Do t“i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.
"Para pak ditėsh, zvkryeministri hajredin Kuqi ishte nė Skenderaj dhe e la njė mesazh tė keq. U tha drenicasve: Nga Aviano e kėndej vota juaj tė jetė 100 pėr qind pėt PDK."
"Projekti 21" nuk i bėn reklamė vetes, afirmon tė tjerėt!
Po e panjohura ai jam. Nuk mė dhemb aty, pėrkundrazi kam dėshirė kur fiton Drenica dhe Drenica do tė fitojė, por jo kėshtu.
Unė jam i vetmi qė nė avatarin tim e them hapur se jam drenicak dhe asnjėherė nuk e kam mohuar se jam drenicak dhe as do ta mohoj.
Shikoji pak mė lart fotot qė i ka bėrė miku Halil Xani.
Bisedo pak me popullin dhe tė tregojnė sa janė tė kėnaqur me kėtė politkė qė po udhėhiqet. Mua nuk mė pėlqejnė lokalizmat e krahinarizmat dhe kosoava nuk pėrfaqėsohet as barazohet as me Drenicėn, as me Decanin, as me Llapin. Kosova ėshtė mė e madhe se gjithė kėto.
Gjesti i sontėm i kryetarit tė kėsaj paritie ka qenė kaq i ulėt sa njeriu vėrtet dyshon: ka qenė i dehur, apo ėshtė i cmendur.
Fundja cfarė fitoreje i thonė? Hajde po fituaka 30, 31, 32 %. A mund tė krijojė qeveri me njė parti? Jo. I duhen sė pakut tri parti tjera.
Plus cilado parti qė ta marrė pushtetin e ka shumė keq, se Kosova do tė pėsojė kolaps. Si do tė pėrmbushen premtimet qė ka dhėnė. Bile, partitė vetė duhet tė thonė: vazhdoni ju, se nuk i adalim gjendjes qė keni krijuar. Vetė e keni krijuar kėtė situatė, vetė dilni prej saj!
Me sa duket vėrtet i paska fituar zgjedhjet PDK-ja, por kjo nuk thotė asgjė se kush do tė qeveris vendin nė tė ardhmen, pse e mendoj kėtė, secili qė njeh sadopak politiken e Kosovės kėto kohėt e fundit do tė ketė tė njėjtin mendim.
Jo rasisht AAK ka edhe pėrkrahjen e asaj listės sė Rugovės, vetėm me njė koalicion paszgjedhor tė LDK dhe AAK pa e futur kėtu Vetvendosjen, e formojnė qeverinė e ardhshme, mirėpo shumė qartė shihet se LDK-AAK-Vetvendosje do tė bashkohen nėse nuk mendoj gabim.
Sui generis
Pėr kuriozitet po ta them njė tė vėrtetė. Kur kam qenė vjet nė Kosovė jam deklauar se nuk do tė merrem me dy cėshtje: me politikė dhe me fe dhe kam kaluar mirė. Por a mund tė rrinė dy shqiptarė pa folur pėr politikė. Natyrisht me njerėz tė zgjedhur kam folur dhe disa nga mendimet qė i thosha unė, ata mė thoshin: "Aman, me ne fole me tjetėr kėnd mos e fol se u ba ma zi se nė kohė tė shkaut. Po pate kėso mendimesh tė shkon edhe koka. Kėtu ka vetėm njė "tė vėrtetė" dhe ajo ėshtė PDK".
Rėndesia e njė personi nuk vlerėsohet nga hapėsira qė zė, por nga boshlleku qė le kur nuk ėshtė mė.
Krijoni Kontakt