Close
Faqja 5 prej 12 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 113

Tema: Ateizmi

Citim Postuar mė parė nga albani1 Lexo Postimin
    hahahah
    Mos u shqeteso se e vendosim ne vend perseri drejtsine nga gabimi im.
    ne fakt kam thene 300 000 000 km /sek por eshte 300 000 km/sek

megjithate edhe pse e kam shkrojtur gabim kjo nuk do te thote se UFO-t mund te arrijne ate shpejtesi.

Ajo shpejtesi eshte shpejtesia me e madhe deri tani qe njihet .

Keshtu qe edhe ne lidhje me UFO-t me duhet te pyes

A kane fuqi jashte natyrore keto UFO?
    Se ku e bėn kėtė lidhjen e ateizmit me UFOt vetėm sopata jote pa bisht ia gjen fillin.
    Ti vazhdon ende tė arsyetodh si njeriu primitiv, qė fuqitė e panjohura t'i emėrtojė tė mbinatyrshme, tė zotėruara prej entiteteve imagjinare tė krijuara nė mėndjen e tij.
    Askund nuk ka dhe askush nuk zotėron fuqi mbinatyrore.
    Ka fuqi tė njohura dhe fuqi tė panjohura, por njeriu i paditur trurin e hekurosur do ta ketė gjithnjė nėse nuk i qaset pranė diturisė.

"Sa mė shumė tė mirat nga dituria bėhen tė arritshme prej njerėzve, aq mė shumė pėrhapet rėnia e besimit fetar"

Zigmund Frojd

Citim Postuar mė parė nga Dalan Lexo Postimin
    Pyetja ėshtė e qartė fare, mos bėj sikur nuk e kupton...
    Nuk eshte hera e pare, e ka ber gjat gjith diskutimit duke u shmangur dhe duke cituar vetem ato gjera qe i interesonin dhe qe gjithsesi nuk u tregua aspak i qarte por krijoji me shum konfuzion
    Revolution 1848

Inxhinier Maska e albani1
    Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

PO pse more eurostar?

Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Nuk eshte hera e pare, e ka ber gjat gjith diskutimit duke u shmangur dhe duke cituar vetem ato gjera qe i interesonin dhe qe gjithsesi nuk u tregua aspak i qarte por krijoji me shum konfuzion
    Si eshte puna nuk e pe pergjigjen apo cfare?
    Po une te sjell perseri nuk pertoj fare.
    por ishte me e qarte per ty ndoshta atje ku une te thashe.

Shkurt edhe sakt.
    Peendia di cdo gje.
    AI e krijoi njeriun sepse donte ti jepte mundesine te jetonte dhe te kishin marrdhenie sebashku.
    Pastaj Zoti kishte menduar edhe planin qe do te sherbente per te sjelle njeriun prane vetes.

Sa per ligjin e perterire :
    Lexo tek Ligji i perterire 31:9 se kush e shkroi dhe pse e shkroi tek ligj pert. 31:13
    Moisiu e shkroi kete liber per te qene nje udherrefyes per jeten per popullin dhe brezin pasardhes dhe per te njohur Zotin.

Ndersa per kapitulin 34 mendoj se e ka shkrojtur vete Moisiu ose Jozueu.
    per disa aresye:
    1. Moisiu vdiq por e varrosi vete Zoti ---Ligji pert 34:6 per kete aresye mundet qe Zoti i ka treguar te shkruaje ate kapitull

2. Jozueu ---- sepse tek ligji pert. 34:9 thuhet se ai u mbush me Frymen e diturise dhe Zoti mund ti kete thene Jozueut qe te shkruaje ate kapitull.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

UFO-t

Se ku e bėn kėtė lidhjen e ateizmit me UFOt vetėm sopata jote pa bisht ia gjen fillin.
    Ti vazhdon ende tė arsyetodh si njeriu primitiv, qė fuqitė e panjohura t'i emėrtojė tė mbinatyrshme, tė zotėruara prej entiteteve imagjinare tė krijuara nė mėndjen e tij.
    Askund nuk ka dhe askush nuk zotėron fuqi mbinatyrore.
    Ka fuqi tė njohura dhe fuqi tė panjohura, por njeriu i paditur trurin e hekurosur do ta ketė gjithnjė nėse nuk i qaset pranė diturisė.

"Sa mė shumė tė mirat nga dituria bėhen tė arritshme prej njerėzve, aq mė shumė pėrhapet rėnia e besimit fetar"

Zigmund Frojd
    Na jepen te sjella ne menyre imagjinare nga vete shkenctaret.
    Une kiha ndermend te sillja disa argumente te tjera por me vone tani po te them vetem kete .

Tek paranormalja ketu ne formu thuhet per disa ufo qe ndihmuan ne menyre te mrekullueshme nje gjer,man per te mesuar 7 gjuhe te huaja dhe llogari matematike qe si dinte me pare .
    A nuk eshte kjo nje menyre e mbinatyrshme per te bere gjera nga UFO-t?
    dhe se si me duket kjo shfaqja e ketyre ufove sikur shfaqja e engjejve ose e demoneve .
    Tama nje fe eshte edhe Ateizmi.
    Por mrekullive te ufove u besohet kurse mrekullite e Zotit jezus qe eshte person historik nk u besohet .
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Na jepen te sjella ne menyre imagjinare nga vete shkenctaret.
    Une kiha ndermend te sillja disa argumente te tjera por me vone tani po te them vetem kete .

Tek paranormalja ketu ne formu thuhet per disa ufo qe ndihmuan ne menyre te mrekullueshme nje gjer,man per te mesuar 7 gjuhe te huaja dhe llogari matematike qe si dinte me pare .
    A nuk eshte kjo nje menyre e mbinatyrshme per te bere gjera nga UFO-t?
    dhe se si me duket kjo shfaqja e ketyre ufove sikur shfaqja e engjejve ose e demoneve .
    Tama nje fe eshte edhe Ateizmi.
    Por mrekullive te ufove u besohet kurse mrekullite e Zotit jezus qe eshte person historik nk u besohet .
    Sė pari, tė kėrkoj t'i kushtosh kujdes mė shumė gjuhės sė shkruar shqipe.
    Pėrdor dialektin qė tė vjen mė mbarė ta shkruash, por ama shkruaje mirė tė paktėn.
    Bėn gabime aq shumė, sa tė lodh kokėn vetėm forma e postimeve tė tua.
    Ok, mė respekt ndaj gjuhės shqipe!!!

Sė dyti, Zoti Jezus nuk ėshtė person historik, deri mė sot nuk ka asnjė referencė tė qartė nga asnjė kronikan apo historian bashkėkohės i tij.
    Kur ta gjesh, na e sill.

Sė treti, pėr tė satėn herė duhet tė tė themi qė njeriu e ka gabim kur tė panjohurėn e kthen nė mistikė? Pa misticizėm, nuk ka besim!
    Lexo "Hebrenjve 11:1" qė tė bindesh.
    Sa mė shumė tė pėrpiqet njeriu tė shpjegojė dukuritė, ato qė mė parė ishin tė pashpjegueshme, aq mė pak ngelet vend pėr misterin, mrekullitė e pėr besimin e verbėr.

Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Pershendetje

Sė pari, tė kėrkoj t'i kushtosh kujdes mė shumė gjuhės sė shkruar shqipe.
    Pėrdor dialektin qė tė vjen mė mbarė ta shkruash, por ama shkruaje mirė tė paktėn.
    Bėn gabime aq shumė, sa tė lodh kokėn vetėm forma e postimeve tė tua.
    Ok, mė respekt ndaj gjuhės shqipe!!!

Sė dyti, Zoti Jezus nuk ėshtė person historik, deri mė sot nuk ka asnjė referencė tė qartė nga asnjė kronikan apo historian bashkėkohės i tij.
    Kur ta gjesh, na e sill.

Sė treti, pėr tė satėn herė duhet tė tė themi qė njeriu e ka gabim kur tė panjohurėn e kthen nė mistikė? Pa misticizėm, nuk ka besim!
    Lexo "Hebrenjve 11:1" qė tė bindesh.
    Sa mė shumė tė pėrpiqet njeriu tė shpjegojė dukuritė, ato qė mė parė ishin tė pashpjegueshme, aq mė pak ngelet vend pėr misterin, mrekullitė e pėr besimin e verbėr.

me vjen keq per gjuhen kam qene duke shkruar shpejt ne rastet qe ka gabime dhe nuk i kam kontrolluar me pas. Por heres tjeter do te shkruaj me avash.

Zoti Jezus eshte person historik.
    Une per momentin kam keto dokumente historike qe i besoj:
    Ungjilli sipas Mateut
    Ungjilli sipas Markut
    Ungjilli sipas Llukes
    Ungjilli sipas Gjonit
    Veprat e apostujve
    Historiani Jozefus hebre bashkekohes qe e permend Jezusin si person historik
    dhe historian te tjere romak qe kane folur per te ndoshta nuk kane folur mire sepse ishin pagane por e dinin qe egzistonte dhe e permendin si person historik sepse Jezusit i eshte bere nje gjyq nga romaku ponc pilat i cili cdo gje e deklaronte ose e lejonte te shkruhej nga historianet romak.

keta historiane nuk i kam si dokumente me vete por e di qe jane neper arkiva .

sa per te tjera do te shikoj po gjeta ndonje tjeter.

Zoti Dalan me vjen keq qe nuk po e kupton , alienet paskan bere nje mrekulli ose disa por nje qe une e di se eshte shprehur ketu ne forum eshte qe i kane bere te mundur nje gjermani te mesoje 7 gjuhe te huaja qe nuk i dinte me pare ne menyre dhe kohe rekord.

Kur ne e dime se nje njeri i duhet shume vjet te mesoje 7 gjuhe rrjedhshem. A nuk eshte mistike kjo gje?
    per mua eshte fetare.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga albani1 : 31-12-2010 mė 06:57

je duke pyetur per te gjithe librin apo per ndonje kapitull te vecante?
    Hė more dr.albani1, ende nuk e ka jetur pėrgjigjen ai pastori yt?!

Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Postimi numer 43

Hė more dr.albani1, ende nuk e ka jetur pėrgjigjen ai pastori yt?!
    Kam dhene pergjigje edhe per ty edhe per eurostarin postimi nr 43

GEZUAR 2011 SE kam pune tani flasim vitin tjeter.

respekte

Zoti Jezus eshte person historik.
    Une per momentin kam keto dokumente historike qe i besoj:
    Ungjilli sipas Mateut
    Ungjilli sipas Markut
    Ungjilli sipas Llukes
    Ungjilli sipas Gjonit
    Veprat e apostujve
    Historiani Jozefus hebre bashkekohes qe e permend Jezusin si person historik
    dhe historian te tjere romak qe kane folur per te ndoshta nuk kane folur mire sepse ishin pagane por e dinin qe egzistonte dhe e permendin si person historik sepse Jezusit i eshte bere nje gjyq nga romaku ponc pilat i cili cdo gje e deklaronte ose e lejonte te shkruhej nga historianet romak.

keta historiane nuk i kam si dokumente me vete por e di qe jane neper arkiva .
    Nė tė gjithė botėn, tė paktėn studiuesit seriozė dhe jo ata sharlatanė nuk i marrin pėr dokumente historikė ungjijtė e librat e tjerė tė biblės.
    Ti thua qė ka tė tjera por janė nė arkiva...
    Po tė ekzistonin do tė kishin dalė, por ja qė nuk ekzistojnė.
    Ka p.sh. pėr Aleksandrin e Madh (Lekė Emathiotin) me qindra mijėra burime historike, si nuk paska edhe njė tė vetėm pėr Jezusin e Nazaretit ?!!!

Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Studiuesit serioze!!!!!!!

Nė tė gjithė botėn, tė paktėn studiuesit seriozė dhe jo ata sharlatanė nuk i marrin pėr dokumente historikė ungjijtė e librat e tjerė tė biblės.
    Ti thua qė ka tė tjera por janė nė arkiva...
    Po tė ekzistonin do tė kishin dalė, por ja qė nuk ekzistojnė.
    Ka p.sh. pėr Aleksandrin e Madh (Lekė Emathiotin) me qindra mijėra burime historike, si nuk paska edhe njė tė vetėm pėr Jezusin e Nazaretit ?!!!
    Studiues serioze jane ata qe i marrin per fakte historike edhe ungjijte.
    Dashke me ndryshu edhe historine tani ?!
    Po keshtu beri edhe Enver Hoxha , ndryshoi historine me dhune per deshira personale.

Por historia ngelet histori na pelqen apo sna pelqen neve.

Edhe nuk e njeh ti historianin Jozefus hebreun qe ka shkrojtur per jezusin?

As historianet romake nuk i njeh ti te cilet kane folur keq per krishterimin por megjithate e kane dhene fakte dokumentative historike qe Jezusi ishte person historik?

Por e kuptoj qe nqs do te vinin njerez ne pushtet si ty ne Shqiperi do te ndryshoni historine me dhune dhe do te benin diktature.

Faqja 5 prej 12 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •