Do doja te sillja pjese-pjese ne kete forum, shkrimet e nje shenjtoreje katolike: Shen Brixhida e Suedise. Keto shkrime jane rezultat i eksperiencave te saj mistike me Krishtin. Meqenese kjo shenjtore u rrit ne Katolicizem, une mendoj t'i vendos ketu keto shkrime, por besoj se keto shkrime jane te vlefshme per t'u lexuar dhe komentuar nga te gjithe te krishteret.
Profecitė dhe Rrėfimet e Shėn Brixhidės sė Suedisė
Libri 1
Fjalėt e Zotit Tonė Jezu Krisht drejtuar nuses sė tij tė zgjedhur dhe tė shtrenjė, ku shpallet mishėrimi i tij tejet i madhėrueshėm, dėnohet pėrdhosja profane dhe shkelja e besimit dhe pagėzimit dhe ku nusja e tij ftohet qė ta dojė.
Kapitulli 1
Unė jam Krijuesi i qiellit dhe tokės, njė Hyj i vetėm me Atin dhe Shpirtin e Shenjtė. Jam Unė ai qė u foli profetėve dhe patriarkėve, ai qė ata prisnin. Pėr hir tė dėshirės sė tyre dhe sipas premtimit tim, Unė u mishėrova pa mėkat, pa epsh, duke hyrė nė trupin e Virgjėrės njėloj siē kalon dielli pėrmes njė kristali krejt tė pastėr. Ashtu sikurse dielli nuk e dėmton xhamin kur depėrton nėpėr tė, po ashtu Virgjėra nuk e humbi virgjėrinė kur Unė mora natyrė njerėzore. Unė u mishėrova pa e braktisur hyjninė time.
E nuk u bėra mė pak Hyj, por vazhdoja tė drejtoj dhe mbush gjithēka me Atin dhe Shpirtin e Shenjtė, edhe atėherė kur me natyrėn time njerėzore ndodhesha nė krahėrorin e Virgjėrės. Sikurse shkėlqimi nuk ndahet kurrė nga zjarri, as hyjnija ime nuk u nda kurrė nga natyra ime njerėzore, madje as nė vdekje. Mė pas Unė desha qė trupi im I pamėkat tė plagosej nga koka tek kėmbėt pėr mėkatet e njerėzve dhe tė varesha nė kryq. Po ai trup tani flijohet ēdo ditė nė altar me qėllim qė njerėzit tė mė duan mė shumė e tė sjellin ndėrmend mė shpesh tė mirat qė u kam bėrė.
E megjithatė tani mė kanė harruar krejtėsisht, mė shpėrfillin dhe mė tallin si tė isha njė mbret i pėrzėnė nga mbretėria e vet e nė vend tė tė cilit njė cub i keq ėshtė zgjedhur dhe nderohet. Dua qė mbretėria ime tė jetė brenda njeriut dhe ėshtė e drejtė qė Unė tė jem mbret dhe zotėri pėr tė sepse Unė e kam krijuar dhe shėlbuar. Por ai e ka shkelur dhe pėrdhosur besimin qė mė premtoi nė pagėzim. Ai i ka shkelur dhe shpėrfillur ligjet qė pata vėnė pėr tė. Ai do vullnetin e vet dhe duke mė pėrqeshur nuk dėgjon tė bindet. Sikur tė mos mjaftonte, ai ngre nė piedestal cubin mė tė lig, djallin, dhe ia beson veten atij. Djalli vėrtet ėshtė cub sepse me tundime tė kėqija dhe premtime boshe e grabit pėr vete shpirtin e njeriut qė Unė e kam shėlbuar me gjakun tim. Kjo jo sepse ai ėshtė mė i fortė se Unė; nė fakt Unė jam aq i fuqishėm sa mund tė bėj gjithēka vetėm me anė tė njė fjale dhe jam aq i drejtė sa nuk do tė bėja as padrejtėsinė mė tė vogėl qoftė edhe sikur tė gjithė shenjtėrit bashkė tė ma kėrkonin njė gjė tė tillė.
Por duke qenė se njeriu, tė cilit i ėshtė dhėnė vullnet i lirė, me vetėdije i pėrqesh urdhėresat e mia dhe i bindet djallit, atėherė ėshtė plotėsisisht e drejtė qė ai ta provojė tiraninė e djallit. Djalli u krijua i mirė prej meje por ra pėr faj tė vullnetit tė tij tė mbrapshtė dhe ėshtė bėrė, si tė thuash, shėrbėtori im pėr ndėshkimin e tė keqit. Edhe pse tani jam kaq i pėrbuzur, prapė se prapė jam ende aq i mėshirshėm sa i fal mėkatet e cilido qė kėrkon mėshirėn time dhe tregohet i pėrvuajtur dhe e ēliroj prej cubit tė lig. Por Unė do tė zbatoj drejtėsinė mbi ata qė vazhdojnė tė mė pėrbuzin dhe atėherė ata do tė dridhen dhe do tė thonė: 'Medet, mė mirė tė mos kishim lindur fare, as tė mos ishim ngjizur, mjerė ne qė e ndezėm zemėrimin e Zotit tė madhėrueshėm!'
Por ti, bija ime, qė tė kam zgjedhur pėr vete dhe tė cilės i flas nė shpirt, duamė me gjithė zemėr, jo ashtu siē do djalin, vajzėn apo tė afėrmit e tu, por mė tepėr se gjithēka nė botė! Unė tė kam krijuar dhe pėr ty nuk kurseva asnjė gjymtyrė timen nga vuajtja. Dhe aq shumė e dua shpirtin tėnd saqė, po tė ishte e mundur, do tė lejoja mė mirė tė mė gozhdonin nė kryq pėrsėri se sa tė tė humbisja ty. Imitoje pėrvujtėrinė time: Unė qė jam mbret i lavdisė dhe i ėngjėjve, u vesha me rrecka dhe ndenja zhveshur tek kollona ndėrsa veshėt mė dėgjonin gjithfarė fyerjesh dhe talljesh. Vėre vullnetin tim mbi tėndin sepse Nėna ime, Zoja jote, nga fillimi deri nė fund, nuk deshi kurrė tjetėr gjė pėrveē asaj qė doja unė. Nėse e bėn kėtė, atėherė zemra jote do tė jetė me zemrėn time dhe do tė digjet flakė nga dashuria pėr mua njėlloj siē zjarri djeg lehtėsisht diēka tė thatė.
Shpirti yt do tė mbushet me mua dhe Unė do tė jem brenda teje dhe gjithė gjėrat e pėrkohshme do tė tė duken farmak dhe dėshirat trupore helm. Ti do tė pushosh nė krahėt e mi hyjnorė ku nuk ka dėshira trupore, por veē gėzim dhe ngazėllim shpirtėror. Atje shpirti, nė brendėsi dhe sė jashtmi i ngazėllyer, ėshtė plot gėzim e nuk mendon e as dėshiron gjė tjetėr pėrveē gėzimit qė ka. Pra duamė vetėm mua dhe do tė kesh gjithēka do, e do t’i kesh me bollėk. A nuk ėshtė shkruar se vaji i vejushės nuk mbaroi deri ditėn kur Zoti dėrgoi shi mbi tokė sipas fjalėve tė profetit? Unė jam profeti i vėrtetė. Nėse u zė besė fjalėve tė mia dhe i zbaton ato, vaji, gėzimi dhe hareja jote nuk do tė tė shterrojnė kurrė nė shekuj tė shekujve.
Krijoni Kontakt