Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 16 prej 16
    Dark Angel Maska e smokkie
    Anëtarësuar
    08-01-2004
    Vendndodhja
    verdalle
    Postime
    1,137
    Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Ja ku bie miti i shqiptareve qe jane me te zgjuarit ne bote, por nga ana tjeter vendi i tyre ka mbetur si nje hale ku askush nuk do te hyje. Mjedisi, shendetesia dhe arsimi jane 3 ministrite perkatesisht me financimin me te vogel nga buxheti i shtetit. Dhe te tre keto fusha jane kyce dhe thelbesore per jetesen dhe perparimin e nje popullate. Mos valle ka nje komplot ketu?

Te lutem Edi, nuk me duket e drejte qe shan Shqiperine.
    Vendin kane te drejte ta shajne vetem ata qe jetojne aty.
    Ti je vec nje patriot me korrespondence.
    Cdo gje eshte relative...

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga Izadora Lexo Postimin
    Po te njejtin nivel kane me fqinjet , por eshte mania e disave ti n'xjerrin shkollat tona si te pavlera.
    Te besh shkollen e larte ne Tirane, a konvertohet/njihet diploma ne barazim me universitete e tjera ne Gjermani, Itali, Angli, France etj? Po pyes meqe se di, nese pergjigja eshte Po atehere kam faj une...por nqs pergjigja eshte Jo atehere duhet ti sjellim shkollat ne te njejtin nivel si shtetet me te mira ne Evrope. A eshte njesoj te kesh diplome e te njejtes dege por te marre ne Tirane ne krahasim me ne London, dmth cila diplome ka me teper peshe kur kerkon pune..........
    Sa studenta nga Evropa vijne ne Tirane per nje simester apo nje vit shkolle si "Exchange student" (studenta shkembimi) edhe bejne klasat qe i duhen per tu diplomuar ne shkollen e vendit nga vijne, por qe klasat i marrin ne Tirane per arsye se deshirojne te jetojne nje experience te re ne Shqiperi? Programe te tilla nese nuk jane hapur per mendimin tim duhet te hapen sesbene; plus programe te tjera qe jane te dobishme per studentat dhe vete universitetin.

i/e regjistruar Maska e Alti Elezi
    Anëtarësuar
    04-04-2010
    Postime
    794
    Universitet Shteterore ne Albania-n tone.
    Jepet mesim........
    -nuk mbahen me Dispenca,studentet nga kafet jane bere me zgjuar.
    -Rektoret,Dekanet,Pedagoget,shkojne kur tu teket te japin Mesim.
    -Njohurite zhvillohen neper kafene.
    -Dhe po te jesh ngeles,mjaftojne 2.000 Euro dhe je ne krye te klasifikimit.
    -Per cdo provim minimumi 100 Euro.
    ....ect

Universitetet Private
    Emra te medhenj,Europian,American,Londinez,Teveqelez,dhe cdo figure e njohur shqiptare e ngritur nga varri dhe dhene emri nje universiteti Privat
    Struktura e nje Universiteti Privat....llogari e thjeshte
    -50.000/150.000 euro per dhenie leje per Universitet Privat Ministrit.
    -Ambjente me qira,nga 15.000-20.000 euro ne muaj.
    -Mjaftojne 4-6 pedagoge per te dhene secili nga 2-4 ore ne dite mesim ne klasa te ndryshme,dhe dege te ndryshme,rroga mujore nga 600-1.500 euro ne muaj.
    -200 studente X nga 2.000/3.000 euro per sezon=400.000/600.000 euro per sezon(9 muaj)
    -NE FUND.......fitimi Kolosal.......
    -NJOHURI ZZZEEERRRROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO.
    Rrofshin studentet e rrinj qe do te mbarojne juridikun e do te behen mjeke.

sylar Maska e Jackie
    Anëtarësuar
    21-10-2010
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    539
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Te besh shkollen e larte ne Tirane, a konvertohet/njihet diploma ne barazim me universitete e tjera ne Gjermani, Itali, Angli, France etj? Po pyes meqe se di, nese pergjigja eshte Po atehere kam faj une...por nqs pergjigja eshte Jo atehere duhet ti sjellim shkollat ne te njejtin nivel si shtetet me te mira ne Evrope. A eshte njesoj te kesh diplome e te njejtes dege por te marre ne Tirane ne krahasim me ne London, dmth cila diplome ka me teper peshe kur kerkon pune..........
    Sa studenta nga Evropa vijne ne Tirane per nje simester apo nje vit shkolle si "Exchange student" (studenta shkembimi) edhe bejne klasat qe i duhen per tu diplomuar ne shkollen e vendit nga vijne, por qe klasat i marrin ne Tirane per arsye se deshirojne te jetojne nje experience te re ne Shqiperi? Programe te tilla nese nuk jane hapur per mendimin tim duhet te hapen sesbene; plus programe te tjera qe jane te dobishme per studentat dhe vete universitetin.

Doplomat nuk njifen. Hiq uni e new yorkut, por dhe ai me shume kushtezime. Diplomat e tjera spijne uje jashte. Pamvarsisht se kane i jete qe bejne gam gam per akreditime e derrci verrci.

ndersa student te huaj ka shume pak. zakonisht jane ata qe jetojne n'shqiperi dhe mbarojne shkollen ktu. Por qe t'kete exchange skom nigju.
    Against all odds..

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-10-2010
    Postime
    210
    po ata pedagoget e famshem Shqiptar u pushuan nga puna se nuk i lepinin sumen Salis,ata qe qe i lepin sumen Salis per tu ber pedagog e kan menen ke shalet e studenteve jo ke msimet,prandaj vaj vatani e mjer mileti per msus e pedagog e te ardhmen e Shqipnis...

Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Po, ne USA dhe Kanada njihen. Duhet te besh ate qe quhet konvertimi i diplomes (nuk ka shume qe ndihmova dike per ta bere). Bejne perjashtim mjekesia, avokatia, dentistria, por keto nuk jane vetem per Shqiperine, por per te gjitha vendet e botes. Edhe ne bote niveli i shkollave nuk eshte i njejte, ka shkolla elite dhe te tjera.
    Ne cdo vend te botes nuk te vjen profesori te ndjek, po deshe meso, po deshe jo. Kur mbaron shkollen cdo njeri eshte pergjegjes per veten e tij dhe punen qe mund te gjej. Nuk ta gjen as shkolla e as shteti.
    Po keshtu ne Shqiperi sektori privat ka primar bisnesin e tij, do kerkoj punen, duke bere keshtu nje perzgjedhje te atyre qe diplomohen...
    Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •