Close
Faqja 12 prej 15 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 149
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga Qyfyre Lexo Postimin
    Rregull i rendesishem i shqipes ky, qe shpjegon se si dy mohore japin indirekt nje pohore.
    Eshte rregull poliglot qe me tregon se ke te drejte.

Citim Postuar mė parė nga tomaras Lexo Postimin
    Kjo qė pėr ty duket e drejtė dhe e qartė bazuar gjoja nė postimin tim, pėr mua ėshtė shumė e mjegullt dhe e paqartė! Akoma mė e paqartė mbetet pėr mua kė citove kėtu qė tė duket ty shumė e drejtė!?
    Mua jo, sepse ky nuk qe postim i imi. Mė duket shumė jokorrekte tė "citosh" dikė, duke ia pėrpunuar postimin!
    Ē'ėshtė e vėrteta unė nuk postova asgjė prej vetes porse vetėm solla kuptimin e pjesėzės mohuese AS siē pėrshkruhet nė fjalorin elektronik tė shqipes dhe i nėnvizova me tė kuqe shembujt e fjalorit ku jepen fjali qė i pėrmbajnė dy pjesėza mohuese edhe as edhe nuk:

Nėqoftėse fjalori nuk ėshtė mjaft i qartė nė kėtė aspekt nuk ėshtė faji ynė qė e pėrdorim dhe i referohemi atij, por i atyre qė e kanė pėrpiluar.

Pėrndryshe nė tė folmen e pėrditshme nė Kosovė ėshtė shumė e zakonshme qė nė tė njėjtėn fjali tė bashkveprojnė dy pjesėza mohuese edhe as edhe nuk, por edhe as edhe s', porse nė rastet kur vijnė njėra pas tjetrės as dhe s', pa ndonjė fjalė tjetėr ndėrmjet kjo e dyta e humbet fuqinė dhe nuk dėgjohet.

Sinqerisht ju kerkoj ndiese per citimin e pare dhe aq me teper per kete te dytin. Thjesht desha te marr pjese ne diskutim dhe vetem kaq. Nuk kisha asnje qellim tjeter.
    Me respekt A. Kristo
    Paqe!

fanatik i sė vėrtetės Maska e tomaras
    Anėtarėsuar
    09-07-2008
    Postime
    343
    Citim Postuar mė parė nga Kryqi i Paqes Lexo Postimin
    Sinqerisht ju kerkoj ndiese per citimin e pare dhe aq me teper per kete te dytin. Thjesht desha te marr pjese ne diskutim dhe vetem kaq. Nuk kisha asnje qellim tjeter.
    Me respekt A. Kristo
    Kryqi i Paqes nuk ke pse kėrkon falje pėr citimet qė bėn. Kjo ėshtė mėse normale nė forum, pėrderisa marrim pjesė nė tė, mirėpo ekziston njė kod elementar i mirėsjelljes gjatė citimeve, i cili nuk lejon qė t'i ndryshojmė nė mėnyrė arbitrare thėniet e tė tjerėve, dhe t'i citojmė ato si tė ishin origjinale. Unė nuk e di se si ka mundur tė ndryshohet postimi im, a u bė ai ndryshim me apo pa dashje, prandaj edhe reagova pėr t'u sqaruar dhe jo sepse mund tė kem diē kundėr kujtdo qė merr shkas nga postimet e mia, pėr tė shprehur njė pikėpamje tė veten.
    Po e marr se kjo ka qenė njė shkarje e paqėllimtė, prandaj edhe respekti vazhdon tė jetė i ndėrsjellė.
    "It is a miracle that curiosity survives formal education."
    Albert Einstein

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Eshte keqkuptim,se me c'shoh, lexoj Kryqi i Paqes, ka dashur te bej ndryshimet direkt ne shkrimin tend. Nuk ka e ri-shkruar perseri versionin e tij.I ka rene shkurt, ka bere ndryshimet ne shkrimin tend Tomaras.lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Kryqi i paqes nuk e kundershtoi perseritjen ritmike te mohueses "as", por tentimin e mohimit te dyfishuar: "as", dhe ate qe Veseli kishte shkruar si: "s'e".

cit.: "as s'e kam [...] unė, as s'e ke [...] ti" por per dallim nga paqja une medoj se mund te shkruhej:

"as se kam [...] unė, as se ke [...] ti".

Sepse ne kete rast 'se' i referohet shkaktarit te veprimit ndersa "as" mohon veprimin me mjaftueshmeri te plote. Meqenese edhe fjalia eshte formuluar si arsyetim i hijes se pyetjes "pse", atehere "se" si forme e shkurte lidhore e "sepse" do te duhej te shkruhej pa apostrof.
    Me duhet te korrigjoj veten sepse pas leximit te postimit origjinal - dalloj se nga aspekti drejtshkrimor pergjegja qe ka dhene Z.Veseli eshte plotesisht e sakte, meqe nuk ishte fjala per shfajsimin nga te berit keshu apo ashtu - por mohimit te plote te veprimit qe i ngarkohet perfshire ate qe mund t'i ngarkohet si shtese, dhe verejtja qe iu be nuk eshte e cendrueshme.

"As", eshte poshtu edhe nje krahas-mohues i cili mund t'i nderlidhet ligjerimit te bashkbiseduesit:

- nuk ke ngrene mengjes?
    - as syte s'i kam lare!
    Me c'rast shohim se si "as" luan rolin pohues te negacionit paraprires dhe ate nderlidhes me negacionin vijues.

Lidh., "as" eshte edhe nje negacion diskluziv. "-Dole mbreme ne pune? -As kujdestaret s'kishin dale!"
    Qe do te thote: lere qe s'kishe dale ti -s'kishte dale askush.

"as" - eshte nje ure nderlidhese mes dy fjaleve te renditura sic eshte "edhe".
    "as" dhe "edhe" jane analog te plote me shenja te kunderta.
    (+) edhe kam ngrene, edhe kam pire.
    (-) as s'kam ngrene, as s'kam pire.

Krahasojme:
    1. edhe i ri, edhe pa pervoje.
    2. as i ri, as pa pervoje.

Bashkerendisin fjalet per ti mbledhur apo per ti zbritur nga njeri apo tjetri krah pohues apo mohues.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 05-01-2011 mė 21:48
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-11-2010
    Postime
    314
    Folja djeg ngaterrohet ne perdorim.
    E has ne shume versione nder Shqiptare, djeg, digjni/djegni?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    unė djeg
    ti djeg
    ai/ajo djeg
    ne djegim
    ju digjni
    ata/ato djegin

i/e regjistruar Maska e Helikranon
    Anėtarėsuar
    14-11-2010
    Postime
    359
    Si duhet shkruar fjala per nje qe eshte

1. Mes-holle

apo

2. Mesholle

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Helikranon Lexo Postimin
    Si duhet shkruar fjala per nje qe eshte

1. Mes-holle

apo

2. Mesholle
    belhollė
    s'ka mes|holle
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e K.i EPERM
    Anėtarėsuar
    09-03-2009
    Postime
    924
    1. Mes-holle

apo

2. Mesholle

-----belhollė-tingėllon mė bukur

Faqja 12 prej 15 FillimFillim ... 21011121314 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •