Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 60
    el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga orhideja Lexo Postimin
    Dashuria ka te njejten vlere sic ka pasur dje.......ashtu vlere do te kete edhe neser. Eshte ndjenje qe nuk ndryshon nga gjenerata ne gjenerate. Te gjithe kemi nevoje per te.
    Se pse ka sot me shume ndarje se me pare, kjo s'ka te bej me dashurine ne vete, por me rrethana tjera. Perpara ka pas me pak ndarje, sepse femra ka qene e varur nga mashkulli si dhe "e burgosur" nga nje tradite paksa e prapambetur.

Dashuroni njerez, mos keni frike te falni dashuri
    Kujdes me keso pergjithesime. Si e shpjegon atehere se ne dy shtete me te njejten pavaresi te gruas te kete statistika fare te ndryshme te ndarjeve? Si e shpjegon numrin e larte te divorceve te kerkuar nga burrat? Si e kerkon numrin e divorceve te refuzuara nga grate?

Ky problem eshte me i thelle se aq. Kete argumentin e "burgosjes" perdorin njerezit nganjehere per te bere "te shpjegueshme" shthurjet e tyre. Sipas motos: Edhe nena ime do ishte ndare sikur te mos kishte qene e burgosur. Kjo s'qendron. Secila shoqeri me liri e pavaresi te gruas e ka burimin e saj tek nje shoqeri e "burgosur". Kjo tregon se kjo shoqeri e burgosur njohu mundesi te lindin pavaresite, lirite dhe ne fund "ndarjet". Liria e pavaresia nuk eshte shkaku. Shkaku eshte mentaliteti, ligshtia mentale dhe pergatitja jetesore qe i eshte dhene femijeve ne edukim.

Shoqeria jone shkon permanent drejt nje dobesimi, si ne aspektin fizik, si ne ate mental. Perderisa paraardhesit tane per nje problem qe kemi edhe ne sot kane luftuar ta zgjedhin, ne sot dorezohemi prane tij teresisht dhe u rrekemi devijimeve sociale. Divorcohemi. Behemi homoseksuale. Vetevritemi. I bejme 30 vjet pa ngritur ndonjehere nje peshe mbi 20 kg. Kjo ndodhe sepse qellimi i shoqerise eshte i tille: Komfortabiliteti, liria nga problemet jetesore, nga cdo lloj mundi. Keso njerez krahasuar me ata te se kaluares jane kukulla, nuk marrin rrugen e rezistences. Ky eshte shkaktari i rritjes se divorceve. Ketu nuk ka fitues. Largpamesisht te gjithe jane humbes.
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 23-11-2010 më 07:59

humble
    Anëtarësuar
    24-03-2007
    Vendndodhja
    in M.T's heart
    Postime
    637
    Dashnia asht Zoti. Dashnia e Mirsia e saj jan cka e bajn qiellin e shnritshem e engjujt e pamkat, ma t'paster se drita. Por sado t'perpjekna dashnia nuk shpjegohe me fjal.. Sado i pasun t'jet fjalori jon, sado i thell menimi, dhe e informume inteligjenca askush nuk lejohet me pa shpirtin...," natyren e dashnis vetem dashnia munet me e tregu.."
    Yevgeny Rodionov
    Rroft AMERIKA!

ti, une dhe melodia Maska e orhideja
    Anëtarësuar
    02-10-2010
    Postime
    4,817
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Kujdes me keso pergjithesime. Si e shpjegon atehere se ne dy shtete me te njejten pavaresi te gruas te kete statistika fare te ndryshme te ndarjeve? Si e shpjegon numrin e larte te divorceve te kerkuar nga burrat? Si e kerkon numrin e divorceve te refuzuara nga grate?

Ky problem eshte me i thelle se aq. Kete argumentin e "burgosjes" perdorin njerezit nganjehere per te bere "te shpjegueshme" shthurjet e tyre. Sipas motos: Edhe nena ime do ishte ndare sikur te mos kishte qene e burgosur. Kjo s'qendron. Secila shoqeri me liri e pavaresi te gruas e ka burimin e saj tek nje shoqeri e "burgosur". Kjo tregon se kjo shoqeri e burgosur njohu mundesi te lindin pavaresite, lirite dhe ne fund "ndarjet". Liria e pavaresia nuk eshte shkaku. Shkaku eshte mentaliteti, ligshtia mentale dhe pergatitja jetesore qe i eshte dhene femijeve ne edukim.

Shoqeria jone shkon permanent drejt nje dobesimi, si ne aspektin fizik, si ne ate mental. Perderisa paraardhesit tane per nje problem qe kemi edhe ne sot kane luftuar ta zgjedhin, ne sot dorezohemi prane tij teresisht dhe u rrekemi devijimeve sociale. Divorcohemi. Behemi homoseksuale. Vetevritemi. I bejme 30 vjet pa ngritur ndonjehere nje peshe mbi 20 kg. Kjo ndodhe sepse qellimi i shoqerise eshte i tille: Komfortabiliteti, liria nga problemet jetesore, nga cdo lloj mundi. Keso njerez krahasuar me ata te se kaluares jane kukulla, nuk marrin rrugen e rezistences. Ky eshte shkaktari i rritjes se divorceve. Ketu nuk ka fitues. Largpamesisht te gjithe jane humbes.

Pajtohem me ty. Une do ta permbledhja keshtu: shkaku eshte mentaliteti dhe kultura e rrethit.

Mentaliteti sepse: shembull prinderit e mi me thoshin "kur te shkosh ne dere te burrit mbyll gojen, puno, respekto antaret e familjes"....... pra per mua ka qene ndoshta "normale" te shoh veten si sherbetore ne shpi te burrit pa pas te drejte te ankohem per ato qe mbase me jane be me te padrejte, perderisa une vajzen time nuk e edukoj ashtu si prinderit e mi mua. Une do i thoja vajzes sime te ju fal shume respekt prinderve te burrit, por ne asnje menyre te sakrifikoj veten. Aman chino, se nje jete kemi dhe nuk eshte e logjikshme ta jetojme per tjeret.
    Ne nje lidhje duhet bere edhe flijime, por jo vetem njera pale dhe jo flijime kapitale.

Edhe kultura e rrethit luan rol, sepse pyesim veten "a thua si do te reagojne tjeret, si do te pranohem ne shoqeri nese marr titullin i/e shkurorezuar.......etj"

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Edhe kultura e rrethit luan rol, sepse pyesim veten "a thua si do te reagojne tjeret, si do te pranohem ne shoqeri nese marr titullin i/e shkurorezuar.......etj"
    Nese rrethi do te ishte ai qe do me ndihmonte ne vuajtjet dhe peripetit qe do i kaloja me nje dashuri te pa vlere,atehere do e mendoja edhe kete,por pasi cdo gje qe me vie nga nje dashuri e deshtuar do e pesoj vet,atehere nuk me be pershtypje fare se cfar do mendojn tjeret!
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

Anëtarësuar
    02-10-2010
    Postime
    4,817
    Citim Postuar më parë nga e panjohura Lexo Postimin
    Nese rrethi do te ishte ai qe do me ndihmonte ne vuajtjet dhe peripetit qe do i kaloja me nje dashuri te pa vlere,atehere do e mendoja edhe kete,por pasi cdo gje qe me vie nga nje dashuri e deshtuar do e pesoj vet,atehere nuk me be pershtypje fare se cfar do mendojn tjeret!
    Ne fakt keshtu eshte, por mos me thuaj qe jemi popull qe nuk mendojme se cka thone tjeret. Ne anen tjeter nuk them qe kjo eshte nje arsye per te mos marr vendime ne te miren tende.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Pajtohem me ty. Une do ta permbledhja keshtu: shkaku eshte mentaliteti dhe kultura e rrethit.

Mentaliteti sepse: shembull prinderit e mi me thoshin "kur te shkosh ne dere te burrit mbyll gojen, puno, respekto antaret e familjes"....... pra per mua ka qene ndoshta "normale" te shoh veten si sherbetore ne shpi te burrit pa pas te drejte te ankohem per ato qe mbase me jane be me te padrejte, perderisa une vajzen time nuk e edukoj ashtu si prinderit e mi mua. Une do i thoja vajzes sime te ju fal shume respekt prinderve te burrit, por ne asnje menyre te sakrifikoj veten. Aman chino, se nje jete kemi dhe nuk eshte e logjikshme ta jetojme per tjeret.
    Ne nje lidhje duhet bere edhe flijime, por jo vetem njera pale dhe jo flijime kapitale.

Mos ndoshta behet fjale per gjera ne brendi te njejta, por te shprehura ndryshe?

As shprehja e nenes tende nuk permban idene qe duhet te jeshe sherbetore. As skllave. As e burgosur. As e flijuar. E asgje te tille. Njejte si shprehja e jote. E nese nje dite ke dashuri te paster per bijen tende dhe nese i definon konkretisht se cfare mendon kur thua "te kete shume respekt" por te "mos flijohet", ndoshta do te kuptosh se nuk e ke mesuar gje me shume apo me pak sesa nena jote ty. E nese e ke kuptuar kete gje me heret dhe sqaruar bijes tende, do parandalosh ndoshta nje dem tek bija jote. Ose ajo mund t'i mesoje keto gjera nga tjeter kush (shkolla, ambienti).

Sikur te isha i ri (apo e re) dhe te kisha degjuar keto fjalite tuaja, me siguri do isha keqinformuar nga to. P.sh. do kisha menduar se divorci eshte normal. Pastaj se divorci eshte shprehje e lirise dhe barazise. Pastaj se mungesa e divorceve ne te kaluaren bazon ne burgimin e gruas. Pastaj se nena ime nuk qenka divorcuar sepse ka qene e burgosur. Pastaj se eshte nje lloj dobesie te mos divorcohesh, kur ke probleme me burrin apo familjen. Keso gjerash do kisha menduar. Ky eshte ai mentaliteti i ligshte qe e pershkrova. Dhe e keqja eshte se e tera do shkonte ne dem timin si zbatuesin e ketyre thesareve nga "mencuria", "pervoja" "analizat" e prinderve te mi. Por s'kemi c'ti bejme, jane ligje te natyres keto, secili dikur perfundon te mendoje.

Anëtarësuar
    02-10-2010
    Postime
    4,817
    O chino, nuk them une qe zgjidhja e cdo preoblemi te vogel eshte shkurorezimi.
    Pa me thuaj ti se si do ta udhezoje femiun tend ose si do te veproje ti vet nese e sheh qe ne ate lidhje ne te cilen je, nuk ka kurfar zgjidhje?

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Pa me thuaj ti se si do ta udhezoje femiun tend ose si do te veproje ti vet nese e sheh qe ne ate lidhje ne te cilen je, nuk ka kurfar zgjidhje?
    E kisha pyetur, "ehste ajo qe te ben te thuash 'nuk ka kurrefar zgjidhj'e".

Anëtarësuar
    02-10-2010
    Postime
    4,817
    Po pastaj...?

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Po pastaj...?
    Si pastaj? Po varet nga pergjegja e saj (vajzes). Besueshmeria e saj. Rezultati i bisedave te mia me njerez te trete qe njohin rastin. Pastaj isha pergjegjur, i kisha japur mendimin tim. Ose duke i thene se je cmendur ose se ka te drejte.

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •