Close
Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 63
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Tek ky vend ku jemi rritur
    Ne njė djep te bėrė me dru
    Kemi lindur kemi vdekur
    Varret tona janė kėtu

Me kanose syrgjynose
    Me dergove s'di se ku
    E kemi ikur kemi ardhur
    Trojet tona janė kėtu
    M'a tymose m'a nxirose
    Ma plagose qiellin blu
    Jemi gdhire e jemi ngrysur
    yjet tona janė kėtu

Sa bajloze kėtu dergove
    Mbret e krajla me ushtri
    Por shqiptar me mbeti emri
    Edhe vendi Shqipėri

S'jam tribu s'jam tribu
    Ne kėto troje s'jam tribu
    Kam lindur ne kėtė toke
    Dhe do vdes kėtu

S'jam tribu s'jam tribu
    Ne k'to male mbi k'to gurė
    Kam lindur shqiptar
    Dhe do vdes kėshtu

Brez pas brezi hapur shkembin
    Me parmenden bėrė me dru
    Kemi mbjelle e kemi korrur
    Rrenjet tona janė kėtu

Morem drite nga faqe dielli
    Trullin tonė e bėtė me mur
    Shpendin e lirisė se qiellit
    Permbi gjak e bėtė flamur

S'jam tribu s'jam tribu
    Ne kėto troje s'jam tribu
    Kam lindur ne kėtė toke
    Dhe do vdes kėtu

S'jam tribu s'jam tribu
    Ne k'to male mbi k'to gurė
    Kam lindur shqiptar
    Dhe do vdes kėshtu

Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

i/e regjistruar Maska e dijetari
    Anėtarėsuar
    30-03-2009
    Postime
    1,189
    Citim Postuar mė parė nga Kryqi i Paqes Lexo Postimin
    Ku jane vlerat kombetare , ku eshte ndjenja nacionaliste ne kete nderthurje.Mua me duket se te dy kane gjetur njeri-tjetrin ndonese nuk kane asnje kufi nderlidhes.
    Me falni po a ka me moral per tu ndjere nacionlist pas kesaj?

Z. Anesti pershendetje prej meje!
    Ne pamje te pare shqetsimi juaj te jep idene e nje problemi aktual qe ka perfshire gjithe trojet shqiptare jashte dhe me pak brenda kufijve tane. nese dikush e lexon me vemendje shqetsimin tuaj do te shohe se ky i kalon kufijte e nje shqetesimi dhe arrin deri ne kufijte e nje gangrene qe ngadale po perhapet duke i prishur gjymtyret kombit shqiptar. En' simfonia me ato qe shqetesoheni dua te permend edhe dicka tjeter qe ndoshta do te ndihmoje bashkeatdhetaret te kuptojne me mire rrezikun.
    duhet te dallojme mire shqiptaret e vertete nga shqipfolesit, nese bejme kete do te jemi ne gjendje ta luftojme me lehte gangrenen arabe extremiste. Nuk duhet t'i fusim ne nje thes myslimanet, eshte paranoje po e beme kete, pasi shqiptaret myslimane jane 100% ndryshe nga keto vemje Lindore me bisht.
    Demaskimi, kundershtimi qendresa dhe lufta ndaj ketyre fundurinave eshte nje detyre patriotike e cdo shqiptari te vertete, perfshi kristiane e muhamedane, mendoj. statistikisht numri me i madh i ketyre extremisteve vijne nga pakicat turke dhe nje pjese nga ata qe kane shitur besen shqiptare tek kultura arabe. Shkallimi(shkollimi) i tyre nuk eshte vetem nje inxheksion arab per gangrenizuar Shqiperine per ta bere nje pisllek lindor ne mes te drites dhe pastertise europiano-perendimore. le te bashkohemi te gjithe per t'i ndalur. Megjithese rruga me e lehte dhe e sigurt eshte kristianizimi i gjithe kombit me deshire perseri cdokush ka te drejte te ruaj fene e tij por me kusht mbrojtjen e kombit tone fisnik.
    Me bekimin e Zotit do ta arrijme nje Shqiperi europiane-perendimore dhe pse jo kristiane si dikur para dyndjeve mongole.
    Amin!

qfar pastertije euro perendimore sheh ti ne evrop apo te anesti,a ndoshta po i mbyll syt me qellim se qka po ndoll ne pasterti evro perendimore lol,a pasterti ti e konsideron thunim qe bejn evropjanet ndaj vajzave te vata dhe krijojn femi a?

A pasterti po e zen ti rrastet kur nje 25 vjeqar keqtrajton femite te moshes jo madhore a? ku je ti tu jetu ne qjella?apo mbi veteveten lol.
    [COLOR="Blue"][/COLO

Duart e plakes, jan duar te arta.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Cfar ndryshimi ka mes te nje shqiptari qe silet si arab dhe te nje arabi qe ka fituar shtetesine shqiptare?Te dy ulen kembekryq, hane me duar dhe me sofer mbi tecilen ka nje ene te perbashket per tu ushqyer.Te dy shkojne ne xhami disa here ne dite dhe per me teper ,arbi eshte dhe shembull.
    Te dy i shikon me byythe perpjete e nga byytha nuk mund ti dallosh se kush eshte njeri e kush eshte tjetri.Te dy mbajne pantallona te shkurtra dhe mjeker.
    Te dy mbajne kuran ne makine qe ti ruaj nga fatkeqsite.
    Te dy kane te drejte te martohen me vajzat muslimane dhe te urrejne ato te krishterat shqiptare.
    Te dy i trajtojne grate ne menyre mizore.Te dy urrejne nje lloj, jo besimtaret apo besimet e tjera, te kombit te vet.Te dy urrejne demokracite liberale, te dy marrin avdes te veshur me nallane.
    Te dy kane te njetiin qendrim per SHBA-te dhe vendet perendimore.Te dy bejne tifozllek per sportet e vendeve islamike, mund te vriten dhe te bejne sherre per to.Te dy urrejne alkoolin, veren, muziken, fotografine etj.Te dy ferkojne duart kur kamikazet shkatojne drama ne popullsine e krishtere.Te dy dashurojne armen dhe e quajne ate identitet.Te dy e urrejne punen dhe preferojne para te ardhuna nga qielli (dhurata islamikesh).Te dy kercejne dhe kendojne llahi, te dy te bejne te luash ne byythe.etj etje.....

Kam vene re nje ndryshim.Ndersa ne duar mbajne flamur te ndryshem kombetar, per carcaf perdorin te njetin flamur arab.
    Ku jane vlerat kombetare , ku eshte ndjenja nacionaliste ne kete nderthurje.Mua me duket se te dy kane gjetur njeri-tjetrin ndonese nuk kane asnje kufi nderlidhes.
    Sa i perket temes pajtohem se ashtu eshte (fatkeqesisht), ka te drejte ne 90% te thenieve, dhe qe te dy rastet bejne keq.

Ndersa sa i perket percarjes dhe diskriminit qe ben (shqiptare te Kosoves -shqiptare te Shqiperise), distancohem plotesisht, 'and I suggest you to do the same'.

Citim Postuar mė parė nga dijetari Lexo Postimin
    qfar pastertije euro perendimore sheh ti ne evrop apo te anesti,a ndoshta po i mbyll syt me qellim se qka po ndoll ne pasterti evro perendimore lol,a pasterti ti e konsideron thunim qe bejn evropjanet ndaj vajzave te vata dhe krijojn femi a?

A pasterti po e zen ti rrastet kur nje 25 vjeqar keqtrajton femite te moshes jo madhore a? ku je ti tu jetu ne qjella?apo mbi veteveten lol.
    Mos te kapemi tek rastet spontane, keto ekzistojne, ne duhet te shohim te pergjitheshmen. Te jemi te sinqerte. Shqiperine e duam europiane do te thote te drejta te barabarta dhe progres i gjithanshem nese u bera i qarte.
    FLM!
    Paqe!

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Sa i perket temes pajtohem se ashtu eshte (fatkeqesisht), ka te drejte ne 90% te thenieve, dhe qe te dy rastet bejne keq.

Ndersa sa i perket percarjes dhe diskriminit qe ben (shqiptare te Kosoves -shqiptare te Shqiperise), distancohem plotesisht, 'and I suggest you to do the same'.
    Ku e pe ti qe kam permende shqiptaret e kosoves ketu?Ne kete shkrim kam thene se arabi ka shtetesi shqiptare, pra flitet per shqiptaret e shqipnise.Megjithate, kur flitet per ceshtje te religionit nuk ka ndasi por perfshihet i tere kombi.Une shpesh e perdor ndasine mes kosovareve dhe shqiptareve te vendit ame, pasi nuk kane nje problematike te perbashket.Ne takohemi sot pas shekujsh.Ato nen inercine e problematikes serbo - shqiptare dhe ne me inercine e luftes se kasave te diktatures shqiptaro -shqiptare.Qe te dy nuk duhet ti imponojne njeri tjetrit problematiken e vet.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

Cfar ndryshimi ka mes te nje shqiptari qe silet si arab dhe te nje arabi qe ka fituar shtetesine shqiptare?Te dy ulen kembekryq, hane me duar dhe me sofer mbi tecilen ka nje ene te perbashket per tu ushqyer.Te dy shkojne ne xhami disa here ne dite dhe per me teper ,arbi eshte dhe shembull.
    Te dy i shikon me byythe perpjete e nga byytha nuk mund ti dallosh se kush eshte njeri e kush eshte tjetri.Te dy mbajne pantallona te shkurtra dhe mjeker.
    Te dy mbajne kuran ne makine qe ti ruaj nga fatkeqsite.
    Te dy kane te drejte te martohen me vajzat muslimane dhe te urrejne ato te krishterat shqiptare.
    Te dy i trajtojne grate ne menyre mizore.Te dy urrejne nje lloj, jo besimtaret apo besimet e tjera, te kombit te vet.Te dy urrejne demokracite liberale, te dy marrin avdes te veshur me nallane.
    Te dy kane te njetiin qendrim per SHBA-te dhe vendet perendimore.Te dy bejne tifozllek per sportet e vendeve islamike, mund te vriten dhe te bejne sherre per to.Te dy urrejne alkoolin, veren, muziken, fotografine etj.Te dy ferkojne duart kur kamikazet shkatojne drama ne popullsine e krishtere.Te dy dashurojne armen dhe e quajne ate identitet.Te dy e urrejne punen dhe preferojne para te ardhuna nga qielli (dhurata islamikesh).Te dy kercejne dhe kendojne llahi, te dy te bejne te luash ne byythe.etj etje.....

Kam vene re nje ndryshim.Ndersa ne duar mbajne flamur te ndryshem kombetar, per carcaf perdorin te njetin flamur arab.
    Shume turpi te ken keta shqiptari myslimani se na turperoi neve gjithe shqiptari verteti, na nxorri boja. Keta nuk jani nacionalisti po jani arabi

i/e regjistruar Maska e king of queens
    Anėtarėsuar
    10-07-2009
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    179
    Ke te drejte se ti je nga ato qe jane pare me pasqyre te kombinatit palapala,e cila te jepte imazhin e njeriut te ri me tipare komuniste.Faleminderit shume per repliken shoku komunist.Me keto tipare ti jovetem qe sje i barabarte sic thua , por je me i miri ne bote.A nuk thoshte baca Enver keshtu?
    Wow!!! Ti paske probleme serioze ore zoteri.
    Ne fillim me bere "musliman" e tani me bere "komunist".
    Ti qenke katandisur me te vertete per te te ardhur keq.

i/e regjistruar Maska e king of queens
    Anėtarėsuar
    10-07-2009
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    179
    Citim Postuar mė parė nga Qyfyre Lexo Postimin
    Shume turpi te ken keta shqiptari myslimani se na turperoi neve gjithe shqiptari verteti, na nxorri boja. Keta nuk jani nacionalisti po jani arabi
    Nuk e kupetoj kete pikpamjen tuaj.
    Mire. Ndoshta ata qe sillen si arabe nuk qenkan nacionaliste, po pse ata te tjeret qe sillen si gjermane, amerikane apo italiane (duke futur edhe vehten time brenda dhe mendoj se edhe ty) qenkan me shume nacionaliste?

Ne nuk po vishemi si te paret tane, por si italianet e gjermanet. Te veshesh Armani e Ralph Lauren tregon se je shqiptar? JO. As te vishesh si vishen ata. Pra jemi te gjithe ne te njejtin thes.
    Nuk e kemi shpikur ne menyren e te ngrenit me thike e me pirun. E kemi marre nga dikush tjeter.

Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar mė parė nga king of queens Lexo Postimin
    Nuk e kupetoj kete pikpamjen tuaj.
    Mire. Ndoshta ata qe sillen si arabe nuk qenkan nacionaliste, po pse ata te tjeret qe sillen si gjermane, amerikane apo italiane (duke futur edhe vehten time brenda dhe mendoj se edhe ty) qenkan me shume nacionaliste?

Ne nuk po vishemi si te paret tane, por si italianet e gjermanet. Te veshesh Armani e Ralph Lauren tregon se je shqiptar? JO. As te vishesh si vishen ata. Pra jemi te gjithe ne te njejtin thes.
    Nuk e kemi shpikur ne menyren e te ngrenit me thike e me pirun. E kemi marre nga dikush tjeter.
    Ja kjo qe shkruan ti verteton se nuk ke puptuar qe popujt ndrushojne dhe nga standartet e edukimit shpiretore.Ceshtja nuk eshte se ti ne paraqitjen e jashteme dukesh si kushdo ose me i mire se ato qe has ne rruge, as ne sjelljen tende qe mund te jete e imponuar ose false, as me nivelin tekniko profesional, por me menyren se si reagon ti ndaj nje ngacmimi te jashtem, si reagon ti ndaj nje fatkeqesie, sa humanitar je, si reagon ti ndaj ngjarjeve nderkombetare sesancionale, si reago ti ndaj nje keqbersi,si reagon ti ndaj nje gjendje falimenti te bisnesit apo te ekonomise familjare, sireagon ti ne nje ambjent interesant ku nuk te sheh njeri,cili eshte koncepti yt ndaj armes,ndaj hakmarrjes,ndaj martesave me dashuri, por dhe cili eshte reagimi yt ndaj fyerjes, e mjaft e mjaft shembuj te tjere per te cilat jo cdo kulture sillet njelloj.Prandaj te solla dhe shembullin e pasqyres , pasi ti kurre nuk mund te gjykosh veten, pasi ti e ke pranuar ate.Ato qe gjykojne veten jane elemente elitare , jane superiore ne shoqeri dhe ato shikojne dhe analizojne shoqerine ne te cilen bejne pjese dhe kane aftesi te japin dhe ide.Populli sillet ashtu sic eshte, gabon ,denohet, rrezohet , ngrihet, ndyhet e lahet, etj.Elita eshte ajo qe percakton.Te gjitha shkrimet e mija mbeshteten ne eliten e sotme dhe ate te patrioteve tane.Une jam popull si ty nuk prodhoj por kam aftesi te pranoj ndryshesen pra evolimin me imponim dhe jo gradual natyrore.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    511
    Citim Postuar mė parė nga Kryqi i Paqes Lexo Postimin
    Mos te kapemi tek rastet spontane, keto ekzistojne, ne duhet te shohim te pergjitheshmen. Te jemi te sinqerte. Shqiperine e duam europiane do te thote te drejta te barabarta dhe progres i gjithanshem nese u bera i qarte.
    FLM!
    Mire po, t'i nuk don ta besh Shqiperin europiane.
    Ne Europe per muslimanet ka shume toleranc, ndersa ne Shqiperi-Kosove po e bejn te kunderten. A shkohet keshtu ne Eu ??

Faqja 3 prej 7 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •