Close
Faqja 12 prej 12 FillimFillim ... 2101112
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 113 prej 113

Tema: Ateizmi

Citim Postuar mė parė nga albani1 Lexo Postimin
    Kam hapur me pare nje teme ku u mbyll dhe kjo nuk me dha mundesine te shpreh nje mendim te cilin e mbeshtes me argumenta.

Gjithsesi nuk dua te ofendoj askend dhe nuk dua te filloj nje dicka nga e para

Shpesh u thuhet besimtareve se ata jane injorante per shkak se nuk jane Ateist.
    A nuk eshte kjo fjale nje paragjykim ?
    A nuk eshte nje fjali ofenduese kjo?
    A nuk eshte kjo thenie nje injoranci ne kuptimin e nje argumenti fallso ose te kote?

Sepse nuk mund te thuash per dike qe eshte injorant per faktin se nuk eshte i te njetjit mendim me ty

Por pretendohet se mqns Ateistet na paskan argumente llogjike dhe besimtaret nuk na paskan kjo perben nje fakt per Ateistet.

Une respektoj Ateistet sepse jane njerez si une me ndjenja dhe zemer dhe shpirt, por nuk mund te bie dakort me ta ne lidhje me Perendine.

Nje Ateist shpall qe nuk ka Zot.
    Dhe ku bazohet ai per kete?
    DARVINI- teorite e DARVINIT
    Nuk ka teori tjeter ku te bazohet.

Por pikepyetja primare e kesaj baze eshte se ajo ngelet vetem nje teori e cila nuk eshte faktuar asnjehere.
    Nese kjo teori eshte faktuar , le te sillen faktet me te cilat eshte faktuar kjo teori.
    Por ne fakt pretendohet se jane fakte disa gjera qe dihen por jane interpretuar ne menyra te ndryshme.

DIkush kur shikon disa racash qensh mendon dhe thote se ketu paska ndodhur evolucion , por nuk kupton se ky eshte vetem nje interpretim , sepse ata qen te racave te ndryshme qener jane.

Kjo ishte vetem nje shembull.

Gjithsesi nuk dua te sjell nje teme kunder Ateismit por te sjell nje te kuptuar te ri ne lidhje me Atreismin.

Ateizmi eshte nje fe e cila e interpreton ne menyren e vete filimin e jetes dhe egzistencen e cdo gjeje.

Eshte thene diku ne kete forum qe feja duhet t ekete patjeter nje Qenie supreme qe adhurohet ose disa qenie supreme.

Por une do te parashtroja faktin qe kjo nuk eshte aspak e vertete .
    Si i behet me fene Budiste qe nuk ka asnje qenie supreme qe duhet adhuruare?

Le te mendojme nje here per pak minuta dhe ta shikojme kete gje ne kete pikpamje.

Do te zbulojme gjera qe nuk i kishim menduar me pare.

Per mua Ateizmi ngelet nje fe.
    Ateizmi nuk eshte asgje, pra nga Greqishtja, "pa zot". Fete kategorikisht kane nje besim, ndoshta ne shpirtra si budizmi apo ne perendi si krishterimi, kurse ateizmi nuk ka keshtu lloj besimesh, prandaj nuk eshte fe, ne fakt shume e interpretojne ateizmin si "mos patje feje". Ti mundet te besosh cfare te duash, fakt eshte se ateizmi nuk eshte fe.

Citim Postuar mė parė nga RiGerta Lexo Postimin
    Nuk eshte e drejt qe ne te krijojme bindje sipas asaj qe vrejme dhe ta etiketojme dike si ateist. Ata vet e dijne per veten e tyre dhe kane te drejt te besojne ne bindjet e tyre.
    Njoh njerez qe nuk besojne ne Zot, por ama ne momente te veshtira, me vetedije apo pa te, kerkojne ndihmen e Zotit.Kete nuk e kuptoj-si ateistet ndjejne fuqine e perendise vetem kur ndjehen te ligeshtuar, kur i godet ndonje semundje apo tragjedi? Dua te them diēka duke u munduar qe te mos paragjykoj: Besimtari
    1. kurre nuk eshte vetem,
    2.shpirterisht eshte me i pasur dhe
    3.gjithmone e mban shpresa.
    Mund te jene keto tri gjera qe e dallojne besimtarin nga ateisti.
    1-Kush ndodhet afer tij? Zoti qe ti nuk e vertetove se ekziston?
    2-Shpirtrat qe ti nuk e vertetove qe ekzistojne?
    3-Shpresa rrjedh nga truri, nuk ka lidhje me boten imagjinare fetare.

Po eshte e vertete qe e ndjen shpesh mbrojtjen e Zotit por nuk i jep rendesi ndoshta mgjeithese ka raste qe shume Ateiste jane kthyer ne besim te Zoti per shkak te asaj qe kane perjetuar Zotin ne jetet e tyre , jo vetem emocionalisht por edhe ne menyre fizike ne kuptimin qe kane pare doren e Zotit se si i ka mbrojtur.

Por une nuk jam vetem i ketij mendimi por gjithashtu edhe ne ate qe kur nje Ateist eshte i lumtur ai po perjeton perseri nje ndjenje qe eshte nga Perendia.

Lumturi nuk eshte te vrasesh kjo do te ishte cmenduri dhe jo lumturi por lumturi eshte te perjetosh gjera qe vijne ne jeten tende sepse ke perfitur dicka , te pakten kjo ndodh shpesh me lumturine e nje njeriu sepse njerezit pavaresisht besimit qe kane jane egoiste ne natyre por kur te provojne se lumturi eshte te japesh cdo kush do te lumturohet edhe me shume.

E bukura eshte se kjo eshte nje fakt , ka me shume lumnturi kur jep se sa kur merr . Kjo eshte fakt dhe mund te provohet ne jeten e perditeshme.
    Por e bukura eshte se ky fakt e ka zanafillen ne bibel dhe jo ne njeriun.
    Kjo eshte nje fakt tjeter qe bibla eshte fjala e Zotit, edhe pse Ateisti si person nuk e njeh biblen si fjala e Zotit ai mund te provoje te vertetat qe shkruhen aty dhe te shikoje se sa te verteta te bukura jane.
    Lumturia e paska zanafillen te bibla? Domethen njerezit qe jetuan para se te shkruhej bibla na paskan qene te gjith te trishtuar?

Na i verteto ti "te vertetat qe gjenden ne bibel".

E njejta gje eshte per ty Marduk edhe ti e shikon biblen dhe besimin ne nje menyre qe per besimtaret eshte e gabuar.
    Une e shikoj ne menyre te gabuar Ateizmin sipas teje dhe ti e shikon ne menyre te gabuar krishterimin sipas meje.

Prandaj mendoj se ka vend per te diskutuar,
    Une i kam lexuar ato tema qe ti ke thene dhe kam pare pasaktesi ne cdo lloj aspekti per shkak te paditurise biblike ( nuk flas per kuranin se nuk e njoh mire).

Ndoshta nuk te pelqen ty si Ateist qe une mendoj ashtu per Ateizmin por edhe mua nuk me pelqen qe ti te mendosh keq per biblen .
    Keto nuk jane argumenta

Keto jane menyra interpretimi.

Keshtu kam thene edhe une me pare.

Se Ateistet i shikojne dia gjera sipas menyres se tyre te interpretimit , por kjo nuk do te thote se kane te drejte.

Ne fund te dunfit besimtaret kane sjele me shume argumenta bindese per egzistencen e Zotit nderkohe qe Ateistet nuk kane sjelle asnje argument ose fakt per mos egzistencen e Tij.

Por gjithsesi ketu nuk jemi ne lufte.
    Por periqemi qe te bindim njeri tjetrin por ne kete duhet ta bejm per te miren e njeri tjetrit jo per tu tallur me njeri tjetrin.

Shume persona ketu qofte nga ana e Ateisteve qofte nga ana e besimtareve kane qene talles . Kjo nuk eshte e mire

Shpresoj qe diksutimet mes tyre te jene konstruktive.
    Me permend vetem 1 fakt per ekzistencen e nje perendie?

