[QUOTE=chino;2934393]Une jam duke i cituar fjalite drejtperdrejt nga Kurani. Secili mund te mari nje Kuran ne dore dhe te verifikoje autencitetin e citimeve. Kush di te lexoje, nuk ndjen nevoje te pyes nje libanez per gjera qe jane te shkruara shprehimisht. Sidomos jo te pyetet libanezi, pa i kerkuar fakte, pa i kerkuar pergjegje per keto fjali eksplicite qe i citoj une. Perndryshe edhe po ta pyesje Milloshevicin apo Hitlerin, te dy do te thonin se jane njerez tejet te mire, paqesore, vetembrojtes, e tjera. Por faktet e dallojne pohimin prej te vertetes.
Shumė mė shumė, i besoj atijė Libanezi, se sa "Kur`anit" qė ti ke lexuar. Sepse e njoh shumė mirė atė njeri, njė kohė mjaft tė gjatė sa ta kuptoj se ai ėshtė shumė i sinqert.
Lexo edhe njė herė fjalinė, ku janė cituar fjalė e tij. "Asnji Fe nuk predikon Urrejtjen..." e kishte fjalėn, ndėr tė tjera, edhe pėr fenė krishtere, "... por janė njerzit (vėrejtja ime: si ti, p.sh. e disa tjerė), ata tė cilėt e bėjnė kėtė."
P.S. nuk dij tė lexoj arabisht se do e kisha lexuar Kur`anin nė gjuhen arabe e jo pėrkthimet falso apo tė gabuara ( me qėllim, a pa qėllim), nė gjuhė tjera.
Krijoni Kontakt