Pyetje:
Pse, as dijetarët më të mëdhenj, për muzikën nuk ndajnë të njëjtin mendim?
Kur vjen ndalesa në Kur´an dhe Sunnet nuk lejohet të thuhet se "pse diejtarët kanë ndryshuar mendimet në këtë" dhe ai që thotë kështu mendojm se e ka qëllimin e mirë, mirpo kush me qëllim e thotë këtë fjalë duke pas qëllim të gjej lehtësim apo argumente rreth lejimit të muzikes, ai nuk është i sinqert dhe nuk ju ka bindur All-llahut dhe të Dërguarit të Tij.
Më tutje, nuk është e vërtet se dijetarët nuk e ndajnë mendimin e njëjt rreth ndalesës së muzikës sepse ata që e kan lejuar kanë ardhë vonë, d.m.th disa shekuj pas selefëve (të parve tanë të mirë) dhe ata kanë bërë ixhtihad me disa argumente të pa baza dhe që të gjithë sahabët, tabi'inët, tabi-tabi'inët dhe gjithë diejtarët e famshëm i kanë kundërshtuar. Si mund të themi se "ka ihtilaf (mospajtim) mes dijetarëve për ndalesen e muzikes" kurse ata dijetarë që e kanë lejuar muziken jan ndoshta as 100, kurse ata që e kanë ndalaur kategorikisht janë me mijëra dhe ixhmai është dhënë që në shekujt e para të hixhrit, andaj mendoj se ai që thotë kështu ai ka folur pa dituri dhe me argumente të kanunit dhe logjikës së dobët.
Kurse ai që thotë se "unë po bëjë ixhtihad në këtë çështje dhe mendoj se muzika është e lejuar" dine fort mirë se ai është i çmendur që i janë dhuruar mendët nga All-llahu mirpo nuk mendon, ose është duke folur nga hamendja dhe nuk është në gjendje me kuptu se çfarë është duke thënë e ne shpresojm insha All-llah që All-llahu të ja fal një par mend dhe sy që shohin kah Kur´ani dhe Sunneti se me të vërtetë se është sprovuar me diçka që është shumë e rrezikshme kurse ai nuk ka dijeni për këtë për arsye se i mungon sinqeriteti dhe besnikërija.
Vazhdon inshAll-llah...
Krijoni Kontakt