Edhe sidomos dua te te kujtoj te flasesh me llogjike, nuk mundet te vertetohet qe dicka nuk ekziston! Pra "vertetohen vetem gjerat qe ekzistojne", nuk mundet ti thuash dikujt me verteto dicka qe nuk ekziston, sepse nuk ka kuptim, edhe dukesh si femi 5 vjec pa llogjike.

Dua te kuptojme se Ateizmi ka bazen e tij ne evolucion . Pa evolucion nuk ka ateizem sepse perndryshe nuk mund te shpjegohet fakti qe cdo gje egziston rreth nesh.

Evolucioni flet per jeten ne toke si nje jete ne evoluim. Pra se ne fillim kane qene te tjera qenie ne toke te cilat kane evoluar dhe kemi ardhur sot deri tek njeriu.

Presupozohet se njeriu ka ardhur nga majmuni.

Pervec kesaj evolucioni nuk le as mbrapa teorine se ka jete diku larg ne nje galaktike tjeter me forma te tjera te jetes.
    Keto forma te tjera te jetes jane quajtur UFO.

Ufo jane forme jete me inteligjente se njeriu dhe me te perparuara.
    Nese do te ishte keshtu ato do te na kishin gjetur.

Mirepo keto teori jane hedhur fuqimisht ne kohe kur bota nuk kishte nje shkence te perparuar si sot.
    Por sot ? Sjhkenca ka mjete me te perparuara dhe perseri nuk gjejme asnje teori te qendrueshme nga ajo kohe .
    Teorite e ufove nuk jane vertetuar asnjehere ato jane vetem ne mendjet njerezore te ashtuquajtura inteligjente.

Kaq inteligjente sa qe flasin per Alienet sikur te kishin fuqi te tilla te mbinatyreshme saqe mund te shkaterrojne krejt sistemin tone diellor.

Keto fuqi shihen neper filma shkencore ose fantazishkencore, shihen neper perrala me kartone , duke bere keshtu te mundur te gjithe te njihen me keto teori.

Psh Alienet thuhet se paskan nje fuqi te tille sa qe vetem me nje shikim do te shkaterronin nje turme te tere.
    A mund te jete sjhkence kjo valle? Si ka mundesi qe shkenca te hedhe poshte mrekullite e bibles dhe te lartesoje fuqite e mbinatyrshme te Alieneve?

Nje pyetje kjo per tu menduar.

Shkenca nuk mund te jete shkence nqs nuk i permbahet ligjeve te natyres ne lidhje me teorite qe nxjerr.
    Psh na tregohet qe UFO-t jane te rrumbullakta ne forme disqesh dhe qe fluturojne me nje shpejtesi shume me te madhe se ajo e eres.

A mund te ndodhe valle qe nje disk fluturues te fluturoje ketu ne mes te ligjit te gravitetit dhe aerodinamikes me nje shpejtesi qe e kalon ate te eres?

SI mendoni ju?
    Te jete shkence valle kjo?

DUhet te kuptojme qe keto gjera jane krejtesisht te pamundura te ndodhin.

Madje jo vetem kaq por si per tu tallur na thuhet se keto disqe fluturuese mund te kalojn edhe shpejtesin e drites.

A di cfare?
    shpejtesia e drites eshte c= 300000000 km / sek

A thua ta arrije disku fluturues kete shpejtesi?

nejse une nuk jam shkencar dhe nuk do te me vere veshin mua asnjeri.

Na thuhet qe te besojme se keta aliene kane keto fuqite mbinatyrore. E di se c do te thote kjo?

Kjo do te thote se shkenca i beson shume fuqive mbinatyrore dhe me duket se po kthehet ne fe.

Kini kujdes se mos u vjen Alieni tek dera e shtepise dhe duhet me e adhurur pastaj me i rene nder kembe se eshte me fuqi mbinatyrore jo per gje, eshte me i forte se ty.
    Ti je pak si shume i pa ditur, ne cilin pjese te evolucionit permenden UFO? Ufot jane trupa qiellor te pa identifikuar, nuk kane lidhje fare me qeniet e gjalla, ndersa alien do te thote i huaj si nga nje vend i huaj ndoshta jashte kontinentit ku ti jeton.

Sidomos po flet budallalleqe qe nuk i kisha degjuar ndonjere me pare, po thua qe evolucioni pretendonka se njeriu rrjedh prej majmunit???

Majmunet e vegjel nuk kane lidhje me njeriun edhe ne asnje pjese te librit te Darvinit mbi origjinen e specieve nuk pretendohet dicka e tille.

Fakt eshte se njeriu ka origjine te perbashket me PROMISIANET e tjere, edhe ky eshte fakt, edhe jo teori, promisianet si shimpanzeja, njeriu, bonobo, babuni edhe orango-tangu kane te njejtin paraardhes. Ashtu sic macja edhe luani edhe tigri edhe macja e eger jane pjese e familjes se felineve, ashtu si qeni, ujku, cakalli edhe qeni i eger jane pjese e familjes se kanideve. Njeriu eshte pjese e promisianeve bashke me bonobon, shimpanzen, babunin edhe orango-tangun.

Te keshilloj te lexosh librin e Darvinit qe te qartesosh mendimet e trubullta qe ke.

Shkence do te thoje "dije" nga Latinishtja, shkenca nuk eshte nje monster me 3 koka qe te besoj, shkenca eshte permbledhje e dijeve te njeriut, edhe meqe nuk ka asnje prove per ekzistencen e ndonje jete jashte tokesore, atehere kjo nuk eshte shkence. Jam kurioz ne cilen pjese te "shkences" ti paske lexuar mbi keto gjera qe shkenca "besonka" tek alienet? Apo edhe kete e shpike nga mendja jote ashtu si "njeriu na rridhka nga majmuni" edhe "Zoti ekziston" etj.

Nuk kane por besojne ne UFO me fuqi te mbinatyrshme dhe qe bejn mrekullira te tilla sikur te ishin Zot.

Te pakten nbesimtaret u permbahen disa dokumentave historike qe perbejn fakt , por Ateistet kujt dokumenti i permbahen?

Kjo nuk ka ndodhur asnjehere te pakten me biblen nuk ka ndodhur. vetem jane sjelle disa argumente por qe nuk jane fakte por vetem mendime, por mendimet nuk dmth se jane gjithmone te sakta.

Faktet historike dhe arkeologjike per mua jane argument shume i forte.

Jo gjithmone nje dhe nje baraz dy.
    Nje mace dhe nje mi nuk bejne me dy por 1

Besimtari nuk e thote kete por besimtari fut brenda edhe shumezimin si psh 1*3=3

Atomet i kam studiuar me mire se ty

Perkundrazi kristianet e vertete nuk e thone kete , por vetem ata qe besojne ne besytni , por ti mos i ngatero te gjithe besimteret me ata qe besojne ne besytni , pastaj edhe ateistet besojne ne mrekulli mbinatyrore te UFO-ve
    Edhe ti te pakten meso gjuhen Shqipe edhe mos ngaterro fjalen alien me UFO se le nam. Ateistet nuk "besojne" ne gjera, ateistet "pranojne faktet qe u shfaqen". Jeni ju besimtaret qe besoni ne gjera, harroni gjithmon ti vertetoni ato gjera qe besoni, sepse per ju mendimi personal ka me shume vlera sesa faktet.

UFOT JANE QENIE TE MBINATYRSHME QE KANE FUQI TE MBINATYRSHME SIC ESHTE PSH TELEPATIA OSE MREKULLITE DHE KJO NUK ESHTE STUDIUAR DHE AS NUK MUND TE STUDIUOHET SEPSE NUK EGZISTOJNE JANE MITOLOGJI ASHTU SI EDHE ZOTAT PAGANE.
    Ashtu si Zoti yt, qe ben mrekullira vetem ne mendjen tende, sepse asnjehere nuk eshte vertetuar madje as qe ekziston.

Sipas Ateizmit jane qenie jashte natyrore dhe madje mbinatyrore sepse kane fuqi qe njeriu nuk i ka.

Jam i sigurte qe edhe ti i shikon filmat .
    Por une nuk bazohem tek ato por tek ato gjera qe Ateistet kane predikuar ne vitet me pare shume kohe me pare. Apo kane ndryshuar doktrinen?

Nes nuk ka prova qe egzistojne nuk mund te nxjerresh nje konluzion te tille qe alienet jane me inteligjente se ne.
    Pse nuk kane ardhur me na gjet?

ke fol pa argumenta te faktuara por me emociomne personale.

Nje pyetje.

A ka Ateist qe nuk besojne ne UFO?

Nqs ka ufo a ka shenja qe ato kane ardhur deri ketu? Nes po te ltem me trego me hollesi se ku ne cvend te tokes kane ardhur dhe cfare kane bere?

Keto pyetje nje here pastaj kam te tjera.
    Une nuk "besoj" tek alienet, sepse nuk "besoj" ne gjera, por i "pranoj" gjerat nese me tregohen faktet mbi to. Edhe PO, e di me siguri qe ka UFO, pra trupa qiellor te pa identifikuar, por si avion spiun grek, jo ashtu sic i mendon ti.

Une nuk shqetesohem nese dikush do te jete Ateist.
    Por nese ka fakte qe egziston Zoti pse do te jesh Atesit?

nese do te qendrosh Ateist beje por mos ofendo te tjeret qe nuk duna te jene Atesit. Apo Ateizmi nuk e rspekton mendimin e lire.

Aresyeja kryesore pse kam sjelle kete teme eshte qe cdo Ateist te kuptoje realitetin e fese se tij.
    Cilat jane keto fakte qe ekziston Zoti? Zerat ne koken tende?

Ateist do te thote i pa fe, perdore pak trurin kur flet.

Ateizmi bazohet ne teori nuk bazohet ne fakte.
    Keto teori jane menduar si fillim nga nje mendim:- Po sikur Zoti te mos egzistoje?
    Dhe pastaj eshte bere perpjekje per te gjetur nje teori tjeter e egzistences se gjerave.

Dhe menyra me e mire eshte teoria e evolucionit. Sepse nuk mund te kete teori tjeter.

Une nuk jam kompetent per dinamiken e universit , ato gjera qe i kam mesuar jam duke i sjelle ketu . Nuk jam shkencetar e kam thene por ti do te thuash se nje shkencetar eshte me i mire se une per keto pune.
    Patjeter sepse ja ka kushtuar jeten e tij vetem universit por ama ka dicka ka nje problem.
    Kur nje shkancetar Ateist studion hapsiren ai e ben kete me nje mendje jo te lire ai ka ne mendje gjithmone evolucionin dhe asgjue tjeter.
    A mund ti thuash ti studim serioz nje studimi te tille qe ka si qellim vetem te tregoje se evolucioni eshte kudo?

Keto nuk jane fakte, jane paragjykime dhe asgje me shume.
    Sa per ngjyrat une kam degjuar se ato tregojne se galaktikat largohen gjithmone e me shume, une nuk besoj kete sepse eshte thene nga shkencetare qe kane ne mendje gjithe kohes evolucionin jane shkencetare paragjykues pa e patur mendimn e lire.
    Ato galaktika mund te largohen por kjo nuk dmth se universi zgjerohet. Por edhe yjet qe thuhet se zgjerohen dhe behen te kuq dhe pastaj shperhtejne. Por ato yje humbasin gjithe kohes masen e tyre si mund te zgjerohen?
    Gjithsesi une nuk jam ekspert per pune astronomie ne shkolle nuk kkam qene shume i dhene pas yjeve, por vetem di disa informacione por kjo nuk ka lidhje me parimet e fizikes.

Nqs Ewin Hubble ka bere te mundur te zbuloje qe universi zgjerohet atehere pse vazhdohet neper shkolla te mesohet parimi i dyte i termodinamikes?
    Le ta heqin ate parim qe aty dhe te msojne femijet tane dhe studentet tane dicka tjeter.

nese ti je ekspert fillo te na shpjegosh pra se cfare ndodh me galaktikat.
    Por mendon se keto dukuri percaktojne prejardhjen e njerezimit?

Jane shume pyetje te tjera qe duhet ti pergjigjesh pastaj.
    SI pershembull :
    A e mohon egzistencen e frymes dukuria e ngjyrave te galaktikave?
    Po ti kush je qe e di se cfare ka ne koken e ateisteve? Ti as nuk e kupton se cfare eshte ateizmi. Ateizmi do te thote te besosh se nuk ka perendi, edhe ateizmi ekziston qe pare fese. Cfare lidhje ka Darvini me ateizmin? Edhe sot e kesaj dite ka shume persona ne bote qe nuk kane fe, edhe prape se prape nuk ja kane idene se cfare ka shkruar Darvin, madje as nuk e dine se kush eshte Darvin!

Na jepen te sjella ne menyre imagjinare nga vete shkenctaret.
    Une kiha ndermend te sillja disa argumente te tjera por me vone tani po te them vetem kete .

Tek paranormalja ketu ne formu thuhet per disa ufo qe ndihmuan ne menyre te mrekullueshme nje gjer,man per te mesuar 7 gjuhe te huaja dhe llogari matematike qe si dinte me pare .
    A nuk eshte kjo nje menyre e mbinatyrshme per te bere gjera nga UFO-t?
    dhe se si me duket kjo shfaqja e ketyre ufove sikur shfaqja e engjejve ose e demoneve .
    Tama nje fe eshte edhe Ateizmi.
    Por mrekullive te ufove u besohet kurse mrekullite e Zotit jezus qe eshte person historik nk u besohet .
    Cfare lidhje kane objektet fluturuese te pa identifikuara me mos besimin tek nje Zot qe ekziston qe para mijera vitesh?

Nuk ka evidence ne ekzistencen e jetes jashte tokesore, edhe kush "beson" tek ajo, ka krijuar fe, pra nuk eshte me ateist. Edhe dicka tjeter, kryesisht keta persona jane besimtare, thjesht si ty sepse e bazojne jeten e tyre tek mendimet edhe jo tek faktet, prandaj boll e etiketove ateizmin per faj te fese.

me vjen keq per gjuhen kam qene duke shkruar shpejt ne rastet qe ka gabime dhe nuk i kam kontrolluar me pas. Por heres tjeter do te shkruaj me avash.

Zoti Jezus eshte person historik.
    Une per momentin kam keto dokumente historike qe i besoj:
    Ungjilli sipas Mateut
    Ungjilli sipas Markut
    Ungjilli sipas Llukes
    Ungjilli sipas Gjonit
    Veprat e apostujve
    Historiani Jozefus hebre bashkekohes qe e permend Jezusin si person historik
    dhe historian te tjere romak qe kane folur per te ndoshta nuk kane folur mire sepse ishin pagane por e dinin qe egzistonte dhe e permendin si person historik sepse Jezusit i eshte bere nje gjyq nga romaku ponc pilat i cili cdo gje e deklaronte ose e lejonte te shkruhej nga historianet romak.

keta historiane nuk i kam si dokumente me vete por e di qe jane neper arkiva .

sa per te tjera do te shikoj po gjeta ndonje tjeter.

Zoti Dalan me vjen keq qe nuk po e kupton , alienet paskan bere nje mrekulli ose disa por nje qe une e di se eshte shprehur ketu ne forum eshte qe i kane bere te mundur nje gjermani te mesoje 7 gjuhe te huaja qe nuk i dinte me pare ne menyre dhe kohe rekord.

Kur ne e dime se nje njeri i duhet shume vjet te mesoje 7 gjuhe rrjedhshem. A nuk eshte mistike kjo gje?
    per mua eshte fetare.
    Edhe sikur Jezusi i Nazaretit te kete jetuar seriozisht, nuk verteton se ishte perendia vete ne te. Ta dish ti sa persona ne bote kane menduar apo vazhdojne te mendojne se jane ringjallja e Jezusit te vjen per te qare.

A mund te bejne mrekulli alienet?

A ka aliene te mire dhe aliene te keqij?

A duan alienet e keqij te bejne keq njerezimti?

A duan alienet e mire te bejne mire dhe te mbrojne njerezimin?
    Jo, mrekullite i bene perendia jote imagjinare, qe vetem ti e sheh se ne te tjeret jemi qorre.

Jo, vetem engjejt edhe djajte e pa dukshem jane te mire edhe te keqinj.

Jo, vetem djalli transparent do ti bej keq njerezimit.

Jo, vetem Zoti plotfuqishem edhe i padukshem e do te miren e njerezimi edhe do ta mbroje njerezimin.

E shikon sa qesharak je ne syte e jo besimtareve, tamam sic te duken ty qesharak alienet.

Akoma asnje besimtar Atesit nuk eshte pergjigjur per keto pyetje.
    Lexo me lart.

Citim Postuar mė parė nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Ateizmi = budallafepsja e njeriut "moderrn"!
    Eshte per tu habitur kur ateistet ne ēatet e fundit te jetes se tyre, u drejtohen institucjoneve fetare ne vend..., perse kur jane te sigurt..., pse jo deri ne fund?!
    Mireqenia me pas ben qe njeriu ti largohet Zotit, si koncept, pasi qe njeriu eshte tradhetar per natyre te tij..., eshte i pabese..., ndaj themi ; Zot meshirome e ndihi pabesise time...
    Pershendetje...

- Te ashtuquajturit ateiste, do te mundohen te provojne ate qe nuk mund te provohet, e duke u rrebyer me bindjet qe kane ne koke, provat abstrakte i vershojne bashke me apsurditetet qe edhe mendja elementare do te skuqej prej turpit...
    Ne fakt, nuk ka ndonje liber qe te percaktoje se cfare eshte ateizmi, se pastaj do behej fe. Ateizmi eshte bazimi i jetes ne fakte te pa mohueshme edhe jo ne imagjinate feminore si puna e Albanit edhe mikut te tij imagjinar Jezusit.

Alban gjej shok te vertete, se Jezusin e ke ne koken tende edhe e ke aty sa here te duash se nuk iken ai, ne fakt nuk ka pune tjeter vetem se te bej ty te lumtur.

Edhe mos harro se po te iken jeta per lesh me keto besime prej kalamani qe ke.

DESTINY Maska e freiheit
    Anėtarėsuar
    20-11-2010
    Vendndodhja
    al
    Postime
    229
    Mos absolutizoni gjithcka. Natyrisht qe ekzistojne steriotipet ne natyren dhe qenien njerezore por kjo sdo te thote te ndahemi neper kategori, ekstremitete dhe te pergjithesojme cdo gje.

Cdo qenie njerezore eshte unik dhe i ndryshem, ka vecantite e tij, ndikohet nga rrethanat e jetes, ka konceptime te ndryshme rreth asaj qe e rrethon, ka nje personalitet/karakter krejt te vecante, ka nivele te ndryshme te aftesise dhe kapacitetit emocional, mendor, shpirteror, komunikues, perceptues, psikologjik etj.

Dhe te gjitha keto ndikojne ne bindjet qe do te kete qofshin filozofike, politike, fetare etj.
    Liebe -die schwankungen in mir wenn ich deine Schritte höre

Postuar me pare nga Dr. Qendro;
    Alban gjej shok te vertete, se Jezusin e ke ne koken tende edhe e ke aty sa here te duash se nuk iken ai, ne fakt nuk ka pune tjeter vetem se te bej ty te lumtur.
    Mgjs i je drejtuar Albanit, e ky i fundit eshte shume ne gjendje te te pergjigjet, une thjesht do te ndalesha ne nje fraze te cunguar te postimit tend; "Ai do te te beje ty te lumtur"..., me kujtove barceletat me xhaxhin enver..., a lum madhi ti... :-)
    Pershendetje,
    Niko.
    Mėsoi tė tjerėt me jetėn tėnde dhe jo me fjalėt e tua

Faqja 12 prej 12 FillimFillim ... 2101112

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •