Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 18
    i/e regjistruar Maska e juanito02
    Anëtarësuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964

Urdhri i ri, shoferët gjoba deri në 200 mijë lekë

Urdhri i ri, shoferët gjoba deri në 200 mijë lekëTIRANE
    -Masa ndëshkimore e gjobitjes për kundravajtje ndaj shoferëve do të jetë në shumën e 2 milionë lekëve të vjetra. E perditshmja Gazeta Shqiptare zbardh ne numrin er sotem se, kjo masë e re është sanksionuar në udhëzimin e ri të miratuar nga ana e ministrit të Brendshëm, Lulzim Basha në 2.11.2010 dhe që mban numrin 388. I titullar “Për mënyrën e evidentimit dhe të shqyrtimit të kundërvajtjeve administrative, procedurat që ndiqen për masat administrative plotësuese dhe administrimi i gjobave në fushën e qarkullimit rrugor”. “Sanksionet administrative që jep organi administrativ shtetëror janë: I. Gjobë me vlerë deri në 200.000 lekë (ose sipas indeksimeve të bëra nga Ministria e Financave në vlerë minimale dhe maksimale sipas pikës 3 të nenit 193 të Kodit Rrugor)”, thuhet në udhëzimin e miratuar. Gjithashtu si masa administrative plotësuese ndahen në:
    “a) Pezullim i lejeqarkullimit në kufijtë kohorë të përcaktuar nga nenet përkatëse të legjislacionit rrugor; b) Pezullim i lejedrejtimit në kufijtë kohorë të përcaktuar nga nenet përkatëse të legjislacionit rrugor; c) Heqje e lejedrejtimit”. Ndërsa bëhet e qartë se ndër masat e tjera janë dhe bllokimi dhe sekuestrimi i makinës. Kanë atributet e agjentit verifikues, për marrjen e masave administrative me gjobë dhe masave administrative plotësuese për shkelje të normave të legjislacionit rrugor, punonjësit e shërbimit të Policisë Rrugore dhe patrullave të përgjithshme të policisë. Gjobat e arkëtuara të derdhen në degën e thesarit të rrethit nga operatorë financiarë që kryejnë arkëtimin e gjobave me pjesëmarrje: 40% buxheti dhe 60% organi që ka verifikuar shkeljen.

Po sipas udhezimit te publikuar sot ne GSH, në rast se një shofer përdor në makinën e tij targa të një mjeti tjetër, atëherë automjeti do t’i konfiskohet. Ndersa në rast se shoferi i automjetit që bën shkelje disponon patentë të marrë në ndonjë shtet të huaj, atëherë do të jetë prefekti që do ta verifikojë dokumentin në shtetin përkatës.

Ballkanweb
    Ndryshuar për herë të fundit nga juanito02 : 22-12-2010 më 06:30
    Albania Uber Alles

2 milion lek per kundravajtje?? Bravo

La vita non si spiega, si VIVE!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-10-2010
    Postime
    210
    ka nevoj Sudja per lek se po falimenton. 2 milion lek esht per jo PDistet..PDistet nuk marrin gjob me vra gjysmen e Tiranes...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar më parë nga juanito02 Lexo Postimin
    Urdhri i ri, shoferët gjoba deri në 200 mijë lekëTIRANE
    -Masa ndëshkimore e gjobitjes për kundravajtje ndaj shoferëve do të jetë në shumën e 2 milionë lekëve të vjetra. E perditshmja Gazeta Shqiptare zbardh ne numrin er sotem se, kjo masë e re është sanksionuar në udhëzimin e ri të miratuar nga ana e ministrit të Brendshëm, Lulzim Basha në 2.11.2010 dhe që mban numrin 388. I titullar “Për mënyrën e evidentimit dhe të shqyrtimit të kundërvajtjeve administrative, procedurat që ndiqen për masat administrative plotësuese dhe administrimi i gjobave në fushën e qarkullimit rrugor”. “Sanksionet administrative që jep organi administrativ shtetëror janë: I. Gjobë me vlerë deri në 200.000 lekë (ose sipas indeksimeve të bëra nga Ministria e Financave në vlerë minimale dhe maksimale sipas pikës 3 të nenit 193 të Kodit Rrugor)”, thuhet në udhëzimin e miratuar. Gjithashtu si masa administrative plotësuese ndahen në:
    “a) Pezullim i lejeqarkullimit në kufijtë kohorë të përcaktuar nga nenet përkatëse të legjislacionit rrugor; b) Pezullim i lejedrejtimit në kufijtë kohorë të përcaktuar nga nenet përkatëse të legjislacionit rrugor; c) Heqje e lejedrejtimit”. Ndërsa bëhet e qartë se ndër masat e tjera janë dhe bllokimi dhe sekuestrimi i makinës. Kanë atributet e agjentit verifikues, për marrjen e masave administrative me gjobë dhe masave administrative plotësuese për shkelje të normave të legjislacionit rrugor, punonjësit e shërbimit të Policisë Rrugore dhe patrullave të përgjithshme të policisë. Gjobat e arkëtuara të derdhen në degën e thesarit të rrethit nga operatorë financiarë që kryejnë arkëtimin e gjobave me pjesëmarrje: 40% buxheti dhe 60% organi që ka verifikuar shkeljen.

Po sipas udhezimit te publikuar sot ne GSH, në rast se një shofer përdor në makinën e tij targa të një mjeti tjetër, atëherë automjeti do t’i konfiskohet. Ndersa në rast se shoferi i automjetit që bën shkelje disponon patentë të marrë në ndonjë shtet të huaj, atëherë do të jetë prefekti që do ta verifikojë dokumentin në shtetin përkatës.

Ballkanweb
    Shume mire qe e ke sjelle kete urdherese te qeverise ne lidhje me penalizimin e shofereve qe shkelin rregullat e qarkullimit.
    Por perse e sjell gjysmak?
    Perse nuk e sjell te plote?
    Penalizimet e rrenda do ti bejne mire me siguri rregullimit te trafikut dhe uljes se numrit te aksidenteve ne Shqiperi.
    Ka dash bere qe me kohe nje gje e tille. Do ishin kursyer mjaft jete njerezish.
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

Anëtarësuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964
    Citim Postuar më parë nga 2043 Lexo Postimin
    Shume mire qe e ke sjelle kete urdherese te qeverise ne lidhje me penalizimin e shofereve qe shkelin rregullat e qarkullimit.
    Por perse e sjell gjysmak?
    Perse nuk e sjell te plote?
    Penalizimet e rrenda do ti bejne mire me siguri rregullimit te trafikut dhe uljes se numrit te aksidenteve ne Shqiperi.
    Ka dash bere qe me kohe nje gje e tille. Do ishin kursyer mjaft jete njerezish.
    Po si u shpetokan jetet e njerezve duke ju mare gjobe rrogen e 6 muajve?
    Kaq e kishte gazeta e kaq e solla se se polla une e polli guimpleni.
    Pse nuk rregullon tabelat ai me pare ku cdo 1 km do ecesh me 30 ne ore
    Apo te ecin me qerre shqiptaret?
    Ndryshuar për herë të fundit nga juanito02 : 22-12-2010 më 08:43
    Albania Uber Alles

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar më parë nga juanito02 Lexo Postimin
    Po si u shpetokan jetet e njerezve duke ju mare gjobe rrogen e 6 muajve?
    Kaq e kishte gazeta e kaq e solla se se polla une e polli guimpleni.
    Nese shoferet nuk i shkelin rregullat e levizjes nuk kane pse marin gjobe
    Une jam njeri prej atyre qe i shkel rregullat sistematikisht.
    Tani nuk do te guxoj ta bej me kete .
    Kjo do i vleje trafikut dhe pakesimit te aksidenteve.
    Ti Juanito nuk e kupton kete, apo ben vete?
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

Anëtarësuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964
    Citim Postuar më parë nga 2043 Lexo Postimin
    Nese shoferet nuk i shkelin rregullat e levizjes nuk kane pse marin gjobe
    Une jam njeri prej atyre qe i shkel rregullat sistematikisht.
    Tani nuk do te guxoj ta bej me kete .
    Kjo do i vleje trafikut dhe pakesimit te aksidenteve.
    Ti Juanito nuk e kupton kete, apo ben vete?
    Leri "arsyet" se nuk pine uje. Askend ne bote nuk ka gjobe qarkullimi rrugor sa 6 muaj rroge.
    Pune injorantesh thuaj duan te thyejne ginesin me kete cmenduri kokpalaresh.
    Albania Uber Alles

i/e regjistruar Maska e Besoja
    Anëtarësuar
    24-07-2008
    Vendndodhja
    Prrenjas, Shqiperi
    Postime
    3,260
    Së pari duhet të krijohet një mentalitet nga rrugorët që mos punojnë me dy standarte.Sepse në shumë raste i ndajnë njerzit në ca që njohin dhe ca që nuk i njohin.
    Së dyti, duhet sanksionuar në rradhë të parë një gjobë e majme për rrugorët që punojnë me dy standarte që edhe të mos reklamojnë gjithë atë tangërllëk.
    Por ama,gjobat për shoferët duhen edhe një çikë të mëdha bile se nuk po pyesin fare për rregulla dhe ligje dhe se 500 apo 1000 lekë i paguajmë me qef thonë!

Anëtarësuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964
    Jane diku te 2000-4000 leke te reja gjobat aktuale sjane pak kur rroga mestare seshte me shume se 300 usd.
    Sa per ata qe vdesin rrugeve jane 1000 aresye qe ndodh keshtu jane miqte e shtetit, te biznesit, te krimit, ose femijet e tyre qe policia sjam mban ti gjobise, jane rruget e sinjalistika shume per te desheruar, jane pordhet e shtetit qe bllokojne here pas here rruget per te kaluar vete , se kam fjalen per njeshat po per 4 e 5 te hierarkise, jane qerret kalimtaret, jane lopet , delet, kufizimet drastike te shpejtesise, jane ujrat e pa rregulluara ne to, jane gropat e shumta nga cilesia e keqe e tyre, mugesa e ndicimit, jane korrupsioni i policeve, dhe i gjithe shtetit, eshte po dhe edukata e keqe e shofereve te cilet i mban imune vete shteti.
    Ndryshuar për herë të fundit nga juanito02 : 22-12-2010 më 10:46
    Albania Uber Alles

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    Njeriu qe ka vendos Rendin.. qe ka ndertue Rrugen e Kombit..qe ka fut shqiperine ne Nato e qe ka me na udhheq ne te ardhmen.. pra i nderumi Lul Basha.. nuk pret vec shpifje e intriga nga djalli i zi edvin ruci..

u lodh u nxi ..plasi ed selim rozi duke persekutuar lul bashen..

po m .une ti hajë ..

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •