Qe thoni ju un 1 here ne vit kam javen e gatimeve...dhe sigurohem qe ta bej publike kte gje per tu mburur
Sot po bej fakes te thjeshta kshu ne menyre greke dhe tave me mish pule dhe patate (me limon).
Po bej dhe galaktompoureko![]()
Qe thoni ju un 1 here ne vit kam javen e gatimeve...dhe sigurohem qe ta bej publike kte gje per tu mburur
Sot po bej fakes te thjeshta kshu ne menyre greke dhe tave me mish pule dhe patate (me limon).
Po bej dhe galaktompoureko![]()
Eshte nje embelsire greke me qumbesht. Google galaktompoureko te gjesh si ta besh ose te them un si e bej (se e bej cik ndryshe). Eshte shume shume e mire. Kush e ka provuar (te huaj sidomos) me kerkojn te mesojn si ta bejnc'eshte galaktompoureko?![]()
qenka pak e rende si embelsire, gjithsesi per kuriozitet do tme pelqente ta provoja. lexova nje nga recetat qe gjeta ne internet dhe me sa kuptova une behet keshtu: ne nje ene rrihen vezet, sheqeri, vanilia dhe lemon zest, nderkohe ne zjarr ke vene te zihet qumeshti te cilit i shtohet semolino dhe gjalpi, pastaj i bashkon te gjitha derisa te formohet nje mase homogjene qe lihet te pushoje pak. me pas pergatitet sherbeti etj (kryesorja eshte kjo besoj). me pete te gatshme nuk duket dhe aq e veshtire per tu pergatitur.. ti si e gatuan ndryshe?
Byrek byrek byrek me pras
Edhe nji byrek me spinoq![]()
Wir leben alle unter dem gleichen Himmel, aber wir haben nicht alle den gleichen Horizont.
Kur u futa ne shpi hapa ballkonin hyri nje ere si spaghetti me vongole , dhe ndihej shume era e hudhres, me beri goja leng . kam nja 25 vjet pothuaj qe s'kisha ngrene nje hurdher te gjalle, e hodha ne sallate . karota kungull, pak ricota dhe vaj ulliri, nje thelb hurdhre naaa sa koka ime. se dhe thone qe te ben mire.
kalova pothuaj gjithe naten zgjuar, nuk e kuptova o s'e tresja dot, po kur vajta ne banje ne h.02. fillova dhe lava lavamanin dhe wc. kisha nje energji te papare.
Kam fjetur po ose jo 3 ore.
Hudhra qenka e poshter shume.
"Mi dissero che per farla innamorare dovevo farla ridere. Ma ogni volta che ride, m'innamoro io."
tetė qe na dole Dhjetė.. lol.
te pyeta..
a benin imam bajalldi .. ne Antali?
kush na tregon nje tepsi me imam bajalldi ketu se me duket Kosova nuk e njeh..
??
po byrek me gjize kush do na bej ndoj dite?
..
.....ate qe e cet rruga ne gostivar ndonjehere, patjeter te qendroje ne restoranin "burimi" ne fshatin vrutok, aty ku buron lumi vardar (terracat me tavolinat ngjiten deri tek burimi ) dhe te shijoj "troften" qe e gatuajn....gatimi nuk eshte i jashtzakonshem (i skuqur ne skare me ererza e hudher), por shija e peshkut ne pergjithesi eshte nder me te mirat qe kam ngran deri sot, kurse une kam ngran shume ne keto mote qe i kam mbi shpine....thjesht, me besoni....
ne linkun me poshte keni sa fotografi
http://www.panoramio.com/photo/40024839
...uji permes eshte lumi vardar, eshte i terracuar, dhe i ka diku 10 bazena, ne te cilat jetojn peshqit dhe trashen per me i ngran une kur shkoj ne pushime....
tung
albanish by nature
po ku i pash per dreq keto peshq te thetht seeee,ti nuh e ke fajin,qe ja bere repetitio postimit,pak me benin zorret grr grr,tani kan hyre ne shpejtesin 4...hmmm
kisha plan te haja gjiz me speca,por po ja fus vrapit te restorani e di nje qe e bene edhe sos te mire per peshk.
by away te ju pyes keni degjuar per tave me qep?
kush te me thot po, do ja lokalizoi menjehere koordinatat ,se vetem ne nje vend behet![]()
Krijoni Kontakt