Keto fjale ne kete keng,jane fjale te Kuranit te madherueshem,qka shpifin serbet nuk iu behet vone askujt .
Keto fjale ne kete keng,jane fjale te Kuranit te madherueshem,qka shpifin serbet nuk iu behet vone askujt .
Ah... nete ,nuk je per te vdek ti![]()
Ti te pakten e pranon faktin.
Po nese i pranon, do duhej te vrisje ndoshta gjysmen e popullit tend shqiptar. Konkretisht mua. Une jam jobesimtar, refuzues i Islamit deri ne maksimum. Nese i pranon keto ajete, duhet te me vritesh. Por ti nuk e ben kete gje. Nuk ke vrare aske deri sot. Kjo tregon se ti nuk i "pranon" keto ajete.per kte pune na si musliman nuk diskutojme i pranojme si te tila dhe ne te aspak nuk dyshojme.
Ti nisesh nga ajo se ne ajetet me lart behet fjale vec per vetembrojtje. Une mendoj ndryshe. Mendoj se behet fjale per sulme. Kete e deshmojne vete fjalite. Kam nje "parandjenje" se edhe ti mendon njejte si une ne kete pike. Se edhe ti e di qe nuk behet fjale per vetembrojtje. Qe te testoj parabinjen time, te pyes: Nese nje dite deshmohet (p.sh. te gjithe imamet e deshmojne) se behet fjale per fjali sulmuese, jo vetembrojtese, cfare mendon ti atehere: A mund te jene keto fjali nga "Zoti"? Dhe pse (mendon)?po ne bibel ke urdher per vrasje e pse po habiteni me kte ?????
a thua se nuk ban me u mbrojte kur dikush don me te vra ?????
2:190.
luftoni nė rrugėn e Allahut ndaj atyre qė luftojnė kundėr jush, por mos e kaloni kufirin, se Allahu nuk i do ata qė e kalojnė kufirin.
2:193.
luftojini ata derisa tė zhduket mosbesimi dhe deri sa tė mbretėrojė besimi vetėm pėr Allahun! Por, nė qoftė se ata heqin dorė nga lufta kundėr jush, atėherė ska armiqėsi, pėrveēse kundėr keqbėrėsve.
4:75.
Ēkeni ju qė nuk luftoni nė udhė tė Allahut dhe pėr shpėtimin e tė shtypurve: pėr meshkujt e pafuqishėm, gratė dhe fėmijėt, tė cilėt thėrrasin: O Zoti ynė! Nxirrna nga ky qytet, banorėt e tė cilit janė keqbėrės!
9:13.
Vallė, a nuk do tė luftoni kundėr atyre qė e kanė shkelur besėlidhjen, janė pėrpjekur ta dėbojnė tė Dėrguarin dhe kanė filluar tė parėt tju sulmojnė?!
Dhe luftoni nė rrugėn e All-llahut kundėr atyre qė ju sulmojnė e mos e teproni se All-llahu nuk i do ata qė e teprojnė (e fillojnė luftėn).
Sure 2, Fjalia 191: "I vritni (jobesimtaret) kudo qe i takoni, i deboni nga ku ju debuan; sepse joshja (ne mosbesim) eshte me e keqe se vrasja ..."
Shqiperi eshte edhe Cameria
Po, ka mundesi. Me nje kusht: Te shoh se cdo musliman deklaron se nese jane keto ajete vertete nga Kurani, ky liber nuk ka lidhje me Zotin.
E biseduesi Refeti qe tha se jane te verteta?Postuar mė parė nga Nete
E Renea qe poashtu nuk i sheh si te pasakta?
A jane keta perdorues te "Kuranit Taleban"?
Pse nuk e merr nje Kuran ne dore te lexosh vete keto fjali? Pse nuk gjen nje faqe islame te besueshme per ty ne internet, p.sh. te komunitetit islam ne Kosove, dhe te me thuash mua t'i sjell keto citime te Kuranit nga ajo faqe? Pse i mbyll syte prane te gjitha ketyre gjerave? E me ofendon mua "serb". Pse kjo? A vetem serbet nuk besojne Kuranin? Cka ishte Gjergj Fishta qe nuk e besonte Kuranin? Cfare ishte Gurakuqi, Cajupi, Gjika? Cfare eshte Alfred Moisiu? A ishin serbe? Jo. A mund te ofendosh pra nje refuzues te Islamit "serb" pa qene ose pjelle gabeli turko-boshjako-magjyp ose analfabete e pashembull? Nuk di si te merrem vesh ndryshe me ty. Disa here ka ndodhe qe vjen ne teme, e hedh nje ofendim, dhe si nje kokeboshe e pashembull ik prej temes kur te jipen arsyetimet, faktet e te gjitha qe i takojne nje bisede te mirefillte. Si te mos nencmohen njerez si ti pastaj? Ti, familja, fisi, fshati e cdokush qe ka patur ndonjehere ndonje influence mbi edukimin tend. Beso, me vie turp qe duhet te ndaj nje hapesire virtuale me ty. Nuk eshte hera e pare qe me ndodh kjo me ty, ndaj t'i them keto fjale.
Ok nuk pasna njohuri per Kuranin pra,por ata qe te sjellin argumenete ,si njeher te pakten nuk the,, ok me ket pajtohem qe thoni,apo te tera qka thuhen ne kuran,per ty jane vetem fjale boshe,ore chino duhet te respektosh edhe idete e dikujt,jo vetem te ofendosh ,se tek e fundit shqiptar je si ti si une si ai tjetri.
Edhe nuk te ofendova asgje ty.
Kur thuhet e drejta pa marr parasysh sa djeg ke perkrahje prej qdokujt.
Krijoni Kontakt