Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 45
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Citim Postuar mė parė nga Rina_87 Lexo Postimin
    Kur flasim per ferrin dhe parajsen sipas shpjegimeve te librave fetare, ato mesa e di une, flasin per ambiente fizike, te cilat mund te preken, shihen dhe ndjehen. Nese jane te tilla pse nuk kemi ndonje evidence (materiale) per pamjen e tyre, apo thjesht kur flasim per fene cdo gje eshte nje mjegullnaje, e paqarte dhe erresire totale per njeriun, i cili po na u duhka te besoj ne dicka per te cilen nuk mund te kete kurre siguri te plote. Pse?!
    Me e sakte do ishte ambiente meta-fizike, te cilat neve na paraqiten ne menyre fizike se ndryshe nuk do i kuptonim dot. Kjo vlen per krishterimin ortodoks.

Nuk kam ndermend te bind askend nese ekziston ferri apo parajsa. Thjeshte nderhyra se, mungesa e fotos apo te parit te parajses, eshte e pamjaftueshme per ta mohuar 'ekzistencen' e saj.

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    As une nuk e kam ndermend te zgjatem se mendoj se bindja personale eshte personale dhe tjeret s'kane pse ta gjykojne - mirepo prape se prape mendimi im eshte se feja eshte e nderthurur me shume te panjohura, qe mendoj se nuk eshte fer.

Nejse, eshte besim dhe bindje individuale e secilit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Rina_87 : 29-12-2010 mė 14:27

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    "Mos u jepni qenve ē`ėshtė e shenjtė!"

Ėshtė fjalė qe na porositė Zoti - Zotėria ynė!

Duke shfletuar nė forum verejta se si tė pa-fetė na qenkan hedhur ne darsmen e djallit duke pretenduar tė mohojnė JETEN pa te cilen ka vetem vdekje!

Nuk ka mundsi tė zgjatna pasi qe jam i vetdieshem se nuk ja vlenė dhe duke kujtuar edhe fjalen e Krishtit qe na porostė; "Mos u jepni qenve ē`ėshtė e shenjtė dhe mos i hidhni margaritarėt tuaj para derrave, qė tė mos i shkelin me kėmbė dhe tė kthehen kundėr jush dhe t`ju shqyejnė."! (Mt 7. 6) Megjithse disa fjalė dua ti them edhe pse me pa-ten-Zot, njeriun qe nuk ka Zot por ai ka zot, nuk ka mundesi ti ipen edhe shpjegime pasi qe dihet se ėshtė njeri i vdekjes dhe ai vjen nė botė si njė kafshė-lopė, ushqehet si lopė dhe vdes si lopė, kjo ėshtė edhe dallimi nga njė bersimtar - ai qe shpreson dhe beson nė jeten - JETEN e perjetshme nga ai qe nuk beson, pra as lopa nuk beson dhe nuk shpreson por vetem sa "kthen kafshatė" mbertypet pa shpesuar asgjė tjeter ne kete botė.

Ferri; nuk ėshtė vetem kur njeriu tė vdes, ferri ėshtė dhe fillon ne kete botė dhe vazhdon edhe nė jeten tjeter - i ka fillet dhe buron nga djalli i cili edhe ėshtė "pushtetari" i ketij ferri duke imponuar; gėnjeshtra, urrejtje, mallkime, hajni, kurvėri, ngatrresa.... dhe mbi te gjitha mosbesim nė Zotin i Cili edhe na ka krijuar!

Parajsa; nuk ėshtė vetem pasi qe njeriu tė vdes, Parajsa fillon nė kėtė botė "ardht Mbretėria jote si nė qiell ashtu nė tokė" duke e ndarė njeriun nga ferri dhe rėnja nė duart e djallit por qe ka burimin nga Zoti dhe buron nga vet Ai qe ėshtė burim paqe, dashurie, besnikrie, fisnikrie, falje, shprese, .... dhe mbi te gjitha besimimin nė Zotin, BES-LIDHJE me Perendinė qe edhe na ka krijuar.

Njeriu ka nė veteveten njė perbėrje shtazarake, ėshtė mirė nėse e ndanė nga kjo botė shtazarake, ajo qe ndanė njeriun nga kjo botė shtaqzarake - lopė - ėshtė Fryma Hyjnore dhe Shpirti qe jep JETĖ, Besimi dhe shpresa nė JETĖ dhe synimi qe ai mos tė jet vetem njeri i varrit dhe mos tė jetė vetem mish per ta ushqyer token duke mos anashkaluar edhe njė fajlė popullore "mish per korba dhe erė stervine"! Por njeriu duhet tė fisnikrohet pasi qe edhe ėshtė nė perngjasimin e Zotit dhe krijesa mė e dashur dhe mė e dalluar e Zotit, ta merr JETEN, tė jet i pa vdekshem duke filluar ne kete botė dhe qe vazhdon nė boten e perjetshme.

Mua me vjen keq kur njė person siq ėshtė "chino" per te cilin kam respekt dhe njė pershtypje se ai i din dhe i kupton gjėrat por ndodhė dhe bie viktim e terli lloj dreqi qe edhe i njof per afer dhe bile i shoh edhe nė Kishė por jo shpesh (por zakonisht kur tu ngushtohet b...) dhe sot dalin si zagar duke mohuar t'madhin Zot dhe duke lavderuar dhe madheruar djallin e mallkuar dhe ka pranuar qe ai tė mbreteroj si mbret i atij personi dhe i jetes sė tij.

Ai person qe mohon ekzistencen e ferrit dhe tė Parajses, ai ėshtė duke mohuar Zotin dhe te verteten e Tij, ai ėshtė vet ferri dhe i errsuar nga prangat e te mallkuarit - ėshtė pjellė e keqe dhe nė bark e ka djallin, mos qofshim nė lėkuren e atij derri.

Me bėri per te qeshur njė person qe ne kete temė mohonte ferrin dhe Parajsen, Zotin.., por ai person besoj se nuk ka harruar kur Zoti pati shumėher mėshir per tė dhe duke u ndikuar nė mua, gjeti shumė tė mira nga vet Zoti. Ka disa raste por dua ta kujtoj vetm njė rast:
    Para shumė viteve, mė kujtohet ky person ishte shumė person i deshtuar pr me pak "shpresė", ishte pa kurrfar prespektive dhe ne kushte shumė tė vėshira te jetes dhe koken plot morra. U shtir dreqi dhe e lejoj at person tė kerkoj ndihmė nga unė nė emer tė Zotit dhe betohna se me ėshtė drejtuar me keto fjalė; ".... kam verejtur qe je njeri i Krishtit dhe te lutem ndihmom...", ne kete rast fjala ishte qe unė t'ja bėj te mundshme qe tė del jasht shtetit pasi qe siq e quante ai person me fjalet e veta; "jam duke jetuar nė fund tė ferrit". Unė dhe bashkshortja ime vendosem dhe ja bėm vizen, sigurimin jetsor dhe ja paguam edhe rrugen dhe erdhi nė Zvicerr. Pasi qe kishte plot morra koken, hyri nė banjo per tu pastruar, kur doli e pytem nėse te ka pelqyer? U pergjigj; "ah, vertetė parajs qenka"! Per qudi, ne kete rast nuk e mohoj "parajsen" (Hrin dhe dashurinė qe ja dha Zoti dhe as ferrin qe ishte nė vuajtje tė madhe). Betohna se kjo ėshtė e vertetė.
    Pse e citova kėtė? Vetem me qellim qe t'ja kujtoj ati personi tė-pa fe se Zoti shumėher tė ka bekuar dhe ndimuar nepermes tė bijve dhe tė bijave tė Tij, nga dashuria dhe Mėshira qe Ai ka per njeriun por kot me ty, kot pasi qe ke ne trup te mallkuarin qe realisht nuk po ta lejon ta njohesh tė Verteten, ta duash, respektojsh dhe ta nderojsh te afermin, as drejtesinė, as humanizmin as parajsen as vet ZOTIN, ky eshte tmerri mė i madh qe mund ti ndodhė ndonjė njeriut ne kete botė.

Fėmijėt gjithmonė e kerkojnė nėnen dhe babain, atyre u thėrrasin gjithmon, prandaj kujdes, kujdes dhe synoni gjithmonė tė jeni tė bijt e Perendisė - Atit tonė qiellor dhe nėnė Parjsen qiellore, duke u thirrur dhe besuar, atyre thirruni sepse jemi tė Tij, per ndryshe do tė mbeteni jetim, do tu merr ai qe njeriu nuk lindi qe tė bėhet i biri - bija e tij; jo tė bijt e ferrit dhe errėsires sė tij, por tė drejtojmė zemren dhe shpirtin drejt Atij qe edhe i takojmė - ZOTIT - Parajses Qiellore.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 30-12-2010 mė 09:56
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Perseri paskan dale ne horizont keto kryefunderrinat fetare te ketij forumi dhe paskan filluar te leshojne klithmat e erreta cnjerezore te mesjetes dhe ulurasin si bishat e humbura ne erresire, aq te erreta si objektet e tyre te kultit. Gjaku dhe krimet e shkaktuara ndaj njerezimit dhe koheve te fundit edhe ndaj femijeve, vetem deshmojne sesa amorale, cnjerezore, qelbesuese eshte doktrina e tyre, mbi te cilen e ndertojne personalitetin e tyre, e cila thellesisht i ben edhe me kafshe edhe me bisha edhe me amoral, cnjerezor dhe mbi te gjitha funderrina jonjerezore, te cilet e qelbin edhe planetin Toke.

Fatlum jemi ne qe te paret tane braktisen kete erresire cnjerezore mesjetare, ashtu qe ne jeten tone nuk na bie te takojme njerez te tille, mirepo e keqja eshte qe nuk mund ti evitojme ne boten virtuale, te cilet si qelbesira qe jane e ndyejne edhe boten virtuale, me sajesat, amoralitetin dhe egersine e tyre cnjerezore.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,977
    Postimet nė Bllog
    22
    E pyeten njehere nje ateist:

- A ke frike nga ferri?
    - Nuk kam se si te kem frike dicka qe nuk ekziston.
    - Si e keni kuptuar qe ferri nuk ekziston?
    - Sepse nuk e kam pare me syte e mi.

Qelloi qe ateisti ne fjale ishte gazetar, dhe iu desh qe te shkonte po ate vit ne Ruanda, Afrike, per te mbuluar nje nga genocidet me te medha te shekullit. Kur u kthye, takon mikun e tij qe e pyeti me lart dhe i thote:

- Tani qe e pashe ferrin me sy, jo vetem qe e besoj por me ka hyre nje frike qe nuk me le as te fle naten. Me vine nder mend ato imazhe maskrash qe pashe ne Afrike.

Albo

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anėtarėsuar
    06-01-2008
    Postime
    7,755
    Vetem naten!.

Frike? Jo
    Kujdes? po

Ka gjemba
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Per njerezit qe nuk besojne dhe nuk e marrin seriozisht besimin:
    Si e ndieni veten dhe cfare pergjigje do te jepnit nese nje besimtar do te thoshte se ju do te shkoni ne ferr?

Pershendetje
    E ke gabim. Do te shkoj te shtepi.

Cfare na u bere ti? Nostradami?

Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin

- A ke frike nga ferri?

Qelloi qe ateisti ne fjale ishte gazetar, dhe iu desh qe te shkonte po ate vit ne Ruanda, Afrike, per te mbuluar nje nga genocidet me te medha te shekullit. Kur u kthye, takon mikun e tij qe e pyeti me lart dhe i thote:

- Tani qe e pashe ferrin me sy, jo vetem qe e besoj por me ka hyre nje frike qe nuk me le as te fle naten. Me vine nder mend ato imazhe maskrash qe pashe ne Afrike.

Albo
    Jo more, pa betohu? Po nuk eshte ateist
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga thirsty : 05-01-2011 mė 03:16
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Me jepni parajsen tani, se shkoj me deshire ne ferr pastaj.....hahahah
    Hajde gallate hajde, kane shku per lesh disa.......

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin

- A ke frike nga ferri?

Albo
    lol

Kjo fabula jote fetaro-ezopiane nuk thote asgje me shume pervecse konfirmon faktin se ferrin dhe parajsen e ben njeriu dhe jane ne Toke.

Dhe, mesa e di une adhurimi i zotit apo te qenit besimtar vetem nga frika nuk eshte shenje e mire per ata qe i frikesohen ferrit apo qe nuk duan te shkojne ne ferr lol

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •