Nuk shoh ndonje te keqe qe kjo teme te diskutohet ketu ne forum, fundja fundit nga e kaluara kemi mesuar dhe kemi arritur aty ku jemi, valle cdo te ndidhte nese njerzit nuk ishin ne dijeni fare per te shkuaren? Nje hic.
Nuk shoh ndonje te keqe qe kjo teme te diskutohet ketu ne forum, fundja fundit nga e kaluara kemi mesuar dhe kemi arritur aty ku jemi, valle cdo te ndidhte nese njerzit nuk ishin ne dijeni fare per te shkuaren? Nje hic.
Edhe une nuk shikoj ndonje te keqe qe tema te diskutohet. Ti nuk e ke kuptuar se cfare kam thene une. Per keto tema nuk do diskutojme kur te mos jene me aktualitet. Dhe qe keto tema te mos jene aktualitet duhet bere ajo cka kam thene me lart.Postuar mė parė nga Estella
Nga e kaluara..... thua ti kemi mesuar?????? Jo, te kaluaren e kemi neglizhuar prandaj edhe.... po perseritet.
Thellohu me shume.
Desha te leroja shkembin...
- tha Plugu.
Megjithese i ndaluar ne pothuajse gjithe boten e zhvilluar, Amerika eshte nje nga vendet e fundit qe mbeshtet vendimin me vdekje. Aktualisht jane 3704 te burgosur ne Amerike qe presin denimin me vdekje (megjithese mendohe se as 5%, e tyre do ekzekutohen) dhe qe nga 1976, 870 veta jane ekzekutuar vetem ne Amerike.
Une jam plotesisht pro mendimit: Sy per sy e dhemb per dhemb. Keshtu qe per mua Vendimi me vdekje eshte i nevojshem per te vene drejtesine ne vend, ai qe vret duhet te vritet. Megjithate me eshte bere nje pyetje te ciles e pata te veshtire ti pergjigjem. Nese beson se ai qe vret duhet vrare, atehre a nuk duhet te vrasim dhe policin/gjykatesin/shtetin i cili e vrau kete te fundit?
Burgimi i perjetshem i le kriminelit ate shpresen qe nuk vdes kurre, i jep mendimin se nje dite do mund te dale prej andej, qe per mua nuk eshte gje pozitive. Megjithate qe nga 1976 111 veta qe prisnin denimin me vdekje kane dale te pafajshem ne pasoje te provave te reja dhe zhvillimit te teknologjise. Gje qe tregon se nder 870 veta te ekzekutuar do kete patjeter ndonje te pafajshem.
Ne pergjithesi sic e thashe per mua vendimi me vdekje eshte i pranueshem dhe i drejte, por po has gjithmone e me teper arsye per ta kundeshtuar si gjykim.
Per mendimin tuaj, a eshte i drejte apo jo vendimi me vdekje? Si e argumentoni ju pergjigjen tuaj?
Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.
sa cudi mos me thuaj qe te dy vendosem te postonin te njejten teme ne te njejten dite? fjalet jan te ndryshuara se tema eshte njesoj.
Be yourself and you will always be in fashion.
Nuk mund te them se eshte pozitive por mund te them se jam pro ligjit me vdekje. Pse? Sepse mendoj se (me fal per shprehjen ne anglisht) "the punishment should fit the crime". Denimi duhet te bazohet te cfare meriton nje njeri qe kryen krim.Eshte pozitive apo negative vendosja e ligjit me vdekje ne Shqiperi? Pse?
Krijoni Kontakt