All-llahu i Madhėruar dhe i Lartėsuar ka njė numėr tė madh tė melekėve (engjėjve), tė cilėt kėrkojnė tubime, nė tė cilat pėrmendet emri i All-llahut. Kur e gjejnė tubimin (mexhlisin), ata afrohen dhe i mbulojnė me krahėt e tyre rreth e pėr qark ata qė janė tubuar duke e mbushur kėshtu hapėsirėn deri nė qiellin mė tė afėrt. Kur tė tubuarit shpėrndahen, engjėjt ngrihen nė hapėsirėn qiellore. Pastaj All-llahu U i pyet ata, edhe pse Ai i di tė gjitha:
"Prej nga po vini?" ata thonė:

"Po vijmė nga njė tubim nė Tokė, nė tė cilin robėrit e Tu tė lartėsonin, tė madhėronin, tė njėsonin, tė lavdėronin dhe kėrkonin (tė mirėn) prej Teje." Ai thotė:
"Ēfarė tė mire kėrkonin prej Meje?" Ata thonė:
"Kėrkonin Xhennetin Tėnd." Ai thotė:

"A e kanė parė ata Xhennetin Tim?" Ata thonė:
"Jo, o Zot." Ai thotė:
"E si do tė ishte nėse do ta shihnin Xhennetin Tim?" Ata thonė:
"Ata kėrkojnė mbrojtjen Tėnde." Ai thotė:
"Prej kujt kėrkojnė mbrojtjen Time?" Ata thonė:
"Prej zjarrit Tėnd, o Zot." Ai thotė:

"Po a e kanė parė zjarrin Tim?" Ata thonė:
"Jo." Ai thotė:
"E si do tė ishte nėse do ta shihnin zjarrin Tim?" Ata thonė:
"Ata kėrkojnė faljen Tėnde." (I Dėrguari u) Tha: Pastaj Ai thotė:
"Unė i kam falur dhe i kam derdhur mbi ta tė mirat qė m'i kanė kėrkuar, dhe ua kam siguruar mbrojtjen Time nga ajo qė kanė kėrkuar mbrojtje."
(I Dėrguari u) tha: Engjėjt thonė:
"O Zot, nė mesin e tyre ėshtė edhe filani, rob - mėkatar, i cili ishte duke kaluar aty pari dhe (rastėsisht) u ul nė atė tubim." (I Dėrguari u) tha: All-llahu u thotė:

"Gjithashtu edhe atė e kam falur, sepse ata janė njė popull, me tė cilin ai qė rri, nuk vuan."

HADITH KUDSIJ.

"E kam ndarė namazin ndėrmjet Meje dhe robit Tim nė dy gjysma, dhe ai (robi) do ta fitojė atė pėr tė cilėn ėshtė lutur."
Kur robi thotė:
"El hamdu lil-lahi rabbil alemin"; All-llahu U thotė:
"Robi Im mė lavdėroi."
Kur robi thotė:
"Er-rahmanir-rahim"; All-llahu U thotė:
"Robi Im mė lartėsoi."
Kur robi thotė:
"Maliki jeumid-din"; All-llahu thotė:
"Robi Im mė nderoi."
Kur robi thotė:
"Ijjake na'budu we ijjake nesta'in"; Ai thotė:

"Kjo ėshtė ndėrmjet Meje dhe robit Tim dhe robit i takon ajo tė cilėn e kėrkon."
Kur robi thotė:
"Ihdinas-siratal mustekim, siratal ledhine en amte alejhim, gajril magdubi alejhim we led-dalin"; Ai thotė:
"Kjo ėshtė pėr robin Tim, dhe ai do ta ketė atė qė e ka kėrkuar." HADITHI KUDSIJ.