Close

Rezultati i Sondazhit: Cili lloj shkrimi ju pëlqen më shumë?

Votues
20. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Verdana

10 50.00%
  • Georgia

4 20.00%
  • Constantia

7 35.00%
  • Segoe UI

3 15.00%
  • Tjetër

4 20.00%
Sondazh me disa zgjedhje
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 14 prej 14
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    Për ata që nuk përdorin shkronjën ë, "Verdana" mund të duket i përshtatshëm, por unë dua të di më shumë mendimin e atyre që përdorin shkronjën ë, sepse pikat e kësaj shkronje për mua nuk duken mirë.

Duket se administratori Albo e ka zgjedhur këtë lloj shkrimi ngaqë ai vetë nuk e përdor shkronjën ë.
    Nuk calon gomari nga veshte. Pikat dallohen shume mire; te imta, te ngjitura, te trasha, pika jane. Nuk ja vlen qe per shkak te pikave te vrasesh syrin me nje lloj shkrimi tjeter te papershtatshem per syte.
    Feelings change - memories don't.

Besimtar Musliman Maska e strange
    Anëtarësuar
    31-10-2006
    Postime
    4,278
    Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    Verdana
    Lloji i shkrimit që përdor Forumi Shqiptar është "Verdana", por mua ky nuk më pëlqen sepse pikat e shkronjës ë janë shumë të ngjitura dhe nuk duken mirë. Ka lloje shkrimi ku pikat e shkronjës ë duken mirë, siç janë për shembull "Georgia" ose "Constantia", por këto lloje shkrimi të lodhin sytë. Për mua, një zgjidhje e mesme është lloji "Segoe UI", i cili nuk të lodh sytë dhe shkronja ë duket më mirë se tek "Verdana" ose "Times New Roman". Këto që thashë, po i shkruaj në disa lloje të ndryshme në mënyrë që t'i shikoni dhe të thoni se cili ju pëlqen më shumë.

Georgia
    Lloji i shkrimit që përdor Forumi Shqiptar është "Verdana", por mua ky nuk më pëlqen sepse pikat e shkronjës ë janë shumë të ngjitura dhe nuk duken mirë. Ka lloje shkrimi ku pikat e shkronjës ë duken mirë, siç janë për shembull "Georgia" ose "Constantia", por këto lloje shkrimi të lodhin sytë. Për mua, një zgjidhje e mesme është lloji "Segoe UI", i cili nuk të lodh sytë dhe shkronja ë duket më mirë se tek "Verdana" ose "Times New Roman". Këto që thashë, po i shkruaj në disa lloje të ndryshme në mënyrë që t'i shikoni dhe të thoni se cili ju pëlqen më shumë.

Constantia
    Lloji i shkrimit që përdor Forumi Shqiptar është "Verdana", por mua ky nuk më pëlqen sepse pikat e shkronjës ë janë shumë të ngjitura dhe nuk duken mirë. Ka lloje shkrimi ku pikat e shkronjës ë duken mirë, siç janë për shembull "Georgia" ose "Constantia", por këto lloje shkrimi të lodhin sytë. Për mua, një zgjidhje e mesme është lloji "Segoe UI" i cili nuk të lodh sytë dhe shkronja ë duket më mirë se tek "Verdana" ose "Times New Roman". Këto që thashë, po i shkruaj në disa lloje të ndryshme në mënyrë që t'i shikoni dhe të thoni se cili ju pëlqen më shumë.

Segoe UI
    Lloji i shkrimit që përdor Forumi Shqiptar është "Verdana", por mua ky nuk më pëlqen sepse pikat e shkronjës ë janë shumë të ngjitura dhe nuk duken mirë. Ka lloje shkrimi ku pikat e shkronjës ë duken mirë, siç janë për shembull "Georgia" ose "Constantia", por këto lloje shkrimi të lodhin sytë. Për mua, një zgjidhje e mesme është lloji "Segoe UI" i cili nuk të lodh sytë dhe shkronja ë duket më mirë se tek "Verdana" ose "Times New Roman". Këto që thashë, po i shkruaj në disa lloje të ndryshme në mënyrë që t'i shikoni dhe të thoni se cili ju pëlqen më shumë.

Segoe UI - shkrim i bukur po ti lodhka sytë ngase është pak më i vogël se sa ky që është momentalisht, Verdana. Më këtë që është tani s'kam pas ndonjëherë probleme edhe pse e përdori "ë".

Constantia - qenka i bukur por pak si i madh duhet ulur një numër nëse e zgjidhni këtë.

Ndërsa ky Georgia nuk po më pëlqen, i njëjtë si Times New Roman me italic.
    Mëso Islamin nga Kur'ani e jo nga myslimanet!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar më parë nga strange Lexo Postimin
    Segoe UI - shkrim i bukur po ti lodhka sytë ngase është pak më i vogël se sa ky që është momentalisht, Verdana.
    Po ta rritësh madhësinë me një numër, nga 2 ta bësh 3, bëhet i madh. E mira do të ishte të rritej gjysmë numri, po nuk e di si mund të bëhet kjo.

Më këtë që është tani s'kam pas ndonjëherë probleme edhe pse e përdori "ë".
    E keqja e llojit "Verdana" nuk është vetëm tek shkronja ë, por edhe shkronjat i ka të gjera dhe zënë shumë vend në gjerësi. Kur lexon rreshtat e këtij shkrimi, sytë të shkojnë me shpejtësi majtas e djathtas, si fshirëset e xhamave të makinës.

Ndërsa ky Georgia nuk po më pëlqen, i njëjtë si Times New Roman me italic.
    E keqja e llojit "Georgia" është sa ka pak hapësirë midis fjalëve dhe rreshtave.

i/e regjistruar Maska e Zoti Basha
    Anëtarësuar
    25-01-2010
    Postime
    860
    Ariali eshte gangster fare! Ariali deputet!

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •