Clidhje kane epirotet koke katrore edhe njerez te trashe me fisin tone?
Ne jemi te shgjuar edhe apsolutisht qe nuk ngjasim nga koka me ta ?
LOL na ofendoni
blla blla pa fakte
Ndryshuar për herë të fundit nga HELEN OF TROY : 08-01-2011 më 12:07
Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...
Kjo i është sikurse të thuashë se dita përbëhet nga 2x12 orë e jo 24 orë. Lojë fjalësh shumë të rrezikshme, sepse këtu në këtë forum kam hasur në teori se epirotët janë pasardhësit e arbëreshëve të Skenderbeut dhe shqipëtarët jan si rezultat i kolonizimit të viseve të depopulluara të Shqipërisë nga turqit!!! Kur dihet shumë mirë se termi epirotë në kohën moderne përdoret nga megalomania greke për interesa të tyre për greqinë e madhe. Kjo i bjen sikurse ai i "mencuri" i cili sharriste degën në të cilën ishte ulur.
Loja filloi në kohën e Enverit. Epir, Ipe do të thotë shqiponjë në gjuhën tonë popullore. Grekët shqiponjës i thonë ἄρξιφος apo πλάγγος ose në kohën moderne
αἰετός. Nuk ka lidhje fare shpjegimi i termit Epir me Greqinë dhe shpjegimin që i japin ata, dhe prandaj janë të detyruar që cdo figurë cilësore që del andej ta përvetësojnë për të mshehur gënjeshtrën. Kështu Pirrua na paskish qënë Grek, edhe pse emërtimi i fiseve atje, pra Molosë, Kaon etj nëse është origjinal, në greqishten e lashtë kanë patur kuptime degjenerative. Kaon do të thotë i pistë, derr. Gati cdo populli Grekët nëse i ruajtën emërtimin e bënë emërtimin në gjuhën e tyre dicka të keqe dhe të neveritshme. Sidomos kjo praktikë ka qenë me popullsitë vëndase të ballkanit me origjinë Pellazge.
Megjithatë ne jemi shtet pa lidhje, sepse kjo nuk është e vetmja gafë që qeveria ka bërë me koshiencë të plotë për të na asgjesuar identitetin kombëtar, por dhe njohja e Maqedonisë me emrin Maqedoni është dicka skandaloze. Nuk ka gjenocid më të madh etnokulturor në historinë e njerëzimit se sa ai i Maqedonisë. Dhe derisa ne as nuk menduam para se ta njohim, derisa ne nuk bëjmë asgjë për ta bërë atë shtet sa më disfunksional me mbi 30% "pakicë", nuk e kuptoj se si do "e marrim" pjesën e vjedhur të Epirit ku atje nuk ka më asnjë Shqiptar !
Duhet të fokusohemi atje ku mundemi të bëjmë dicka. Prioriteti ynë është Kosova, dhe integrimi i saj në një strukture quasi-federale në të ardhmen, afrimi i Malit të Zi si aleat i vlefshëm politik, dhe puna për paaftësimin e Maqedonisë. Greqisë rradha do i vijë më vonë, madje mund ti vijë vetë pa i bërë ne hic gjë derisa të mbarojmë punë me sllavët që kanë pushtuar Maqedoninë dhe ata që mbajnë peng Kosovën.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Bishtqeni33
Merre me shtruar mor shqiptar "trimi",dhe mos keko paraardhes ne ballkan.
Per ta perforcuar kete qe e tha Hyllien, mund te shtoj edhe keto -
Taulantet - te vrazhde (taulantos e taulantos - te vrazhde e kokeforte)
Arberit - çupelina (arbos: i zhburreruar)
Plerei - te krekosur (pleros - i krekosur)
Atintanet - te pa ndere (atites - i pandere)
Moloset - budallenj (molos - idiot)
Ardiejte - te piset ( arda- ndyresire)
Enkelejte - te denje per tallje (engelao- shpotitem)
Pirustet - zjarrvenes ( pyros- zjarr)
Nestet - te uritur (nestos - agjerues)
Penestet - skllever (penestes - skllav qe punon ne fusha)
Peonet - **** (peos - organ mashkullor)
Kaonet - koq.e (kaon - testikul)
etj...
Krijoni Kontakt