Close
Faqja 4 prej 14 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 133
    Ekstremist Islamik Maska e ximi_abedini
    Anėtarėsuar
    27-02-2010
    Vendndodhja
    nga KOSOVA e SHQIPERIS
    Postime
    2,800
    Citim Postuar mė parė nga GANGO of SG Lexo Postimin
    Nuk po perpiqemi tu imponojm besimin ton por as nuk lejojm me na imponua besimet e huaja...
    Nuk njesohet feja Krishter me precizion shkencor... Ajo asht e pakrahasushme e pamatshme e pafillim e pafund...
    ok nuk njehsohet

mirpo si mund ta dim qe feja e krishter eshte fe e drejt si mund ta dim qe bibla eshte fjala e zotit

ndersa te dhenat shkencore te zbritura ne kuran para 1400 viteve sot vertetohen nga shkenctaret ato ska mund ti di nje njeri i pa shkoll nje njeri qe nuk dinte shkrim as leximpor ato ishin fjalet e zotit qe sot vertetohen nga shkenca moderne
    Pėrderisa ėshtė dikush nė Qiell qė mė mbron...
    Nuk ka askush nė Tokė qė mė mposhtė...”

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar mė parė nga AGREPI_25 Lexo Postimin
    Me qe ti qenga nga shkodra edhe po i dishe keto gjere mire.Nuk ishin muslimanet shkodrean edhe te mbar shqiperis qe protestuen se ne kartrn e identitetit te mos ishte si nje simbol kombetar fotagrafia e NENE TEREZES

Perse vete qe i perkiste fes te kershter edhe shume musliman po mundohen te qesi hij mdi figuren e GJERGJ KASTRIOTIT sepse ai ka luftue islamin ne Shqiperi
    une e kam marre vesh vetem para pak kohesh qe ka muslimane qe e shajne skenderbeun. dhe kete gje e kam mesuar ketu. tek forumishqiptar.
    ne gjithe ata vite shkolle qe kam bere ne shqiperi, si ka mundesi qe nuk paskam vene re asnje rast percmimi ndaj skenderbeut??? as edhe nje rast te vetem.

kjo per te treguar ty se sa vlejne si prove qe muslimanet urrejne te krishteret, rastet qe permende ti. ZERO.

per rastin e nene terezes nuk jam ne dieni.

sdq para se te flasesh per urrejtje, informohu pak se te thashe edhe nje here, jam rritur aty ku jeton komuniteti katolik me i madh ne shqiperi dhe ajo qe ka mbizoteruar ka qene dhe eshte respekti, toleranca, mirekuptimi dhe nje jetese ne harmoni te plote... jo urrejtja, si po mundohesh te shpifesh ti.
    ne shkoder, muslimane e katolike hyjne e dalin ne shtepite e njeri tjetrit...
    kemi shkuar gjithmone mire dhe ti po na vjen ketu e na flet per urrejtje.

mos shpif marrezira te tilla qe nuk i permbahen realitetit.

e di ti qe kur ushtria serbo malazeze sulmoi shkodren mendoi qe muslimanet e katoliket urreheshin (ashtu si mendon ti) dhe sulmoi ne fillim lagjet muslimane te qytetit. mirepo banoret e ketyre lagjeve u strehuan ne shtepite e katolikeve dhe madje edhe neper kisha...
    kjo per te te treguar ty se cfare harmonie ekziston...

na shpifet me keto tema ndarese. si nuk keni turp???

p.s. po asaj pyetjes qe bere gjoja qe nuk e lexove, nuk do i pergjigjesh?
    per cfare traditash e ke fjalen kur thua qe katoliket i kane ruajtur traditat e te pareve??? nuk kam pare ndryshim traditash mes muslimaneve e katolikeve.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga the admiral : 20-12-2010 mė 18:09
    Vasudhaiva Kutumbakam

i/e regjistruar Maska e Konstantin
    Anėtarėsuar
    11-12-2010
    Postime
    447
    Me qe ti qenga nga shkodra edhe po i dishe keto gjere mire.Nuk ishin muslimanet shkodrean edhe te mbar shqiperis qe protestuen se ne kartrn e identitetit te mos ishte si nje simbol kombetar fotagrafia e NENE TEREZES

Perse vete qe i perkiste fes te kershter edhe shume musliman po mundohen te qesi hij mdi figuren e GJERGJ KASTRIOTIT sepse ai ka luftue islamin ne Shqiperi
    Nje nder temat me idiote qe kam lexu ktu ne forum! te jesh i sigurt se urrejtje ka vetem ne koken tende jo mes shqiptareve! pse mundoheni me fut percamje dhe me e paraqit si problem dicka qe nuk eksizton un se marr vesh!

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Pse Shqiptaret Kotalik Shikohen me nje sy te urruer nga Muslimanet Shqiptar
    Unė nuk pajtoj me kėtė emėrim tė kėsaj teme. Shqiptarėt katolik nuk janė tė urryer nga shqiptarėt te besimit islam, kjo qe thuhet ėshtė njė e pa vertetė e dukshme.

Kohėve tė fundit (pas lufte nė Ksovė) ka sekte te vogla te ashtuquajtura islame aty kėtu, grupacione tė vogla qe perpiqen tė mbjellin urrejtje ndaj te krishterėve nė pergjithsi dhe nė veqanti ndaj kishes katolike shqiptarr por nuk janė tė efektshme, tashmė ka filluar populli tė jet i kujdeshem ndaj tyre. Keto rryma jan tė "bujshme" dhe kontribojnė zakonisht nė ineternete dhe web-a tė ndryshem por realisht nuk janė ata ekstremista sektar qe paraqesin frymen shqiptare. Pra, fryma shqiptare deshmon tė kunderten – dėshmon frymė tolerance dhe mirkuptimi.

Realisht ne shqiptarėt kemi besime tė ndryshme dhe dallojmė nė besim, pra dallimi ėshtė realitet dhe jemi tė vetdieshem, por kjo nuk paraqet kurrfarė pengese ta duam njėri tjetrin dhe as nuk paraqitet ne asnjė mėnyrė mundesi per urrejtje as perqarje nė kėtė popull, kėtė e them me plot pergjegjsi pasi qe edhe jemi deshmitar i ketij realiteti.

Nuk ėshtė e mirė tė thuhet se shqiptarėt e besimit islam urrejnė katolikėt pasi qe nuk eshte fare e vertetė, tė pakten kjo nuk shihet, as nuk ėshtė e drejt tė perfshien nė njė "thes" shqiptarėt me njė grusht njerėz tė pa mend qe janė tė ndikuar nga jasht, te cilėt ju kan bashkuar disa sekteve anti vlerė - me urrejtje dhe qe nė frymen e tyre kan vetem luften dhe perqarjen e popujve, sepse kėta nuk perfaqsojnė islamin nder shqiptar, besa as nuk mund tė thuhet se janė shqiptar ata, them keshtu pasiqe ata jan sekt dhe kur dihet se bindja e tyre sektare nuk ua lejon tė respektojnė dhe ti kultivojnė vlerat kombėtare , as shtatoret apo lapidarėt e deshmorėve, as figurat - simbolet kombėtare duke perfshi edhe atė Kombėtar ata nuk e respektojnė. Por fatbardhsisht kėta janė pak apo hiq dhe tė pa vlerė. Sikurse nuk ėshtė e drejt nėse mirret njė gjest i ndonjė individi katolik apo grupe - sekti tė ashtuquajtur “i krishter” nėse vėrehet ndoni veper apo qėndrim me urrejtje ndaj shqiptarėve tė besimit islam apo qe nxitė urrejtje por duhet shiquar nė tėrsi komunitetin dhe ata qe pefaqsojnė.

Unė (besoj se jo vetem unė por te gjith shqiptarėt) kemi njė pėrvojė tė kaluar shumė tė mirė, ashtu edhe paraardhsit e mi, ashtu edhe fėmija e mi, ne mund edhe tė mburremi sepse kemi deshmuar gjithnjė dashuri per njėri tjetrin dhe kultivojmė vlera, tolerancė dhe respekte ndaj njėri tjetrit.

Mua nuk po mė duket e mirė kur lexoj se njė jo-katolik flet per katolikėt apo nė emer tė tyre, kjo nuk i sherben tolerances dhe nuk paraqet bindjet e katolikėve ndaj vėllezėrve tė tyre shqiptar tė besimit islam.

Katolikėt shqiptar gėzojnė respekte dhe janė tė pa urryer nga shqiptarėt e besimit Islam, njėkohėsisht, myslimanėt gėzojnė respekte te katolikėt dhe familjet katolike. Kėtė e them me plot pergjgjesi.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 20-12-2010 mė 19:17
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

i/e regjistruar Maska e refet
    Anėtarėsuar
    24-04-2007
    Postime
    553
    Citim Postuar mė parė nga GANGO of SG Lexo Postimin
    Ahahaha mos u ban qesharak vlla. Krishti ne kryq fali edhe armiqt.... ishalla te fal edhe ty....

Gjithsesi per hir te lexuesve po sqaroj te verteten e citimit tend biblik.
    Ne Luka 19, Jezusi tregon nji histori te nje Mbreti i cili kishte sherbetore te devotshem dhe produktiv. Kur njeri nga sherbetoret nje dite deshton te ndjeki instruksionet e tij ai irritohet dhe thote qe nese ndiqni instruksionet e mija do fitoni gjithmone shum kurse nese kundershtoni dhe beheni armiqet e mij atehere do vriteni. Ky eshte pakashum ajo cfare Mbreti kerkon te thote ne fund.

Ne kontekstin e Krishtere interpretimi i kesaj historie nenkupton DITEN E GJYKIMIT dhe GJYKUESIN!! Dihet qe Diten e Gjykimit Jezu Krishti do jete Gjykuesi qe do Gjykoje Njerezimin e mbledhur para tij. Prandaj kur Mbreti ne histori thote sillni ketu para meje armiqte e mij dhe vritni nenkupton urdherin per Engjujt te dergoje mekataret qe luftuan e urryen Zotin ne kete jete, ne ferr.
    po gango a nuk e beson dhijaten e vjeter ?.apo vetem nje pjese te librit e beson? kuptimi i lukes 19 eshte se nese une nuk te ndegjoj ty ti atehere ke drejte te me VRASESH . e te pyes po ku eshte ketu toleranca? dmth kush nuk eshte me mua eshte kunder meje apo jo?
    une asnje katolik nuk e urej se eshte katolik por nuk me vjen mire pse islamin e keqinterpretoni dhe e sulmoni. mundohem me dijenin time aq sa kam mundesi te mbroj islamin nga shpifjet tuaja. pershendetje

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    une e kam marre vesh vetem para pak kohesh qe ka muslimane qe e shajne skenderbeun. dhe kete gje e kam mesuar ketu. tek forumishqiptar
    Realisht edhe une te njejten gje e kam pa fillimisht ne kete forum.
    Se figurat kombetare gjithkund trajtohen si te shenjta dhe rralle ka shtepi ne Kosove qe nuk mban brenda saj foto te Skenderbeut apo te Nene Terezes.

Fetarizimi apo urrejtja e figurave kombetare per shkak te fese eshte gjeja me e rrezikshme qe mund te ndodh. Nje figure kombetare eshte figure e gjithe kombit dhe jo e nje fetari qe shkon ne xhami apo kishe.

