Close
Faqja 17 prej 17 FillimFillim ... 7151617
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 164 prej 164
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar mė parė nga qeveriablu Lexo Postimin
    Po lere Nuho kete misionarizmin tend je be i mundimshem.Mua nuk me pengon Islami me fetyre njeriu,me pengon Islami radikal ai cili zvetnon kulturen dhe vyrtytet e Shqiptarit.Me pengojne fundamentalistet Islam.!
    Dhe nese te pengojn i nderuari "ateist", cila mendon eshte menyra e jote qe ata te behen te tille qe mos te pengojn ???

Perditshmeria islame aktuale, e me teper ajo e kaluara, njeh plot e plot njerez me mendime tjera, revolucionare, revizioniste, radikale, liberale etj. kane gjete dashamiret e tyre, dhe jane formuar ne vellezeri te ndryshme, dhe kane jetuar jeten e tyre duke i verejtur VETVETIU se ku i kane kufijt.

Ju as qe e njihni islamin ne shkallen me te ulet, e merrni arrogancen me te larte qe ekziston ta komentoni ate ose nje dukuri te tij. Vete fakti se ke "rrenja" muslimane nuk te ben kompetent te flasish me gojen plot mbi islamin, si nuk te ben fakti ateist klasik, duke thane "nuk besoj".

Muslimanet "radikal" jane PROBLEM i muslimaneve "normal", brenda periudhes 1400 vjecare shoqeria muslimane ka gjetur menyra dhe rruge si tju shmanget problemeve shoqerore qe shfaqnin grupacione interesesh, dhe i ka dale ne krye me metodat me pedagogjike, me te buta, me humane dhe me te civilizuara qe edhe bota aktuale nuk i njeh. Tarikatet jane pjelle e kesaj "natyre" te njeriut.

Hapi i pare se si mund te zgjedhish problemin me "muslimanet radikal" eshte ai, qe ate muslimanin ta pranosh njehere si "shqiptare", se gjuhe nene e ka shqipen, nuk njeh tjeter, se enderat i ka te vendlindjes, te pluhurit ku a rit, se mendon shqip, llogarit me numra shqip, dhe folen shqip......dhe me tej ashtu sic eshte....nuk eshte Arap, as Turk, as Vehabist, por eshte besimtare i devotshem, qe mundohet ta jetoje nje jete sipas parimeve fetare, per te fituar dashurine e Krijuesit vet. Quaje pra, musliman te devotshem, quaje Selefij, por mos e quaj Arap, mos e quaj vehabist, se nuk eshte, dhe kurre nuk do te behet, dhe se, nese i jepet mundesia, do te deshmoje teje se NUK ESHTE ai qe e quan, kete ne konsekuencen e fundit edhe me dhune.....

Leri dhe leksionet se ceshte termi Ateist dhe cka permban ai.
    ...vallahi me hini ne nerva....sinqerisht, kur doni te fluturoni, mos ja kani semen drejt diellit perpjete, mbeteni mundesisht per toke....konceptimi i jetes, i ekzistences dhe jetesimet e ketij konceptimi jane shume dinamike, saqe edhe ateisti mund ne konsekuencen e fundit te jete besimtare, me i mire se une dhe ti.....ne pergjithesi islami meson se "zemren" zoti ja hap atij qe ai don....e kujt don ???....atij qe ja "sheh" zemren....

Dhe te lutem qe te ulesh zellin qe kush eshte me i mire Ne apo Ju.Nuk ka gjeneralizime askund,dhe mos nxjerr fjale nga konteksti duke i ngjyrosur sipas deshires sate.Une te pyes publikisht mundet me ju te bisedohet pa marr neperkemb personalitetin e bashkebiseduesit duke folur nga larte kinse ti ke pergjigjet perfundimtare dhe ke zbuluar te verteten,e ne te tjeret jemi duke jetuar ne erresire.
    ..........une te QORTOJ, nuk tallem, eshte qortimi nje nencmim, nje perbuzje, nje nenvleresim ???, jo, une kur te them se nuk ke kulture, jo se ne dasem ke hijt me kemishen mbi pantollone dhe te perlyer me turshi, por se nuk me shfaq inteligjencen emocionale, e cila trashegohet ne gjak qe nga djepi....kur nene dhe baba ke musliman, gjyshe dhe gjysh, halle dhe teze, kojshi e mik........cka ka depertu ne zmeren tende ???, a te gjith jane gabim ?, ajo ninulla qe ta kendoj, ajo buka qe e ke ngran, ai vajtimi kur vdiq nje i aferm, apo ai gezimi kur u martua nje i aferm, kur lindi nje femije, perkundrazi, une te shoh teje ne "poziten" e larte, jo mua....une vetem te kujtoj se ku je......une KURRE nuk kam thane NE dhe JU.....me Gazmendin kam me shume te perbashket se dashurine ndaj pizzes margarita....

Ti me Islamizmin tend nuk perfaqeson Tetoven !Tetova eshte me shume se aq.
    Kot mundohesh te shkruash texte ironike,per nje gje te tille duhet nje intelegjence me e larte se ajo qe ti ke !
    Pershendetje !
    Nje, prap ben gabim trashanik dhe e interpreton te DREJTEN TIME per ta mbrojt islamin e nenes, babes, gjyshit e stergjyshit me nentingull politik....vellau im, une jam MUSLIMAN SHQIPTARE.....as pa njeren, as pa tjeteren nuk jam ai qe jam, une jam i DETYRUAR ta mbroj vetveten.

Dy, nese ke verejt ironi diku, e verteton ate....dhe ne te njejten fjali e mohon.....mendo per kete....

tung
    albanish by nature

Style & Substance Maska e qeveriablu
    Anėtarėsuar
    16-05-2011
    Postime
    1,816
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Dhe nese te pengojn i nderuari "ateist", cila mendon eshte menyra e jote qe ata te behen te tille qe mos te pengojn ???

Perditshmeria islame aktuale, e me teper ajo e kaluara, njeh plot e plot njerez me mendime tjera, revolucionare, revizioniste, radikale, liberale etj. kane gjete dashamiret e tyre, dhe jane formuar ne vellezeri te ndryshme, dhe kane jetuar jeten e tyre duke i verejtur VETVETIU se ku i kane kufijt.
    I nderuari "Besimtare" jo vetem mua por shumices se shqiptareve i pengon perhapja dhe imponimi i dhunshem i nje Islami radikal.E drejta e tyre eshte qe te jetojne dhe praktikojne Islamin e tyre.Por duhet te dijne gjer ku munde te shkojne si thua ti "te dijne kufijte".E une te them qe ata kane tjeter mision e jo promovimin e vlerave Shqiptare por te" vertetat" e tyre te zbuluara ne Kuran.Islamistet radikal Shqiptar jane ndalur aty sepse nuk kane fuqi te depertojne ne shoqerine Shqiptare.Mosperkrahja ndaj tyre eshte shkak qe kane zbuluar "kufijte" e jo qellimi i tyre i mire.Enderrat e tyre dhe te Shqiptareve ndahen.Ata enderrojne uren e Gallates dhe vapen e Mekes.
    Muslimanet "radikal" jane PROBLEM i muslimaneve "normal",
    Jo vetem i muslimaneve por te gjithe njerezve me vullnet te mire.Religjioziteti i tyre te mbetet ne shtepit e tyre .

por mos e quaj Arap, mos e quaj vehabist, se nuk eshte, dhe kurre nuk do te behet, dhe se, nese i jepet mundesia, do te deshmoje teje se NUK ESHTE ai qe e quan, kete ne konsekuencen e fundit edhe me dhune....
    .Si mos ta quaj kur jo vetem bota e tij e mbrendshme eshte e determinuar nga Kurani por edhe pamja e tije e jashtme,veshja ,retorika anti figurave kombetare te popullit Shqipare,levderimi i pushtuesit shekullor etj.Si me dhune zotri ?

...vallahi me hini ne nerva....sinqerisht, kur doni te fluturoni, mos ja kani semen drejt diellit perpjete, mbeteni mundesisht per toke....
    E perse te mos them edhe une qe ti po fluturon me entuziazmin tend ndaj Islamit,perse je ti i besueshem ne ate qe thua e une jo.

..........une te QORTOJ, nuk tallem,
    Po ky eshte ai fjalim ekstaze dhe patetike qe bejne "Besimtaret".Askush nuk te jep te drejten te qortosh dike pse nuk ka pranuar dic qe ty te magjeps.Qortimi behet per vepra gabim e jo per mospranimin e ndonje ideologjie.Apo misionarizimi dhe qortimi femijeror qe ben eshte i motivuar ne ate qe ju thote Kurani qe do shperbleheni neqoftese beni konvertimin e dikujt.Mu per kete beheni refuzues dhe te pshtire...

vellau im, une jam MUSLIMAN SHQIPTARE.....E une vellau im jam vetem SHQIPTARE pa shtuar fjale perpara !!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga qeveriablu : 06-07-2011 mė 12:34
    Mos blej asnje prodhim qe fillon me barkodin 860 (prodhime serbe),dhe ato 520 (prodhime greke) !

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    une jam MUSLIMAN SHQIPTARE.....as pa njeren, as pa tjeteren nuk jam ai qe jam, une jam i DETYRUAR ta mbroj vetveten.
    Ti je musliman shqiptar, por duhet me t'bo shqiptar musliman dhe me t'msu (qysh tha edhe biseduesi Qeveriablu) se ka edhe shqiptare, edhe shqiptare katolike, edhe shqiptare ortodokse, edhe shqiptare ateiste, edhe shume lloje tjera te shqiptareve, dhe per kete arsye ti si shqiptar musliman duhet ta menjanosh tere ate pjesen tende muslimane qe ke, e cila paraqet nje mosujdi me format tjera te shqiptareve qe i permenda.

Per shembull duhet ta sunetosh besimin tend musliman ne te gjitha ato sure te Kuranit qe mesojne nencmim apo mostolerance ndaj shqiptareve jomuslimane. Apo ne te gjitha ato hadite qe kane keso permbajtje. Apo te gjithe ata klerike qe mesojne keso gjera.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-04-2011
    Postime
    198
    E harrut priftin me mitroloz

a ju sosen plumbat a

Faqja 17 prej 17 FillimFillim ... 7151617

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •