une i kaq sa jam u bana e sdi se kam urry katolikun as ne shoqni teme musliman se kena pas asiher kete urrejtje
qe ne kopsht tete vjecare shkolle te mesme e uni kam pas shume miq katolik
dhe ne pune kam shume te till dhe ne burg etj
une i kaq sa jam u bana e sdi se kam urry katolikun as ne shoqni teme musliman se kena pas asiher kete urrejtje
qe ne kopsht tete vjecare shkolle te mesme e uni kam pas shume miq katolik
dhe ne pune kam shume te till dhe ne burg etj
JO SEKS PARA MARTESE
Nese fole per te gjithe shqiptaret musliman,ke fole gabim.Katoliket tane mund te kqyren me sy te keq nga muslimanet shqiptare te cileve iu ka ra feja n`krye,po jo nga shumica e shqiptareve muslimane.Te njejten gja e bajne ndaj shqiptareve muslimane,katoliket qe u ka ra feja n`krye.Dihen keto gjana.
Me ka ra ne sy qe shpesh e thoni se, keni ruejt tradita e fe.Aferim burre,mire qe i keni ruejt traditat e fene!Traditat duhet me i ruejt se s`ban.
Mirepo,do gjana nuk po muj me i kuptue te katoliket tane.
E para;
pse katoliket tane nuk e bindin prisin e vet,te cohet ky e te shkon drejt e ne Vatikan,me i krye do pune per kombin.Ne Vatikan kur te shkon,me i thane Papes ,
mixha Pape,qyre qysh jane punet : banu burre e pranona Kosoven ,se u bame hore jem qillue shtet zabun,e po na marrin neper kambe
allahile,me dashte mixha Pape,per 1 vit na pranojne edhe qikaq shtete.sa na kane pranue deri sot.
E dyta;
Masi t`i ket dale perballe mixhes Pape,prisi i katolikeve tane duhet me ia thane edhe tjetren shefit t`madh :
Qe ,qekjo Kishe ne filan vend .edhe ajo tjetra Kishe ne ate vendin tjeter .me letra e dokumente historike e faktike, jane tonat na i mueren shkijet de
o mixha Pape, natyrisht i dini ju keto fakte,vec thash me iu ba presion shkijeve nashta leshojne pe,se done me na e marre Mitrovicen.
Me i ba qeto dy pune,Papa do t`i nderonte katoliket tane dhe te gjithe shqiptaret.
Allahile,menihere e kishim propozue per qytetar nderi,ku t`kish dashte : n`dashte ne Prizren,n`dashte ne Prishtine.
Te kthehemi pak tek tema e Agrepit:
Pse Shqiptaret Kotalik Shikohen me nje sy te urruer nga Muslimanet Shqiptar
Ti Agrepi sikur nuk kishe ndonje pune me te mencur sot dhe ke thene me veti hajt se po hapi nje teme pa lidhje ne
forumin shqiptar dhe te shikojme pak cirkus ne debate.
Pyetjen qe ke bere nuk ka lidhje me realitetin.
Duke i falenderuar tolerances Islame dhe asaj katolike ( katoliket ne realitet shumica jane ateiste) duke perjashtuar
ekstremistet dhe fundamentalistet te krishtere, puna ne teren eshte e mire.
Nuk ka urrejtje dhe situata mbahen nen kontroll prej muslimaneve sepse disa qarqe te erta te krishtere (Greke-
Janullatos , Katolike Anton Kēyra) mundohen te shtijne percarje mes Muslimaneve te vertete dhe shumica te
krishtereve -ateiste.
Sh'net dhe Gezuar festat-kush i feston !
Ps: A, se harova !
The qe Islamin e ka sjelle pushuesi tek shqiptaret.
Por Krishterizmin kush ta solli?
Dikush duhet te sjelle dicka se origjinale nuk ka tek ne shqiptaret.
Sikur te fillonim qe ti kerkonim rrenjet , do te shkonim deri tek Ademi ( Adami) a.s dhe Hava ( Eva).
Kesaj i thone me kerkue qime ne voe !
Per mua s'ka lidhej kush e ka sjelle, per mua me rendesi eshte se me ploteson shpirtin tim !
Gezuar Agrepi_25 festat e fundvitit :P
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Explorer : 20-12-2010 mė 14:36
A don me than qe tu na pushtua, llunua rrac fe gjuh e kultur na rrespektoi turqia a?
wahahahaha you are so funny my friend. Nuk duhej ta kishe than ket mor djali i dibres.... Pushtuesi sido qe me ken pushtues mbetet. Kur te pushton pushtuesi nuk vjen me te rrespektua tolerua e mirkuptua. Por vjen me te shkaterrua. Mbar bota e gjere e universi i pafund e ka pa se si per qindra vjet turqia zyrtarisht vrau e dhunoi kombin, fen e kulturen ton. Mnyra ma zyrtare e lajmerimit dhe shprehjes se urrejtjes e agresionit shkatrrus ndaj nji kombit asht me e pushtua, perdhunua grat, pre fmijt ne djep, e lan faren e vet aty...
Trualli, rraca-gjaku, familja feja gjuha e kultura jan te ransishme per Arberit. Me ua mohua, shkaterrua, e ofendua nuk tregon "rrespekt, toleranc e mirkuptim"...por provon para mbar botes se qytetrume sa i zhvillum asht instikti kriminal turk dhe i fes tyne.
Asht koha legjitime me vendos qe pushtusit turq, feja dhe pasardhsit e tyre nuk kan vend ne Shqiperin Euro-Kristjane. Ata jan pushtues. Ne fakt turqit nuk i perkasin as Turqis. Ata ua vollen at toke prej Grekve dhe Grekt qe jetonin aty i vrane duke i pre ne qaf ne stilin e tyre tipik musliman.
Yevgeny Rodionov
Rroft AMERIKA!
Ata qe ju shiqojn me urrejtje thon ah sikur te kishim pas guxim kshtu ti shiqonim serbet..ja qe une kshtu nuk ju shiqoj ,ashtu siq i shef ti ata njashtu une i shiqoj serbet ,,,jom kull apo jo.
Mose thuaj se te gjith jemi ber musliman,akoma festojn shum bozhiqet ,shen gjergjin ,nata e shtrigave te kerrnalles e festonim kure ishin ne fshat e ktu ne qytet mos po qeshin njerzia me ne e e kemi braktis ..ama shpesh e permenum ne familjen time tani me te qytetruar .
te pushtuesi iiiiiiiiiiiiiiiii ememe une se boj hesap as per harigji.
Edhe ti papas po ja ben papaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
jo gjithnji po kanji her.
I dashur vlla agrepi,
Ti ke ba nji verejtje te shkelqyshme.
Fatkeqesisht disa thirrin bab ish-pushtusin turk pa piken e turpin ne emer te fares dhe fes te tyre, e disa ne kembim te titujve lekve a gradave...
Per ma teper ti dhe mbar bota cuditet me kta dhoj "shqiptaresh" qe djallezisht akuzojn Konferencen e Londres per copetimin e truallit te" tyre". Konferenca e Londres ... copetimi... nji moment historik... nji koncept qe ti sic duket te ka shku neper mend.
Kur ne fakt ne vend te pytjes se gabume 'Pse na Coptove o Europ" pyetja reale asht: Pse na coptove o Turqi? Si mundi perandoria Turke te na perdori si placke lufte? Pse na copetoi Turqia ( pas humbjes se luftes me Aleancen Sllavo-Kristjane te Ballkanit) duke na dhuruar si placke dhe shpagim lufte tek sllavet dhe greket ? Pse nuk u dha Kostandinopojen por Ulqinin, Plaven Gucine etj??? Pse na perdori si mish per top gjate lufterave ballkanike duke na hakerryer e nxitur ne lufte kundra vellezerve Kristjan Sllav kur nese vertete duhej te luftonim kend shqiptaret duhet te luftonin turkun te parin dhe jo Sllavet qe po perpiqeshin te na clironin nga turko-islamiket!
Tani puna per ty vlla, per mua e per cdo te ri shqiptar eshte te gjejm menyrat si te kurajojme zhvillim te vazhdueshem ne kombin ton te ketij lloj mendimi qe shpreha ma siper.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga GANGO of SG : 20-12-2010 mė 15:37
Yevgeny Rodionov
Rroft AMERIKA!
pse urrehen???!!! ke bere ndonje studim te thelle ti qe paske arritur ne kete perfundim???
jo per gje, por une jam rritur ne shkoder, ku jeton komuniteti me i madh katolik ne shqiperi dhe nuk kam vene re ndonje urrejtje.
pastaj per cfare traditash e zakonesh e ke fjalen ti kur thua qe katoliket kane ruajtur traditen e te pareve???
nuk shoh ndonje ndryshim te rendesishem mes traditave te muslimaneve dhe atyre te katolikeve ne shkoder.
e them me bindje te plote pasi gadi gjysma e shoqerise sime jane katolike...
p.s. u kenaqet fare me keto tema te shpifura qe si qellim te vetem kane krijimin e ndarjeve mes shqiptareve... bravo iu qofte!
Vasudhaiva Kutumbakam
ja mafi kush urdheron vrasje , kjo vlen edhe per ty ever mesim BIBLIK
2 KRONIKA 15:13
; KUSH DO QE NUK DO KERKOJE ZOTIN HYNI E IZRAELIT DO TE VRITET ME TE MADH E ME TE VOGEL BURA E GRA;
ani mafi paqesori qe dukesh si paqesor nga jane kto vargje nga bibla apo ............
LUKA 19:27
: NDERKAQ ARMIQET E MI ............. SILNI KETU DHE VRITNI PARA SYVE TE MI:
mafija e kto vargje nga jane
???????????????????????????
apo doje ala versete nga bibla
Pėrderisa ėshtė dikush nė Qiell qė mė mbron...
Nuk ka askush nė Tokė qė mė mposhtė...
Sepse katoliket jane njerezit me te pasur dhe me te zhvilluar ne trojet Shqiptare!Pse Shqiptaret Kotalik Shikohen me nje sy te urruer nga Muslimanet Shqiptar?
Pra, ne pike te pare eshte ne pyetje xhelozia!
Kurse nen dy eshte inati se nuk mund t'i shnderrojne ne besimtare musliman e pastaj te perfitojne materialisht nga ta!
Mos ja bėj tė tjerėve atė qė nuk ke qejf tė ta bėjnė ty!
Krijoni Kontakt