Perpjekja per monopolizimin e figurave kombetare nga nje grup i caktuar fetaresh ekstrem dhe perpjekja per te ngritur vlerat e fese se tyre me emrin e tyre ne goje ne raport me tjeret eshte po aq e rrezikshme sa grupi i tjeter qe i fyen ato.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Rina_87 : 21-12-2010 mė 06:40

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anėtarėsuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Me vjen cudi me keto qe po lexoj.
    Ne ne Shqiperi te krishtere , muslimane , katolike kemi jetuar ne harmoni te plote .
    Personalisht jam e krishtere kam shoqe muslimane dhe katolike dhe e respektojme njera tjetren ne maksimum .nuk e di se nga i nxirrni ju keto budallalleqe.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-04-2006
    Postime
    560
    pershendetje per te gjithe krishtier dhe mysliman, po mundohem te shkruaj[flas]i pa anshem,
    Sa i perket urrejtjes, hapsi i temes e ke gabim qe thua se "myslimanet i urrejn te katoliket" urrejtje ka po ka ne te dy anet, krishtianet urrejn myslimanet, muslimanet urrejn krishtianet, kjo urrejtje nuk fillon nga tani, kjo urrejtje eshte me mija vjet, dhe do te jete keshtu deri sa te jet toka me njerzim, mire po kjo urrejtje eshte vetem mese feve!!!
    E sa i perket shqiptarizmit, ketu nuk ka urrejtje, shqiptare jemi te gjithe si ata te fes krishtiane si ata te fes myslimane! dhe duhet te rrespektohemi njeri me tjetrin, para se gjithashe si njeri, e fete vetem kur te shkoni ne xhamia apo kisha[katedrale] atje permeni dhe lutuni, e ne forume dhe ne biseda te rastit, apo me shoqeri, harrone fen, bisedoni si shqiptare dhe si qytetar te civilizuar!

Inxhinier Maska e albani1
    Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Pyetja me e mire do te ishte

Pse njeriu shihet me sy te keq nga njeriu.

Pse njeriu urren njeriun?
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    511
    Duke pasur parasyshe se feja islame ne shqipri errdhi nga pushtimi edhe ata qe qendruen edhe e luftuen ate ishin kototiket edhu nuk u nenshturuen edhe ruejten fen edhe traditen e te parve te tyre

Ruejten kulture edhe traditat e tyre edhe feshen kombetare Shqiptare.E nuk ju nenshtruan pushtuesi edhe sot pushtuesi edhte njeriu me i dashur i tyre.

Pse ndodhe vetem me shqiptare kjo gje edhe jo me ase nje kombe tieter ne BOT
    Kjo qe thua ketu dallon shumė nga titulli qė ke vėnė, si do qė tė jetė po pergjigjemi nė tė dyjat.
    Pėr ardhjen e fesė Islame nė trevat Ilire kemi tema tė shumta madje argumente historike qė ajo qė thua nuk qendron, tek ruajtja e traditės nuk ka mundėsi tė ishin katolikėt ata qė e ruajten traditėn pėr derisa muslimanėt ishin shumicė dhe kjo do tė rezultonte keq, sikur tė themi se vetėm katolikėt kanė ruajtur traditėn shqiptare atėherė a do tė thotė kjo qė shqiptarėt nga Kosova, Ilirida, Ēamėria dhe Lugina nuk kanė aspak tradita shqiptare?! Pra ėshtė paragjykim i gabuar ky.
    Tė kthehemi tek pyetja e titullit, nuk mendoj se shqiptarėt musliman i urejnė katolikėt pėrkundrazi ajo qė deshmohet nė jetėn reale demanton atė qė thua ti. Sikur tė ekzistonte ajo urrejtje nuk do tė ishte kjo harmoni ndėr-fetare, por vet fakti se nuk ka mosmarrėveshje ndėr-fetare tregon se nuk ka vend pėr urrejtje. Konfesionet fetare (Islame dhe Krishtere) si nė Shqipėri ashtu edhe nė viset tjera shqiptare kanė luajtur rol tė madh nė identitetin kombėtar dhe roli i tyre ēdo herė ka qenė pozitiv, por qė sigurisht se as ne, as tė Krishterėt nuk japim llogari pėr veprimet e X personi fetar (musliman apo i krishterė).

Faqja 4 prej 14 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •