Close
Faqja 2 prej 32 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 320
    i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anëtarësuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857
    Nuk dua të futem thellë, por vetëm këtë po e them se, ne vetë, pa qenë të vetëdijshëm, po e kërkojmë sistemin e Xhaxhit Enver, dhe për mendimin tim, Urdhëro, sa më shpejt, bile, vetëm me një ndryshim të vogël_vetëm për Fetë/ Besimet Religjioze.Le të bëjë, kushdo qfardo të bëjë në shtëpin e tij, pa cenuar as minimumin e të drejtave të njeriut.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Jack Watson Lexo Postimin
    Kjo për në Shqipëri, kshuqë shkrefu lol.

Shumë mirë që rregullohen këto gjerëa me ligj, shkolla është laike, as kryq, as shami.
    dyshoj se se do te sbatohet ky ligj si ne france ( me duket se i vetmi vend europian me kete ligj).
    dmth nuk besoj se nje student me kryq ne qafe nuk do lejohet te hyje ne shkolle. pra te vendoset "=" mes nje kryqi ne qafe dhe nje shamie.

po te zbatohet, ok. ligji eshte ligj dhe TE GJITHE duhet t'i perulen......
    Vasudhaiva Kutumbakam

Á Я † ι $ † Maska e Homer
    Anëtarësuar
    18-12-2008
    Vendndodhja
    Nιρρση
    Postime
    2,287
    Citim Postuar më parë nga ximi_abedini Lexo Postimin
    sdo myllet kurr sepse ende ka musliman qe jetojn ne kosov dhe kete sdo e lejojn kurr nese duhet do e pagujm edhe me jet por ne asnje menyr sdo lejojm te behet kosova si kina dhe koreja e veriut
    Sa specimene te çuditeshme mba i komunitet ktu ne forum, spo thom cili asht. lol

Ça thu o kertodh?! Per i shami do leni jeten lol

Citim Postuar më parë nga TiaraT Lexo Postimin
    Po sikur vajza juaj mos e doje shamine?
    Do e paguj me dru .. kshu me jet desha me than, se druni asht luks per kta lloj individsh lol

Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    dyshoj se se do te sbatohet ky ligj si ne france ( me duket se i vetmi vend europian me kete ligj).
    dmth nuk besoj se nje student me kryq ne qafe nuk do lejohet te hyje ne shkolle. pra te vendoset "=" mes nje kryqi ne qafe dhe nje shamie.

po te zbatohet, ok. ligji eshte ligj dhe TE GJITHE duhet t'i perulen......
    Nji kryq i madh i zbulum nuk lejohet, jo nji i vogel nen bluz. Pra shenja te dukshme fetare, si shami, kippa per çifut ose kryq xxl lol
    D'Oh!

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga Homer Lexo Postimin
    Nji kryq i madh i zbulum nuk lejohet, jo nji i vogel nen bluz. Pra shenja te dukshme fetare, si shami, kippa per çifut ose kryq xxl lol
    nuk ka lidhje xxl apo xxs.
    madhesia eshte dicka relative.
    cfare eshte xxl per ty, per dike mund te jete super i vogel.
    qeshtja qendron aty ku e permende edhe vete:
    "i dukshem apo jo......"

sdq mbetet fakti qe vendet e europes (pervec frances), amerika e kanadaja nuk e kane nje ligj te tille.
    ne do u japim mend me sa duket...
    si shtet, nuk jemi te zote as te veshim breket tona pa te tjeret, e tani u beme te shpikim gjera te reja para tyre...

sdq nese ligji aprovohet, duhet te zbatohet nga te gjithe... per kete nuk ka pike dyshimi.
    Vasudhaiva Kutumbakam

ღ Ƴℓℓëʓ ღ Maska e RiGerta
    Anëtarësuar
    01-11-2010
    Vendndodhja
    Perendim
    Postime
    946
    Shkollat publike duhet te mbeten Laike. Perfshi ketu ndalimin e cdo simbolike fetare.
    Mɛ мιяɛ тɛ ʝɛм иɛ ɛяяɛƨιяɛ ɛ тɛ и∂ʝɛʝ αяσмɛи ɛ ∂яιтɛƨ, ƨɛƨα тɛ ʝɛм иɛ ∂яιтɛ ɛ тɛ мσƨ ɛ ƨнσн ғαяɛ✿⊱╮

Te pakten per studimet parauniversitare jam dakord edhe une! Kam qene gjithmone e mendimit qe ne shkolle nuk duhet ekzagjeruar me asgje... eshte nje istitucion publik dhe ne te marrin pjese femije - studente te feve te ndryshme. Po te lejohet te bejne cte duan, qysh ne ate moshe do filloj percarja mes tyre... ndryshe nga c'mesohet ne shkolle qe duhet te ndihmojme njeri tjetrin pa marre parasysh asnje faktor. Nje vajze myslimane qe mban shami, nuk mund te frekuentohet me vajzat e tjera te shkolles qe nuk e mbajne ate e duke menduar qe ne shqiperi nuk jane aq te shumta vajzat qe mbajne shami, i bie qe te jene pak te "menjanuara" nga shoqeria.
    Ose djemt 15-16 vjecare te shkojne me mjeker ne shkolle, ose nje i krishter qe mban nje kryq te madh ne qafe etje, jane kunder etikes se shkolles ku pamja e jashtme dhe veshja e studentit kane shume rendesi.
    Ndaj, per mendimin tim eshte nje ligj i mire per ambjentet shkollore

La vita non si spiega, si VIVE!

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar më parë nga kleadoni Lexo Postimin
    Te pakten per studimet parauniversitare jam dakord edhe une! Kam qene gjithmone e mendimit qe ne shkolle nuk duhet ekzagjeruar me asgje... eshte nje istitucion publik dhe ne te marrin pjese femije - studente te feve te ndryshme. Po te lejohet te bejne cte duan, qysh ne ate moshe do filloj percarja mes tyre... ndryshe nga c'mesohet ne shkolle qe duhet te ndihmojme njeri tjetrin pa marre parasysh asnje faktor. Nje vajze myslimane qe mban shami, nuk mund te frekuentohet me vajzat e tjera te shkolles qe nuk e mbajne ate e duke menduar qe ne shqiperi nuk jane aq te shumta vajzat qe mbajne shami, i bie qe te jene pak te "menjanuara" nga shoqeria.
    Ose djemt 15-16 vjecare te shkojne me mjeker ne shkolle, ose nje i krishter qe mban nje kryq te madh ne qafe etje, jane kunder etikes se shkolles ku pamja e jashtme dhe veshja e studentit kane shume rendesi.
    Ndaj, per mendimin tim eshte nje ligj i mire per ambjentet shkollore
    cfar do te thuash kur thekson se
    [QUOTE][ose nje i krishter qe mban nje kryq te madh ne qafe etje,/QUOTE]
    a mos do te thuash qe te krishteret mund te mbajne nje kryq te vogel>>??

nje dicka doja te shtoja per me vndimin M.A.SH.ne lidhje me ndalimin e simboleve fetare!!
    te pakten ketu ku une jetoj ne Angli,femijet nuk i persekuton njeri madje nuk ka asnje ligje qe te i ndaloje per mbajtjen ose jo te simboleve fetare ne shkolla as ne cikel te ulet as ate te mesem ,as ne universitete!!
    gjithe ajo cfare ju ndalohet femijve neper shkolla,perjashto universitetet,eshte se nuk u lejohet qe te shkojn ne shkolle pa uniforme,ose then ndryshe nuk i lejon njeri qe te hyjn ne klase me shale ap gjoks te zbuluar!!kete do ishte mire qe MASH te shikonte me ligje!!

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga kleadoni Lexo Postimin
    Ose djemt 15-16 vjecare te shkojne me mjeker ne shkolle,
    me fal kleadoni, por tani edhe te ndalosh mjekrren me duket kulmi i marrezise...
    dikush e mbane mjekren per pune feje, dikush per pune mode e dikush se eshte dembel te rruhet...

si e ben ndryshimin mes ketyre tre kategorive??? ky eshte kthim ne te kaluaren, kur meshkujt nuk lejohej te rrisnin floket...

pastaj desha te te pyes (meqe kam vene re qe ne shumicen e rasteve kam te njejtin mendim me ty), si ka mundesi qe vendet e tjera nuk e bejne nje ligj te tille???
    kjo me cudit mua. aq te mencur u beme per 20 vite demokraci, sa t'i japim mend europes e amerikes???

e di ti se ne itali (po te citoj vendin ku jeton) nje murgeshe mund te jape mesim ne shkolle publike???

une jam i pari qe eshte pro laicitetit te shtetit, sepse vetem shteti laik lejon nje demokraci te mirefillte.
    por laiciteti i shtetit eshte dicka, dhe mos lejimi i popullit qe te shfaqe besimin qe deshiron eshte dicka tjeter.

nje ndalim i tille, bie me shume ndesh me parimin e demokracise, se sa perkrah laicitetin e shtetit...
    Vasudhaiva Kutumbakam

Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Citim Postuar më parë nga RiGerta Lexo Postimin
    Shkollat publike duhet te mbeten Laike. Perfshi ketu ndalimin e cdo simbolike fetare.
    jo se ne gjermani e angli nuk jane laike... pfff
    Vasudhaiva Kutumbakam

[QUOTE=BEHARI;2948762]cfar do te thuash kur thekson se
    [ose nje i krishter qe mban nje kryq te madh ne qafe etje,/QUOTE]
    a mos do te thuash qe te krishteret mund te mbajne nje kryq te vogel>>??

nje dicka doja te shtoja per me vndimin M.A.SH.ne lidhje me ndalimin e simboleve fetare!!
    te pakten ketu ku une jetoj ne Angli,femijet nuk i persekuton njeri madje nuk ka asnje ligje qe te i ndaloje per mbajtjen ose jo te simboleve fetare ne shkolla as ne cikel te ulet as ate te mesem ,as ne universitete!!
    gjithe ajo cfare ju ndalohet femijve neper shkolla,perjashto universitetet,eshte se nuk u lejohet qe te shkojn ne shkolle pa uniforme,ose then ndryshe nuk i lejon njeri qe te hyjn ne klase me shale ap gjoks te zbuluar!!kete do ishte mire qe MASH te shikonte me ligje!!
    Ta shpjegoj une E kisha ne kuptimin qe nese nje i krishtere do te mbaj kryqin ne qafe, le ta mbuloj ate gjate oreve qe eshte ne shkolle, dmth ta mbaj poshte bluzes (gje qe fare mire mund ta bej) nderkohe qe nje vazje qe mban shami, nuk ka si ta mbuloj... shamia o mbahet o nuk mbahet.

Shkollat qe nuk lejojne te hyhet ne klase me shale apo gjoks te zbuluar jane perfekte ne kete aspekt. Sic e shkrova edhe me lart, per mua shkolla eshte istitucioni publik ne te cilin aspketi i jashtem dhe veshja jane kryesoret. Nese ne Shqiperi nuk duan te mbajne uniforma, te mos lejohen vajzat e "pa veshura" e as ato qe me bejne 1 kile tualet. MASH do bente shume shume mire po te nxirrte dhe nje ligj per kete...

La vita non si spiega, si VIVE!

Faqja 2 prej 32 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •