Close

Rezultati i Sondazhit: Cfare mendoni rreth denimit me vdekje?

Votues
92. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Jam pro.

51 55.43%
  • Jam kundra.

33 35.87%
  • Jam i pavendosur.

8 8.70%
Faqja 11 prej 12 FillimFillim ... 9101112 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 116
    Perjashtuar Maska e Deni_Boy
    Anėtarėsuar
    19-10-2005
    Vendndodhja
    Milano
    Postime
    2,322
    Jam PRO...!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-07-2011
    Postime
    30
    Ne rast te cnderimit sexual te femijeve,jam PER DENIM ME VDEKJE.

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anėtarėsuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar mė parė nga davidd Lexo Postimin
    kunder denimit me vdekje, per arsyeje se sjemi ne ata qe i japim jet njerezeve. ai/ajo fuqi qe ja ka dhen, tja marrin kur ti vij dita
    Ne raste se nuk jemi ata qe i japim jete njeresve ,atehere njeresit nuk duhen ase te jene qe marrin jeten e njeresve.

Denimi me vdekje duhet te jete simbas kategorise se krimit .

Dash...me kembore Maska e Toro
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Pro denimit me vdekje vetem per ata qe kane vrare me qellim dike tjeter.
    "Who is John Galt?"

Dash...me kembore Maska e Toro
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Jam ne medyshje, por akoma per kundra.
    Arsyeja kryesore: Nese vret shteti, vrasja behet pjese e zakonshme e shoqerise. Ulet ndjenja natyrore qe ka njeriu kunder vrasjes nje shkalle me poshte.
    Shteti eshte i autorizuar nga shoqeria te kete monopol mbi dhunen (dhe ne disa raste ne shtete ku lejohet denimi me vdekje te kete gjithashtu mbi jeten e disa individeve te cilet kane marre jete njerezish).
    Ne nje shoqeri te civilizuar ku parimi kryesor per te gjithe eshte se jeta e cdo njeriu eshte e shenjte, kur dikush i merr jeten nje personi tjeter, ai ne momentin qe kryen vrasjen, jep doreheqjen nga ky parim dhe i jep te drejten shoqerise (shtetit) qe ta gjykoje sipas parimit qe ai zgjodhi vete.
    Ne kete menyre denimi me vdekje nuk eshte vrasje, pra vrasja nuk eshte pjese e zakonshme e shoqerise, por thjesht reagim ndaj krimit me sublim (marrjes se jetes se nje njeriu).
    "Who is John Galt?"

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Toro Lexo Postimin
    Shteti eshte i autorizuar nga shoqeria te kete monopol mbi dhunen (dhe ne disa raste ne shtete ku lejohet denimi me vdekje te kete gjithashtu mbi jeten e disa individeve te cilet kane marre jete njerezish).
    As nuk e mohova kete.
    As nuk perjashton kjo mendimin qe thashe.
    Nese mendon ndryshe, trego ku e thashe gjegjesisht si e perjashton.

Ne nje shoqeri te civilizuar ku parimi kryesor per te gjithe eshte se jeta e cdo njeriu eshte e shenjte, kur dikush i merr jeten nje personi tjeter, ai ne momentin qe kryen vrasjen, jep doreheqjen nga ky parim dhe i jep te drejten shoqerise (shtetit) qe ta gjykoje sipas parimit qe ai zgjodhi vete.
    As kete nuk do e kisha mohuar. Sepse kjo me jep te drejte mua. Nese jeta eshte vlera me e larte, duhet te jete e cmuar dhe mbrojtur ne formen me te larte. Forma me e larte e cmuarjes dhe mbrojtes do ishte qe as shteti te mos guxoje te merr jeten dhe qe jeta te jete vlere e padisponueshme edhe per vete "poseduesin" e kesaj vlere (pra edhe nese ti me thua te te vras, te denohem, nese te vras).

Vec rastet e gjendjeve te jashtezakonshme shoqerore do i kisha perjashtuar nga keto parime. P.sh. gjendje lufte apo katastrofave tjera kombetare.

Ne kete menyre denimi me vdekje nuk eshte vrasje, pra vrasja nuk eshte pjese e zakonshme e shoqerise, por thjesht reagim ndaj krimit me sublim (marrjes se jetes se nje njeriu).
    Vrasja per te qene vrasje kerkon:
    1. Mbytjen e nje personi.
    2. Me qellim.
    3. Pa justifikim (si vetembrojtja).

Jo me shume.
    Keto kriterie do i permbushte edhe shteti kur vret.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-07-2011
    Vendndodhja
    \
    Postime
    15
    Kunder denimit me vdekje.

B@NeS@XhIe Maska e B@Ne
    Anėtarėsuar
    04-01-2010
    Vendndodhja
    .............
    Postime
    4,338
    Jam PRO , gjithashtu te vihet ne shtet e tjera

i/e regjistruar Maska e Vidasusi
    Anėtarėsuar
    11-11-2010
    Vendndodhja
    Atje diku...
    Postime
    273
    Kam qene dikur shumė kundėr, por pasi kam dėgjuar pėr raste ē'njerzore qė kanė kryer disa kriminel, atėherė kam ndryshuar mendimin. Bile ndonjėherė vetėm vdekja nuk ėshtė denimi i duhur. Ndoshta duhet mė shumė.

Ta shohim njėherė se ku ėshtė drejtėsia pėr njė vrasės serial, dhunues fėmijėsh apo shembull konkret, monstrumin nga Austria, Fricel:
    Denohen me burg tė pėrjetėshm por aty:
    - Kanė tė drejtė tė dhomės sė tyre, nė tė shumtėn e rasteve me dritare dhe dritė natyrale,
    - Ushqim 3 herė nė ditė,
    - Njė herė nė ditė ajėr tė pastėr,
    - Mundėsi pėr tė pėrdorur bibliotekėn, salla sporti, rekreimi, TV, internet,
    - Vizita nga familjarė,
    - Mbrojtjen me ligj qė "mos ju mungoj as njė qime floku" nga policėt ose ndonjė organ tjetėr.

Dhe tani njeriu pyetet se "ku ėshtė denimi kėtu???".
    Sa efekt arrihet me njė dėnim tė tillė? Aspak!

Njė studim amerikan mbi dėnimet, titullohej "Ti kėthejm kamxhikėt".
    Pse? Sepse statistikat tregonin se SHBA-tė janė shteti me mė shumė tė burgosur nė botė, harxhime marrėmendėse pėr mirėmbajtjen e burgjeve dhe burgu jo qė kishte efekt pozitiv, por nė tė kundėrtėn, efekt negativ (sepse shumica mė e madhe e tė burgosurve pasi dilnin nga burgu vazhdonin me krimet e tyre, tani bile me aftėsi tė reja). Kėshtu qė studimi bėnte thirrje pėr sjellje tė njė mėnyre tė re tė dėnimit, qė do tė kishte efikasitet tė vėrtet.

i/e regjistruar Maska e vessa
    Anėtarėsuar
    16-12-2005
    Vendndodhja
    !!!
    Postime
    59
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Me vjen mire.
    Po u gezoshe krejt si une, kur mar pergjegje qe m'pelqen.
    e kuptushme

Faqja 11 prej 12 FillimFillim ... 9101112 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •