Alban cfare te pengon ose te shqeteson,;; qe une jam atheist????
SECILI PER VETE ZOTI PER TE GJITHE"""
Alban cfare te pengon ose te shqeteson,;; qe une jam atheist????
SECILI PER VETE ZOTI PER TE GJITHE"""
Dr.albani1,
Cili ėshtė shkruesi i librit tė pestė tė biblės "Ligji i pėrtėrirė"?
Ti ndoshta dėgjon e lexon aq shumė rreth e rrotull, por kur flet (shkruan) argumentimi dhe arsyetimi yt katandisen si sopata pa bisht.
Keto forma te tjera te jetes jane quajtur UFO.
UFO - Unidentified Flying Object
Psh na tregohet qe UFO-t jane te rrumbullakta ne forme disqesh dhe qe fluturojne me nje shpejtesi shume me te madhe se ajo e eres.
A mund te ndodhe valle qe nje disk fluturues te fluturoje ketu ne mes te ligjit te gravitetit dhe aerodinamikes me nje shpejtesi qe e kalon ate te eres?
Po tė jetė erė e lehtė, pasi tė kem pirė njė birrė, edhe unė e hedh shurrėn me njė njė shpejtėsi mė tė madhe tė erės.
Madje jo vetem kaq por si per tu tallur na thuhet se keto disqe fluturuese mund te kalojn edhe shpejtesin e drites.
Nė asnjė vend nuk thuhet se mund tė tejkalohet shpejtėsia e dritės (e fotonit tė emetuar)
A di cfare?
shpejtesia e drites eshte c= 300000000 km / sek
Rreth 300 milionė m/sek, jo km/sek!
Pse me kėto gafa do tė debatosh ti me ēunat e kėtij nėn-forumi?!
Mos tė merremi pastaj mė thellė...
Ik pi njė kafe dhe eja prapė.
Une nuk shqetesohem nese dikush do te jete Ateist.
Por nese ka fakte qe egziston Zoti pse do te jesh Atesit?
nese do te qendrosh Ateist beje por mos ofendo te tjeret qe nuk duna te jene Atesit. Apo Ateizmi nuk e rspekton mendimin e lire.
Aresyeja kryesore pse kam sjelle kete teme eshte qe cdo Ateist te kuptoje realitetin e fese se tij.
Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.
hahahah
Mos u shqeteso se e vendosim ne vend perseri drejtsine nga gabimi im.
ne fakt kam thene 300 000 000 km /sek por eshte 300 000 km/sek
megjithate edhe pse e kam shkrojtur gabim kjo nuk do te thote se UFO-t mund te arrijne ate shpejtesi.
Ajo shpejtesi eshte shpejtesia me e madhe deri tani qe njihet .
Keshtu qe edhe ne lidhje me UFO-t me duhet te pyes
A kane fuqi jashte natyrore keto UFO?
Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.
Ateizmi bazohet ne teori nuk bazohet ne fakte.
Keto teori jane menduar si fillim nga nje mendim:- Po sikur Zoti te mos egzistoje?
Dhe pastaj eshte bere perpjekje per te gjetur nje teori tjeter e egzistences se gjerave.
Dhe menyra me e mire eshte teoria e evolucionit. Sepse nuk mund te kete teori tjeter.
Une nuk jam kompetent per dinamiken e universit , ato gjera qe i kam mesuar jam duke i sjelle ketu . Nuk jam shkencetar e kam thene por ti do te thuash se nje shkencetar eshte me i mire se une per keto pune.
Patjeter sepse ja ka kushtuar jeten e tij vetem universit por ama ka dicka ka nje problem.
Kur nje shkancetar Ateist studion hapsiren ai e ben kete me nje mendje jo te lire ai ka ne mendje gjithmone evolucionin dhe asgjue tjeter.
A mund ti thuash ti studim serioz nje studimi te tille qe ka si qellim vetem te tregoje se evolucioni eshte kudo?
Keto nuk jane fakte, jane paragjykime dhe asgje me shume.
Sa per ngjyrat une kam degjuar se ato tregojne se galaktikat largohen gjithmone e me shume, une nuk besoj kete sepse eshte thene nga shkencetare qe kane ne mendje gjithe kohes evolucionin jane shkencetare paragjykues pa e patur mendimn e lire.
Ato galaktika mund te largohen por kjo nuk dmth se universi zgjerohet. Por edhe yjet qe thuhet se zgjerohen dhe behen te kuq dhe pastaj shperhtejne. Por ato yje humbasin gjithe kohes masen e tyre si mund te zgjerohen?
Gjithsesi une nuk jam ekspert per pune astronomie ne shkolle nuk kkam qene shume i dhene pas yjeve, por vetem di disa informacione por kjo nuk ka lidhje me parimet e fizikes.
Nqs Ewin Hubble ka bere te mundur te zbuloje qe universi zgjerohet atehere pse vazhdohet neper shkolla te mesohet parimi i dyte i termodinamikes?
Le ta heqin ate parim qe aty dhe te msojne femijet tane dhe studentet tane dicka tjeter.
nese ti je ekspert fillo te na shpjegosh pra se cfare ndodh me galaktikat.
Por mendon se keto dukuri percaktojne prejardhjen e njerezimit?
Jane shume pyetje te tjera qe duhet ti pergjigjesh pastaj.
SI pershembull :
A e mohon egzistencen e frymes dukuria e ngjyrave te galaktikave?
Krijoni Kontakt