drenicaku Pik se pari per ta hjek kurreshtjen une jam nga drenica, une nuk kesh aspak kurreshtare veq e thashe qe ti nese je i drenices duhet me e dite qe pdk fiton ne drenice edhe nese organizohen zgjedhje qdo jave,
mund te jet edhe ashtu siq thua ti qe hashim thaqi ka fitu ne drenic,
- jo mund te jete po eshte shume e sigurte. ai do te fitoj prape ate e dime te dy. dhe mos me thuaj militante e pdk-se sepse nuk jam militante e asnje partie.une veq kam permend fakte.....
kjo fitore e tij eshte pikrisht sepse asnje parti nuk ka hapsir per te vepru nga kercnimet,ti nese je nga drenica e din fort mire se sa njerz janvra jan rref jan shantazhu per te vetmen arsye se nuk jan ne partin e punes per ket besoi qe dakordohemi.
-nuk jam aspak dakort me ty. te dy e dime se ne drenice si askund ne kosove edhe pse 90% e popullates tradicionalisht e votojne pdk nuk eshte shantazhuar askush(bile dy komunat e drenices jane prape radicionalisht komunat me me se paku krime).une e kam axhen anetar te pdk-se dhe ia kalon shume mire me anetaret e ldk(bile njenin e ka shok te mire mund ta njohesh ti izet avdylin meqe po i njohke rrethanat mire.tane familja e gjere e qmojme dhe e pranojme shume mire).ose psh te dy fmijte e axhes tjeter te cilet i du shume jane me vetvendosjen dhe kjo sperben asnjefare problemi nfamilje teme. se di ku po jeton ti.
Une nuk e besoi qe e dojn perkundrazi kam bindjen se drenices iu eshte ul imzhi pikrisht fal ketyre njerzve qe kan ndar kosoven ne lokalizma dhe te thuash sot se je drenicak nuk eshte fort e livdushme pikrisht fal ketyre politikajve,
-ti mendon qe denices iu ka ule imazhi per qe e dojne a qe nuk e dojne thaqin. se kuptova hiq qa ke dashte me thane.kush e ka ndare kosoven ne lokalizma.ne qeverine thaqi asnje minister ska qene drenicak me sa mkujtohet e para. e dyta une se kam hiq problem me thane qe jam e drenices edhe sdo ta kem kurre. i njoh njerzit e drenices e di qe jane krejt te njejte me te prishtines ose kaqanikut ose gjakoves se drenica nuk eshte nafrike po qaty dikun nmes tkosoves.
Une ne baz te shkrimit tuaj u binda ne diqka qe drenica duhet ta qrrenjos militantizmi partiak e demton shume kosoven sidomos drenicen.
-prape skuptova mire. a ke dashte me thane qe nga shkrimi jem ke kuptu qe une jam militante e kjo te ka binde qe militantizmi duhet me u qrrenjos?
po e them edhe njihere qe sjam militante po nese shkrimi im te ka binde qe militantizmi duhet me u qrrenjos gezohem. mu shkrimet e tua sme bindin per kurgje.
- Tani ti nuk ke pse te merresh me demagogji,ka kalu koha e shitjes apo e injorances,sot tradhetar mund ta quash ate qe ben krime qofshin edhe ekonomike,sepse nuk mund me askush ta shes kosoven,nuk kan as mundesi e as fuqi qoft ai ne pozit apo opozit,kurse injoran ka mundesi shume pak te jen sepse sot njerzit kan mundesi te medha me kuptu edhe politiken ditore.
-po ku pat demagogji ktu.demagogji do te thote flet diqka tjeter e vepron diqka tjeter. une spo bej kurgje ktu veq po jap mendimin tim sepse forumi per qat pune eshte apo jo.ehde nuk ka kalu koha e shitjes hiq ,e aq me teper e injorances. veq ktu ne forum sa injoranti asht(une i quaj injorant injorantet e jo ithtaret e ksaj apo asaj partie se ketu ka persona qe nuk ndaj te njejtat ide politike me ta po qe ua respektoj shume opinionet)
Ajo qka duhet drenica te bej duhet qe te jemi shembull per te tjeret qe per fat te keq sot nuk eshte keshtu,perse drenica duhet te hyj ne te gjitha mjetet e informimit botror per vjedhjen e votave kur ti dhe militant te hashimit ishin aq te sigurt qe do te fitonte vota,ket drenica nuk ua ka borgj as ju e as hashimit[
-prape nuk pajtohem. pse drenica duhet te jete shembull per te tjeret.kte e konsideroj une lokalizem. drenica duhet te jete dhe eshte si te tjeret. per shkaqe qe dihen eshte me pak e zhvilluar ekonomikisht po kadale gjanat po vijne nvendin e vet. e sa per vjedhjen e votave edhe mu mben me dyshu kjo pune.diqysh si shume rastesi kane qellu ate dite ndrenice.rastesisht jane qu vezhguesit e krejt partive me vjedhe vota per pdk e po rastesisht kane shku tre ambasadore me i vezhgu zgjedhjet atje.
mu jo, drenica sme ka borxh kurgje larg qofte perkundrazi une i jam borxhli asaj prandaj edhe mundohem me krejt qenien me qene qytetare e ndershme e saj. nuk bej heroizma po bej ate qe e kam obligim. as edhe nuk pshtyj ku nuk duhet ndrenice une.
per fund do tshtoj diqka. mos e merr te lutem primatin me fole ne emer te drenicakve. te pakten jo ne emen timin.qdo te mire
Krijoni Kontakt