte edhe vete i lire .

Dhe me e bukura Zoti nuk e vrau faraonin ne asnje nga 10 plaget .

A nuk u tregua i meshirshem Perendia?

Tani sa per samatrine tek osea. Samaria kishte vetem mbreter te keqij rreth 22 mbreter te keqij.
    E keqja ew tyre ishte si virus qe perhapej gjithandej.
    Mund te infektonte edhe mbreterine ejudes ne jug.

Madje me te keqij ishin hebrenjte e samarise ne kete kohe se sa popujt e tjetere fqinje qe njiheshin per gjera te keqia.

dhe megjithate Zoti i dha 400 vjet mundesi per pendim dhe kthese duke derguar vazhdimisht profete ne samari.

A deshtuan profetet? JO
    Suksesi i profetit nuk eshte qe te pendohet degjuesi kjo do te ishte rezultati. Por ky rezultet nuk varet nga profeti dhe nuk varet nga Perendia plotesisht sepse vete banoret e samarise duhet me vullnet te lire te pendoheshin dhe te ndryshonin.
    Suksesi i profetit eshte qe te coje misionin e tij deri ne fund. Misioni i profetit eshte te paralajmeroj dhe shpalle fjalen e Zotit.
    Profeti shpall gjykimin e Zotit per mospendese dhe shpall meshiren e Zotit per pendese.

Faqja 10 prej 22 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •