Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 18 prej 18
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Po pikerisht sepse besojne, akti i ketij besimi eshte pazgjidhshmerisht i lidhur me pagezimin. Dhe eshte ne pagezim qe raealizohet romaket 6:3-4 e jo thjeshte ne pohim te besimit.

Psh, une, si mjek i mire, deklaroj se kush vjen tek une ne operim do sherohet nga x semundje.
    Pacientit natyrisht qe i duhet se pari te vendose se do te sherohet tek une, por ajo qe e ben konrekete vendimin eshte operacioni vete.

Inxhinier Maska e albani1
    Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Operacion

Citim Postuar mė parė nga Seminarist Lexo Postimin
    Po pikerisht sepse besojne, akti i ketij besimi eshte pazgjidhshmerisht i lidhur me pagezimin. Dhe eshte ne pagezim qe raealizohet romaket 6:3-4 e jo thjeshte ne pohim te besimit.

Psh, une, si mjek i mire, deklaroj se kush vjen tek une ne operim do sherohet nga x semundje.
    Pacientit natyrisht qe i duhet se pari te vendose se do te sherohet tek une, por ajo qe e ben konrekete vendimin eshte operacioni vete.
    Operacioni nuk behet pervecse duke nderhyre ne rruge kirurgjikale.
    Duhet te kete nje nderhyrje te kujdesshme por edhe deri ne vendin ku ka probelem me semundjen qe te hiqet mikrobi qe e shkakton.
    Pasi eshte hequr virusi ose mikrobi , semundja sherohet por kane ngelur pasojat e saj per shaka te kohes qe ka qendruar ne trup sic eshte dhimbja ose rifreskimi i trupit ne menyre graduale. por sherimi ka ndodhur ne momentin kur virusi ose mikrobi eshte zhdukur.

Nuk ka me probleme

Keshtu ne lidhje me shpetimin.
    Duhet nje nderhyrje e thelle ne shpirt nga anan e Perendise per te hequr mikrobin qe eshte mekati . Mekati eshte i denueshem nga Perendia por mqns Krishti u denua tani njeriu mund te jete i falur nga mekati nese e beson kete veper qe Krishti pagoi per te falur mekati jone. Dhe tani ne duhet te lejojme Zotin te hyje ne zemrat tona qe te beje kete operacion dhe te na pastroje nga mekati.
    Kur mekati hiqet ne jemi sheruar por ka nevoje per restaurim ose shenjteri per shkak te pasojave qe kane ngelur. Psh mendja jone ka qene e piset mendonte gjithe kohes gjera te pista, kur shpetohesh keto gjera nuk largohen menjehere por eshte si nje beteje qe cdo dite lufton nen hir per te ecur ne shenjteri.

Keshtu kjo eshte jeta pas sherimit ose pas shpetimit.

POr pagezimi nuk ndihmon ne pastrimin e mekatit i cili ndodhet ne zemer.
    Per pastrimin e mekatit duhet nje pastrim i brendshem jo nje zhytje e jashteme ne uje.

Uji nuk eshte magjik ose nuk eshte mjeti qe Zoti perdor per te pastruar mekatin. Mekati pastrohet kur ne lejojme Zotin te hyje ne zemer dhe kur kuptojme dhe pendohemi per mekatin tone si dhe pas kesaj kur Jezusi thote:- te kam falur.

Kur thote Jezusi :-te kam falur? Momenit kur Jezusi thote :- te kam falur . eshte kur ne pranojme mekatimn qe kemi bere kur pendohemi dhe kur i themi Zotit te na fale sepse nuk duam me te jetojme larg Tij por qe Ai te jete Zoteria ose padroni yne. Aty Jezusi hyn ne zemer plotesisht dhe ben operacionin kirurgjikal frymeror duke pastruar dhe duke thene te kam falur.

Jezusi nuk pret qe ne te bejem ndonje veper te mire per te kuptuar nese jemi penduar vertete apo jo sepse Ai e di shume mire kur dikush eshte penduar vertete, Ai fal kur ne pendohemi. Pataj kur ne jemi [penduar vertete ne deshirojme qe te bejem gjerat qe Ai pelqen.

Pagezimi nuk mund te sjelle pendese. Sepse ka njerez boll qe pagezohen kot dhe as nuk duan tia dijne me per Zotin dhe madje kane qene edhe kriminelat me te keqij. Ti e di ne Itali mafia si ka vepruar. Shume prej tyre mafiozeve jane pagezuar neper kisha dhe madjhe edhe jane martuar ose edhe u eshte bere varrimi nga prifterinj. Edhe ne amewrike ka ndodhur keshtu.

Prandaj nje person qe te pagezohet duhet ne radhe te pare te kete bere kthese dhe keshtu te pendohet dhe ne ate moment Jezusi e fal sepse Ai e njeh cdo zemer dhe pastaj Pas fljes ose ne momentin e faljes quhesh i pranuar tek Zoti mund te hysh ne prezencen e Tij ose familjen e Tij qe dmth te shpetohesh.

Gjithsesi jam duke perfunduar me materialin e romakeve , do te shikojme se bashku romaket qe nga fillimi deri ne fund madje edhe letrat e tjera per te pare se si kane funksionuar gjerat duke filluar pra nga romaket deri tek letra e fundit .
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-09-2010
    Postime
    75

Shpetimi sipas Bibles.

Qe te flasesh per shpetimin ne radhe te pare do sqaruar :
    - Cfare eshte shpetimi?
    - A eshte i lidhur shpetimi me pendimin?
    - Cfare eshte pendimi,dhe per ēfare duhet te pendohemi?
    - Nga kush,nga ēfare duhet te shpetohemi?
    - Si vjen shpetimi?
    - Cfare eshte shfajesimi?
    - Kush eshte lidhja ndermjet besimit dhe shpetimit?
    - Perse duhet te shpetohemi?
    - Cfare duhet te bejme per te qene te shpetuar?
    - Po me pas ēfare ndodh?
    Pergjigjet e ketyre pyetjeve do te bejne te qarte se ē'eshte shpetimi,pastaj menyrat dhe procedurat per te arritur ne kete gje jane gje fare e thjeshte.
    Per Gj.Fishta ,doja te shtoja qe Pali,autori i shume letrave ne Bibel,para se te quhej Pal,e kishte emrin Saul,dhe ishte nje nga perndjeksit me te medhenje te besimtareve kristian;por Perendia kishte nje plan te madh per jeten e tij.
    Kete gje ta uroj edhe ty :Zoti te bekofte dhe te hapte syte qe te kuptosh te vertetat e tij: Besimi vjen nga degjimi dhe degjimi vjen nga fjala e Perendise.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,455
    Postimet nė Bllog
    23
    Nje teolog i krishtere i ri ne moshe, nga Damasku, kish degjuar per nje murg qe jetonte ne zone te larget ne Egjipt. Qelloi qe teologu takoi nje djale nga Egjipti ne Damask, dhe ky i premtoi qe do ta conte te takonte plakun e urte Poemen ne Egjipt.

Vajten te dy ne Egjipt, dhe djaloshi beri te mundur qe teologu sirian te ulej e takohej me murgun plak. Pasi u pershendeten, teologu i ri ne moshe filloi e ti bente murgut pyetje. Murgu uli koken, e nuk nxorri asnje fjale nga goja. Djaloshi priti mos degjonte ndonje fjale nga murgu, por me kot. U ngrit e iku i zhgenjyer ne Damask, pa u takuar as me mikun e tij qe e solli aty. Djaloshi egjiptian e pyet plakun:

- At, cfare ndodhi, ku shkoi djali nga Siria qe takove?
    - Iku.
    - Pse iku, cfare i the?
    - Une nuk nxorra asnje fjale nga goja.
    - Po pse?
    - Ai djale ishte shume i avancuar, me pyeti per Mbreterine e Qiellit e jeten e ameshuar. Une nuk di per keto gjera, une di vetem si te luftoj pasionet e mishit e si te ruaj shpirtin nga tundimet.

Djaloshi egjiptian e kuptoi se cfare kish ngjare. Shkon ne Damask, takon mikun e tij teolog, dhe i rrefeu se cfare i kish thene murgu plak. Sapo degjoi fjalet e mikut te tij egjiptian, teologu u shpreh: "E madhe eshte urtesia e plakut Poemen. Kam deshire te shkoj e ta takoj perseri."

U nisen te dy dhe perfunduan perseri ne qeline ku jetonte plaku i thjeshte Poemen. Kesaj here, teologu sirian i drejtohet plakut me fjalet:

- Me thuaj nje fjale o At se si te luftoj pasionet e mishit tim...
    - Plaku filloi ti mesonte me kenaqesi ate qe ai kish mesuar nga dekadat e jetes se tij si murg ne shkretetire.

Besoj se ju me lart e kini fituar betejen me pasionet e mishit e tani po meditoni per jeten e ameshuar?

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ke te drejte, Plako! Por gabon kur plakerohesh se nuk jemi duke diskutuar si ata qe kane mundur pasionet e tani shohin jeten qiellore.
    Thjeshte po diskutojme teknikisht ate cfare thote doktrina e secilit.

Ka mundesi qe nje dite dite te kerkosh te mundim pasionet e mishit pa te hyjme ne forum!!!!!

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Alban1,

ne bibel kerkohet pagezimi si veprimi per identifikimin me pendimin. Kot justifikohesh. Nqs nuk do ishte keshtu, ne romaket 6:3-4 nuk do shkruhej per pagezimin, por per lutjen e pranimit te Jezusit ne zemer!!!!

Inxhinier Maska e albani1
    Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Shpetimi sipas bibles

Shpesh me perpara kam bere gabime te tilla si : kam marre nje varg ne bibel dhe kam nxjerre nje konkluzon ose nje doktrine qe gjasme nuk ishte zbuluar me perpara.

Kur kam filluar te studioj shkrimin ashtu sic duhet ne kontekstin e vet , atehere e kam kuptuar se sa gabim qe kisha vepruar .

Ne rradhe te pare kisha vepruar gabim me shkrimin , por per pasoje kisha ndjekur dicka qe nuk ishte biblike.

I them keto si i krishtere sepse kjo me ka ndodhur kur isha edhe pse vazhdoj te jem i krishtere.

Pse ndodh qe nje i krishtere te gaboje?
    A eshte normale qe nje i krishtere te gaboje?

Ne bibel nuk flitet shume por edhe kur flitet eshte e qarte, duhet kujdes te mos mashtrohemi nga satani.

Shembulli me i mire eshte tundimi i Jezusit , satani e tundoi Jezusin duke perdorur shkrimin. Cfare i tha praktikisht satani Jezusit?

Le te shkojme tek mateu 4 dua te shikojme kete sepse do te kuptojme qe edhe satani e njeh biblen dhe madje na tundon ose kerkon te na mashtroje permes saj.

satani i ben Jezusit nje pyetje. Nqs je biri i Perendise............. nderkohe qe Ati sapo kish thene tek Mateu 3:17 qe jezusi ishte Biri i Perendise madje publikisht.

Mua me pelqen me shume pergjigja e Jezusit : Eshte shkruar, eshte shkruar edhe pse Jezusi eshte Zot Ai asnjehere nuk flet pa perdorur shkrimin e shenjte. Sepse shkrimi i shenjte ka vlere shume te rendesishme per nje njeri , dhe cfare thote Jezusi ? Cfare vlere ka shkrimi? Me ane te shkrimit te Shenjte njeriu do te rrojeose do te kete jete deri sa te jetoje sipas shkrimit.

Te jetosh sipas shkrimit dmth te futesh thele ne shkrim dhe te zbatosh ate me perpikmeri dhe zell te larte.
    Judenjte mbaheshin per zbatues me zell te forte te ligjit te moisiut.
    Te krishteret duhet te jene edhe me te zellshem.

Por qe te kesh kete marrdheni me shkrimin duhet studim dhe studim dhe studim gjith jeten tende.

Psalmisti thote se : Ligji jot o Zot eshte persiatja ime,....... , Une gjej kenaqesi ne ligjin tend o Zot,........., shkronjat e tua mos mu ndafhsin kurre prej syve te mi o Zot,............, lum ai qe gjen kenaqesine e tij ne ligjin e Zotit,............., mos u shmang as djathtas as majtas por ec drjt sipas asaj qe eshte shkruar........ etj

E shikoni sa i rendesishem eshte shkrimi? Asgje qe nuk gjendet e shkruar ne shkrimin e shente nuk eshte shkrim. Cdo gje qe gjendet aty ne shkrim eshte per ne. Gjerat qe nuk gjenden ne shkrim dhe ato qe nuk konfirmohen nga shkrimi nuk jane per ne.

Le te vazhdojme me tundimin e Jezusit.

tundimi i dyte:
    satani i thote Jezusit qe nqs eshte Bir i Perendise te hidhet nga maja e tempullit sepse eshte shkruar qe engjejt e Tij do te mbajne ate ne Krahe.
    Tani satani e kupton kete gje dhe fillon te tundoje duke e perdorur shkrimin e shenjte por ne menyre te gabuar , satani merr nje shkrim ose nje pjese te shkrimit jashte kontekstit. keshtu eshte mesuar te beje ai. ai gjithmone nxjerr jashte kontekstit shkrimin ose e shtremberon shkrimin dhe sulmon besimtaret dhe perpiqet ti mashtroje.

Cfare bejne ata qe nxjerrin jashte kontekstit nje shkrim nga bibla per ta bere doktrine ? veprojne njesoj si satani, edhe pse nuk e dine kete qe bejne por ashtu po verpojne qofte pa dashje ose ka nga ata qe e bejne kete me dashje. Kete te fundit e kam pare ta bejne shume myslimane ketu ne forum .I kam ndjekur krejt shkrimet e tyre.

Por si i pergjigjet Jezusi?
    Jezusi pergjgjet gjithmone me shkrimin e shenjte brenda kontekstit.
    lavdi Zotit per ata qe dijne dhe studiojne biblen sepse keshtu mund te kundershtojne kurthet e te ligut.
    Por Jezusi e dinte fjalen e shkrimit sepse eshte fjala e tIj por gjithashtu Jezusi qe i vogel kishte studiuar shkrimet.

Jezusi tha dicka : Mos e tundo Zotin Perendine tend. vargu qe satani mori per diskutim ishte jashte kontekstit ne motiv.
    Eshte e vertete qe Zoti do te dergonte engjejt per te mbrojtur Birin e Tij por motivi nuk duhet te jete tundimi i Zotit . P{or vetem nqs do te kishte pakujdesi .
    Dhe Jezusi eshte shume i kujdesshem.

Ne tundimin e trete djalli i thote dicka te vertete sipas shkrimit por ama shtoi dicka tjeter aty.
    ai tha se ishte princ i botes dhe pasurive te korruptuara te kesaj bote dhe mund te jepte kujtdo ato por jezusi thote te verteten .
    Sepse e verteta eshte te sjellesh nje varg brenda kontekstit jo jashte kontekstit.
    dajlli kerkoi dicka qe eshte jashte kontekstit, por Jezusi e sqaron se duhet te adhurohet vetem Perendia.

Imagjino sikur nje besimtar te lexoje vetem mateun 4:9 dhe te mendoje se kjo eshte fjale e bibles dhe duhet ta zbatoje, cfare do te ndodhte?

Prandaj duhet kontekstit duhet studimi i fjales se Zotit qe te shikoje edhe vargun 10 atehere do te kuptohet vertet fjala e bibles.

Tani keto qe thashe me siper duken gjera te lehta por ne duhet ta zbatojme kete rregull edhe me shkrimet e tjera ne bibel , si pershembull letra e romakeve qe jemi duke diskutuar .

Nuk mund te marrim nje varg sic eshte romaket 6:3-4 per te nxjerre nje doktrine por duhet marre krejt letra e romakeve per te nxjerre doktrinen e shpetimin madje duhet krejt dhjata e re dhe ungjijte dhe krejt bibla.

Por ne nuk do te fillojme me zanafillen se do te shkonte shume gjate por do te fillojme direkt me romaket. Do te fillojme qe nga kapitulli i pare.

atehere do te kuptojme me sakte te verteten.

Do te shihemi se shpejti , dnoshta qe neser.

bekime.

vazhdon............
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Albani1, me shpjegimin me siper, prape, nuk i ke dhene pergjigje temes.
    Se kush bie pre e shkeputjes se vargjeve biblike jashte kontekstit, kjo duhet pare.

Gjithsesi, logjika ta do, se, nqs nuk do te ish pagezimi me uje hapi i pare konkret i hyrjes ne mbreterine e Zotit, te te berit i krishtere, ne romaket 6:3-4, sic ta verejta, nuk do behej fjale per pagezim = vdekje dhe ringjallje ne Krishtin, por ky barazim do vihej mes "lutjes se pranimit te Jezusit ne zemer" dhe vdekjes e ringjalljes ne Krisht.

Pervec kesaj edhe tek Galatasit 3:27, behet e qarte qe eshte me pagezimin, dhe jo ndonje praktike tjeter (si "pranimi i Jezusit ne zemer" - te krishterimit psikoterapik feminor te perendimit), qe nje i krishtere identifikohet me Krishtin.

27 sepse, gjithsa jeni pagėzuar nė Krishtin ‑ me Krishtin jeni veshur.

Ne bibel ka shume ngjarje, praktika, vende ku nje veprim kuptohet si i kryer kur shoqerohet nga nje veprim i dukshem, ku ana e dukshme = veprimin.

Psh, thyerja e komandamentit ne Eden ishte mosbindja, e shprehur se jashtemi me ngrenien e frutit te ndaluar. Thyerja pra e atij komandamenti nuk u be thjeshte e vetem kur Adami e Eva e pranuan "te keqen" ne zemrat e tyre si 'zot' personal, POR kur praktikisht, sebashku me vendimin e mare 'se brendeshmi', hengren nga fruti i dukshem.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 14-12-2010 mė 07:12

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •