Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 27
    EPIROT Maska e EDLIN
    Anëtarësuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bëhen qinglat
    Postime
    1,527
    Bravo Nesti edhe vete Albo ta ka zili..
    Epiri është dhe do të mbetet gjithmonë shqiptar ashtu si e krijoi natyra dhe historia - A. Frasheri

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-12-2005
    Postime
    538
    [QUOTE=Anesti_55;2948428][QUOTE=djaliepirotas;2947579]
    Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin

Anesti o djale, po e nis nga fundi qe te vi tek fillimi.
    Bashkimin kombetar une te pakten e kuptoj keshtu :
    1. Ashtu sic e donin Rilindasit tane ( lexo Naimin, lexo Pashko Vasen etj )
    1a- Kur flisnin rilindasit, bejleret mbaheshin per turq e keshtu nuk ja veshellenin as Naimit e as Pashkos, as Viqelharxhit. Populli jo vetem qe ishte injorant por dhe i nenshtruar nga keto bejlere.
    2. Ashtu sic e donin Nacionalistat shqiptar
    2b-Nacionalistet shqiptare kryesisht ishin ato qe kishin prona dhe keto pronare ishin turq, ose isalmiko shqiptare.Ndjanja nacionaliste nder to buronte nga interesi pronesise.Te krishteret kane qene patriote, dhe nacionalizmin e inetrpertonin si nje buqet te vlerave shpirterore dhe kulturore qe i visheshin rraces se tyre arbenore.
    3. Ashtu sic nuk e donin komunistat shqiptar
    3-c Komunistet ishin te pa breket tek te cilet ndjenja nacionaliste buron nga histeria per ruajte pushtetin e dhunes.Megjithate komunistet kurre nuk jane shprehur se nuk deshironin shqiperine e madhe, por ato nuk ishin budallenj, e dinin mire se sa e kishin jorganin.

4. Ashtu sic qe e shkruar ne projekt programin e oare te Partise Demokratike.
    Kete nuk e di por nuk perjashtohet te kete pase dhe orjentime te gabuara.5. Ashtu sic e duan shqiptaret e Malit te Zi, Camerise, Kosoves, Maqedonise
    4-d-Keto jane komunitete qe nuk kane aftesi te integrohen me kulturat e tjera per shkak te fese qe mbajne dhe shpresojne se do te ndjehen me mire duke ju aneksuar sinonimit te tyre ne vendin ame.
    6. Ashtu sic e duan shqiptaret e vertete.
    6e- shqiptare te vertete te pakten ketu ne forum kam pare pikerisht anestin -55 dhe ato qe jane ne sinkron me te.
    Anestiiiiiii
    Te gjitha do ti besoja. Por.. qe te jesh ti shqipetar sdo ta pranoja kurre.
    E tash...
    Ta marr vesh Forumi mbare
    Qe "Djaliepirotas"
    Nuk asht ma shqiptar.
    Hahahahahahaha
    Heeej
    Shqipëria është e Bukur
    Shqipëria është më e Madhe.....

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Jo te gjithe camet jane shqiptare, e ndoshta ty te kane zene me ndonje turqeli.Cami qe kishte prone te madhe ,e qe e dinte se ka qene i krishter, s'ka perse ta kishte problem per tu rikonvertu e per te gezuar ne paqe sebashku me te tjeret.Mos do te thuash se ishte nacionalist shqiptar?!Mos do me na bere dhe estrade?
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-12-2005
    Postime
    538
    Papu Anastas,
    Te rrofte mendja. Fajin se ke ti, e kemi ne qe gjejme kohe dhe meremi me ty. Ora jote ka mbet tash e 200 vjet dhe skupton asgje nga keto qe thuhen. Ti sje as shqiptar , as grek biles as vllah. Ti je tip bizantin qe na trazon mendjet here pas here dhe hidhesh perpjete sikur te shpon ndonje gje sa here degjon per Shqiperine dhe shqiptaret. Ti je nje specie arkaike qe dallon vetem dy gjendje tek ballkanasit: i krishter ose mysliman dhe thene ndryshe : grek apo turk.
    Ben mire te mos trazohesh fare ne keto ane. Rri me plaken ne shtepi dhe kalo ditet e pleqerise qe te kane mbetur.
    Heeej
    Shqipëria është e Bukur

I larguar Maska e Enkeleu
    Anëtarësuar
    07-12-2005
    Vendndodhja
    Prane detit i pa lare, prane drites i pa pare, prane sofres i pa ngrene, prane dijes i pa nxene...
    Postime
    4,298
    [QUOTE=Anesti_55;2948428][QUOTE=djaliepirotas;2947579]
    Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin

Anesti o djale, po e nis nga fundi qe te vi tek fillimi.
    Bashkimin kombetar une te pakten e kuptoj keshtu :
    1. Ashtu sic e donin Rilindasit tane ( lexo Naimin, lexo Pashko Vasen etj )
    1a- Kur flisnin rilindasit, bejleret mbaheshin per turq e keshtu nuk ja veshellenin as Naimit e as Pashkos, as Viqelharxhit. Populli jo vetem qe ishte injorant por dhe i nenshtruar nga keto bejlere.
    2. Ashtu sic e donin Nacionalistat shqiptar
    2b-Nacionalistet shqiptare kryesisht ishin ato qe kishin prona dhe keto pronare ishin turq, ose isalmiko shqiptare.Ndjanja nacionaliste nder to buronte nga interesi pronesise.Te krishteret kane qene patriote, dhe nacionalizmin e inetrpertonin si nje buqet te vlerave shpirterore dhe kulturore qe i visheshin rraces se tyre arbenore.
    3. Ashtu sic nuk e donin komunistat shqiptar
    3-c Komunistet ishin te pa breket tek te cilet ndjenja nacionaliste buron nga histeria per ruajte pushtetin e dhunes.Megjithate komunistet kurre nuk jane shprehur se nuk deshironin shqiperine e madhe, por ato nuk ishin budallenj, e dinin mire se sa e kishin jorganin.

4. Ashtu sic qe e shkruar ne projekt programin e oare te Partise Demokratike.
    Kete nuk e di por nuk perjashtohet te kete pase dhe orjentime te gabuara.5. Ashtu sic e duan shqiptaret e Malit te Zi, Camerise, Kosoves, Maqedonise
    4-d-Keto jane komunitete qe nuk kane aftesi te integrohen me kulturat e tjera per shkak te fese qe mbajne dhe shpresojne se do te ndjehen me mire duke ju aneksuar sinonimit te tyre ne vendin ame.
    6. Ashtu sic e duan shqiptaret e vertete.
    6e- shqiptare te vertete te pakten ketu ne forum kam pare pikerisht anestin -55 dhe ato qe jane ne sinkron me te.
    Të shkruash dhe të japësh një mendim personal ( qoftë ai edhe budallallek ) , në këtë forum nuk ta ndalon askush. Kohët e fundit temat dhe shkrimet e kota shifet që jan ato më lexuarat dhe arrijnë kuata mjaft të mëdha!
    Ti zotrote si duket nuk qenke aspak ne rrjedha të ngjarjeve dhe flet kuturu. Shkon aq larg saqë e merr të drejtën edhe të flasësh në emër të "komuniteteve" ( siq ti i quan) dhe jep një "analize të thuktë" për ta .

Keto jane komunitete qe nuk kane aftesi te integrohen me kulturat e tjera per shkak te fese qe mbajne dhe shpresojne se do te ndjehen me mire duke ju aneksuar sinonimit te tyre ne vendin ame
    Quditem perderisa qenke kaq i informuar , si nuk e ditke faktin që psh ; shqiptarët në Mal te zi nje pjesë e konsideruar e tyre jan të fesë katolike dhe nuk u " integruan " aspak e kulturat e tjera ... kjo len të nënkuptosh që nuk ishte feja ajo që i ka penguar por një veti krejt tjetër ( që ty të mungoka ) dhe e panjohur për Ty. Edhe në Kosovë poashtu ka mjaft shqiptar të krishtërë që nuk u integruan aspak në kulturen sllave, pavaresisht se e kishin ate mundesi...!!

Për " faktet " tjera që ti i sjell dhe i përmendë me duket shumë e kotë të zgjatem sepse edhe injoranti me i madh i din ....Nuk ishin pronarët e tokava ata që vendosen të behej ndarja e dhunshme e kufinjeve por ishin Berlini, Parisi, Londra, Jalta etj. ata që vendosën për këtë gjë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Enkeleu : 14-12-2010 më 18:08
    I lumtur është ai që nuk shpreson në asgjë, sepse nuk zhgënjehet asnjëherë...!

Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    [QUOTE=Enkeleu;2950642][QUOTE=Anesti_55;2948428]
    Citim Postuar më parë nga djaliepirotas Lexo Postimin

Të shkruash dhe të japësh një mendim personal ( qoftë ai edhe budallallek ) , në këtë forum nuk ta ndalon askush. Kohët e fundit temat dhe shkrimet e kota shifet që jan ato më lexuarat dhe arrijnë kuata mjaft të mëdha!
    Ti zotrote si duket nuk qenke aspak ne rrjedha të ngjarjeve dhe flet kuturu. Shkon aq larg saqë e merr të drejtën edhe të flasësh në emër të "komuniteteve" ( siq ti i quan) dhe jep një "analize të thuktë" për ta .

Quditem perderisa qenke kaq i informuar , si nuk e ditke faktin që psh ; shqiptarët në Mal te zi nje pjesë e konsideruar e tyre jan të fesë katolike dhe nuk u " integruan " aspak e kulturat e tjera ... kjo len të nënkuptosh që nuk ishte feja ajo që i ka penguar por një veti krejt tjetër ( që ty të mungoka ) dhe e panjohur për Ty. Edhe në Kosovë poashtu ka mjaft shqiptar të krishtërë që nuk u integruan aspak në kulturen sllave, pavaresisht se e kishin ate mundesi...!!

Për " faktet " tjera që ti i sjell dhe i përmendë me duket shumë e kotë të zgjatem sepse edhe injoranti me i madh i din ....Nuk ishin pronarët e tokava ata që vendosen të behej ndarja e dhunshme e kufinjeve por ishin Berlini, Parisi, Londra, Jalta etj. ata që vendosën për këtë gjë.
    shqiptarët në Mal te zi nje pjesë e konsideruar e tyre jan të fesë katolike dhe nuk u " integruan " aspak e kulturat e tjera ... kjo len të nënkuptosh që nuk ishte feja ajo që i ka penguar por një veti krejt tjetër ( që ty të mungoka ) dhe e panjohur për Ty. Edhe në Kosovë poashtu ka mjaft shqiptar të krishtërë që nuk u integruan aspak në kulturen sllave, pavaresisht se e kishin ate mundesi...!!
    Gabohesh rende.Te gjthe te krishteret shqiptar, te kudondodhur, shihen dhe trajtihen si muslimane.Kerkush nuk me besonte mua se jam i krishter ne greqi dhe deri ne fund me trajtuan si musliman.Kudo ne bote te shkosh te thone se ju jeni nje popull musliman dhe jo ashtu e keshtu.Per keto shkaqe dhe shqiptaret e krishtere te malit te zi apo te kosoves ndjene veshtiresi ne integrim.

Nuk ishin pronarët e tokava ata që vendosen të behej ndarja e dhunshme e kufinjeve por ishin Berlini, Parisi
    E kush e tha se ishin pronaret e tokave, me duket se nuk te le urrejtja te lexosh.Une kam thene se bejleret dhe pronaret musliman u rreshtuan me armikun , krijuan nje ushtri me 16 mije luftetare , dhe percaktuan se kush do ti binte malit te zi e me rradhe. lexoje dhe ne lidhjen e prizrenit.Pra ne u penalizuam per kete qendrim.Fuqite e medha nuk na coptuan, por na ruajten, pasi serbet malazezet bullgaret dhe greket ishin fitues ndaj sunduesit turk dhe shqiptareve qe u rreshtuan me te, dhe si rrjedhoje me ligjin e luftes i takonte te benin te tyret sundimet e te huburve.Turqit e firmosen kete te dretje dhe qe nga ky moment , bejleret shqiptare u ndien te vetem e te tradhetuar dhe u hodhen ne lufte me xhonturqit.Lali yzmeqari nuk e vret mendjen per patriotizem por per buke, ai shkon ne lufte se e detyrojne.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anëtarësuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    eshte e veshtire te merresh me persona qe e kane te mbledhur mendjen top per se mbrapshti ...

per shembell, ki anesti pese-pese (me falni, nuk di te numuroj me dy shifra) shprehet se eshte persekutuar nga greket se nuk e besonin se ishte i krishtere ... i shkreti, donte ta perdorte fene si shenje solidarizimi me greket ...

po pse nuk i tregove hallatet, mo nesti ... nejse, ti leme keto ...

sikur edhe ta marrin per te mirefillte se qenke i krishtere, kush mund ti ndaloje europianet qe te te konsiderojne apo te te marrin si magjyp (gjypçe) apo rom, sepse te tere greket e sotem jane te zinj nga floket, nga syte e te zeshket nga lekura, krejt ndrysh nga elenet e qemotit, qe jane nje ndarje indo-europiane e botes pellazgo-ilire ...

sikur edhe te te pranojne edhe per nga tiparet zeshkane, do ta gjejne ndonje kleçke more nesti qe te "vertetoje" se nuku je i tyre ... e ti prap do te fajesosh "damken" qe na paskan vene si vend musulman ...

i ke pietur ata bark-derrat roze-bllu se kur vene te depozitojne parate ne bankat e Qipros dhe te Evropit, ai i marrin ata per nga vend musulman, dhe a i besojne ata se shoki enver i pat bere ateista edhe perpara se te lindnin ...

ke komplekse, nesti ... ata shoket roze-bllu do te thone se ke "lakra" ne koke ...

se çfare te keqe kane lakrat ne koke ne kete epoke pas-industriale, vetem ata e dijne ... apo nuk duan tia dijne per eko-sistemin ...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-12-2005
    Postime
    538
    Papu Anastas,
    Nuku jam une ai qe ke cituar me lart. Pervec se me te tjerat me duket se ke problem edhe me syte.
    Ti duhesh injoruar qe te kuptosh vleren tende. Hap para e hap mbrapa ti shef endra vetem me musluman dhe kaurr. Por duhet ta mesosh qe shqiptaret spara cajne shume .... per ato gjera. P.sh Ky Kocua qe eshte bere sebep per kete teme , sa per dieni, eshte nga Progonati dhe eshte musluman.
    Te shkuara Papu Anastasi.
    Piqemi ndonje dite ne Durres dhe i tjerim keto muhabete.
    Heeej
    Shqipëria është e Bukur

Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga djaliepirotas Lexo Postimin
    Papu Anastas,
    Nuku jam une ai qe ke cituar me lart. Pervec se me te tjerat me duket se ke problem edhe me syte.
    Ti duhesh injoruar qe te kuptosh vleren tende. Hap para e hap mbrapa ti shef endra vetem me musluman dhe kaurr. Por duhet ta mesosh qe shqiptaret spara cajne shume .... per ato gjera. P.sh Ky Kocua qe eshte bere sebep per kete teme , sa per dieni, eshte nga Progonati dhe eshte musluman.
    Te shkuara Papu Anastasi.
    Piqemi ndonje dite ne Durres dhe i tjerim keto muhabete.
    Ore po qenke dhe ineresant shkrimiyt eshte i cituar por ne kete rast nuk ka replike per te, por per citimet me poshte.Perse nxitohesh dhe mezi pret te fyhesh.Nese nuk te inereson tema mos u merr me te.

Por duhet ta mesosh qe shqiptaret spara cajne shume .... per ato gjera.
    Tamam e thua, muslimanet si puna jote nuk preokupohen as duan te dine se ka te tjere shqiptare , qe penalizohen nga kulturat e tjera per shkak te tyre.Juve nuk ju ben pershtypje qe jeni perdite prezente ne kroniken e zeze, si rezultat i ketij edukimi,juve sju ben pershtypje qe na trajtojne si islamik dhe nje popull me rrezikshmeri, juve nuk ju ben pershtypje se kerkush nuk na do, dhe aq me pak sju intereson qe urrejtjet dhe luftrat per shkak te religionit te marrin fund.Ti je ne rregull mer plak, shet dozen ditore e fundja po u kape ,s'prish pune se damkos te gjithe shoqerine.Ska rendesi thua ti edukimi im, per vete e kam, se dhe po bera disa vjet burg ose universitet sic e quajne njerzit e lloit, e kam me te lehte per te bere krime te tjera e ndoshta me pagese me te majme.

Mos arro kurr i dashtun musliman ne kete bote jemi sebashku dhe po sebashku duhet te gjejme menyrat per te rritur dashurine mes njeri tjetrit si dhe me te tjeret qe na rrethojne e qe deshirojme te bahkjetojme.Ky eshte synimi i jetes ne komunitet dhe jo indiferenca.Ne jemi mbledhe ne kete forum per tu sensibilizuar e jo per te flejte gjume perballe problemeve me kohorente qe lendojne shoqerine shqiptare dhe ate europiane.
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,

EPIROT Maska e EDLIN
    Anëtarësuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bëhen qinglat
    Postime
    1,527
    Nesti nuk kane faj keta me larte jo...
    I thone nje llafi qe peshku qelbet nga koka edhe kreu i se djathtes eshte mysliman, ti si i djathte qe je bej diçka mos humb kohe ne forum, ose ktheje ne ortodoks ose.. u pa puna behu i majte, se ai furfuli i rozes ortodoks eshte me duket..
    Epiri është dhe do të mbetet gjithmonë shqiptar ashtu si e krijoi natyra dhe historia - A. Frasheri

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •