S'ka lidhje fare fakti qe jetoj jashte, pasi kthehem ne shqiperi shume shpesh, edhe jam 100% ne kontakt me njerez ne shqiperi gjate periudhes qe une nuk jam atje.
e nxorra nga fjalia jote, sepse normalisht kur thua e mesova nga halli nenkupton qe me mire mos ta kishe mesuar... e mua me duket fjale e papershtatshme! do thoja e mesova nga halli nje gjuhe kur jam psh e detyruar ta mesoj pasi jetoj ne ate shtet, por ti nderkohe qe mesove italishten shihje dhe filmat ose kukullat, ndaj kishe nje plus tjeter nga fakti qe kishe tv italjan (dmth kenaqje dhe syrin e kaloje dhe kohen me to).per kto arsye fjala "hall" me duket e papershtatshme.Njėherė kush tha qė tė mėsosh gjuhė tė huj qeka gjė e keqe? Nga e nxorre kėtė gjė te postimi im? Pastaj sigurisht qė italishtja u mė sua nga halli e zori, se s'kishe mundėsi tjetėr, nė qoftė s'ke mundėsi zgjedhje hall quhet. Nė kohėn tonė kanal shqip ishte vetėm TVSH-ja dhe asnjė kanal tjetėr, edhe ky me programacion tepėt ordiner. Kuklla nuk jepte fare, edhe sikur tė jepte, i jepte me titrim, qė pėr fėmijėt s'ka peshė fare se s'dinė tė lexojnė. Kėshtuqė ēa do bėnim do shifshim kukllat qė jepte Rai dhe Mediaseti, dokumentarėt, filmat qė jepeshin po aty (tė dubluar nė italisht) etj... E normal t'u pa ēdo gjė nė italisht edhe gjuhėn do ta mėsoshe me kalimin e viteve.
duhet ti shohi pikerisht per te mesuar gjuhen e huaj,mos ti shoh ne italisht, lere ti shohi ne anglisht.. nuk ka asnje perfitim po ti shohi ne shqip. apo s'eshte i bukur fare dublimi ne shqip... nejseVijmė nė kohėn e sotme, pėr ēar duhet tė shof sot njė fėmijė kukllat italisht kur po kėto kuklla i shef tė dublume nė gjuhėn shqipe dhe mbi tė gjitha i kupton? Lerjani psh tė zgjedhi atij mes njė kanali kukullash nė shqip e italisht dhe do shohim se ēfarė do zgjedhi. Atė shqip ka pėr tė parė se atė e merr vesh. Ndėrsa nė kohėn tonė s'kishim mundėsi pėr zgjedhje meqė s'ka patur shqip. Si rrjedhim mėsuam italishten. Kaq e thjeshtė ėshtė.
per kete jam dakord dhe une, dmth per faktin qe sportet ose filmat te shihen ne gjuhe te huaj e te perkthyer ne shqip... kjo menyre me pelqen edhe mua!Sot s'ka arsye qė tė vazhdojnė tė shihen filmat e lodhur qė jep Rai (tė dubluar fallso nė italisht, ēdo film me tė njėjtėt dublant ėshtė) kur mund tė shofėsh nė platformat shqiptare (Digitalb, Tring) filma tė fundit nė gjuhėn origjinale (anglisht) dhe tė pėrkthyme nė shqip posht (qė edhe ta marrėsh vesh). Ose pėr dokumentarėt, pėr tė cilėt ke plot kanale qė i japin me audio shqip. Ose sportin me koment shqip Etj... Ideja ėshtė qė sot mediat vizive nė gjuhėn shqipe kanė arritur nė njė stad zhvillimi qė t'i mbulojnė tė gjitha kėrkesat qė ka njė shikues mesatar.
Sorry dhe ti, por sic ta permenda dhe me lart, kthehem shpesh ne shqiperi dhe sidomos ne vere degjoj komente: do dalim pas ores 7 e gjys se atehere me mbaron telenovela, e leme te ikim ne plazh ne fundjave qe skemi telenovela etj etj Flas per pergjithsine,nuk po marr raste te vecanta. Psh top chanel te fillon ne 5 e te mbaron ne 7.30 me telenovela, tv klan me duket qysh ne oren 4... e vizion plus po ashtu.Kėto dy konstatime mė bėjnė tė kuptoj qė s'ja keni idenė fare. Sorry!
1. Parajsa e telenovelave nė Shqipėri ka pėrfunduar me kohė. Tė thuash se nė Shqipėri u shifkan sot telenovela nga mjesi nė darkė, mė fal hė po kaq e pavėrtetė ėshtė sa s'ka ku shkon. Bile kjo "ju shifni telenovela gjithė ditėn" po mė tingėllon diēka mė shumė se patetike. Telenovelat shifeshin nė masė nga vitet 98-05 ndėrsa sot kanė shku aty ku e kanė targetit nė gjithė botėn, gratė nė moshė e shtėpiake. Edhe kanalet kryesore japin nga njė telenovelė secila nė mos gaboj. Gjys orėsh nė ditė.
2. Nuk e di se nga e di se sa ndiqen kanalet italiane nė Shqipėri duke jetuar vetė nė Itali. lol
Une vertete jetoj ne itali por fatmiresisht kontaktoj cdo nate me familjen time dhe shume shume shpesh me shoqerine, ndaj e di shume mire se ca programesh shohin ato...
La vita non si spiega, si VIVE!
Ca telenovelesh thoni ju??
Ne familjen time nuk shikohet ASNJE telenovele.
Tek ne ka vetem sport !
Sepse tek ne kendon gjeli !
Cdo gje eshte relative...
Krijoni Kontakt