Albo qe mos ta bejme keshtu si loje fjalesh.
Me vjen shume keq, per cfare me merr ti mu, per keto Mentat e forumit qe i ka sjelle Hoxha nga vendi ku ha pula gurre????
Une jam rrite me nje ndjenje respekti per kohen e Zogut, ne shume aspekte.
Ajo qe une kam dashe te them, eshte se thjesht pershkrimi me duket teper i sajuar me ekzagjerim per mbretin. Albo, ne Shqiperi nuk eshte envoja qe te gjesh persona qe te lajkatojne per interes te drejtperdrejte perfitimi.
Fatkeqsisht, sidomos gjate kohes se Legenit Hoxha, na doli nami se ne Shqiperi fuksohet edhe thjesht per fuskim..pa ndonje perfitim te drejtperdrejte.
Degjoni,.......nuk ka.....patur ndonje here nivel te tille Shqiperia e atyre viteve (shumica analfabete, fshatare e paforumuar, e me pak se 1-milioneshe)....te dale me brohoritje me unanimitet..."do vdesim per Shqipni e mbret", te jemi realista.
Pastaj, per cfare do vdisnin? Cfare jane keto budallalleqe?
Lufta e dyte boterore ishte ne prag te fillimit te vet, edhe dihej se Europa do te ndahej midis fuqive konkurente e te pamposhtura.
Ku kishte gje me te mire se te pushtohej nga Italia.......pushtim qe doli edhe me i embli faktikisht nga te gjitha prezencat e huaja te derisotme....se sa ta benin pershesh vendet fqinje ne ndonje mesymje per inate te vjetra, vende me te cilat Zogu na paska kerku bashkim per mbrojtje!
Ne nje kohe te tille eshte padituri te pretendosh ti rezistosh "pushtimit", po aq joreal sa perpjekja per te evituar nderhyrjet e sotshme amerikano-europiane ne te gjithe Europen e boten.
Mesa duket qe atehere paska dale ideja se ne jemi Kala fitimtare e pamposhtur neper bote, e se nuk duam tja dijme per cfare behet perreth, pasi kemi unitetin udheheqje-popull!!!!
Pastaj per pasurite, Zogu nuk kish si te kish me pak Pallate e Vila, Albo.......(te bera te gjitha nga Italiani)!
(Ato prejardhjet Aleksandriane....po i le pa koment....se nuk ia vlen te merresh me gjenealogji ballkanasish pas mesjetare).
Krijoni Kontakt