Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 50
    i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anėtarėsuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647

Kanunore dhe islamike?!

Si eshte e mundur qe shqiptaret lindin , rriten , martohen,bashkejetojne,e vdesin sipas Kanunit dhe nga ana tjeter mbahen per muslimane te devotshem?!A e pranon kurani qe nje tjeter liber, te kete fuqi me madhore e ne kundershtim me te?
    Injorantin e kam frike,
    Budallin e meshiroj,
    Te diturin (civilin) e dua pa mase.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anėtarėsuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-kėndej
    Postime
    3,131
    Pse kaq merak me dit raportin e Islamit me kanunin , kur me siguri si ke dhen nje pergjgje vetes , cka thot Bibla per kanunin.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Citim Postuar mė parė nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Si eshte e mundur qe shqiptaret lindin , rriten , martohen,bashkejetojne,e vdesin sipas Kanunit dhe nga ana tjeter mbahen per muslimane te devotshem?!A e pranon kurani qe nje tjeter liber, te kete fuqi me madhore e ne kundershtim me te?
    Ata shqiptarė qė veprojnė kėshtu janė hipokritė [dyfytyrėsh] ose arabisht NIFAK, i cili sipas islamit ėshtė nji vepėr e shėmtuar pasi qė vepron me dy fytyra njėrėn me kanun e tjetrėn tregon islam.Dhe kjo hipokrizi nė besimin islam ėshtė hipokrizia e madhe qė tė nxjerr nga islami dhe mileti musliman pra njeriu bėhet kafir [jobesimtar].
    NJisoj janė edhe ata shqiptar qė vetit i thuajnė demokratė dhe luftojnė pėr ligjet e demokracisė kurse nga ana tjetėr deklarohen se janė musliman,por nė fakt ata pra janė hipokritė kafira.Dėnimiu i kėtyre lloj njerėzi ėshtė ma i madh sesa i kafirave tjerė.
    Islami ėshtė superior mbi tė gjith ideologjit fetė dhe kanunet e tjerė,sepse ėshtė fe qiellore nga i Gjithfuqishmit i pa tė meta dhe perfekte kurse tėrė ideologjitė tjera [socijalizmi,komunizmi,materijalizmi,laicizmi,demok racija,imperijalizmi] janė njerėzore pra janė qesharake dhe me tė meta dhe agresive dhe tė dėmshme si pėr njeriun,shoqėrin poashtu edhe pėr ambientin dhe mė gjerė pėr tėrė tokėn.Dhe kjo u vėrtetua nė praktikė me miliona herė.
    Fitorja e vėrtetė i takon Allahut dhe besimtarėve por qafirat kėtė nuk e kuptojnė.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Renea Lexo Postimin
    Pse kaq merak me dit raportin e Islamit me kanunin , kur me siguri si ke dhen nje pergjgje vetes , cka thot Bibla per kanunin.
    Pergjigju pyetjes konkretisht. Jam shume i interesuar ne pergjegje. Jo vec tenden, por te cdo shqiptari musliman.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga referi_1 Lexo Postimin
    Ata shqiptarė qė veprojnė kėshtu janė hipokritė [dyfytyrėsh] ose arabisht NIFAK, i cili sipas islamit ėshtė nji vepėr e shėmtuar pasi qė vepron me dy fytyra njėrėn me kanun e tjetrėn tregon islam.Dhe kjo hipokrizi nė besimin islam ėshtė hipokrizia e madhe qė tė nxjerr nga islami dhe mileti musliman pra njeriu bėhet kafir [jobesimtar].
    NJisoj janė edhe ata shqiptar qė vetit i thuajnė demokratė dhe luftojnė pėr ligjet e demokracisė kurse nga ana tjetėr deklarohen se janė musliman,por nė fakt ata pra janė hipokritė kafira.Dėnimiu i kėtyre lloj njerėzi ėshtė ma i madh sesa i kafirave tjerė.
    Islami ėshtė superior mbi tė gjith ideologjit fetė dhe kanunet e tjerė,sepse ėshtė fe qiellore nga i Gjithfuqishmit i pa tė meta dhe perfekte kurse tėrė ideologjitė tjera [socijalizmi,komunizmi,materijalizmi,laicizmi,demok racija,imperijalizmi] janė njerėzore pra janė qesharake dhe me tė meta dhe agresive dhe tė dėmshme si pėr njeriun,shoqėrin poashtu edhe pėr ambientin dhe mė gjerė pėr tėrė tokėn.Dhe kjo u vėrtetua nė praktikė me miliona herė.
    Une mendoj se ke thene pergjegjen e drejte pernga prizmi i fese islame.
    Pra saktesisht kete do e thoshte Muhamedi apo Allahu (sikur te mos ishin memece te amshueshem : D)

Prandaj me te drejte pyet Anesit, pyes poashtu dhe une: Si kjo konkradikte?
    Ka te beje me mosarsimimin e njerezve? Me injorancen, e cila mundeson te mos shohesh kete kontradikte? Ma cfare tjeter?

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anėtarėsuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-kėndej
    Postime
    3,131
    Asnje musliman mos te futet ne debate ktu pa dhen hapesi i temes pergjigjen me titull Kanuni dhe Bibla , si dhe Kanuni dhe Shqiptarizmi.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    04-07-2010
    Postime
    227
    Une moti kam thene me keta persona vetem mund qe te tallemi sepse nuk meritojne pergjigje ,keta jo qe deshirojne te dijne dicka por jane tipa nuskane dhe jetojne me huqe dhe veprojne hove hove ,vetem lexoni shkrimet e chinos dhe te tjereve dhe do bindeni per kete qe them,lehte ndryshojne disponimin ,sa behen ngyisalaq befas behen sevdali .Nuk shkojne sipas ndonje plani te caktuar ,por si tu mteket dhe pershtatet,ne kete menyre behen te padurueshem per forumin ,prandaj edhe i kam injoruar cdo here , dhe nuk kam ndermend qe te merem me muhabetet e tyre

Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Pra saktesisht kete do e thoshte Muhamedi apo Allahu (sikur te mos ishin memece te amshueshem : D)

Ka te beje me mosarsimimin e njerezve? Me injorancen, e cila mundeson te mos shohesh kete kontradikte? Ma cfare tjeter?
    Problemi i gjithēkafit ėshtė nė injorancėn ose folin pėr fenė e Allahut pa dituri,dikush fol me epsh e dikush sebeb karriges dhe pozitės,dikush sebeb mendjemadhėsisė..etj.
    Shumica e njerėzve qė thirren musliman nuk e kutpojnė islamin dhe principet e tij,kjo ėshtė sepse islami moti ėshtė zbehur dhe ėshtė harruarr.Dhe kėtė e vėrtetojnė shum thėnje tė Profetit tonė.
    Nji ndėr ulematė [ dietarėt musliman] Ibn Kethiri thotė :
    Dhe ky din [feja islame] nuk ėshtė koruptuar pėrveē se prej mbretėrve…dhe dijetarėve tė prishur dhe prej asketėve? [Poem e cituar nga Ibn kethiri nė tefsirin e tij ajetit Kuranor :
    34. O ju qė besuat, vėrtet njė shumicė e parisė fetare e jehudive dhe e tė krishterėve, nė mėnyrė tė paligjshme e hanė pasurinė e njerėzve dhe pengojnė tė tjerėt nga rruga e All-llahut. Ata tė cilėt e ruajnė arin e argjendin e nuk e japin pėr rrugėn e All-llahut, lajmėroji pėr njė dėnim tė dhėmbshėm. [Tevbe].
    Fitorja e vėrtetė i takon Allahut dhe besimtarėve por qafirat kėtė nuk e kuptojnė.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Or trimat e Mahmutit!!!
    Per nje pyetje te thjeshte, po filloni te flisni perēart....jo injorance, jo epsh e jo terci-verci....jeni bere si gramafona te prishur!!!
    Po s'patet tru me iu pergjigj, heshtni e mos grini sallate kot...po patet, pergjigjuni pa pellitje e sharje.
    Shqiptareve qe zbatojne Kanunin e Lek Dukagjinit dhe i therrasin vetes myslimane, a t'ua heqim librezen e partise islamike apo jane myslimane tamam??!!

Kjo eshte pyetja, pa fyerje e pa nenkuptime.....hajt trimat e islamit, kush do te pergjigjet i pari??!!
    Jarigas

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    511
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin

Po e perseris edhe nje here se t'i je nje antar i edukuar.

Te kam thene se aty ku permendet emri Islam (feja) ty te kcen dreqi ne bark.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga PrisHtiNa-Lee : 03-12-2010 mė 15:40

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •