Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 19 prej 19
    Postuar mė parė nga gladiator
    O Ruudi;
    Une se kuptoj si e kritikon ti Biblen.
    Kurani ,eshte fotokopje e Bibles;
    Vetem se ai profeti i pare musliman i beri ca ndryshime te vogla ;
    Ciles bilble.. se e keni ribotuar nja 10 here deri me tani?
    Po te ishte Kurani kopje e bilbes me ca ndryshime te vogla, do quhej bibel dhe sot.

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

wow

Gjeja qe mua me habit me ju myslymanet a dini se kush eshte?kur thoni : "Cilen Bibel?"!
    Mos u beni te ditur pa ditur(me te degjuar nga te tjeret)sepse dituria eshte kur ti e kupton qe pa filluar gjykimin apo pa te te bere larjen e truve te fese qe i perket.
    Tani po kuptoj pse ju mysl. po flisni keshut ndaj Bibles. Por nje gje nuk kam pare kurre, nje i krishtere qe ka pranuar krishtin ne jeten e vet ka filluar te lexoj Biblen (pa i thene njeri se ē'fare thote) qe te kete braktisur te verteten.

me tregoni te dashur miq sa perkthime te kuranit ka ne shqip, por sa kurane ka? Sa perkthime ka ne shqip te Bibles, por sa Bibla ka? Nje fanatik si puna juaj(myslymanet) mund te flasi ne kete menyre!!!
    Gjykimi duhet te vij nga zemra te dashur miq dhe jo nga mendja, sepse nese gjykojme me mendje mekatojme, por nese gjykojme me zemer kuptojme.
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-02-2003
    Vendndodhja
    Diku
    Postime
    112

Re: wow

Postuar mė parė nga i krishteri

Gjykimi duhet te vij nga zemra te dashur miq dhe jo nga mendja, sepse nese gjykojme me mendje mekatojme, por nese gjykojme me zemer kuptojme.
    hahahahahahahahahahahahahaaha

gjykimi vjen nga mendja e besimi nga zemra ok?

P.S. te njoftoj se se shpejti do dale versioni ma i fundit i bibles i perpunuar sipas nevoja ve te kohes. me jep adresen te te postoj nje ta lexosh se pse duhet te jetosh me kohen.

Larguar Maska e cunimartum
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    me tregoni te dashur miq sa perkthime te kuranit ka ne shqip, por sa kurane ka? Sa perkthime ka ne shqip te Bibles, por sa Bibla ka? Nje fanatik si puna juaj(myslymanet) mund te flasi ne kete menyre!!!
    qe ta marresh vesh ti Kuran ka vetem nje prandaj c'do perkthim ka dhe origjinalin ne arabisht qe te mos lejohen spekullimet.
    duke bere kete pune ndalohen mundesite e ndryshimeve te qellimshme dhe kushdo qe di arabisht e ka shume te qarte qe C'DO KURAN i shkruar nuk ndryshon asedhe nje presje nga nje tjeter
    Sa per Biblen ata qe kane ndryshuar fjalen e ZOTIT per vete e kane se kane per mua, po vete do ta marrin denimin

ZBULESA
    18 Unė i deklaroj kujtdo qė dėgjon fjalėt e profecisė sė kėtij libri, se nėse ndokush do t`i shtojė kėtyre gjėrave, Perėndia do tė dėrgojė mbi tė plagėt e pėrshkruara nė kėtė libėr.

19 Dhe nėse dikush heq nga fjalėt e librit tė kėsaj profecie, Perėndia do t`i heqė pjesėn e tij nga libri i jetės nga qyteti i shenjtė, dhe nga gjėrat qė janė pėrshkruar nė kėtė libėr
    PRA KJO TREGON LAJMERIMIN NGA ZOTI QE E DI CFARE DO TE NDODHTE NE TE ARDHMEN .PER NDRYSHIMET DHE HEQJET QE DO TI BEHESHIN BIBLES
    VAZHDON
    kurse ne kuran thuhet keshtu
    "NE ME MADHERINE TONE E SHPALLEM KURANIN E NE GJITHSESI JEMI MBROJTES E TIJ"
    PRA PER KURANIN KA DEKLARU ALLAHU QE DO TA RUAJE NGA SHTREMBERIMET DERI NE DITEN E KIJAMETIT E PIKERISHT PRANDAJ ZBRITI KURANI PER TE TREGUAR SHTREMBERIMET NE LIBRAT E MEPARSHEM
    Fen e ke krejt personale. MEMEDHEUN E KEMI TE PERBASHKET.

Re: wow

Postuar mė parė nga i krishteri
    Gjeja qe mua me habit me ju myslymanet a dini se kush eshte?kur thoni : "Cilen Bibel?"!
    Shkrimet e shenjta (judaike dhe kristjane, njihen me emrin BIBLA nė tė cilėn pėrfshihen 72 libra tė ndryshėm, prej kush e di sa autorėve, emrat e shumicės prej tyre deri sot mbetėn tė panjohur. Madje autorėt e ndryshėm gjatė shekujsh, punuan nė tė njėjtin libėr qė tani e kemi nė trajtėn e sotme. Mjafton tė thuhet se krijimi i tij zgjati gadi 10 shekuj.

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

wow

jeni vertet per tu habitur. Dua t'ju them disa gjera miq te dashur sepse jo vetem qe nuk i kini kuptuar per veten tuaj por po jua beni lemsh ne koke dhe te tjereve:

1- Bibla eshte Dhjate e Vjeter dhe Dhjate e Re. dhe te dyja kane origjinalet Hebraisht(Dhjata e Vjeter), Greqisht(Dhjata e Re).

2- Kam degjuar se ju thoni se origjinali (i Dhjates se Re)ka humbur, apo jo?ku bazoheni qe thoni se ka humbur a e kini pare origjinalin ne Greqisht?

3- Mund te kete vertet perkthime te ndryshme por te gjitha jane te bazuara ne te njejtin vende dhe flasin per te njejten gje. Ashtu si kurani(perkthimi i ri qe e kam hedhur dhe ne kompjuter) eshte i ndryshem me perkthimin e pare(por kuptimi ngelet i njejti).
    ---------------------------------------------------------

1- Biblen ju e kini lexuar para se te benit studime ndaj kuranit apo pas?

2- A e kini lexuar ndonjehere Biblen pa e marre per ta kritikuarapo gjykuar?
    -----------------------------------------------------------

Sh_h:
    A e di ti se kur gjykon me zemer ti ndihen dhe ke dashuri, ndersa kur gjykon me mendje ke urrejte smirre apo gjera te tjera te keqija?
    nese nuk e kupton akoma atehere po ta them ne fjale me te shkoqura: Gjykimi me zemer eshte kur ti nuk perdor asgje tjeter veēse dashuri.Gjymi me mendje dihet se ku te ēon.

prandaj gjyko me zemer(duaj dhe mos mendo keqas para se te mendosh apo te besh nje gje qe eshte e Perendise).

me respekt i krishteri!!!
    DASHURIA

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    I krishteri:1- Bibla eshte Dhjate e Vjeter dhe Dhjate e Re. dhe te dyja kane origjinalet Hebraisht(Dhjata e Vjeter), Greqisht(Dhjata e Re).
    Per cilin origjinalitet flet? Vertet Dh. Vjeter eshte ne Hebraisht sepse Moisiu dhe te tjere ishin Hebrenj, por si i behet me Dh. e Re kur Jezusi ishte cifut, mos valle i ka thene gjerat ne greqisht? Apo ashtu i shkruajten apostujt, po por ketu len hapsire per abuzim ashtu sic eshte ne realitet, prandaj mos fol kaq zellshem per te cilen as ti nuk je i sigurte!

I Krishteri:2- A e kini lexuar ndonjehere Biblen pa e marre per ta kritikuarapo gjykuar?
    Po mire ti zoteri e ke lexuar Kur'anin duke dashur te bindesh per vertetesine e tij apo per kulture?

Ti I krishteri kam pershtypjen se "bjen si macia ne kos" perhere ne dashuri. Por filozofia shpjegon ndryshe ajo thote se rruga qe te con ne zemer eshte prej mendjes dhe jo prej zemers ne mendje.
    Njeriu nga kafsha dallohet prej mendjes jo prej zemres.
    Une ta kam shpjeguar edhe nje here qe mendja ose llogjika eshte si dogane perpara zemres, ajo kontrollon cdo lloj "malli" me pas vendos ne eshte e mire apo e keqe, por sic duket zemra jote eshte bere "nderrmarje grumbullimi" ose si "kosh i se mires dhe i si keqes", po vazhdove te fusesh zemren te paren do ta pesosh edhe fizikisht se shpirterisht e shoh qe e paske ngrene trashe.
    pershendetje
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Rapsodit

kujdes se po me bene per te qeshur.

1- Une e kam lexuar kuranin dhe nuk me terhequr sepse e sjelle Perendine ne menyre te nje diktatori: Po nuk u binde, gjej vend ku te futesh.
    nejse nuk me intereson te diskutoj mbi kuranin sepse une nuk e besoj ate(edhe pse e lexoj).

2- Nuk e di nese ke degjuar per dashurine me shikim te pare..une dua te te them se nese dashurohesh me nje vajze, para se ta njohesh(ta dishe se si eshte dhe se kush eshte)ty te hyjne ne zemer dhe pastaj ben ate hapin tjeter(qe hap mendjen).
    Nese Perendia thote se fluturon gomari, mendoj se ti nuk i beson kesaj gjeje sepse vihesh dhe mendohesh se si mund te ngrihet nga toka duke perdorur ligjinin e gravitetit.

Problemi nuk eshte te perdoresh mendjen apo zemren por problemi eshte se ju jini nisur gabim qe me hapin e pare. Po te sjelle vetem disa shkrime Biblike:
    Njeriu natyror nuk mund ti rroki gjerat qe jane te Frymes se Shenjte sepse per te jane marrezi dhe sepse ato gjykohen frymerisht(me zemer dhe jo me mendje)
    kush beson ne Perendine duhet te besoj qe Ai eshte dhe eshte shperblenjesi i atyre qe e kerkojne Ate.
    Duaje Perendine me gjithe (1)[U]zemren tende,(2)me gjithe mendjen tende,(3)me gjithe forcen tende
    Po e llogjikove Perendine ose Fjalen e Tij, bere gafen me te madhe. Mendja mekatare humane(qe mendon qofte gjera te mire dhe te keqija)nuk mund te kuptoj ne vetvete Perendine qe eshte i shenjte.
    Ja kush jane gjerat qe nuk mund te lidhen direkt me Perendine:

1- Syri. Nuk mund te shikosh me sy Perendine sepse Perendia eshte i Shenjte dhe syri yt qe shikon mekatin nuk mund te shikoje te Shenjtin(ka nje kufij).nese do te shikosh Perendine me syte e tu, do te vdesesh sepse nuk do ta durosh dot

2- Veshi. Nuk mund te degjosh me veshe Perendine sepse veshi yt degjon te keqen dhe nese degjon Perendine me veshet e tu do te vdesesh sepse veshet e tu kane degjuar mekatin.

3- Mendja. Nuk mund te llogjikosh dot me mendje Perendine sepse Perendia eshte aq i madhe qe nese kerkon te fusesh gjithesine ne mendjen tende te kufizuar atehere do te behesh i marre(sepse eshte e pa mundur). Nese Perendia vjene e futet ne mendjen tende Perendia(mendja jote qe punon per mekatin)do te vdesi ne ēastin qe Perendia do te futet.

4- Hunda. Nuk mund te nuhasesh Perendine sepse hunda jote ka nuhatur gjera te pista dhe nuk mund te nuhasi Perendine.

5- duart. Nuk mund ta prekesh Perendine per arsye sepse duart e tua bejne mekat gjithmone dhe Perendia nuk mund te preket me duart e papastra tonat.
    (kur them "ti" e them ne pergjithesi dhe jo vetem per ty, e them dhe per veten time).
    ------------------------------------------------
    Nje gje qe mbetet eshte Fryma dhe Shpirti. Fryma shpirtie jane ato qe Perendia na ka vendosur qe te mund te ndihejme Perendine dhe te kuptojme se si mund ti arfohemi. Nese kjo fryme vjene e komanduar nga trupi nuk mund te kuptosh ate seē ndihen fryma jote dhe do te vdesesh frymerisht.
    nejse, kjo ka lidhe me ate qe thuhet se njeriu eshte trio(Fryme, shpirt dhe trup).dhe eshte me teper e komplikuar per nje person si puna jote.

Une nuk te dhashe nje keshill te gabuar por te dhashe nje keshille te mire.."Merre Biblen dhe lexoje me zemer(dmth qe duhet te mos ta llogjikosh sepse Bibla flet dhe ne shembelltyra, kastile per faktin qe tu mbyllet atyre qe perdorin mendje dhe tu apet atyre qe perdorin zemren, ose ty mbyllet krenareve dhe t'ju hapet te perulurve).

ka dhe me tej por per sot mjafton kaq.

me respekt i krishteri!!!
    DASHURIA

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    I Krishteri!
    ti thua: 1- Une e kam lexuar kuranin dhe nuk me terhequr sepse e sjelle Perendine ne menyre te nje diktatori: Po nuk u binde, gjej vend ku te futesh.
    nejse nuk me intereson te diskutoj mbi kuranin sepse une nuk e besoj ate(edhe pse e lexoj).

Ty te eshte dukuer si diktator sepse nuk e ke lexuar me zemer sepse ne Kur'an eshte realiteti (pa folur me detaje) dhe ky realitet ty te tremb sepse je njeri qe enderon si puna e gomarit qe fluturon.
    Tjeter, ndersa ne bibel sic ta kam thene edhe ne temen time mbi Bijte e Perendise eshte sikur t'i thuash "derrit daje".

2- Nuk e di nese ke degjuar per dashurine me shikim te pare..une dua te te them se nese dashurohesh me nje vajze, para se ta njohesh(ta dishe se si eshte dhe se kush eshte)ty te hyjne ne zemer dhe pastaj ben ate hapin tjeter(qe hap mendjen).

Eshte e vertete ajo dashuri me shikimin e pare por gjeja me e dhimshme eshte kur e sheh veten ne pus te thelle dhe nuk di ku tia mbash (pasi ke bere hapin e dyte), prandaj te thash se "bjen si macia ne kos" (me not zhyt).

perseri thua:Nese Perendia thote se fluturon gomari, mendoj se ti nuk i beson kesaj gjeje sepse vihesh dhe mendohesh se si mund te ngrihet nga toka duke perdorur ligjinin e gravitetit.

Mendon ti keshtu sepse te duket vetja se je shume i zgjuar dhe harron se te tjeret ndoshta e kane mesuar para teje se cdo te thote ne shkencen e Logjikes "mundesia". Lexo pak profilin tim dhe e ke pergjigjen aty.

Kur ti me permend vargje Biblike, nganjehere them "more ky mos i duket se jam i krishtere qe te besoj se cthote Bibla"?

tivazhdon e thua: kjo ka lidhe me ate qe thuhet se njeriu eshte trio(Fryme, shpirt dhe trup).dhe eshte me teper e komplikuar per nje person si puna jote.

More per mua s'eshte aspak e komplikuar sepse une i kam dhene zgjidhje me kohe per problemi qendron se ti akoma nuk e ke idene se Shpirti dhe fryma per te krishteret eshte e njejta gje, duke u bazuar se njeriu u krijua me shembellyren e perendise dhe si per rrjedhoje Shpirti i Shenjte - Fryma e Shenjte, keshtu qe Shpirt=Fryme, pra nuk jane tre per njeriun por DYYYYY dhe krijesa nuk i perngjet Krijuesit, pra njeriu aspak Perendise.
    Tjeter, ndoshta ti I Krishteri e sheh te miren ne ate prizmin tend aq te ngushte kur behet fjale si puna e zemres qe per kete fakt 50 here te hyje ne provim 50 here do te ngelje sikur dhe namin ta kishe bere ne fletet e provimit, keshtu qe keshillat e tua ndotin edhe koshin e kompjuterit tim.

shnet!
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Koment vs Koment
    Nga _Mersin_ nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 52
    Postimi i Fundit: 21-05-2010, 10:11
  2. Pėrgjigje: 98
    Postimi i Fundit: 26-12-2007, 20:14
  3. Koment - Standardet para referendumit (Malesi)
    Nga Tuzjan nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 01-04-2006, 04:32
  4. A keni ndonje koment
    Nga hope31 nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 19-08-2005, 07:16
  5. TOP SHOW- Koment forumit
    Nga Mina nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 18-05-2004, 07:08

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •